Šta je novo?

Mobi Banka (2024)

Jel redovna pojava da banka drzi na rezervaciji po par dana sredstva za porudzbine koje su otkazane?
Pocinje vec ozbiljno da me nervira sto po nekoliko dana nakon otakaze kupovine, banka i dalje drzi na rezervaciji, a kod trgovca se vidi da nije naplaceno
 
Hteo bih majci da otvorim Progresiv 5+ racun kod mobi banke, ali da ne gasim trenutni postojeci postojeci na koji joj ide penzija, racun kod postanske stedionice, da li postoji neki nacin da postanska nekim nalogom ili kako vec vrsi prenos sredstava od 35.000 jer toliko je uslov na racun koji je kod mobi banke, ima li neko ideju kako ovo uraditi najlakse ?
 
To bi morao da vidis sa PIO fondom da li hoce/mogu da podele i isplacuju na dva racuna, ne sa postanskom, jer BPS moze samo obican prenos da odradi.
 
PIO fond mora uplacivati deo kod postanske i drugi deo kod mobi ? Da li je tako nesto izvodljivo uopste ?
 
Ne znam, zato sam napisao da moras da vidis sa njima. Neki poslodavci ne prave problem, neki nece to da rade, za PIO nemam ideju.
 
S obzirom na to da Mobijev obrazac ne predviđa potpis poslodavca, dovoljan je samo potpis klijenta i takvo ovlašćenje je za banku validno. Rešenje je idealno za ovakve situacije, kao što sam i ja imao slučaj gde je zabranjen ulaz u kadrovsku bez najave vođe smene i ostalih na višim pozicijama, osim po prestanku radnog odnosa radi razduženja materijala i preuzimanja dokumentacije. Takođe, u Mobi može da legne zarada bez ovlašćenja, ali ponajviše će zavisiti da li će u PIO fondu tražiti ovlašćenje, a najverovatnije da hoće.
 
PIO fond mora uplacivati deo kod postanske i drugi deo kod mobi ? Da li je tako nesto izvodljivo uopste ?
Mozda ce ti traziti potvrdu iz Postanske da mama prema njima nema nekih dugovanja,kredit,dozvoljeni minus i slicno. Neke firme nece tek tako da menjaju banku bez te potvrde. E sada za PIO ne znam kakva je situacija.
 
Jel redovna pojava da banka drzi na rezervaciji po par dana sredstva za porudzbine koje su otkazane?
Pocinje vec ozbiljno da me nervira sto po nekoliko dana nakon otakaze kupovine, banka i dalje drzi na rezervaciji, a kod trgovca se vidi da nije naplaceno
Jeste. Desavalo se i meni ali sve je to u redu.
 
PIO fond mora uplacivati deo kod postanske i drugi deo kod mobi ? Da li je tako nesto izvodljivo uopste ?
Ne. PIO isplacuje samo na jedan racun. Nema mogucnosti da ide na dva racuna. A i ako hoces da promenis banku moras da doneses iz sadasnje banke potvrdu da je racun ugasen ili da nemas dugovanja prema banci da bi promenio banku na koju se vrsi isplata.
 
  • Like
Reagovanja: uji
Nije baš ovo istina o čemu pričate, da mora da se donese potvrda o gašenju računa. Kada sam prebacivao PIO primanja iz Intese u Mobi, PIO je samo tražio formular banke o prenosu i prebacili su sve. Šta njih briga šta ću ja da radim sa drugim računom i zašto ne smem da imam sedam računa ako mi se tako sviđa? Intesa mi je toliko krvi popila da se nisam udostojio ni da ugasim račun, na kraju se ugasio sam zbog neaktivnosti od godinu dana.
 
Banka je primila racun za EPS pod imenom 'EPS', ali vam nije isporucen jer ste u pretplati po prijavljenom pretplatnickom broju.
Ovu poruku sam dobio juce. Valjda to znaci da su slali.
 
Ništa još dobio, srećom postoji i EPS portal pa će se već regulisati ovako ili onako.
 
I kod mene isto stigao pre dva dana.
 
Iz aplikacije mogu da skinem u pdf dokumenta o otvaranju računa. Meni traži da u app dozvolim skidanje medija. Ja sam to uradio na telefonu u Dozvole, ali direktno u app ne mogu da nadjem tu opciju. Čačkao sam i vidim dokumenta, pa hocu da imam i u pdfu.
 
Za takve situacije imam SmartOffice 3.13.10 pro apk, gde postoji opcija Share i pošaljem na Telegram ili sačuvam pdf (na primer konkretno Rajfajzenovu potvrdu plaćanja koja ide u Temp folder i automatski se briše nakon zatvaranja).
 
Ok to, ali ne mogu uopšte da skinem iz app dokumente ugovora u pdf formatu.
 
Ljudi, ako neko zna vise, bilo bi super.
Provalio sma vec da predugo drze rezervisana sredstva za otkazana placanja.
Pre neki dan mi Ananas vrati novac na kreditnu i ovi ludaci to drze na rezervaciji.
Jel to nornalno?
 
Može da potraje do 30 dana, verovatno bi ti to rekli u banci. Realno, 7-10 dana.
 
Hvala. Odradio sam danas. Za sekund sve odrađeno. Kartica MC nisam blokirao. Za par dana će oni tamo.
Nema na čemu! Master kartica će automatski biti otkazana. Čak i pri prelasku sa Starter na Progresiv ili obrnuto izdaju novu.
 
Zvali me da nude kreditnu (5+ račun, besplatan, na akciji). Žena tvrdi da se plaćanja u drugim valutama preračunavaju u eur, ali ih banka onda konvertuje u rsd, i tako me zadužuje. To mi nema logike, ali nije nemoguće, primenjuju aerodromski kurs eur-rsd. Ima li neko info iz prve ruke?
 
Jos jedna potvrda da se ocekuje nova aplikacija i yettel banka do kraja marta.
 
To što je moguće da banka vrši autokonverziju kada se plaća karticom u inostranstvu sa deviznog u valuti koja nije evro. Za NLBKB jeste slučaj kod Visa kartica i plus 2℅ provizije. Smatra da je to verovatno izmenjeno u core sistemu i planira se novi informacioni, što rezultuje rebrendingom i promenom naziva u Yettel banka.
 
Nazad
Vrh Dno