Nije to Kameleon, Kameleon je bio 6110 a ovo je 8110i i to specijalna verzija sa federom samo za Matrix film koja se nikada nije pojavila u prodaji. Njen naslednik je 7110.
Ekipe koje su pravila hw i sw nisu nikad imale direktnu komunikaciju. Ukoliko bi sw ekipa uradila nesto sto hw ekipa nije mogla da isprati, sw se uvek sekao i prekrajao. Symbian je bio uzas. Jeste bio najbolji u domenu mobilnih operativnih sistema u to vreme, ali je bio uzas. Uzasan UI, gomila verzija, svaki telefon svoja prica... a za sve to je kriv spor, nesposoban i uspavan menadzment.
Loluj ti koliko hoćeš, taj symbian je uvek bio krš samo bolje nije pistojalo.Ma da aj sad demonizuje epoc/symbian ili ti najstariji mobilni os :-D
Dokumentacija nije postojala lol :-D
Nego mnogi porede taj symbian sa danasnjim droidom, dal su ti ljudi realni...
A droid jos uvek nije sposoban da aktivira alarm dok je ugasen fon ;-)
Symbian je imao blesav kernel <3
Prema nekim informacijama, po ugovoru sa Microsoftom Nokia valjda ove godine ima pravo da se vrati na tržište mobilnih telefona. Naravno ne sa modelima koje radi Microsoft već sa kompletno novim razvojem i proizvodnjom.![]()
Ah kada sam ja 6230 (koji sam uzeo umesto 6600 koji je bio neupotrebljiv) zamenio sa 6630. Uf kakav dizajn, ali telefon je bio spor, ali ajde drzalo me je instaliranje aplikacija i tema, koje si morao juriti po netu na 102 strane. Izgubio sam ga na kupanju, i uzeo 6233. Brzo mene to smorilo i kupim N72, koji uzas od telefona. Ekran u odnosu na 6233 jad i beda, zvuk na sluske i zvucnik katastrofa, plastika skripi kao luda. Ali nekako ja to preguram. Kupim E65, ah, od goreg uvek moze gore. Zalim svaki dinar dat na taj telefon, spor spor i ponovo spor. Posto je nokia odlucila da zagorca i ovako tezak zivot za instalaciju aplikacija sada treba sertifikat, ok nadjem ja to preko dospy-a, i potpisem temu, instaliram, buc. Telefon se zapucao, hocu reset pomocu dugmica, nece. OK ides na flesovanje, posle par nedelja ponovo instaliram nesto, ponovo buc, i ponovo mora na fles. I da, i dalje je bio sporrrrrrrrr. Posle dva fijaska skupih telefona, uzmem 6120c. Ah prvi symbian koji je upotrebljiv, jesete da igrice skoro pa da i ne rade, da je kamera toster, da se maska raspada koliko je kvalitetna ali bar je upotrebljiv fon. Posle toga sam imao i N79 i N82, ali i dalje je ta jeftina raspala 6120c najbrzi i najbolji symbian koji sam koristio.
Ma ti si najobicniji hejter Nokie, sta si ti onda koristio, BB :-D ocigledno...Pa cak i taj n95 je bio uzasan telefon. Trebalo im je pola godine da ga naprave da kada otvoris dialer i poruke ne posrce sav ram i da pocnu da iskacu greske.Jos kada dodamo da je imao smesno rama u sebi, plus je imao stalno upaljen multimedijalni servis koji nije mogao da se ugasi, koji nije pomagao upotrebljivosti telefona i manjku rama. Imao je jedino OK kameru.
Zato sto ove godine istice ugovor sa MS-om, pa se podgrejala zeljaA zasto se svake godine otvori neka nova tema o Nokia (Nokiji)?
Zar ne mozemo bez 3310 i dalje da zivimo?![]()
Eh, razumem tvoj bolNajgori Symbian koji sam ja imao je N71. Ne postoji nista gore i gluplje od tog telefona. Tacka.
N95 je imao stravicnih problema sa duplim slajderom, posle 3 meseca bi poceo da krcka i zvecka. Totalna katastrofa. Telefon je, ako to izuzmemo, bio ok, solidno brz, kamera odlicna, softver jos upotrebljiv. Voleo sam taj telefon. 6600 nisam mogao da smislim. Onda sam probao nekoliko Symbian telefona koji su bili optimizovani za "touch". I dan dans u kancelariji imam SonyEricsson P1, super telefoncic. U stvari, svi ti tocuh Symbian uredjaji su bili cool. Doduse, to sto nisu mogli da spoje ekosistem kako treba, pa pola aplikacija koje su bile za S60 nisu radile kako treba, ali hej - it's a touch!
Ovaj mi je posebno ostao u secanju:
![]()
Napravili su tonu gresaka, uspavali su se i zasluzeno su otisli u istoriju. Kao i mnogi drugi, recimo Palm.
Meni pre neki dan stiže mail od Nokia Here-a da se kupovina od strane MS-a završava i da moj Here account sada prelazi kod MS-a. Sad, koliko sam ranije razumeo, Nokia je preživela kao firma što znači da postoje neke šanse za povratak, mada, ne bi voleo da se vrati uz Android OS, a ne vidim baš kako bi drugačije moglo.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari