Šta je novo?

Mobilni Bartoni ( i Thoroughbredi ) - steppings, oc mogucnosti..

Bad MF je napisao(la):
Pa "problem" je u tome sto ja vec godinu i po dana imam xp1700+ koji ide na 2.2ghz, tako da mi je 2.5ghz najmanje na sta bi pristao uz neku ne veliku voltazu. Mnogo je dati 50+€ zbog 200mhz, pa cak i 300 :( Sumnjam da ima obicnih bartona koji mogu da idu jace od 2.4 a da im cena nije... Takodje mi je potreban i otkljucan cpu zbog stare nf7 v1.2.

Mozda je bolje da pare bacim na graficku :p ili na vodeno hladjenje.

Prvo sto bi menjao proc. uopste, onda doplata ti ne bi bila 50+€ jer nije tvoj cpu 40€ ili nesto malo manje i na kraju sta ces bolje [email protected], to nece ni mobilac svaki

P.S.

baci pare na graficku ;)

H.U.D. je napisao(la):
@CAR: shto se slike tiche, ne znam da li je to jedan od onih koje si
imao u rukama, ali ovaj i nije neki primerak :rupa:
Ma jok, to je neka slika koju sam davno skin'o s neta, kad su se tek pojavili ti mobilni Bartoni.
Da imam, cisto onako da mogu da ih raspoznam.
H.U.D. je napisao(la):
zashto to kazzem? chitaj dalje...

...e, sad, trecca linija je bitna, jer sadrzzi stepping, godinu i nedelju proizvodnje itd.
po nekim prichama na stranim forumima, stepping kod koji pochinje sa 'I' ( kao u IQYFA) je potencijalno bolji za OC od 'A' ( kao AQZFA na slici koju je dao CAR u svom post-u gore);
dalje, redosled od loshijeg ka boljem OCeru bio, po istim izvorima, sledecci:
IQXFA < IQYFA < IQYHA < IQZFA
Izvini, nemoj ovo da shvatis pogresno, ali... pa znam, majku mu! :D:D
Imao sam ja to prvi ovde kod nas (uz Stojchu), a naravno da sam se podrobno informisao o njima na netu... i tipovi procesora, sa potrosnjom, i tacne oznake, i stepinzi (samo sto to bas i ne moze da se bira).
Uostalom, AD je pitao kako se raspoznaje AthlonXP Mobile, a ja mu dao odgovor! :d

Kad si vec pitao za stepping-e, koliko se ja secam (nazalost, bacio sam papir na koji sam to zapisivao), oni 2500+ su svi bili IQYHA... a mislim i da je onaj extra 2600+ imao isti stepping (a uz to, redni broj mu je bio 0036... sam centar wafer-a ;))

H.U.D. je napisao(la):
nego, jeste li primetili ono 'C' na kraju prve linije, shto bi trebalo da je default FSB od 266 MHz ?!?!?!?!
mobilci rade na 133MHz po default-u, sa visokim mnozziocem ( recimo 2500+ radi na 1867MHz default sa 14x133!), a kazzu da se bude na samo 6x100, pa zato preporuchuju NF2 ploche, dok za je VIA obavezan pin mod za otkljuchavanje 'nizzih' mnozzilaca, od 6-12 ( a ni tada nije sigurno da cce da se probude;))
Bude se sa 6x100 i 1.575V. Ali dobro, sve se to lako dotera u biosu ;)

Ovo za FSB... ne razumem te bas? Pa 133 MHz, ali DDR... ona fora, 133x2??? To mu dodje tih 266, jesi li na to mislio?
H.U.D. je napisao(la):
P.S. i josh neshto - po meni najvecci dobitak kod ovih chipova i nije visina clock-a, vecc nizak napon na kome mogu da rade, samim tim manja temperatura i buka ( kako je lepo imati neshto shto radi sa 11x200 na 1.55V)
Ovaaaaaj... neki ovde (medju kojima sam i ja :d) tako nesto vec odavno imaju! :D
TBred 1700+ - 2200 MHz sa 1.5V (default napon) ;)

Ali inace si u pravu, u proseku bude 0.1V nizi napon od Tbred-a za istu frekvenciju (1.9-1.95V za 2500 MHz na Tbred-u... 1.8-1.85V za isto to na AXP-M).
Plus sto moj TBred nema sile preko 2650 MHz... a Mobile 'oce na 2.8-2.9 GHz, samo ga treba o'laditi.

al je tebi Care dosadno kada ovolko kucas :d

vala bash Mali Hobite:d
nego CARe, nije fazon u tome da (samo) ti znash, nego da to i objavish na forumu, da obrazujemo narod..
mislim da, shto je baza na vishoj poziciji, to cce biti lakshe dosecci josh vecce visine "talentovanim" pojedincima, zar ne?;)

u ovoj situaciji, ako vishe ljudi zna za 'blagodeti' AMD XP-M procesora, to cce ih vishe pitati za njih, pa mozzda "znachajan" neko i pomisli da mozze da 'ima koristi' od toga,)

pozdrav :wave:

Poslednja izmena:
H.U.D. je napisao(la):
vala bash Mali Hobite:d
nego CARe, nije fazon u tome da (samo) ti znash, nego da to i objavish na forumu, da obrazujemo narod..
mislim da, shto je baza na vishoj poziciji, to cce biti lakshe dosecci josh vecce visine "talentovanim" pojedincima, zar ne?;)

u ovoj situaciji, ako vishe ljudi zna za 'blagodeti' AMD XP-M procesora, to cce ih vishe pitati za njih, pa mozzda "znachajan" neko i pomisli da mozze da 'ima koristi' od toga,)

pozdrav :wave:

Ja se slazem sa ovim.XP-M za ceo forum! :D :D

Ako to znaci da se dele besplatni primerci i ja se slazem u potpunosti :D :D :D

sve se u zzivotu placca, na ovaj ili onaj nachin.. :-devil-:

mozzda ne budu bash dzabe, ali, ako ih dobijete k'o da su dzabe, zar i to ne bi bilo "vrlo dobro-odlichno, 4+", a?;)

stand by.. :type:

pozdrav

I sa time se apsolutno slazem.

ja mislim da nam treba napitak za podmladjivanje :) videli ste kako se procesori klokuju na 4.9 kad imate 15 god :) E sad koje su oznake za napitak...ne bih znao :zgran:

Mali HoBiT je napisao(la):
al je tebi Care dosadno kada ovolko kucas :d
Alo bre, indijanac, pa neke stvari bi valjalo da se razjasne...

A ako cete samo da palamudite na osnovu onoga sto ste *procitali* na netu i bacate neke linkove, a da niste ni culi iskustva iz prve ruke - samo napred.
Oni koji su probali, uvideli su da i nema previse "blagodeti" od tih Mobilnih Athlon-a. Bar ne sa obicnim vazdusnim hladjenjem.

Poslednja izmena:
CAR je napisao(la):
Alo bre, indijanac, pa neke stvari bi valjalo da se razjasne...

e prijatelju da nisi jadan koliko jesi nasao bih te i editovao bih ti licni opis zbog vredjanja.

sta vrano nisi video " :d " ....

edit:
Opaki cuburac :D :D :D

Poslednja izmena:
kolko ja znam, "indijanac" nije uvredljiv izraz, vise je izraz za "neobuzdanog" ;)

Mali HoBiT je napisao(la):
e prijatelju da nisi jadan koliko jesi nasao bih te i editovao bih ti licni opis zbog vredjanja.

sta vrano nisi video " :d " ....

edit:
Opaki cuburac :D :D :D
Video sam to tvoje " :d ", ali dzaba... iako sam to i shvatio tako, kao *******ciju, ipak sam proveo nesto vremena prckajuci po tastaturi pokusavajuci da objasnim neke stvari oko tih famoznih mobilnih Bartona... koji su ovde i dalje mistifikovani, kao da su magicni.

Inace, adresu si dobio na PM, pa kako sam ti i rekao - kad god si raspolozen, navrati.

pa 'magichni' su koliko i one chuvene 1700-tke.. a ni one nisu htele, bash svaka, da 'poludi' , zar ne?
mislim, CARe, ceo svet misli da je to neshto posebno ( na vishe mesta sam proverio, i priche se poklapaju), a ti si 'najpametniji' od svih, pa kazzesh da nijedan nije vredan truda, samo zato shto su se tebi i tvojim drugarima zalomili slabiji primerci

nemoj da nam ubijash entuzijazam u zachetku;) , imaccesh ( mozzda;)) priliku i da proverish josh jednom svoja uverenja, jer sam se ja bash naoshtrio da donesem u ovu zemlju nekoliko komada , za koje ccu da se potrudim da budu sa shto 'boljim' stepping-om i datumom proizvodnje, pa da proverimo..
ako si ti u pravu, kapa dole, prvi ccu da objavim takve rezultate, kao shto sam i rekao vecc, ali neshto mi govori da ccemo imati mnogo vishe lepih momenata sa dotichnim chipovima

i , bre, nemojte da se svadjate i zovete 'na crtu' k'o mala deca ( a mozzda i jeste mala deca, ko zna?:d), ovo su priche za ozbiljne ljude, te bezvezarije ostavite 'za poljanche' :smack:

pozdrav

Ahahahahahahahaha

Posle frke ostace jedan smarach manje na forumu :D

Lol
Sto jest jest mobilci se dobro clock-uju, ali se apsolutno salzem da su postali mit i da nisu bas ono sto se prica i sanja o njima.

CAR je napisao(la):
Video sam to tvoje " :d ", ali dzaba... iako sam to i shvatio tako, kao *******ciju, ipak sam proveo nesto vremena prckajuci po tastaturi pokusavajuci da objasnim neke stvari oko tih famoznih mobilnih Bartona... koji su ovde i dalje mistifikovani, kao da su magicni.

Inace, adresu si dobio na PM, pa kako sam ti i rekao - kad god si raspolozen, navrati.

Shvatio si kao *******ciju i opet si morao da napravis opasku...
Ja se ne secam da sam reagovao kao ti na tvoje *******cije.

Dobio si odgovor na PP...

H.U.D. je napisao(la):
pa 'magichni' su koliko i one chuvene 1700-tke.. a ni one nisu htele, bash svaka, da 'poludi' , zar ne?
mislim, CARe, ceo svet misli da je to neshto posebno ( na vishe mesta sam proverio, i priche se poklapaju), a ti si 'najpametniji' od svih, pa kazzesh da nijedan nije vredan truda, samo zato shto su se tebi i tvojim drugarima zalomili slabiji primerci

.....

pozdrav

Nisu slabi :D
Daleko od toga... imas jedan na Top 10 vazdusno ladjen 2.7GHz 1.85V komplet stabilno. Ulazi u Windoze do 3GHz ali na vazduh ... je ipak previshe od njega :d
Kod mene je 2600-M IQYHA 0407 .....0038, a kod CAR-a je bio ..0036, znachi oba iz sredine i oba perfektna. Odlichnih je bilo jos najmanje 10 komada, znachi svi bar 2.5GHz na vazduh sa prihvatljivim naponima.

Poenta je sto je to 10-tak od 40-tak komada. 25% je super stvar ali sta uraditi sa onih 75% koji nisu maheri za o/c ???

Svi hoce procesor na 2.5GHz minimum. Lepo ali nemoz' da kazes gospodi iz AMD-a da ti proberu 10 komada pa da ti posalju :p

Sto se mene tiche ovo je jedini razlog zbog kog nema mobilaca kod nas.
Ako smislite kome prodati vishak procesora onda je stvar reshena ;)

Poslednja izmena:
@CAR

@Mali HoBiT

Niste bili bash tolko osetljivi na *******ciju :trust:

Neshto ste ga obojca utupili iz chista mira ...

H.U.D. je napisao(la):

nemoj da nam ubijash entuzijazam u zachetku;) , imaccesh ( mozzda;)) priliku i da proverish josh jednom svoja uverenja, jer sam se ja bash naoshtrio da donesem u ovu zemlju nekoliko komada , za koje ccu da se potrudim da budu sa shto 'boljim' stepping-om i datumom proizvodnje, pa da proverimo..
ako si ti u pravu, kapa dole, prvi ccu da objavim takve rezultate, kao shto sam i rekao vecc, ali neshto mi govori da ccemo imati mnogo vishe lepih momenata sa dotichnim chipovima

i , bre, nemojte da se svadjate i zovete 'na crtu' k'o mala deca ( a mozzda i jeste mala deca, ko zna?:d), ovo su priche za ozbiljne ljude, te bezvezarije ostavite 'za poljanche' :smack:

pozdrav
A, ne... kao 1700-tke nikada nece biti. Ono je bilo nesto bas extra.
Mobilni Athlon-i su kao neka nadogradnja onih 1700+ Tbred-ova B... nekih 200-300 MHz preko njih. Ali opet, mobilni pocinju sa 1833 MHz, a oni TBred-ovi sa 1466... tako da tu ode ta razlika.

Da se razumemo... nikom ja ne zelim da ubijam entuzijazam. Cak naprotiv, dobro je sto se interesujete za te procesore... ipak oni nisu nesto za svaki dan.
Medjutim, mislim da si malo *zakasnio* sa tim entuzijazmom ;)... mobilci su se pojavili pre izvesnog vremena, cak i kod nas (da ne pricam o svetu), pa nisu bas najsvezija roba. A i uveliko je vreme za K8 procesore, a ne da se jos uvek bakcemo sa matorim jezgrom.
Ali dobro, sta da radimo kad nismo bogatasi :)

OK, mozda sam ja malo i preterao... ali ne zato sto su mi se "zalomili losiji primerci". Bilo je takvih, to priznajem... ali bilo ih je i OK - kako rekoh, oni nekoliko sa 2.5 giga i 1.8V, pa moj 2600+... drugi 2600+, koji Stojcha ima, koji je stvarno mnooogo dobar...
Ne, nije to razlog mog razocarenje u mobilce. Vise je nesto drugo uzrok... nesto za sta sam sam "kriv". A to je moj procesor... sadasnji. Onaj koji sam terao pre dolaska mobilnih, koji sam menjao mobilcima, pa se opet vratio na njega. Ukratko, Tbred B 1700+.
Naime, to je star CPU, star preko godinu dana... a ja sam iz njega jos poodavno imao 2.5 giga. Za svaki dan. I 2.6 giga, za neke testove (uz sumanut napon i sumanuto hladjenje).

E, to je glavni problem. Ono sto su ovi mobilni pruzali, ja sam *vec imao*. Pa sam zato i previse ocekivao od njih. A ni oni silni procitani clanci sa testova i stranih foruma nisu mnogo pomogli, sa 2.8-2.9-3 giga O/C-om ;)
Takodje, trebalo je da vidis "spisak za porudzbinu", ljudi koji su mi trazili da im nabavim CPU... i oni su bili istog misljenja kao i ja, ocekivali su da su svi primerci zveri, pa je retko ko hteo i 2.5 giga, svi su hteli "2.6 sa normalnim naponom", "neki stvarno extra primerak" i sl. A ono, kad probas par komada, a ono ni blizu toga, zapitas se sta da radis - ko ce sad da kupi *te primerke*, sad da porucujem deset komada, pa da se nadam da ce biti bolji... zato sam bio prinudjen neke i da vratim.
To je ono zbog cega sam ja izgubio veru u te procesore..

Bottom line: ko je dosad imao sub 2 GHz procesor, a docepa se mobilnog, koji je najpre *otkljucan* (sto je veliki problem, u danasnje vreme) i pritom navuce 2.5 giga - njemu je lepo. Ko ima 2.2 giga, pa ide na 2.5 - njemu se bas i ne isplati.

Sto se tebe tice, nadam se da ces nabosti dobar primerak... batali stepping, batch, nedelju proizvodnje... samo *DOBAR PRIMERAK*.
Ali, **realno govoreci**, mislim da neces moci preko 2.5 giga, ako bude i to... naravno, uz neki normalan napon (tipa vec pominjanih 1.8-1.85V), uz normalno hladjenje. Osim ako vec nemas vodu ili ti ne smetaju bucni ventilatori.
To je moje misljenje.

Stojcha je napisao(la):
Poenta je sto je to 10-tak od 40-tak komada. 25% je super stvar ali sta uraditi sa onih 75% koji nisu maheri za o/c ???
E, *TO* je glavni problem!!
To je ono o cemu pricam.

Svaka cast, ovo si odlicno primetio...

Ovo je signature jednog od chlanova ovog foruma, Rage Agains The Masine je nick:

Clarkeov zakon revolucionarnih ideja
Svaka revolucionarna ideja - u nauci, politici, umetnosti ili bilo cemu - izaziva tri stepena reakcije
. One se mogu sazeti u tri recenice:
- To je nemoguce, ne tracimo vreme.
- Moguce je, ali ne vredi truda.
- Sve vreme sam govorio kako je to dobra ideja.

E, >>TO<< je glavni problem:d

pozdrav

Ma, neeeeemoj. Sve je to lepo, ali genijalne ideje se ne ogledaju u tome da treba uvesti mobile barton procesore.

simpson H je napisao(la):
Ahahahahahahahaha

Posle frke ostace jedan smarach manje na forumu :D

More,
mnoge bi se stvari resile ovde ako umesto LAN partija organizujete jedan dobar Ultimate Faith turnir !

zormanic je napisao(la):
More,
mnoge bi se stvari resile ovde ako umesto LAN partija organizujete jedan dobar Ultimate Faith turnir !

Šta je to "Turnir ultimativne vere" ? :D

P.S. Wanna fight ? :D

PoZ

indiano ingleesh :)

Poslednja izmena:
ipin je napisao(la):
Ako ima zainteresovanih za kupovinu, poslednji voz za porucivanje
http://www.oc-wear.de/pd1093430105.htm?categoryId=3
ljudi imaju procesore iz dobrih serija, jedan kupac je poterao na 2,8GHz!
na PM
koliko vidim, ovo su XP-M 2600+, i to za ~125€
mislim da su ipak malo preskupi za to shta mogu... 2400+ i 2500+, e to su kupovine, za manje od 100€ dobijesh mnogo vishe
drugo, kazzu da je AQYHA, koji bi trebao da je second best, po stranim forumima... mislim da su im IQYHA, odn. IQZFA prvi favoriti, tj. svi chiji stepping pochinje sa 'I'
...ali, prvenstveno, cena 2600+ je velika, nije isplativo

pozdrav

znas kako, i ja sam mislio ovako nesto da napisem ali sam skontao da je suvisno sobzirom da se covek nudi da nekom ucini uslugu. 125e za bartona je ipak mnogo jer je skoro kao a64 2800+ a niko ti ne garantuje da ce to da radi kao "birani primerak" sta ako ne bude radio ni na [email protected] ?! Trece taj sajt koji je Ipin naveo nema nista posebno sem DFI ploca koje su za nas ovde mit, a cena im je.....mitska....

Nazad
Vrh Dno