Realno, izbor i nije nesto preterano velik.
1. Sony Ericsson P1 - skroz kulturan telefon, dobre izrade, mozda malo cudne tastature ali kada se naviknes jako je zgodna; poseduje Symbian UIQ, nije trom...sve u svemu preporuke
2. Sony Ericsson m600i - ako ti je dzep plici, mozes da uzmes i m600 koji je konstrukcijski slican P1 modelu (P1 je naslednik m600); izradjen je od cvrste plastike, nema kameru i ima, po mom misljenju, malo tvrdju tastaturu (isti princip) kao i P1
3. Nokia E61i - ultimate telefon za sve namene - kucanje mailova, surf, gadjanje ljudi.... sve je o njemu vec receno a i cena mu nije previsoka (oko 180 EUR je nov); softver je sada malo bolji (Citaj: brzi) nego sto je bio kada se pojavio i za te pare best buy (da ne spominjem trajanje baterije)
4. Nokia E90 - cigla ali... vredi svakog dinara; veliki ekran, fantasticna izrada, odlicna tastatura, jako dugacak vek baterije i pored maltretiranja, standardni Symbian v3 sistem i naravno visoka cena

Ako te ne smara da nosis "toliki" telefon sa sobom i ako ti je brzina rada imperativ a ekran Nokie E61 suvise mali, Nokia E90 je pravi izbor za tebe

Ja sam, iskreno govoreci, zadovoljan
5. Qtek 9000 ili 9100 - imas ih po oglasima za neke, realno, smesne pare (smesne u odnosu na ono sto nude); iako generalno ne volim WM, ne mogu a da ne priznam da su custom WM 6 resenja koja se mogu naci na XDA Developers vise nego dobra;
6. HTC TyTn2 - pisan je test na benchu, mislim da je to jako dobar telefon, doduse malo skup (tacnije malo vise) ali odlikuje ga kvalitet u svakom smislu te reci
Mozda sam zaboravio jos neki model, ali to je generalno to. Sve zavisi od budzeta i afiniteta - da li volis vise Symbian ili WM ili da li ti je bitno da telefon ima touchscreen i qwerty ili ne.
Kada bih ja birao, mislim da bih prvo izabrao E61 pa P1 pa E90 pa sve ostalo

E90 na kraju zbog gabarita

Nekad i nije bas zgodno nositi toliki telefon sa sobom.