Šta je novo?

Mobilkom Austria

izvini nikoola,... cene VIPa treba porediti sa cenama "trecih provajdera" u drugim zemljama,... VIP se ne ponasa tako sto dovoljno govori kakvi smo MI volovi ... Eh da, niti je VIP prodavac mobilnih aparata niti je Royalton, Comtrade provajder mobilne telefonije,... postoji bitna razlika!

izvini nikoola,... cene VIPa treba porediti sa cenama "trecih provajdera" u drugim zemljama,... VIP se ne ponasa tako sto dovoljno govori kakvi smo MI volovi ... Eh da, niti je VIP prodavac mobilnih aparata niti je Royalton, Comtrade provajder mobilne telefonije,... postoji bitna razlika!

Izvini ti, ali:
1. Jos uvek nisu poceli da prodaju postpaid
2. Isto tako telefone prodaje i Telenor, pa ih nisi uzeo u "usta".
3. Ovde smo mi crne ovce jer i Telekom i Telenor nas klempave sa cenama i ugovorima od 24 meseca, ali to je druga prica.
4. U cemu je ta bitna razlika? Ja ne vidim razliku izmedju VIPove, Telenorove, Royaltonove prodavnice. Prodavnica kao prodavica. kakve veze ima da li za kesh (bez ugovora) prodaje provajder ili neko drugo pravno lice? Meni je apsolutno svejedno gde cu da kupim telefon (ako odlucim da dam toleke pare.

NHF, poZz

Bili provajder mobilne telefonije ili ne, otkud ti ideja da ne bi trebali da prodaju mobilne telefone?
A sta onda radi Telenor? :D Poklanja ih za velike pare?

Vip je tek poceo sa radom. Ok, mozda nije to to sto smo ocekivali u prvi mah, ali mreza radi tek 2 nedelje. Stoga, mora im se dati sansa da se dokazu. Za sada postoji samo jedan paket, koji je manje-vise isplativ (ili neisplativ) ali sigurno nece sve stati na tome. Pojavice se postpaid usluga, gomile telefona uz ugovornu obavezu, novi servisi, nove tehnologije.
Ali ono sto je vazno da se shvati je da sve to NE MOZE preko noci. To se, uostalom, jasno vidi i iz primera Telekoma koji posle x godina svog poslovanja jos nije uspeo da razvuce 3G svuda (servis je jos uvek u promo fazi).

Stoga, polako ljudi, bice... samo strpljenja malo :) Konkurencija je vec ucinila svoje, pogledajte samo MTS-ove cene danas i pre 4 meseca! A tek je cela prica pocela da se zahuktava...
Sa jedne strane, MTS i Telenor ce morati da se potrude da zadrze postojece korisnike (i privuku nove) dok ce Vip imati jednako tezak zadatak - da otme korisnike Telenora i MTS-a. Za sada im ide dobro - gde god da su se pojavile kartice, bile su rasprodate momentalno. I to nesto pokazuje.

Poslednja izmena:
Steta sto VIP nema jos uvek posebnu tarifu u roamingu sa VIP mrezom CRO..

Sada je 29din + PDV

Da, na zalost, ali to vazi za sve mag zemlje. Nije iskljuceno da se to nece promeniti.

niste me razumeli no nema veze,... bice kako su oni odlucili da bude, a vec su odlucili, a ja se iskreno nadam da ce biti onako kako svi mi (ko je rekao opet u nedogled) ocekujemo :)

Oni tamo plaćaju u kunama ... a i druge su firme ... imaju razdvojene račune, bilanse ... stvarno lupaš ponekad ...

Sa jedne strane, MTS i Telenor ce morati da se potrude da zadrze postojece korisnike (i privuku nove) dok ce Vip imati jednako tezak zadatak - da otme korisnike Telenora i MTS-a. Za sada im ide dobro - gde god da su se pojavile kartice, bile su rasprodate momentalno. I to nesto pokazuje.
Rasprodate su jer nose 1000 dinara besplatno, i plus znatiželja korisnika za nečim novim, ali pored kampanje telekoma i telenora teško će oni naterati ljude da pređu na nove brojeve i zaborave stare. Pitanje je koju će taktiku upotrebiti, i na koju ciljnu grupu, ali to će vreme pokazati.

Kljucna stvar je postpaid a tu je VIP jos na nuli.

Kljucna stvar je postpaid a tu je VIP jos na nuli.

Eeeeeee, bravo. Upravo to.

Kljucna stvar je da VIP obori cene sa postpaid ponudom telefona. Odnosno da ponudi telefone na godinu dana (u sta se ja iskreno i potajno nadam).

Ili bar ako vezu na dve god., onda da daju realne cene telefona.

Ja sam da budem iskren jedva cekao da se pojavi treci operater,a onda sam oticao i kupio 064 karticu,uz ovu 063 koju imam 8 godina.Znao sam da ce spustiti cene:D
Vip karticu sam kupio od ortaka za 300 din.Ja nisam mogao da nabavim (cizaj,rano ustanem) po ceni od 100din.On je kupio nekoliko,pa mi je velikodusno ustupio jednu.
E sad neko je spomenuo da ce tesko naterati ljude na novi broj i to je tacno...kolike sam ja neprilike imao sa mojim 063(Pacenici su ostavljali moj broj po raznim chatovima,delili ga svima,itd.) brojem,ali nisam hteo da ga menjam,niti cu!

Poslednja izmena:
Mislio je mozda na onih prvih 1000 dinara kredita koje dobijes kad aktiviras SIM....

Da tih 1000 dinara sto dobijes bonusa, vazi ti samo u Srbiji, tj. ne mozes da ih iskoristis u romingu. Kada odes u roming, prakticno imas samo 100 dinara, taman dovoljno da posaljes par poruka.

Vip karticu sam kupio od ortaka za 300 din.
Jaki ste ortaci kada zarađujete jedan na drugome

Nego, jel se vi sećate kako je Telekom u svojim počecima pravio profit, preko onih sličica melodijica i ko zna čega više, i od toga se živelo (ovo znam sigurno). Vip trenutno ništa ne nudi od čega može nešto da zaradi. A dosta će vode proći Savom dok ne naprave kompletnu ponudu za sve korisnike.

A dosta će vode proći Savom dok ne naprave kompletnu ponudu za sve korisnike.
Evo ovde, malo uzvodno Savom:
http://www.vipmobile.co.yu/cm/services/index.php

Usluge

Vaš Vip mobilni telefon kupljen u Vip centru, kod Vip partnera ili na nekom od Vip prodajnih mesta je već konfigurisan i spreman za upotrebu naših usluga. Ako ne koristite mobilni telefon sa Vip konfiguracijom, molimo vas da pozovete operatera na 060 1234 ili posetite Vip internet stranicu i dobićete sva podešavanja.

SMS

SMS (Short Message Service) je usluga koja vam omogućava da šaljete tekstualne poruke (maksimum 160 slovnih mesta) na druge mobilne telefone. Ako je vaš mobilni telefon isključen ili ste nedostupni, nove poruke će biti sačuvane (vreme čuvanja pristiglih poruka zavisi od podešavanja na vašem mobilnom telefonu).

MMS

MMS (Multimedia Message Service) je usluga koja vam omogućava da šaljete i primate poruke koje sadrže tekst, slike, zvučne i video zapise (u zavisnosti od modela mobilnog telefona).
Možete da razmenjujete MMS poruke sa drugim mobilnim telefonima koji podržavaju MMS uslugu i sa e-mail adresama (informacije možete naći u Uputstvu za upotrebu mobilnog telefona).

Govorna pošta

Govorna pošta je vaša lična telefonska sekretarica koja prima vaše pozive kada niste u mogućnosti da se javite, kada je vaš mobilni telefon isključen ili iz bilo kog razloga niste dostupni i obaveštava vas o propuštenim pozivima, čak i ako osoba koja vas poziva nije ostavila poruku.
Ona prima i čuva vaše poruke, obaveštava vas o njihovom prispeću i omogućava vam da ih saslušate kada vam to najviše odgovara. Da saslušate poruke pozovite 7777.

Melodije i slike

Usluga Melodije & slike vam omogućava da svom mobilnom telefonu date ličnu notu – izaberite novu sliku za ekran ili zamenite melodiju zvona vašem omiljenom pesmom ili refrenom.
Možete kupiti Melodije & slike slanjem SMS poruke sa šifrom željenog sadržaja na 1211 ili preko Vip mobilnog portala.

Halo melodije
Ako želite da zabavite ljude koji vas zovu dok čekaju da odgovorite na poziv, aktivirajte uslugu Halo melodije – promenite standardni zvuk slobodne linije izabranom melodijom ili zvukom.
Halo melodije možete kupiti slanjem SMS poruke sa šifrom koja označava željeni sadržaj na broj 1212 ili preko Vip mobilnog portala.

Chat & date

Usluga Chat & date usluga vam pruža mogućnost da anonimno četujete i uspostavite kontakt sa raznim ljudima sa kojima delite interesovanja.
Ovu uslugu koristite preko Vip mobilnog portala.
Nakon registracije, birate nadimak i krećete u avanturu! Svoje poruke takođe možete slati i SMS-om (na početku poruke upišite nadimak osobe sa kojom četujete) na broj 1213.

Internet preko mobilnog telefona
Vip vam pruža mogućnost da pristupate internetu preko mobilnog telefona, pretražujete Halo melodije, zabavljate se, čitate vesti i lako pristupate svom e-mailu.
Pošto je vaš Vip mobilni telefon (kupljen u Vip centru ili kod Vip partnera) već unapred konfigurisan i spreman za korišćenje naših usluga, možete veoma lako koristiti Vip mobilni portal. Ako ne korisite mobilni telefon sa Vip konfiguracijom, molimo vas da pozovete 060 1234 ili posetite Vip internet stranicu gde ćete pronaći sva potrebna podešavanja.

Ostale usluge
Vip takođe pruža sve osnovne usluge kao što je prosleđivanje poziva, poziv na čekanju, konferencijski poziv i mnoge druge – više informacija o tim uslugama ćete naći u Uputstvu za upotrebu vašeg telefona.

2007 Vip mobile d.o.o. Sva prava zadržana

Ne vidim jedino nigde uslugu e-mail?

Ja sam kupio 5 kartica, i podelio meni dragim ljudima.
Da li sam ja izgubio 5500 dinara? Ne, naravno.

BTW, radi li VIP ista bolje nego ranije?

:D Ja sam mislio na post paid ponudu, VPN-ove, i slične ozbiljnije stvari. Ovo je više šminka za mlade naraštaje, multimedia i slično, ne kažem da to nije bitno, ali mislim da je ovo značajnije.

Jel znaš zašto telenor iako ima mnogo manje korisnika od telekoma ima veći profit? (Doduše ova informacija je stara skoro godinu dana, možda se izmenilo nešto u međuvremenu)

To je bila cena koju sam mu ja ponudio.A i sta je to zaradio,prepustio mi je 1100din za 300din,)

Zaradio je 200 dinara...meni da je drug ponudio 300 dinara, ja bih mu uzeo 100, koliko sam i platio.

Jel znaš zašto telenor iako ima mnogo manje korisnika od telekoma ima veći profit? (Doduše ova informacija je stara skoro godinu dana, možda se izmenilo nešto u međuvremenu

Da li bi to trebalo da utiče na moj izbor operatera?
PS
Pitanje je prilično bez veze :)

Poslednja izmena:
Poslednja izmena:
Kako se proverava stanje kredita?

*123# pa zovnes :) i dobijes povratnu poruku o stanju kredita. A mozes i pozivom na 060 1234 takodje da proveris kredit - poziv je besplatan naravno.

Danas sam prvi put nesmetano uspevao da pozovem korisnike na Telenoru. Do nedavno je izbacivao poruku network busy. Znaci popravljaju se. :)

Poruku o kreditu sam dobio posle sat vremena.

Poslednja izmena:
Više se isplati pozvati 060 1234.

Da li bi to trebalo da utiče na moj izbor operatera?
PS
Pitanje je prilično bez veze :)
Ja sam ti samo rekao da je kompletna ponuda nešto drugo, a ne multimedijalne igrice koje si ti meni replicirao, i cela moja poruka nema veze sa tvojim izborom operatera. I pitanje koje ti smatraš glupim treba baš da asocira na taj segment koji nedostaje vipu trenutno.

BTW, radi li VIP ista bolje nego ranije?
Mogu ti reci da radi bolje, ne secam se kada sam problem da vaspostavim vezu u poslednjih nedelju dana. SMS putuje ujutro trenutno, preko dana MOZDA zakasni koji minut. I da, taj stub koji su Vip-ovci postavili u krugu moje firme na Bezanijskoj Kosi cini da mi na fonu konstantno pise YU-05 Vip sa full signalom u baru dok god sam na poslu, a kad sam kuci ili u gradu mreza skakuce naizmenicno YU-05/YU-03 pri cemu YU-05 nema bas sve crtice u baru. Poznavaoci ce verovatno da me isprave, ali mislim da to znaci da ce tek izgradnja sopstvene mreze ili otkup vecih kapaciteta od mt:s-a da stabilizuje situaciju.

*123# pa zovnes :) i dobijes povratnu poruku o stanju kredita. A mozes i pozivom na 060 1234 takodje da proveris kredit - poziv je besplatan naravno.
Ne treba da zove CC da bi proverio stanje na računu,jer već ima u samoj kartici opcija Info kredit 060/12342

Meni u SM radi ok. U odnosu na pre sad je mnogo bolje. Vezu sa 64 dobijem odma, a sa 63 nekad iz prve, a ako nеće iz prve dobijam uvek iz druge. SMS sam primetio da u toku dana ide dosta sporo (treba mu od 10min do 30min). Koliko sam ja primetio ja sam u 90% slučajeva na YU-05 sa 3 od 3 crte signalom, nekad opadne na 2 crte.

Nazad
Vrh Dno