Šta je novo?

Mobilna telefonija: korisnička pitanja i podrška

🙂 Pa naravno da jeste ali....Vratimo sa na 5g problem. Videcemo da li ce update to da resi.

Poslednja izmena od urednika:
Mislim da je to onaj update kao za vremensku zonu kada kupiš telefon i on traži da se restartuje... Ako nije to, onda će biti novi ugovori i skuplji paketi kako bi ti prikazao da je 5G, a ustvari koristiš 4G. 😎

6.12. sam platio novembarski račun i otkupio UO, ali danas mi je odbijen prenos u A1. Kada mogu da očekujem da će mi uplata biti proknjižena i UO ukinuta?

Meni stigne sms od Yettela da je uplata proknjizena, verovatno i ostalima..

Stiže poruka uvek kada je proknjiženo, a na portalu bi trebalo da piše da je u procesu knjiženja.

s24 ultra izašao update, i dalje ne vidim yettel 5g..

Yettel je neverovatan sa njihovim glupostima,kažeš im da na Honor telefonima sms poruke idu normalno kod A1 i mts-a kada je VoLTE aktivan a oni ti kažu da je problem do Honora.I ne odustaju...

da li dostavljanje drugog samsung telefona s25fe ( kuplčjne u onoj akciji) ima neke veze sa jetelom i gde bi se to moglo proveriti dokle se stiglo sa urucivanjem tih drugih telefona

Upravo se vratio iz poslovnice. Stari paket sa 50% mi ističe 1 januara i išao da vidim šta nude. Nude popust od 1000 dinara koji ima i neko ko je prvi put došao da postane korisnik. Smešno, ali istinito. Kao, vi ovde imate specijalan popust od 50%, bla, bla... Ja joj kažem, da li na drugom boroju koji je stari prepaid iz 2008 godine imam popust 50% ako ga prebacim na postpaid? Sada ćemo da vidimo, imate na njega 50%, ali čekaj da vidim na koji paket... Kaže, imate na sve pakete i nije joj bilo dobro. Ja reko, to mi je omogućila koleginica Sofija za koju rekoste da ne radi kod vas već godinu dana. 😀 Vidim da se mulja sa ovih 5G i brzinom do 50MB, što sada imam i više na 4G mreži. Nekima radi, nekima ne u mojoj okolini, a kada odu u poslovnicu traže da se potpiše ugovor na skuplji paket i tada će da radi... Ahahahah, oni su pustili pod mrežom 4G izgleda 5G, pa nije ni čudo što nema brzinu sa 5G. Upslakiranje takozvano... Jel, čudno je da dodatnim merenjem i analizom isti predajnik, na istoj lokaciji daje 5G, a kada se prebaci na 4G ide iz iste tačke... 😀

Da ne dužim, u aplikaciji nemam 50% na ovaj drugi stari broj ako bih ga prebacio u postpaid. Eto, da znate taj info i možda nekome bude značio. Sada ostaje da se preračunam, jer mi kaže da više nema prenosa preostalih minuta, poruka i interneta. To smo ukinuli od ovih novih paketa... Tako da, veliko razočarenje za Yettel kompaniju u kom pravcu ide. Najverovatnije ću preći na prepaid, jer vidim da ima povoljnih na 7, 15 i 30 dana... Više se isplati zbog interneta.

Proradio 5g yettel na s24 ultra. Sam od sebe jutros bez ikakvog update od samsunga.

Pa, zato što su probali da preko istog predajnika koji je za 2g/3g/4g puste 5g. Logično da nije radilo. 😀 Svakako nema svrhe od 5g, kada piše da je brzina do 50mb što je manje, nego koliko ja sada izvlačim na 4g. 😀

Proradio 5g yettel na s24 ultra. Sam od sebe jutros bez ikakvog update od samsunga.
KOd mene to ne radi isto s24u i yettel.

Pardon restartovao sam tel....Ipak radi 🙂. Nije ni bilo do nikakvog update-a, to je glupost. To je iskljucivo do providera bilo, a to sto oni misle da su korsnici sa..ni to je drugo.

Poslednja izmena od urednika:
KOd mene to ne radi ito s24u i yetell.

Pardon restartovao samtel....Ipak radi 🙂. Nije ni bilo do nikakvog update-a, to je glupost. TO je izkljucivo do providera bilo.
Isti slucaj i kod mene na s24 ultra.Drugaru na s24 ultra koji je u yetelu od juce proradilo.Kod mene i dalje nema 5g.Moguce da ima veze za koje trziste je telefon radjen?
Restartovao fon ali i dalje nema nista od 5g.

@Vuletaa prebaci mrežu na 2g i nećeš imati problem sa signalom. Skidaju stare predajnike i menjaju za novije zbog 5g mreže, pa je moguće da negde u tvojoj blizini nemaš dobar domet...

Izabrano je 5g preferred.Ali za sada nema.Drugar mi kaze da zamenim sim karticu koja je stara par godina ili da aktiviram esim.Kao moze biti i do toga.Mada sam pitao ovde na forumu i kazu da nije do sim kartice i to koliko je stara.

Ja ga imam ali slab signal. Konektuje se ali protoka nema ili jedva da ima.
Na kraju zagasih 5G i stavih prefered 4G i nema problema.

Izabrano je 5g preferred.Ali za sada nema.Drugar mi kaze da zamenim sim karticu koja je stara par godina ili da aktiviram esim.Kao moze biti i do toga.Mada sam pitao ovde na forumu i kazu da nije do sim kartice i to koliko je stara.
Nema veze sa sim karticom. Nestabilna je 5g trenutno. Meni se na primer smenjuje 4g+ pa 5g. u krug tako Ono sto ja dobijam testom brzina nije ni blizu 5g. Brze je na 4g+.

Trenutno sam u Turskoj i koristim roming. Iz kog razloga kad me neko zove iz Srbije mi izlazi kao da me zove iz engleske +44? Takodje kad ja zovem nekog isto izlazi +44

Pokusavam turk telekom / vodafon 3g / 4g prosto ne razumem da roming radi preko nekog rutiranja ovde?

Ja skoro svaki mesec telefoniram iz rominga ali EU. Kada primam pozive i zovem iz rominga uredno izlazi identifikacija broja iz imenika ili broj iz Srbije, takodje moj broj izlazi kada nekoga zovem.
ViberOut kada koristim pozvani brojevi dobijaju broj iz Poljske.

Trenutno sam u Turskoj i koristim roming. Iz kog razloga kad me neko zove iz Srbije mi izlazi kao da me zove iz engleske +44? Takodje kad ja zovem nekog isto izlazi +44

Pokusavam turk telekom / vodafon 3g / 4g prosto ne razumem da roming radi preko nekog rutiranja ovde?
pre neku god kada sam bio u turskoj, normalno je radila identifikacija i dolaznih i odlaznih poziva, rj gde god da sam bio u romingu, ovako nesto mi se nije desavalo. da li je sigurno gsm poziv, da nije neki viber in/out poziv?

Ma nije znaci evo me testiram sa zeninim telefonom mogu i da snimim 😀 zovem ja nju / zove ona mene oboje dobijamo kao da se se zovemo iz Londona…
IMG_5336.png
IMG_5335.png
IMG_5337.jpeg
IMG_5338.jpeg
Imam dva eSim. Jedan mi je za cellular data internet ovde kupljen preko Jetpac. Drugo eSim mi je Yettel al on je setovan za pozive, sms, facetime.

Cak sam gasio ovaj travel sim i kao da koristim samo yettel. Neki put se vidi ko zove. Neki put broj is engleske se pokazuje…

Nazad
Vrh Dno