H.U.D. je napisao(la):
pa 'magichni' su koliko i one chuvene 1700-tke.. a ni one nisu htele, bash svaka, da 'poludi' , zar ne?
mislim, CARe, ceo svet misli da je to neshto posebno ( na vishe mesta sam proverio, i priche se poklapaju), a ti si 'najpametniji' od svih, pa kazzesh da nijedan nije vredan truda, samo zato shto su se tebi i tvojim drugarima zalomili slabiji primerci
nemoj da nam ubijash entuzijazam u zachetku

, imaccesh ( mozzda

) priliku i da proverish josh jednom svoja uverenja, jer sam se ja bash naoshtrio da donesem u ovu zemlju nekoliko komada , za koje ccu da se potrudim da budu sa shto 'boljim' stepping-om i datumom proizvodnje, pa da proverimo..
ako si ti u pravu, kapa dole, prvi ccu da objavim takve rezultate, kao shto sam i rekao vecc, ali neshto mi govori da ccemo imati mnogo vishe lepih momenata sa dotichnim chipovima
i , bre, nemojte da se svadjate i zovete 'na crtu' k'o mala deca ( a mozzda i jeste mala deca, ko zna?:d), ovo su priche za ozbiljne ljude, te bezvezarije ostavite 'za poljanche' :smack:
pozdrav
A, ne... kao 1700-tke nikada nece biti. Ono je bilo nesto bas extra.
Mobilni Athlon-i su kao neka nadogradnja onih 1700+ Tbred-ova B... nekih 200-300 MHz preko njih. Ali opet, mobilni pocinju sa 1833 MHz, a oni TBred-ovi sa 1466... tako da tu ode ta razlika.
Da se razumemo... nikom ja ne zelim da ubijam entuzijazam. Cak naprotiv, dobro je sto se interesujete za te procesore... ipak oni nisu nesto za svaki dan.
Medjutim, mislim da si malo *zakasnio* sa tim entuzijazmom

... mobilci su se pojavili pre izvesnog vremena, cak i kod nas (da ne pricam o svetu), pa nisu bas najsvezija roba. A i uveliko je vreme za K8 procesore, a ne da se jos uvek bakcemo sa matorim jezgrom.
Ali dobro, sta da radimo kad nismo bogatasi
OK, mozda sam ja malo i preterao... ali ne zato sto su mi se "zalomili losiji primerci". Bilo je takvih, to priznajem... ali bilo ih je i OK - kako rekoh, oni nekoliko sa 2.5 giga i 1.8V, pa moj 2600+... drugi 2600+, koji Stojcha ima, koji je stvarno mnooogo dobar...
Ne, nije to razlog mog razocarenje u mobilce. Vise je nesto drugo uzrok... nesto za sta sam sam "kriv". A to je moj procesor... sadasnji. Onaj koji sam terao pre dolaska mobilnih, koji sam menjao mobilcima, pa se opet vratio na njega. Ukratko, Tbred B 1700+.
Naime, to je star CPU, star preko godinu dana... a ja sam iz njega jos poodavno imao 2.5 giga. Za svaki dan. I 2.6 giga, za neke testove (uz sumanut napon i sumanuto hladjenje).
E, to je glavni problem. Ono sto su ovi mobilni pruzali, ja sam *vec imao*. Pa sam zato i previse ocekivao od njih. A ni oni silni procitani clanci sa testova i stranih foruma nisu mnogo pomogli, sa 2.8-2.9-3 giga O/C-om
Takodje, trebalo je da vidis "spisak za porudzbinu", ljudi koji su mi trazili da im nabavim CPU... i oni su bili istog misljenja kao i ja, ocekivali su da su svi primerci zveri, pa je retko ko hteo i 2.5 giga, svi su hteli "2.6 sa normalnim naponom", "neki stvarno extra primerak" i sl. A ono, kad probas par komada, a ono ni blizu toga, zapitas se sta da radis - ko ce sad da kupi *te primerke*, sad da porucujem deset komada, pa da se nadam da ce biti bolji... zato sam bio prinudjen neke i da vratim.
To je ono zbog cega sam ja izgubio veru u te procesore..
Bottom line: ko je dosad imao sub 2 GHz procesor, a docepa se mobilnog, koji je najpre *otkljucan* (sto je veliki problem, u danasnje vreme) i pritom navuce 2.5 giga - njemu je lepo. Ko ima 2.2 giga, pa ide na 2.5 - njemu se bas i ne isplati.
Sto se tebe tice, nadam se da ces nabosti dobar primerak... batali stepping, batch, nedelju proizvodnje... samo *DOBAR PRIMERAK*.
Ali, **realno govoreci**, mislim da neces moci preko 2.5 giga, ako bude i to... naravno, uz neki normalan napon (tipa vec pominjanih 1.8-1.85V), uz normalno hladjenje. Osim ako vec nemas vodu ili ti ne smetaju bucni ventilatori.
To je moje misljenje.