Šta je novo?

Mobilkom Austria

Nevidim razlog zašto bi uzimao telefon kod njih, pogotovo po tim cenama :(
Danas sam uzeo od ortaka karticu (on otišao na more na mesec dana, pa da se nebaci kredit :)) sa tih 1000din bonusa, i jako me nervira to što mi posle minut (ali uvek je minut) pukne veza. Nisu ni oni ludi, tarifiranje po minuti, pa onda posle prve na sec, a pitanje je kad ćeš dočekati te druge minute.
Mada kao što neko reče gore, ipak je ovo eksperimentalno, tako da se nemože ni bolje očekivati. Nadam se da će se uskoro stabilizovati sve.

off pa šta misliš odakle je on :)

PS
@Catch 22
Ako si (ste) pravi mitrovčanin...onda to i napiši(te) u profilu...a ne Vojvodina...kao da se stidiš odakle si (ste)

Poslednja izmena:
Nemoj da mi vredjas moj rodni GRAD :) cccc...SM selo....Jel si se salio ili stvarno nisi nikada pogledao u neku vecu kartu ? ;)

Losha iskustva sa par ljudi odande odatle zakljuchak, nemoj da shvatish pogreshno ...nishta lichno....ali daleko ste vi od grada.

off 'bes ga NS nit smrdi nit mirise :)

@Neo, imas li ti signal Vipa ili ides preko Mts-a? Ja vise nemam Vip signal a bio je ranije...

svaki put kad ubacim karticu imam signala, ali sam se u nedostatku telefona vratio na lelenor, pošto sam tu tražen :)

svaki put kad ubacim karticu imam signala, ali sam se u nedostatku telefona vratio na lelenor, pošto sam tu tražen :)
Pa da, ja te zovem na lelenor a ti na vipu...I ja sam probao tu vip karticu i stvarno puca veza posle minut.Jedan je MTS,jedan je MTS...:d

Evo poredjenja cena aparata u VIP-u i cena sa sajta mobilnisvet.com

Mobilni telefon - Cena u € - Cena u dinarima - Cena u Vip-u - (Zarada/Gubitak)
Samsung C140 - 50 - 4.050 - 3.999 - (51,00 Din.)
Samsung C300 - 60 - 4.860 - 6.499 - (-1.639,00 Din.)
Nokia 1600 - 43 - 3.483 - 3.999 - (-516,00 Din.)
Nokia 2626 - 60 - 4.860 - 6.499 - (-1.639,00 Din.)
Nokia 8800 Scirocco Gold - 970 - 78.570 - 99.999 - (-21.429,00 Din.)
Nokia N93i - 550 - 44.550 - 57.999 - (-13.449,00 Din.)
Nokia 7390 - 245 - 19.845 - 28.999 - (-9.154,00 Din.)
Nokia N76 - 345 - 27.945 - 44.499 - (-16.554,00 Din.)
Nokia N73 ME - 265 - 21.465 - 34.999 - (-13.534,00 Din.)
Samsung X830 - 200 - 16.200 - 19.999 - (-3.799,00 Din.)
Samsung F300 - 250 - 20.250 - 31.999 - (-11.749,00 Din.)
Samsung U600 - 250 - 20.250 - 29.999 - (-9.749,00 Din.)

Poslednja izmena:
Evo preglednije cene sa PDVom u Vip mobile-u i bez ugovorne obaveze su:
30c99b5956.png

Bishope ali Vipovi aparati su sigurno orginalni, nisu skidani ni sa jedne mreze i bas su proizvedeni za mreze koje su u sastavu Mobilkom Austrija grupe. Bilo bi interesantno uporediti sa cenama mt:s i telenora, za prepaid korisnike tako je Nokia 1600 u telenoru 5.000din znaci da ustedite 1.001din.

Poslednja izmena:
Pa telefoni su original, ali ko kaže da ovi koje kupujemo nisu (ja sam promenio par komada, i nijedan od njih nije skidan sa drugih mreža).
A i ti vipovi telefoni predpostavljam da su namešteni da rade samo sa njihovim karticama.
A i reci mi zašto bi kupovao recimo Samsunga U600 kod njih za 30k (375) kad istog mogu kupiti u SM za nekih 100e manje. A za tih 100e mogu da odem recimo na EXIT.

Danas je na našem seoskom trgu u centru (na raskršću, što bi rekli) bio improvizovani prodajni štand vip-a. Prodali su za sat vremena 150 kartica, spakovali se u kombi i otišli, uz obećanje da će doći i sutra. Kombi išaran reklamama sam video parkiran ispred kancelarije seoskog šerifova, a čujem da je bila velika gužva dok je štand radio. Par trafika na seoskoj pijaci je takođe dobilo po 5 komada kartica i naravno prodali su ih odmah.
Inače mreža stalno "skače" čas je "YUG 03", čas je "NC220 - 05" - vrlo pogubno po bateriju. Razgovori rade iz 5. - 6. puta... veza često puca posle 15 - 20 sekundi (naplaćuju ceo minut + uspostava veze + PDV!)... SMS ide (nekako)... sve u svemu traljavo i nepouzdano!
Biće valda uskoro bolje.
:)
PS
Pozdrav svim seljacima!

Danas sam svratio do Vip centra u BG, Knez Mih. da se raspitam zasto GPRS ne radi i dobio sam odgovor da je u toku postavljanje opreme da bi se mms i gprs saobracaj odvijao nesmetano i da istovremeno rade na signalu 3G mreze, sto sam juce i danas u par perioda kod sebe na ef81 i primetio, jer mi je nasao Vip 3G mrezu sa jacinom signala od oko 85% dok recimo sa istim telefonom telenor simom signal je 10%, a sa mt:som nekih 50-60%.
Za par meseci, a nakon pocetka postpaid ponude bi trebalo da krene usluga Vodafone live!
SMS saobracaj ka Vip, mt:s i telenor mrezi ide nesmetano kao i obrnuto, Voice ka i od Vip, mt:s mrezama je u redu i boljeg kvaliteta nego telenorov voice dok voice ka telenoru i obrnutno je slabijeg kvaliteta, ali buduci da su zanimljivo poceli saradnju Vip i telenor necudi me taj kvalitet, MMS nisam probavao, jer mi netreba. Govorna posta je uredu samo me malo nekad iritira usluga Ko-me-zvao mada necu da je deaktiviram, jer nekad moze da mi zatreba. Upit stanja USSD kodom malo sporije funkcionise tj. povratna SMS poruka se dobije nakon max. 2-3min i to je u granici moje tolerancije. Za sms i voice saobracaj kredit skida sa bonus kredita. Jacina GSM signala je kod mene kuci maxinalna. Nije mi se desilo od ponedeljka da bude nedostupan kao sto mi se pre sa telenorom desavalo, a da aparat prikazuje zadovoljavajuu jacinu signala. Ovo nije Vip hvalospev, jer oni koji me znaju znaju kakav sam i da sam vrlo netolerantan prema greskama kompanija koje pruzaju telekomunikacione usluge.

Neo, zelim ti lep provod na EXITu koji je trenutno pametnija investicija od aparata.

Poslednja izmena:
Inače mreža stalno "skače" čas je "YUG 03", čas je "NC220 - 05" - vrlo pogubno po bateriju. Razgovori rade iz 5. - 6. puta... veza često puca posle 15 - 20 sekundi (naplaćuju ceo minut + uspostava veze + PDV!)... SMS ide (nekako)... sve u svemu traljavo i nepouzdano!
Meni isto srrrrrche bateriju to skakanje mreze tokom dana (i ne samo meni), cas YU-03, cas YU-05 Vip... 3x krace mi traje baterija sa Vip karticom. Nego, meni nijednom razgovor nije pukao posle minut, sam ga zavrsim posle 1.15 ili 1.30 minuta (toliko otprilike razgovaram), mada nije iskljuceno da je to cista sreca, videli su vec svi da skoro nema pravila. SMS cesto kasni, naravno, a samu vezu uspostavim ako ne iz prvog, a ono iz drugog pokusaja, nije bilo slucaja da sam morao 5-6 puta da zovem... Ma, neka radi kako 'oce kad je dzabe... Primarni MTS fon je uvek pri ruci.

Neo, zelim ti lep provod na EXITu koji je trenutno pametnija investicija od aparata.

Hvala. ali idem tek sutra (eventualno) i u subotu sigurno (bežim od kuće sa rođendana :)). Za danas nisam ništa našao zanimljivo.
U subotu ću u tvoje ime pozdraviti Ms Lauryn Hill, Basement Jaxx-a, Snoop Dogg-a, i razne DJ-eve koji budu posle toga na Latin-u i Dance Areni.
Čuo sam da će ViP organoizovati neku akciju i na EXIT-u (iako mislim da je neće biti pošto je Telekom jedan od većih sponzora i da to neće dozvoliti), tako da se možda ogrebem za još koji broj :)

Bishope ali Vipovi aparati su sigurno orginalni, nisu skidani ni sa jedne mreze i bas su proizvedeni za mreze koje su u sastavu Mobilkom Austrija grupe. Bilo bi interesantno uporediti sa cenama mt:s i telenora, za prepaid korisnike tako je Nokia 1600 u telenoru 5.000din znaci da ustedite 1.001din.

Da stim sto telenor u narednih godinu i (4. teletabis) dana ti vrati 4500,a cim kupis telefon za 5000 dobijes 500 din kredita.Tako da ko nema mogucnosti da kupi bolji aparat,a treba mu telefon kojim ce se sluziti bar godinu i po,fakticki ga dobija za dž.
A sto se tice originalnosti,originalni su svi modeli,radi se o tome da li su bredovani ili ne. A ovi telefoni su brendovani Vip-om,kao sto su i u telenoru ili mts-u.
A ako bas zelis u royalton-u mozes kupiti nebrendiranu Nokiu 8800 Sirocco Gold za 1066e sto izadje 86.346din sto daje ustedu od 13.653din,ako je NE kupis u Vip-u.
Mada ja ni lud ne bih dao te pare za fon:zgran: ,za njih mogu da kupim auto i vozim Nea na EXIT;)

Da stim sto telenor u narednih godinu i (4. teletabis) dana ti vrati 4500,a cim kupis telefon za 5000 dobijes 500 din kredita.Tako da ko nema mogucnosti da kupi bolji aparat,a treba mu telefon kojim ce se sluziti bar godinu i po,fakticki ga dobija za dž.
To "vrati" je po njihovoj računici, a po mojoj je da telefon plaćam 5000 i još mi natovare obavezu da ću 18 meseci njima plaćati po 500 mesečno (onda me oni "časte" sa 33.3% popusta).
Ništa tu džabe ja ne vidim! :(
Isti telefon je kod vip-a jeftiniji bez ikakvih daljih obaveza.
Nisam siguran da su vip-ovi telefoni iz slobodne prodaje "brendirani" (zaključani na vip mrežu?)
Da li neko možda zna pouzdano tačan odgovor na to?

ja potrosio svojih 1000 din kredita....gde moze da se dopuni, ono 500 dinara dobijes jos 500?

To "vrati" je po njihovoj računici, a po mojoj je da telefon plaćam 5000 i još mi natovare obavezu da ću 18 meseci njima plaćati po 500 mesečno (onda me oni "časte" sa 33.3% popusta).

Isti telefon je kod vip-a jeftiniji bez ikakvih daljih obaveza.

I ovako trosim vise od 500 din mesecno,pa ne vidim sta je tu problem.Ja sam i napomenuo da je to za ljude kojima treba telefon,a nisu u mogućnosti da kupe bolji i koji su spremni da koriste jedan isti aparat godinu i po.

A sto se tice toga da je telefon u Vip-u jeftiniji,opet se vracamo na gornji pasus,ako planiras taj telefon da koristis(a verovatno svi planiraju da ga koriste,dok ga uzimaju)vise ti se isplati kupovina u telenoru.
Nemoj pogresno da me shvatis,ne branim ja telenor,nego Vip ima po ugovoru obavezu da u naredne 4 godine pokrije 80% trzista,ja se samo pitam sa ovakvom ponudom,KAKO?

Jel pricamo o pokrivenosti signalom ili sta ?

Ne mogu oni pokriti 80% trzista(ili ako si mislio na udeo na trzistu) a ne moze ni Telenor a ni MTS.

ja potrosio svojih 1000 din kredita....gde moze da se dopuni, ono 500 dinara dobijes jos 500?
Na nekom od ovih mesta - link
nego Vip ima po ugovoru obavezu da u naredne 4 godine pokrije 80% trzista,ja se samo pitam sa ovakvom ponudom,KAKO?
Onda bi telenor i mt:s vec izgubili licence treba razlikovati tržište od teritorije, u pitanju je da pokriju 80% Srbije svojim signalom, a trenutno ma ko šta pricao ni mt:s ni telenor ne pokrivaju 100% teritorije Srbije, a neko da bi zauzeo 80% tržišta treba baš da se naradi da bi svaki 8-mi od 10 korisnika mobilnih mio njihov korisnik, a to je izuzetno teško uspeti na tržištima na kome posluju tri operatera.

Kako si uspeo da potrosis tih 1000 din? Ja kada sam potrosio onih 100 din (ostalo mi je tacno jos 845.09 din), ladno ne mogu da dobijem nikoga, stalno izbacuje (rejected), zvao sam korisnicki servis i posle 18 minuta dobio sam ih (stvarno su neprofesionalni, niko nece da se javi) i znate li sta mi kaze devojka: otisli ste u minus sa kreditima (od onih 100 din) tako da morate da uplatite kredit (minimalna vrednost uplate 50 din) na prodajnim mestima VIP-a. Da napomenem da i moja devojka isto tako ne moze nikoga da nazove (isto rejected call), koristili smo i ja i ona GPRS, gore u postu sam video da onih 100 din ide samo sa GPRS. I sta ja sad moram, doveli su me u situaciju da moram da uplatim kredit da bih mogao da potrosim onih 845 dinara! Stvarno su ljakse, nisu to rekli u reklami, osecam se prevaren! Da li je jos neko imao iskustva kao ja? Da li je jos neko potrosio tih 100 din kredita a da mu rade pozivi?

Poslednja izmena:
Ma nisam *****,ali oni sa ovakvom ponudom nece privući ni 2%.Ljudi su kupovali kartice masovno zbog kredita od 1000 din,a velika vecina njih ce kada spuca kredit,baciti karticu.Ja sam jedan od njih.
Secam se kada je mts imao promotivnu ponudu:Kupis karticu za 750din dobijes 800din kredita i CD sa trubacima koji je sluzio kao vaucer od 500 din.
Ja sam kupio 20 kartica...potrosim kredit,prodam broj za 200 din i fakticki za 550din dobijem 1300 kredita.Ali nisam sve brojeve uspeo da prodam,mislim da sam 7 kartica bacio.

Koji si ti kralj. Moracemo da ti damo krunu cisto da ljudi na ulici vide koliki si kralj...dzizs...

Sreca pa ima ljudi koji telefon ne koriste za pokazivanje i kao modni detalj :D

Ajoj bolje da si te kartice sto si bacio poklonio u humanitarne svrhe, a ne ovako da JKPVodovod iKanalizacije ili Cistoce ima posla sa njima.
And the Gold goes to .... Persil pardon Bishop :d

Kome jos trebaju kartice bez kredita...:d
To je bilo za vreme mojih studentskih dana u Zrenjaninu,poneo je Begej te kartice sa sobom:D

ja sam kupio posebnu karticu kada sam davao neke oglase...jer imaš ljude koji zovu i u šest ujutru i pitaju da li je prodato...upališ telefon kada ti odgovara i ćao

a siguran sam da nisam jedini kome tako zatreba prazna kartica s vremena na vreme

Ma nisam *****,ali oni sa ovakvom ponudom nece privući ni 2%.Ljudi su kupovali kartice masovno zbog kredita od 1000 din,a velika vecina njih ce kada spuca kredit,baciti karticu.Ja sam jedan od njih.
Secam se kada je mts imao promotivnu ponudu:Kupis karticu za 750din dobijes 800din kredita i CD sa trubacima koji je sluzio kao vaucer od 500 din.
Ja sam kupio 20 kartica...potrosim kredit,prodam broj za 200 din i fakticki za 550din dobijem 1300 kredita.Ali nisam sve brojeve uspeo da prodam,mislim da sam 7 kartica bacio.

pa ne jedu ti leba, zasto si ih bacao?! Mogao si prijateljima da podelis...

Uglavnom tipican primer srpskog mentaliteta - daj sto vise da uzmem za dzaba, da iskoristim i posle pricam kako su oni veliki kapitalisti i dosli ovde da porobe narod... :bottle:

pa ne jedu ti leba, zasto si ih bacao?! Mogao si prijateljima da podelis...

Uglavnom tipican primer srpskog mentaliteta - daj sto vise da uzmem za dzaba, da iskoristim i posle pricam kako su oni veliki kapitalisti i dosli ovde da porobe narod... :bottle:

Pa svi moji prijatelji su uradili isto...Napisao sam da sam dosta kartica prodao,tih 7 komada nisam uspeo da prodam,nikome nisu trebale i sta ja onda da radim sa njima.Ja imam 2 telefona i 2 kartice + VIP koji cu takodje nekome pokloniti (citaj,baciti):D

Generalno, cene telefona su im slicne kao i u svakoj prodavnici "orginalnih" telefona, odnosno distirbutera i uvoznika.

Sto se tice mreze, generalno su to odradili veoma lose, sporo i trapavo, ali situacija se polako stabilizuje.

Ja imam strpljenja i razumevanja SAMO zato sto nam je 3-ci operater preko potreban.

Evo poredjenja cena aparata u VIP-u i cena sa sajta mobilnisvet.com

Mobilni telefon - Cena u € - Cena u dinarima - Cena u Vip-u - (Zarada/Gubitak)
Samsung C140 - 50 - 4.050 - 3.999 - (51,00 Din.)
Samsung C300 - 60 - 4.860 - 6.499 - (-1.639,00 Din.)
Nokia 1600 - 43 - 3.483 - 3.999 - (-516,00 Din.)
Nokia 2626 - 60 - 4.860 - 6.499 - (-1.639,00 Din.)
Nokia 8800 Scirocco Gold - 970 - 78.570 - 99.999 - (-21.429,00 Din.)
Nokia N93i - 550 - 44.550 - 57.999 - (-13.449,00 Din.)
Nokia 7390 - 245 - 19.845 - 28.999 - (-9.154,00 Din.)
Nokia N76 - 345 - 27.945 - 44.499 - (-16.554,00 Din.)
Nokia N73 ME - 265 - 21.465 - 34.999 - (-13.534,00 Din.)
Samsung X830 - 200 - 16.200 - 19.999 - (-3.799,00 Din.)
Samsung F300 - 250 - 20.250 - 31.999 - (-11.749,00 Din.)
Samsung U600 - 250 - 20.250 - 29.999 - (-9.749,00 Din.)

Nemoj da poredis cenu telefona u VIPu (kao distributeru/uvozniku) i nekim preprodavcem.
Ako vec poredis cecne, onda cene u VIPu poredi sa onima u Royaltonu, Comtradu...

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno