Šta je novo?

Mobilna telefonija: korisnička pitanja i podrška

Jesi probao da pozoveš taj broj koji ti stoji da je iz engleske i vidiš da li će neko da se javi? Baš me zanima.

Neka proba, pa će znati zašto se to dešava... 😀

Meni se tako nešto dešavalo u Bosni. Zovem sa svog telefona ženu (oboje smo trenutno u Bosni) i izlazi joj identifikacija neka leva zemlja i nepoznat broj

Trenutno sam u Turskoj i koristim roming. Iz kog razloga kad me neko zove iz Srbije mi izlazi kao da me zove iz engleske +44? Takodje kad ja zovem nekog isto izlazi +44

Pokusavam turk telekom / vodafon 3g / 4g prosto ne razumem da roming radi preko nekog rutiranja ovde?
Ja sam imao taj slučaj kad me je drugar koji ima broj u Globaltelu zvao na Yettel dok sam bio u Ugandi. Ispao neki pozivni iz Etiopije

Samo pozoveš taj broj i čekaš ko će da se javi, pa onda u sup da prijaviš 😀 Šalim se, ali onda razmislite koliko oni štede resursa i para, kada nas povezuju na neke centrale i servere u nekim zabitima... Svakako viber ide u zaborav, jer dostigao je maksimum i usporio dosta, a o zauzeću prostora da ne pričam. Tu je novi Elonom xchat za koji ne treba registracija sim broja. 😀

Jeli im neko slao mejl sa pitanjem za RCS? Šta odgovore; da li se i dalje drže priče da je to do google-a problem (pardon, izazov) a ne do njih??

Kao što je kašnjenje sms poruka sa Honor telefona problem (pardon, izazov) na strani Honora, i što ne radi uvek 5G na Samsung telefonima problem (opet pardon, izazov) na strani Samsunga.
To što sve radi normalno u celom svetu osim na yettel, to nije bitno...
Svi operateri u svetu nastale probleme reše, a u yettel ih preimenuju u "izazove" i svale krivicu na druge. Bez ikakve želje i volje (verovatno i bez znanja) da išta reše.

Poslednja izmena:
RCS mislim da ne radi ni kod A1 a ni kod mts-a.

Samo treba biti uporan.

izazovi kostaju kada se plati onda izazovi prorade ali operateri ne vole da plate korisnici trpe izazove proizvodjaci cekaju otvorenog novcanika a sve ostalo su izgovori.

Dobio sam ponudu da pređem sa Yettel Mobile M na Yettel Mobile XL za malu neku razliku, ok mi zvuči i sve to.
Ali, preslakom sa M na XL jer je još veći neki popust, tipa XL bi bio 4399 umesto 5599 iliti pune cene 7099, samo što bi u tok slučaju izgubio Yettel Sve paket benefita.
Da li neko može to da potvrdi ili demantuje?

Jer iskreno onda mi se i ne prelazi na XL jer mi Sve ima mnogo bolje benefite nego samo XL.

Zaboravio sam kako je bilo sa predhodnim ugovorima, ali me interesuje jel normalno da sam dobio punu cenu pretplate za mesec februar iako mi ugovor ističe poslednjeg dana pomenutog meseca?! Prilažem slike da se vidi o čemu pričam. Uvek mi je stojala cena tipa 2900din početkom meseca (prebacio sam se sa M na L paket u toku uo na neku ponudu da zadržim cenu uz veći paket), sada duplo više pa da znam da li da idem u poslovnicu i podnosim žalbu ili je to redovno (mada mi nema logike).

Takođe, pošto je adekvatna tema zatvorena, ako ima neki agent iz yettela ovde kojim slučajem, neka mi se obrati oko uslova za produženje ugovora (išao bi na novi Mobile XL verovatno) da se dogovorimo.

Hvala.

Prilozi

• Screenshot_20260202_095720_Yettel.jpg
    Screenshot_20260202_095720_Yettel.jpg
    88.7 KB · Pregleda: 31
  • Screenshot_20260202_095607_Yettel.jpg
    Screenshot_20260202_095607_Yettel.jpg
    73.1 KB · Pregleda: 31
Poslednja izmena:
Ti ti je ono,24 obracunska perioda a ne 24 meseca. Iniciraj prenos da se sto pre dogovorite kako bi platio februar proporcijalno danima.

Hvala za info @DGoran danas ću onda negde u poslovnicu instant.

Sad mi samo nije jasno gde su našli ovu cenu od 7299din pošto je na njihovom zvaničnom cenovniku 8599/5099 din

Takođe mogao bih se kladiti da je Mobile XL bio značajno jeftiniji do pre par dana!?...sad vidim 7099din full iznos

Ne znam kako dobijaju te cene. Meni ,u A1, za Neo Neo racunali 4400 iako to nikad nije bila cena.

Zaboravio sam kako je bilo sa predhodnim ugovorima, ali me interesuje jel normalno da sam dobio punu cenu pretplate za mesec februar iako mi ugovor ističe poslednjeg dana pomenutog meseca?! Prilažem slike da se vidi o čemu pričam. Uvek mi je stojala cena tipa 2900din početkom meseca (prebacio sam se sa M na L paket u toku uo na neku ponudu da zadržim cenu uz veći paket), sada duplo više pa da znam da li da idem u poslovnicu i podnosim žalbu ili je to redovno (mada mi nema logike).

Takođe, pošto je adekvatna tema zatvorena, ako ima neki agent iz yettela ovde kojim slučajem, neka mi se obrati oko uslova za produženje ugovora (išao bi na novi Mobile XL verovatno) da se dogovorimo.

Hvala.
Zdravo, hajde nam prosledi broj putem privatne poruke i rado ćemo proveriti sve detaljno za tebe. ~Jelena

Pozdrav, da li neko ima iskustva o prevremenom raskidu ugovora sa Yettelom, ne žele da mi upale 5g opciju, i hoću da ih napustim iz principa na sva tri broja. Šta je najrealnija opcija, čekati neko poskupljenje pa na konto toga ili postoji neka druga opcija ? Sva tri broja su uzeta bez telefona, samo se plaća paket.

nisam propratio, da li kartice koristis samo u samsung telefonima ili ni u drugim telefonima ne radi 5g?

na zalost, mislim da to nije dovoljan razlog da raskines ugovor bez placanja penala (a pise ti u yettel aplikaciji, za svaki broj, koliko bi te kostao otkup ugovora odnosno prevremeni raskid)

5G nije postojao kada si sklapao ugovor i niko ti ga nije garantovao.

Ja sam raskidao pre vremena, 20 dana pre isteka. 5G ti ide uz nove i skuplje pakete i ja ga nemam na novom ugovoru koji sam potpisao 21dec koliko se sećam... Kada telefon ima 5G kao moj A54 Samsung, nema šta on da mi pušta kroz paket ili ne, mora sam da se poveže na 5G ako postoji signal za 5G. Telefon sam kupio pre 2,5 godine i piše na njemu 5G. Kada prebacim u opcijama 5G i dalje je na 4G. To vam govori da mi nemamo 5G kod Yettel operatera, već se kroz predajnik od 4G signala pušta 5G, pa je potrebno kako oni kažu da se ažurira telefon na novi software kako bi radilo. Pričam ti ovo kako bi uvideo čime se služe i da telefon mora da radi na 5G i ako je kupljen pre 2 godine, a ne da ja moram da ažuriram nešto...

nisam propratio, da li kartice koristis samo u samsung telefonima ili ni u drugim telefonima ne radi 5g?

na zalost, mislim da to nije dovoljan razlog da raskines ugovor bez placanja penala (a pise ti u yettel aplikaciji, za svaki broj, koliko bi te kostao otkup ugovora odnosno prevremeni raskid)

5G nije postojao kada si sklapao ugovor i niko ti ga nije garantovao.
Dva Samsung jedan Xiaomi. Znam da ne moze tek tako i da je skoro pa nemoguće, nego rekoh na šta da obratim pažnju, tj šta uglavnom bude dovoljno da se raskine ugovor? 15 god sam kod njih, a nisam se bavio ovim stvarima.

@nidzakv ja sam bio od 2009 godine kod njih i od 2019 otkazao zbog sličnih stvari, gde mi prodavac nudio popust kao starom korisniku isti onaj koji stoji na info pultu (na zidu) od 25% popusta, na šta sam mu ja rekao, da je to popust i za nekog ko je prvi put kod vas. On mi kaže , pa jeste. I ja rekoh, jer vi mislite stvarno da sam ja malouman i da mene možete prevariti na taj način? Pozdravio ih i otišao kod MTS gde su me oberučke dočekali zbog prebacivanja broja... To je Yettel bio tada, a i vidim da sada zanemaruju stare korisnike. Neka ti je Bog u pomoći.

Dva Samsung jedan Xiaomi. Znam da ne moze tek tako i da je skoro pa nemoguće, nego rekoh na šta da obratim pažnju, tj šta uglavnom bude dovoljno da se raskine ugovor? 15 god sam kod njih, a nisam se bavio ovim stvarima.
Koji su modeli telefona,nije dovoljno da kažeš dva samsunga i jedan Xiaomi?Ja imam tri broja kod Yettela,Honor70,Honor 400pro i Iphone16 i na sva tri je 5G proradio čim su pustili signal.Sva tri su stare UO.Čak i nemam limit brzine kao na novim paketima.

Prilozi

• Screenshot_20260204_185755_org_zwanoo_android_speedtest_MainViewActivity.jpg
    Screenshot_20260204_185755_org_zwanoo_android_speedtest_MainViewActivity.jpg
    49.7 KB · Pregleda: 13
S21u, A56, Mi 11 Lite 5g.

Kako ti radi 5g na starim paketima, rekoše da nije moguće ? 🙂

Radi od prvog dana,možeš videti 5G ikonicu na speedtestu.Nije mi jasno zbog čega kod tebe ne radi....

Jedino ako nije ažurirao software na poslednju verziju, pa mu zato ne radi? Znam da su kada je pušten 5G pričali da mora da se ažurira i da će oni pustiti neki update... Koliko je to istinito, to najbolje zna neko ovde ko je imao problem. Baš čudno da ne radi ni na jednom od tri telefona, sem ako nema ograničenja u samom paketu i da mu namerno na tom broju nisu pustili. Jesi probao da ubaciš karticu od ta tri u neki drugi telefon na kome radi 5G i probaš? Ako i tada neće, onda te drže u šaci i čekaju da produžiš ugovor na skuplji paket. Nema logike.

Rekoh, radi na Xiaomi mi 11 Lite 5g. Neki drljavi paket sa 300 min i neogranicenim internetom. Na s21u i a56 ne radi, oba su azurirana na zadnju verziju. U Grckoj mi je radio 5g prosle godine.

To je problem sa Šljamsungom gde su softverski ograničavali 5G na tržištima gde nije bilo 5G mreže.

Nazad
Vrh Dno