Šta je novo?

Mobilni sa tastaturom

blackbear

Slavan
Učlanjen(a)
02.05.2007
Poena
349
Potreban mi je mobilni sa qwerty tastaturom koji bi prvenstveno sluzio za surf internetom i ima prihvatljivu cenu..
Ima li tako nesto?

Pojam prihvatljiva cena je malo rastegljiv...

Koja cifra konkretno?

Sony Ericsson M600i ~ 160e, ako ti treba i kamera na telefonu onda Sony Ericsson P1i ~300e
Mogao bi i da potrazish Sony Ericsson P990i
:wave:

Dok sam se interesovao za takav uređaj, kao najbolje rešenje mi je delovala Nokia E61, trenutna cena joj je ispod 200€.

HTC ima nekoliko interesantnih modela, ali njih nisam gledao zbog cene.

Glas za E61. Koristim ga skoro godinu dana i prezadovoljan sam.
Evo, i ovo kuckam sa Nokie. :)

postoji jos zanimljivih telefona sa tastaturom...meni se licno svidja "motorola Sidekick Slide",ona je za nesto nezahtevnije korisnike...neznam dali je ima kod nas,ali bih je rado kupila...pa ako neko od vas nesto zna,neka napise...

Definitivno Nokia E61. Nije skup, Wi-fi radi perfektno, velik ekran, simbian OS,...

Iskreno ljudi, kako mozete da nosite toliko veliki telefon (e61), koliko god dobar bio?

E61 uopšte nije toliko veliki telefon ;) Dovoljno je što može da stane u unutrašnji džep od jakne ili u torbicu i nema frke. A vredi svaki dinar :wave:

Možeš da razmisliš i o E61i iako je skuplji 100e od E61. Ima kameru ako ti je potrebna, kvalitetnije je odrađen i što je najvažnije nema fuckin* džojstik :D ! Što se mene tiče, samo ta činjenica vredi doplate. :D

Mada, u tom rangu cene je i P1i. E to je već malo teža odluka. ;)

Poslednja izmena:
Nemoj da mi vredjas E61 :d.
Taj joy je najbolji od svi joystika....
Zadovoljan sam sa E61,mada bi voleo da ima 3.2" ekran,128mb rama i 400mhz proc :smoke:.
...pederusa je spas...nosio bi ja Samsung Q1 sa sve 3310 za pozive :banana:
E61i ima "upotrebljivu" kameru,ali samo zbog kamere ~270eur ne vredi...e sad kome stvarno treba nek izvoli.
P1 meni barem ne pije vodu zbog 2.6" ekrana,dok vec ova Xperia mozda i valja.

Sada je između P990 i P1 mala razlika u ceni, a P1 je bolji. :)

Dugogodisnji sam korisnik Nokie...i ok su mi sva njena resenja, ali ovog puta cu dati prednost SE P1 ...jer generalno ima dobre pratece karakteristike, i mislim da ce za trazenu namenu odgovarati...

Super je P1,samo jos malo da padne cena i :banana:.
Svidja mi se sto sve vise PDA i Smartfonova ima 128Mb rama :smoke:.
Zasto mi se P1 nije svideo...pa samo zbog velicine ekrana.Navikao sam na 2.8" i sad mi svako vracanje na manju dijagonalu strasno pada :D.

Sreca moja pa nisam,kao sto sam planirao,kupio Axim-a i 3310...svi bi mi ekrani onda izgledali majusno :d

P.S.
Izmedju P1 i P990i,naravno P1...

-***,kad se stave jedan pored drugoga...Jeste P1 lepsi,ali sta ces :D.
Najradije bih nosao neki PDA/Smarthphone od ~850gr,sa 512mb rama,1ghz proc-om i 4.5" ekranom :smoke:.

...uskoro ce i 1ghz+ procesori za mobilne da nam dodju :D

Poslednja izmena:
AsusEeejjjPC,dolazi u obzir samo ako ikada bude bio ~200eur.Ovih ~260e mi je vec nekako mnogo,uzimajuci u obzir da za 100eur vise ima ok 15.4"...
E sad kad izadje verzija sa 10" to ce biti lepo :smoke:.
Dobro je sto su PDA/Smartfonovi sve jaci i jaci,jer im je cena svakako jaka :).
Dace bog pa cemo uskoro pikati Crysis na nekom Axim klonu...a onda komp moze da se :crash:.

Kao alternativu za qwerty mozete koristiti i ovako nesto :D:
http://reviews.cnet.com/pda-accesso...ual-keyboard/4505-6460_7-31293682.html?tag=mp

El ima to da se nadje kod nas? Neko mi je nekom prilikom (...) rekao da mu je burazer imao takvu, al negde, fazon japan il tako nesto...

Mora to preko ebay-a,tesko da ima kod nas.
Super fora,samo mislim da nije sa svim telefonima kompatibilna.

Nokia e70. Mislim da je to pun pogodak. Imao sam pre e70 nokiju n73 i mogu reci da je ova kamera od 2mpixela bar duplo kvalitetnija i bolja nego ona od 3.2 mpixela na n73. Carl zeiss je nesto sto cu svakako izbegavati. Nema blic, ali iz licnog iskustva mogu da kazem da je telefon skoro neunistiv. Proday zna sta je sve jadnik preziveo i dalje je besprekoran. Qwerty tastatura je vrhunskog kvaliteta, kao i preklopni sistem. Baterija je 1150 mah. Ekran ima vecu rezoluciju od n95 352x416 piksela. Nudili su mi n95 nov u zamenu za moj polovan i nisam hteo da prihvatim zamenu. Jednostavno - telefon koji se ne menja!

Nokia e70. Mislim da je to pun pogodak. Imao sam pre e70 nokiju n73 i mogu reci da je ova kamera od 2mpixela bar duplo kvalitetnija i bolja nego ona od 3.2 mpixela na n73. Carl zeiss je nesto sto cu svakako izbegavati. Nema blic, ali iz licnog iskustva mogu da kazem da je telefon skoro neunistiv. Proday zna sta je sve jadnik preziveo i dalje je besprekoran. Qwerty tastatura je vrhunskog kvaliteta, kao i preklopni sistem. Baterija je 1150 mah. Ekran ima vecu rezoluciju od n95 352x416 piksela. Nudili su mi n95 nov u zamenu za moj polovan i nisam hteo da prihvatim zamenu. Jednostavno - telefon koji se ne menja!

Amin!
PS
Jedna opaska: Na E61 se kuca mnooogo brže. Imao sam ranije Nokiu 6800 (preteča E70 što se tiče koncepta), i nema šanse da njena tastatura stane na crtu E61. Kada sam kupovao E61 bio sam u dilemi koji uzeti (E70 ili E61), ali su veći ekran i bolja tastatura prevagnuli (čak je i cena bila ista, ili je E70 bio nešto jeftiniji). Verujte mi, 320x240 je sasvim ok za sve potrebe na smartfonu :D

6800 sam kupio caletu pre dve nedelje i tastatura se ne moze porediti, duplo je losijeg kvaliteta i raspored tipki je malo drugaciji i malo iritira, ali za 58 eura je extra :D. Ne bih zeleo da me neko pogresno shvati, nemam nista protiv e61, ali mislim da je malko ruzan, mada sve je stvar ukusa i o tome ne vredi raspravljati. Ono sto je bitno je da ni na jednoj numerickoj tastaturi neces biti u mogucnosti da tako brzo otkucas text kao na qwerty. Ko je jednom usao u qwerty svet, ne verujem da se vratio numerickoj tastaturi. :D

Istina mogli su malo da porade na dizajnu :).Zato je tu E61i...busines/shmekerski brickfone :d.
-Em sam se navikao na tastaturu,em na wide ekran(podseca me na komp)...tako da :type:

Istina mogli su malo da porade na dizajnu :).Zato je tu E61i...busines/shmekerski brickfone :d.
-Em sam se navikao na tastaturu,em na wide ekran(podseca me na komp)...tako da :type:

Leba ti, otkad je 320x240 wide rezolucija, to je 4:3, kao što je i 1024x768 :p:p
Molim prisutne da obrate pažnju na ono o čemu pišu:D

U odnosu na "vertikalne" ekrane koji se nalaze na vecini telefona, ovaj na E61(i) jeste wide :D

Vrh Dno