Šta je novo?

Mobile Nostalgia Thread

toxicm:

...sem uzasnog,uzasnog,uzasnog zvuka i tog uzasnog,uzasnog,uzasnog joystick-a. :)

I užasnog užasnog symbiana, i užasne užasne količine rama

Meni je ovaj u lepom sećanju ostao [emoji5]

Na njemu je bila fora da se se promeni naziv mreže, pa umesto "MTS" stoji šta god želiš. :D

Ja sam u to vreme imao Siemens C62.
siemens_c62_14414d.jpg

Malo ženstven telefon, ali eto. :D Prvi sam ubio tako što sam skidao melodije i slike sa neta (imao je neko glupo ograničenje od ~4.6KB po fajlu) i nakon restarta se više nije uključio. Dobio u zamenu nov koji me je dugo služio.

Po meni, jedan od najlepših telefona ikad je bio Sony Ericsson K600 (prednji deo je od Aluminijuma, kamera se otvara rotacijom poklopca).
419TKWRBPPL._SY355_.jpg
Kada bih njega našao novog-skoro novog po finoj ceni... :D

Imaju oni nekih baš lepih modela, i ja sam ih voleo. W880, T650... Onaj swivel, S700 valjda...

Sta je to konkretno neoptimizovano i netabilno?

Ceo sistem je neoptimizovan, ima system requirements veći nego Windows 7 na PC-u, a govorimo o mobilnom OS-u. Nestabilno znači da malo, malo pa nešto krene po zlu, čak i kad ništa posebno ne radiš (obično koiršćenje mahom za telefoniranje i pomalo interneta), a jedino rešenje za popravku se svodi na hard reset.

toxicm:

...sem uzasnog,uzasnog,uzasnog zvuka i tog uzasnog,uzasnog,uzasnog joystick-a. :)
Zvuk jeste bio očajan, ali je džojstik skroz cool, još radi perfektno. ( :

I užasnog užasnog symbiana, i užasne užasne količine rama
Šta bi ti, 2GB-a u 2003.?

ja nemam prevelike sake i prste samim tim ni palac,pa mi je bio usazan.na brdo sony ericsson fonova mi npr dzojstik nije bio problem,tako da nije da imam problem sa dzojstikom.

Ceo sistem je neoptimizovan, ima system requirements veći nego Windows 7 na PC-u, a govorimo o mobilnom OS-u. Nestabilno znači da malo, malo pa nešto krene po zlu, čak i kad ništa posebno ne radiš (obično koiršćenje mahom za telefoniranje i pomalo interneta), a jedino rešenje za popravku se svodi na hard reset.

Cudno....s obzirom da nikakvih slicnih problema nemam jos od jelly beana, kitkata, preko lollipopa do sadasnjeg marshmallowa(ovaj nisam cak ni rutovao)...a kad bolje razmislim ni sa gingerbreadom toliko, gde mi je usko grlo bio telefon sa 256mb rama.

Skoro me minula zelja pa sam stari huawei u8650 malo rezorektovao, preuredio rom...jeste prespor za danasnje uslove, jeste da ima single core, 256mb rama, ali radi,cak sam i sadasnji whatsapp pokrenuo na njemu.

Poslednja izmena:
nemojte da pricate kojesta, nokia n internet tableti sa maemom, a kasnije i n900 su imali repo za skidanje programa ili ako vam se bas oce imali su STORE! posto iz nekog razloga imate potrebu da repo tako zovete.

Meni je ovaj u lepom sećanju ostao [emoji5]
Pogledajte prilog 191062
Šta zna dete 7. razred.
<3 Led diode sa strane :) ritmicki :-D hitt imao sam taj ali patio sam za S55 :-(

M55 je bio pravi fon za mlade :) kao i c55

Ali u ovakvoj boji sam imao

658e80b188b95018ae54b62adfa5a8c6.jpg

^

[YOUTUBE]cKiQZPbcmRI[/YOUTUBE]

I cuvena igrica
preview;jsessionid=9581754973B3967DA53F2A4B3B7F1F47

:d

A onda sam uzeo ovo cudo (u to vreme je imao super displej)
1330685924-siemens-st55-408.jpg

Samo sto je softver imao uzasne bagove pa sam zamenio za jos bolji fon:
791_01.jpg

Jos uvek radi sve osim rotirajuce VGA kamere koja je verovatno mogla da se popravi (prekid kontakta).

A negde u periodu izmedju (ako se dobro secam)
Sony-Ericsson-T68i-2.jpg

Poslednja izmena:
I dan danas imam nocne more od tog st55, sa uzitkom sam ga razbucao Dobar displej i kamera, softver kao i svaki siemens neupotrebljiv, pogledas ga popreko on se zapuca.

Ja sam jedino sacuvao 6230, to je po meni nesto najbolje sto je nokia napravila. Sta je moj jadan sve preziveo, tri maske sam menjao, tri baterije. I jos uvek radi, upalim nekada gravity defied na njemu :d

Poslednja izmena:
Hm, ne sećam se igrica sa M55. Davno bilo. Ali se sećam da sam imao onu kameru koja se kači :)

^ Heh da, kamera. Imam je u originalnoj torbici negde. Uključio je 3 puta u C62 i ostavio. Bačen novac. :)

Da li se neko seca xda pre androida? Za win mobile najbolji source...

Od tih Windows Mobile sklopocija secam se da je bio popularna ona Motorola MPx220. Zamalo i ja da uzmem. Bese SoC bio dual core, velika stvar u to vreme.

Malo je bzvz uporedjivati Symbian i Android danas,ipak je u to vreme iako "tezak" bio najbolja alternativa...
Secam se da smo se zena i ja dopisivali preko ICQ na 6630 i 7610 sto je bilo mnogo jeftinije nego preko tada skupog SMS-a...
Meni se svidjalo sto sam imao kakvu takvu slobodu,alternativu sa Symbianom...doduse uz velike patnje ali opet je bila neka alternativa... lako je sada pljuvati po tome ali tada nisi imao neki zbor.. e sad sto to Nokia nije sikoristila,vidimo posledice...
Takodje se secam i pocetka Androida,Sony Ericsona cini mi se sa Android 1.6 gde si morao dodatno instalirati BT funkciju....
Google je imao sve na tacni.Video je gde Nokia gresi kao i iPhone prednosti i sve to lepo iskoristio,napravio zaokruzen funkcionalan (ali ne savrsen) sistem i cenim ih zbog toga i zato su sada Nr 1,videcemo dokle...

Kada smo vec kod procenata.

Looking at OS distribution, Android remained the leader as it accounted for 59.1% of sales in the U.S. and an even higher 71.4% in China.With its wide price range running from the expensive to the cheap, Android continues to grab sales in the U.S. from the increasingly smaller number of first time smartphone buyers. And in the states, lower priced Android phones from ZTE, Huawei and Alcatel are taking business away from Samsung and HTC.

In the U.S., Android and iOS were followed by Windows, which had a 1.6% share of Q4 smartphone sales. BlackBerry accounted for .1% Android gained 11.5 percentage points from the 47.6% share it owned in the U.S. during the 2014 fourth quarter.  Apple's iOS slipped 8.6 percentage points over the same time period.

Izvor: phonearena

Nokia n91

uploadfromtaptalk1453935486787.jpg
Ni dan danas,nisam cuo bolji zvuk preko slusalica od ove zveri. U ono doba,hard disk 4gb (bila je i verzija music edition sa 8gb)
A tek kao pojava,retko su se vidjali [emoji4]

Ja sam posedovao i ovo cudo od tehnike:
nokia_E90_2.jpg

Zanimljiva ideja, ocajna egzekucija. Ali uredjja je bio vrhunskog kvaliteta, odlicna baterija... steta sto je bilo preterano limitiran softverom.

^ Auh. HTC TyTN II. Super telefon, jedan od meni omiljenih. :)

Imao sam Kaiser 100 verziju, bez prednje kamere.

Poslednja izmena:
Ovo će jako smešno da zvuči. :D

Nikad nisam mogao da svarim Nokiin font, kao ovaj gore na slici od Kutije.

Ja sam posedovao i ovo cudo od tehnike:
nokia_E90_2.jpg

Zanimljiva ideja, ocajna egzekucija. Ali uredjja je bio vrhunskog kvaliteta, odlicna baterija... steta sto je bilo preterano limitiran softverom.
Takodje,sa n91 sam presao na e90... Veoma interesantan za to doba,vrhunska kamera, ali definitivno prevelikih gabarita,skoro 300gr tezak...
Odlican za navigaciju u kolima [emoji3]
uploadfromtaptalk1453937580967.jpg

^Jest tad bio cigla, ali za današnje trendove i nije nešto veliki. Umrem od smeha kada ortak krene da vadi Galaxy Tab (7") iz džepa. Krupan tip, ali i dalje urnebesno. ( :

Meni ovaj ostao u sećanju:
sony-cmd-j70-slika-13737928.jpg

Imao među prvima rekorder zvukova, tada još ni polifone nisu bile skroz ,,standardna oprema". Dolazi drug sa novim Sony-jem J70, a zvoni mu Faithless - God is DJ, još ima i scroll. ( :

Vrh Dno