Šta je novo?

MNP u praksi - vase price i iskustva

Pa jeste, onaj glas ribe koja se javlja isti je kao kad javlja da je nedostupan ili isključen broj. I onda puno njih ili ne čuje šta tačno kaže, pogotovu napolju, ili ni ne odsluša do kraja. Pritom do ove godine, verujem da više od 90% korisnika nije ni znalo da postoji mogućnost promene provajdera sa istim brojem. Tek kada su počeli da reklamiraju (VIP - oni najviše mogu da imaju koristi od toga), povećala se obaveštenost. Ako ćemo pravo i glupo je to obaveštavanje, samo odugovlači uspostavu veze. Može jedino da ostane umesto tu-tu, kao halo ton :,,:

Znači, predlažeš, da promene glas, i da otpeva, da bi zaitrigiralo ljude: "Trala la la la, sad je druga mreža, tra la la la, spremite novčanik....!"

Možda je za one koji žele da imaju obaveštenje najbolje rešenje da se pre uspostave veze oglasi automat i da izgovori ime mreže koja se poziva. Kratko i jednostavno, a pozivaoc bi valjda shvatio o čemu se radi.

Znači, predlažeš, da promene glas, i da otpeva, da bi zaitrigiralo ljude: "Trala la la la, sad je druga mreža, tra la la la, spremite novčanik....!"

Pa da, da bude neki umilni, raspevani glas: Poštovani trala la la dosta vas je drala la la stara mreža a a a, sada ide u novu, spremite nam lovu :d:whip:,)

Onda će svi želeti da čuju do kraja :D

Stigla poruka od Vipa (morao sam da slikam stari telefon). Dobro je bar su poslali obavestenje:
uyUwx.jpg

I Telenor od 1.10. po defaultu gasi ovo obavestenje, moci ce da se aktivira na zahtev.

Ja sam probao sada da ga aktiviram, kaze da je vec aktiviran (kao da ne znam). Mora da se ceka 1.10 da bi se aktiviralo nakon tog gasenja.

Jel moze da se prenese broj pre kraja ugovora sa telenorom npr, i ako ste dobili telefon uz taj ugovor...ili treba nesto da se doplati ako prekidate pre kraja ugovora zbog tog telefona...kako to ide? fala

moras da isplatis sve pretplate do kraja ugovorne obaveze telenoru, i onda tek mozes da preneses broj.

Da podsetim, oni koji zele da cuju glas o prelasku u drugu mrezu i dalje od sutra treba da ga aktiviraju OPET. (d e b i l i z a m) To me podseca na ove parade sto treba da se organizuju po Bg-u, manjina yb u zdrav mozak vecinu....

Prebacio sam broj iz Telenora u MTS. Kad neko proba sad iz mts-a (066 broj) da mi posalje ono "Pozovi me nemam dovoljno kredita" - stize odgovor da sam nedostupan, a ukljucen mi tel :S
Jel to neki bug ili sta?

Šta bez ugovora?

Ja sam trenutno na postpaid-u,a bio sam na prepaid-u,pa se vraćam po isteku ugovora na prepaid.

Verovatno,ako nisi uzeo neku promociju ili telefon.
Mada mislim da je minimum tri meseca da budeš na postpaidu pa da se kasnije prebaciš na prepaid.

Poslednja izmena:
Ja podneo on line zahtev za prebacivanje iz telenora u mts. Juče me zove neko devojče da potvrdi zahtev i da uzme ostale podatke (zvala je sa 9818) i kaže mi da će mi i ugovor i sim kartica stići na kućnu adresu i da ne moram da idem do poslovnice...

Jel imao još neko sličan slučaj ili sam ja poseban?

Svi koje znam a da su prebacivali brojeve nezavisno od operatera išli su u poslovnicu da potpišu ugovor....

Stiže ti sve kući. I ja sam tako jedan broj prebacio, čisto da vidim kako funkcioniše ... :) :) :)

MTS prepaid-->MTS post paid da li moze?
Može uvek, naravno .... ne potpisuj obavezu, i onda ćeš moći i kontra posle 3 meseca ..... ako ti oni ne dozvole nazad, onda ideš kod drugog operatera, pa pokreneš postupak na prepaid ... kad ovima stigne zahtev, onda te zovu, tikažeš idem u drugu mrežu na prepaid, i onda kažu: Ma to možete i kod nas ....

Stigo ugovor i sim kartica danas. Medjutim kada ubacim karticu u telefon dobijam informaciju sim registration failed.
Jel to normalno,jel treba da se sačeka ili treba ja da aktiviram karticu?

Sad ce te zvati iz Telenora da te pitaju zasto odlazis, i ako ne pristanes na to sto ti nude, pustice te da odes, naravno ako nemas ugovornu obavezu ili ne izmirena dospela dugovanja.

Kad sa Telenorom zavrsis, za dan odprilike mozda dva ce ti stici poruka koja za posiljaoca ima "Telekom" gde ce pisati datum i vreme prenosa broja u mts mrezu, kad dodje to vreme, stara kartica ce biti deaktivirana. Onda ubacis novu i od tog trenutka tvoj telefon je kod mts-a.

Zvali su me iz telenora 31.10 i nisu ponudili ni približno onome što dobijam kod mts-a na mybel paketu+50% na mesečnu pretplatu.
Ugovor sam dobio 1.11 po kuriru potpisao i vratio.
Sada je 3.11, 2 dana je prošlo a kartica mi i dalje nije aktivna.

Onda ne paniči. Obzirom da si se odlučio na varijantu "kuriri", moraš biti strpljiviji .... biti će sređeno ...

Zvali su me iz telenora 31.10 i nisu ponudili ni približno onome što dobijam kod mts-a na mybel paketu+50% na mesečnu pretplatu.
Ugovor sam dobio 1.11 po kuriru potpisao i vratio.
Sada je 3.11, 2 dana je prošlo a kartica mi i dalje nije aktivna.

Kartica ti i nece biti aktivna sve dok ne dobijes SMS u kome ti pise od kada ce ti bti aktivna. Ili pak isti SMS u kome pise da ti je prenos odbijen od strane maticnog operatera (iz ovog ili onog razloga, nebitno sad). Pre toga nece sigurno, i za sve to vreme ces koristiti staru karticu, tj. mrezu svog trenutnog (Telenor) operatera.
Kada dobijes SMS u kome ti pise datum i vreme, to ti je to. Nakon toga, stara kartica gubi mrezu, a ti treba da ubacis tu novu i krenes da koristis mt:s mrezu.

Meni je taj SMS stigao 26. oktobra, tri dana nakon ispunjavanja online formulara, tj. dva dana nakon sto je kurir doneo ugovor i karticu. A u SMS-u je pisalo da ce mi kartica biti aktivna od 29. oktobra od 6h. Sve do tada - koristio sam Telenorovu.

Dakle, ne panici... kako ti je vec receno ;)

P.S. Samo si se *****'o sto si pokrenuo proceduru na samom kraju prethodnog meseca, tj. uleteo si vec u novi mesec... imam neki osecaj da ce Telenor da ti naplati koriscenje za ceo mesec, cini mi se da takvi nekakvi slucajevi bejahu.

Poslednja izmena:
imam neki osecaj da ce Telenor da ti naplati koriscenje za ceo mesec, cini mi se da takvi nekakvi slucajevi bejahu.

Za ceo mesec novembar ili oktobar? Oktobar sam ceo mesec koristio telenor i logično mi je da to naplate ceo mesec ali u novembru ako budem koristio 5-6 dana i da mi naplate ceo mesec to mi je nelogicno

Neće, novembar će naplatiit dokle je korisito ... osim ako ne potrošiš ceo saobraćaj u paketu ... kod njih tako ide ...

Da li je neko probao da prenese istekao registrovani prepaid broj? Da objasnim, prepaid broj kupljen u poslovnici MTS-a, potpisan ugovor, kako je ranije bilo, pre 14 godina. U pljacki je ukraden, ali ranije nisu dozvoljavali da se uzme nova kartica ako ne donesem staru na uvid (d e b i l i z a m ) iako sam donosio zapisnik iz MUP-a o pljacki. Ne daju sada ni da se opet uzme taj broj, bilo kao pre bilo kao post paid jer je kartica odavno istekla. Broj nije nikome opet dodeljen, neaktivan je.

Nazad
Vrh Dno