Šta je novo?

MNP u praksi - vase price i iskustva

Za ceo mesec novembar ili oktobar? Oktobar sam ceo mesec koristio telenor i logično mi je da to naplate ceo mesec ali u novembru ako budem koristio 5-6 dana i da mi naplate ceo mesec to mi je nelogicno

Za novembar, naravno... oktobar si koristio ceo u potpunosti, to je i normalno da treba da naplate po punoj ceni :)

Nego za ovih 5-6 dana novembarskih... mislim da negde procitah tako. Aj' nek' bude ovako kako MagicMaster kaze/predvidja... i to jeste logicno, ali s svima njima (ne samo Telenorom, naravno), logika je uvek strana.
Uostalom, zato ja pokrenuh proceduru na nekih 7 dana pre isteka meseca... tako da imamo onih dva dana za maticnog operatera, 2 dana za novog... pa i jos koji dan pride, zbog "nepredvidjenih okolnosti"... i taman da to sve ostane u okviru istog meseca, tj. da se ne prebacuje u novi :)

Poslednja izmena:
Za novembar, naravno... oktobar si koristio ceo u potpunosti, to je i normalno da treba da naplate po punoj ceni :)

Nego za ovih 5-6 dana novembarskih... mislim da negde procitah tako. Aj' nek' bude ovako kako MagicMaster kaze/predvidja... i to jeste logicno, ali s svima njima (ne samo Telenorom, naravno), logika je uvek strana.
Uostalom, zato ja pokrenuh proceduru na nekih 7 dana pre isteka meseca... tako da imamo onih dva dana za maticnog operatera, 2 dana za novog... pa i jos koji dan pride, zbog "nepredvidjenih okolnosti"... i taman da to sve ostane u okviru istog meseca, tj. da se ne prebacuje u novi :)

Napravi ti Špansku sapunicu sa tvojim MNP-om :p

Nema šta da predviđam, uveč će biti bolje po njih, ali u skladu ...

Kad u telenoru potpišeš ugovor recimo 20og u mesecu, dobićeš račun za tih deset dana, ali ćeš dobiti i saobraćaj 1/3 od predviđenog za taj paket.

Kad raskidaš, onda je ili / ili ... ako si normalno trošio, i potrošio recimo trećinu razgovora za trećinu meseca, trećina računa će biti naplaćena.

Ako si išao onom: Saću ih zeznem, i potrošiš svih recimo 150 minuta u 4 dana i raskineš ugovor 5. u mesecu, onda možeš da očekuješ da ti naplate pun iznos ...

Tako kod njih radi sistem.

Danas me prebaciše na mts. Nisam dobio nikakvu poruku ništa samo mi je telefon izgubio mrežu tako da sam pretpostavio šta je u pitanju. Ubacio sam mts karticu i naravno proradilo je.

E sada me zanima druga stvar. Kada su me zvali iz mts-a da potvrde podatke za prenos broja i kada su pitali za tarifu rekao sam da želim mybel+50% na mesečnu pretplatu i žena koja me je zvala je to pribeleživa (valjda)

U ovom ugovoru što sam dobio nigde ne piše da imam pravo na tih 50% ali piše da je iznos tarife 600dinara.

Jel treba neki poseban ugovor da se dobije za tih 50% popusta ili kako već?

Tek od danas mozes da trazis aneks ugovora i sklopis ugovornu obavezu sa 50% popusta. Ne mozes da sklopis ugovor sa ugovornom obavezom sve dok tvoj broj nije i zvanicno u mts mrezi. Zovi ih i trazi sklapanje aneksa, ili idi u bilo koju njihovu poslovnicu.

Napravi ti Špansku sapunicu sa tvojim MNP-om :p

Nikakve sapunice kod mene nema... MNP je prosao bez greske, ja na mt:s-u od 29-og :smoke:
Ovo sam samo navodio sve moguce varijante :D

2 NightCrawler:
Ako si u razgovoru naveo da hoces 50% (uz ugovornu obavezu od 12/24 meseci) - stici ce ti i taj aneks ugovora kurirom, isto kao i ovaj regularni sto si dobio. Isto je bilo i kod mene, klasican ugovor stigao, bez pomena o 50% ili pak ugovornoj obavezi (pise "na neodredjeno" :D)... ja potom u prolazu svrnuo do neke poslovnice iduci dan, da se raspitam i vidim u cemu je stos (mozda nije pribelezeno, sta znam). Tu mi decko rece za aneks, isto ovo sto je tebi poglavicas vec ispricao... i kaze "nije problem, sada cemo to da odradimo". Krene da prcka tamo po kompu, pa onda zastade i rece "pa tebi je ovo vec uneto, pise ovde da imas 50% i ugovornu obavezu". Onda je uzeo fon u ruke, zvao nekog... vrnuo se posle dva minuta i odstampao mi aneks u kome je sve uredno uneto. Jos rekao da je to verovatno poslato kurirom, ali dok dodje... lako moze da se desi da otpocne novi mesec :D
Ipak, sutra meni neko zvoni na vrata... ono kurir, nosi ovaj identican aneks ugovor za potpisivanje :D:D:D

Sve identicno apsolutno... azuran ovaj mt:s, majku mu, ko bi rekao :d... a ja potpisah i tako sad imam dva identicna ugovora, tj. aneksa istih :p
Moj savet - sacekaj... dan-dva, verovatno ce ti stici u tom roku. Mislim, mo's i duze da cekas, s obzirom da je mesec tek poceo, pa sve i da hoces, 50% neces moci da iskoristis u ovom mesecu (tek. od 1.). Ako kurira nema par dana, onda idi do poslovnice.

Da li postoji vremensko ogranicenje izmedju dva MNP? ili moze odmah? naravno svaki put se placa po 200din :)

Mislim da je 3 meseca minimum koji moraš provesti kod novog operatera, neka me ispravi neko ako grešim.

3 meseca .... i ako kod nekog recimo uzmeš sad nov prepaid, i oćeš odma na drugu mrežu, ne može .... znači, Moraš da provedeš kod trenutnog operatera 3 meseca, bilo da si sad prešao kod njega, ili tek zasnovao nov ugoovvr sa novim brojem ili kupio prepiad ili bilo šta ....

Prebacio sam broj iz telenora u mts. Kad neko proba da mi posalje ono "Pozovi me nemam dovoljno kredita" dobija kao odgovor da sam nedostupan, a telefon ukljucen sve normalno i meni nista ne stize. Jel to ne radi za prebacene brojeve ili?

Naravno kada si promenio mrežu da ne može.Sad može samo to isto da ti stiže,ali iz MTS mreže.

Pa ja sam sad u mts, a i broj koji mi salje da ga pozovem je isto mts mreza. Sto ne bi moglo?

To može.Mislio sam da se čudiš što ne dobijaš te poruke iz Telenora,a prešao si na MTS.

Pa sto ne radi ako moze? :) Probao sam isto tako pre mesec dana i isto nije htelo...mislio sam da je mozda njima nesto zakovalo ali eto i dalje nece i pise da sam nedostupan kad se to posalje

Jesi zvao podrški MTS-a?

Nisam...aj videcu da ih zovnem u skorije vreme :D

Sad podnesoh zahtev sa mts na telenor navodno cekam 7 dana ,platim dugovanja za prosli mesec i valjda je to to

Najbolje je oko 23. ili 24. podneti zahtev... onih 4-5 dana dok se sve obradi i zavrsi, pa tako koristis usluge starog operatera maltene do kraja meseca, na novom operateru si tek dva-tri dana, platis smejuriju taj prvi "mesec" (nazvacemo ga bolje - racun :D, posto "mesec" jednostavno ne moze da bude :d)), tipa 50-100 dinara... a dobijes celokupan saobracaj za citav mesec, pa ga elegantno preneses u iduci ;)

CAR, to važi samo kada ideš U MTS ...

Kada uđeš u Telenor, nebitno odakle, iz druge mreže ili nov ugovor, platićeš pretplatu za to malo, ali ćeš i saobraćaj dobiti za ot malo ...

U MTS plaćaš po danima, a saobraćaj dobijaš kompletan ....

Istina, zaboravih to da napomenem... totalno sam smetnuo sa uma da Telenor tako funkcionise :)
Tacnije, to je realno i sasvim normalno funkcionisanje :)

A Vip... kakva je kod njih situacija po tom pitanju, znas li mozda?

Neam pojma .... sa VIPom nemam lična nikakva iskustva sa postpaidom .... još od kad su došli, i kad sam hteo da izaberem broj, ali na radnju, tj. kao preduzetnik, NE MOŽE ... biće za mesec-dva ... kad sam otišao za mesec dva, može ... OK , to ćete .. a drugi broj ? -Koji drugi broj? -Pa znate, ako hoćete na firmu, MORA 2 BROJA !
-Ne treba mi drugi broj. Imam drugi broj kod drugog operatera, hoću da vidim malo kakva vam mreža.
-Ali mora.
-Mora samo da se umre, cepaj ugovor, ništa od posla ....

To je bilo moje iskustvo sa VIPom :) :) :)

"Mora samo da se umre"... ahahahahah :D:D:D

I kod Vipa se, kad se prenese broj, plaća deo pretplate, a dobije ceo saobraćaj za taj mesec. Ja sam pre petnaestak dana preneo dva broja iz Telenora u Vip, i malo je reći da sam zadovoljan. Osim par problema prvi dan, jer mi nije aktivirana kartica za jedan broj, i posle aktiviran pogrešan dodatni paket, kad se sve to sredilo radi sve bez greške.
Za 22% veću pretplatu sam napravio paket u kome imam skoro 3 puta više min, i to bez popusta, ugovornih obaveza i sl. Kod telenora sam koristio Prenesi surfuj 1000 sa 300min, a kod Vipa imam Biz Partner plus 500 sa dodatnih 300 min, i besplatne razgovore u firmi..

Zvao sam ja njih, reko' možda mogu da naprave neku pristojniju ponudu. I rekao im da imam malo minuta. A oni su mi ponudili 250 sms, 250 min u Telenor mreži. :D U tom paketu, inače, ima 1000 poruka od kojih ja potrošim možda 100 mesečno, a prenesem oko 900. Za ćaletov broj koji još nisam preneo, jer je vezan ugovorom do kraja decembra su mi nudili 100mb interneta, i neke minute u telenor mreži. Čovek koristi običan telefon, i nema pojma šta je net. Ne znam kakvu logiku koriste kad prave te ponude, ali ako sam i na momenat pomislio da bih mogao da ostanem kod njih, veoma efikasno su me poslali kod konkurencije.. :)

Zvao sam ja njih, reko' možda mogu da naprave neku pristojniju ponudu. I rekao im da imam malo minuta. A oni su mi ponudili 250 sms, 250 min u Telenor mreži. :D U tom paketu, inače, ima 1000 poruka od kojih ja potrošim možda 100 mesečno, a prenesem oko 900. Za ćaletov broj koji još nisam preneo, jer je vezan ugovorom do kraja decembra su mi nudili 100mb interneta, i neke minute u telenor mreži. Čovek koristi običan telefon, i nema pojma šta je net. Ne znam kakvu logiku koriste kad prave te ponude, ali ako sam i na momenat pomislio da bih mogao da ostanem kod njih, veoma efikasno su me poslali kod konkurencije.. :)
Kakva crna logika, nema toga tamo... jednostavno, samo sevaju te proklete poruke i minute u mrezi, niko se ni ne obazire da pogleda eventualno kako se koristi saobracaj, te da li nekome fali tih poruka npr., ili ih prenosi iz meseca u mesec i ima ih vec gomilu.

Ti si najbolji primer - prenosis 900 poruka mesecno, a oni ti na sve to nude jos 250. Logika na nivou.

Nazad
Vrh Dno