Šta je novo?

MITSUBISHI Heavy Industries klime

Hahahahahhahahahah lepo čovek popisao sve modele. Ne znam što ga cimate i gasite mu biznis.

Prijatelju ja sam prosle godine jednu uzeo, ove još jednu i plus kod majke i oca. To ti govori koliko sam zadovoljan.
Sve znam i sve verujem, i ovde si se raspisao da probas da mi pomognes tako da hvala tebi od srca ;)

Ne znam sta da kazem dobio sam 3 potvrde od svabe da im tako rade MHI :unsure: bas zategnuta situacija... da li mozda to samo kod 20/25
Odo da stavim dzezvu da popijem kafu...

Druze bas mi cudno preko dana fino rade na 200w+ a nocu kad treba da potegnu malo one rade kao on/off :oops:

Poslednja izmena:
Druze bas mi cudno preko dana fino rade na 200w+ a nocu kad treba da potegnu malo one rade kao on/off :oops:
A ne...tako rade ponekad :D
Sinoc je jedna radila na ~300W celu noc bez defrosta a slicni uslovi kao sada, stepen mozda visa bila sinoc temperatura.
Tako da i tu ni za glavu ni za rep da ih uhvatis. Rade kako hoce i to ti je.Cudno mi i sto im izmenjivac ne zaledi ceo nikad koliko sam video. Samo 70-80 posto recimo. Gornji deo uvek suv bez inja.

Moram u krevet, ustajem rano pa na neko veselje. Hvala za pomoc i diskusiju, ako se ko cega pametnog seti neka pise mada mislim da nema sta vise da se prica - jako los model.....

Mozda su nastelovane kao Fujitsu KG modeli 7-9,-kod 12 nije tako, ( ovo sam davno citao na nekom Bugarskom forumu ) da kad se spusti ispod 0c, one povecaju minimalni input na , ako se secam 300w, ispod toga nece.
Sad, zbog cega su tako odlucili da naprave, nije mi jasno.

Uglavnom, misljenja sam da su neki propusti napravljeni kod coveka sa ugradnjom, ili premestanjem uredjaja. Nisam bas pomno ispratio, ali ovo je top klasa MHI, pa to i u nizolovanom prostoru ne treba da zeza, nego da emituje neizdrzivu toplotu i na minusima, ako odlucis da joj zadas 30c...ne znam...

Prilozi

• tttt.jpg
    tttt.jpg
    119.1 KB · Pregleda: 87
Poslednja izmena:
Mozda su nastelovane kao Fujitsu KG modeli 7-9,-kod 12 nije tako, ( ovo sam davno citao na nekom Bugarskom forumu ) da kad se spusti ispod 0c, one povecaju minimalni input na , ako se secam 300w, ispod toga nece.
Moguce... Tako mi i Nemac napisao ispod 0c da odmah skacu na 450w
Evo prevod:
I još jedna posebnost SRK-a koja je prilično glupa: ispod 0 stepeni, najniža modulacija skače sa 180 vati na 450 vati.

I posle krece i kod njega on/off
Bas cu danas da ga pitam sta ce mi kaze za srk35 mozda je druga pesma kod 12btu

Poslednja izmena:
Nekako osijecam da ce ti za 12 btu reci da nije tako :)
Znaci da ljudi bolje da uzmu, ako se lome izmedju jednog brenda za 9 ili 12, uvek 12, kako igra slucaja zapovijeda.

Poslednja izmena:
Ja da pitam ove svede, imaju i oni invertere, al oni ni 5 para ne daju, boli ih k u prevodu, pa bas da ulazim im u podrum, i gledam potronju, ipak, prijatelj mi je, pomislice, ovaj je pamecu poremetio :)

A da probaš da je resetujes. Izvadis baterije isključiš iz struju jedno 30 sek. Pa vidi šta se dešava.

Mislim da je vec to probao druze, ako nijje, to ce mu otkrovenje biti !

Niko nije zsx spominjao. Freerage vidiš da i on kaže da ne menja jačinu fana samo temperaturu izduva. To i ja pričam.
Znam, nego je tema MHI, pa samo razmišljam naglas. Kod ZSX je isti hardver pd 7-ce do 12-ce. A što se tiče duvanja, da ga hebem, pa opšte poznata stvar na forumu je sa Mici može da se "zakuca" duvanje ma konnstantnu vrednost izborom fiksne brzine. Mislim da se to pričalo i za Daikin. I "kudio" se Fujitsu što smanjuje FAN čak i kad je u fiksnoj brzini. Ta je priča od pre 10 godina bar. Izgleda da se to promenilo. Mada iskreno ne bi trebalo da bude problem. Postigne temp i smanji duvanje. Meni Fujitsu to savršeno lepo radi. Jedino što mi pada na pamet je taj neizolovani pod sa pločicama. Pa da je hladno po nogama. E sad, tu jedino staviti stirodur PREKO pločica (čak i 1cm bi napravio drastičnu razliku) pa preko stirodura neki bolji laminat. Ja sam tako uradio kod mene u stanu. Nakon dve godine je preko laminata došao neki belgijski tepison, sa filcom. Sad gospođa hoda bosa i leti i zimi

Ma insnant bolje Joco, samo jos nas narod to skonta, al ima dana vise nego kobasica :D

Auuu, pa ovo je neverovatno! 36rpm je POLA nominalne vrednosti, ako se ne varam. 72rpm je nominalna, a 120rpm max (za Fujitsu). To je baš visoka frekvencija za minimum, i nije mi kasno zašto su to uradili, kad je spoljašnja IDENTIČNA kod 7-ce, 9-ke i 12-ce, bar po dimenzijama i masi za te KGT klime. Jedino ako je drugi kompresor, ili je razlika samo u softveru. I te manje KGT imaju dvoredni izmenjivač. Ali 300W je previše i za dobro izolovanih 40kvm@0°C, jednostavno nema šanse da radi u kontinuitetu. Jedino što mi pada na pamet je da tim povećanjem minimuma žele da smanje osećaj "promaje" na maloj snazi kad je napolju nula ili niže. 100W u grejanju je stvarno budalaština, i meni recimo sve ispod 200W (iz utičnice) nije dovoljno toplo. I to možda i ima smisla kod jednorednih izmenjivača, gde snaga na minusu jako brzo opada u odnosu na isti takav ali masivniji dvoredni. Tako da cenim da temperatura izduva ne može biti ista na srk35 i srk25 ako je napolju -10°C a obe vuku recimo 300W. 12-ca će duvati toplije, u to mogu da se kladim! Taj minimum od 450W je baaaaš mnogo. Ma mnogo je Fujitsu-ovih 300W na 7/9KGT seriji ispod nule. Evo ga 12LT greje 30+10kvm sa potrošnjom od oko 300W
A ne...tako rade ponekad :D
Sinoc je jedna radila na ~300W celu noc bez defrosta a slicni uslovi kao sada, stepen mozda visa bila sinoc temperatura.
Tako da i tu ni za glavu ni za rep da ih uhvatis. Rade kako hoce i to ti je.Cudno mi i sto im izmenjivac ne zaledi ceo nikad koliko sam video. Samo 70-80 posto recimo. Gornji deo uvek suv bez inja.

Moram u krevet, ustajem rano pa na neko veselje. Hvala za pomoc i diskusiju, ako se ko cega pametnog seti neka pise mada mislim da nema sta vise da se prica - jako los model.....
Ako izmenjivač ne ledi ceo, možda nema gasa koliko bi trebalo?! Slikaj izmenjivač pa reklamiraj. Gas se ru ne dopunjuje, već se izvuče sav, pa boca na vagu, pa se doda koliko fali.

Poslednja izmena:
Ni ja ne mogu filozofiju onog, cek nadjem, Fumiaki Terasaka. ako sam opijen nasao, da pokupim, Al zaista je tako za KG 7-9, da znaju kjudi, sa da ocekuju, pa onda bolje 12,u svakom smislu :)
LT je drugi univerzum za sve ovo sto zborimo.
Steta sto u K seriji nisu stavili spoljnu LT a unutrasnju od bilo koje K, ovako KG najjaca, al ni izbliza LT-u, ,tek 18 km je dotice, al to je 18, da ne idem dalje u of, odo vec u 3 pm.

Poslednja izmena:
Misljenja sam da te klime nisu nesto dobro ugradjene, ima neki *****, i to isti na obe klime!

I ja sam tog misljennja drugari, jel neveovatno je sve ovo.
Nadam se da ima dobar servis, da bar vidi sta i kako.
Ovo su Top klime, a i cena takva, tako da, nije za salu.

Poslednja izmena:
Što se tiče modulacije od 450w minimum evo kod mene trenutno jedna modulira na 416 napolju minus 2. Toliko prostor zahteva. Takođe moze da se vidi da nije postigla temp. Treba da piše na Indoor 25°C. Ispod 450w ide sigurno ili ne znam šta se dešava. Ovde smo srk modele baš rastegli. Do sada uopšte nisam obraćao pažnju toliko na ove stvari. Jednostavno greje drži temp danas bilo -8 radi bez problema greje prostor. Ne pali se i ne gasi, verovatno je u mom prostoru dobro dimenzionisana. Da troši puno kod mene ne, 143kw novembar do sada, šta je to ništa, bitno da greje prostor bez problema.

Prilozi

• Screenshot_20241124_084206_Smart M-Air.jpg
    Screenshot_20241124_084206_Smart M-Air.jpg
    63.8 KB · Pregleda: 49
Poslednja izmena:
Da. Ma i ova 7 i 9 bi trebalo da rade dobro to su premijum modeli mitsubishi h.i.

Trebalo bi, ali ne rade, papreno placene, to, da budemo fini, u najmanju ruku, uopste nije u redu.

Poslednja izmena:
Ja cu ovo sutra, da danas ne nisanim :)
Cuj sutra, to tek za 5 dana, dok sav alokohol ispari i dodje mi da opet zivim 🗺️

Još malo sam bacio oko, ima i min compressor rpm zavisno od spoljne temperature. Verovatno ima svašta, ali zaključujem da jednom članu ne radi po tehničkom uputstvu. :D

Zajedno tumače srk 20 i 25 i zajedno srk35 i 50. Verovatno ima razlike kad tako rade. Reset se radi kako pročitah držati dugme on/off 30 sek dok klima ne zabipće. Mada i vađenje baterija i isključivanje iz struje nije loše. Treba da je resetuje prvo pa da isprati.

Gde postoji razlika naglašeno je. Npr:
Screenshot_2024-11-24-10-50-50-645_com.google.android.apps.docs-edit.jpg
Min rpm je isti za 20, 25, 35 što se tiče spoljne temperature, ali je za 35 vrednost min rpm još veća od 20 i 25 (-10°C i niže temp). A 50 ima drugačiji opseg i vrednosti.

Poslednja izmena:
Po onome što je pisao, ako sam dobro ispratio poklapa se sa dokumentacijom. Neka proveri sam, ipak bolje zna kako mu se ponašaju uređaji. Kada se vrati i odmori od slavlja, naravno. :)

Ocistio sam, neam opijen kontrole, oprosti.
Mislis da je bio slavljenik ?

Evo sada sam restartovao pa cupanjem iz struje i vadjenjem baterija.Mogu sutra i sa On/OFF principom da probam.
Brzo cu sada pistati, bezim na svadbu pa mozda na nesto zaboravim da odgovorim
A da probaš da je resetujes. Izvadis baterije isključiš iz struju jedno 30 sek. Pa vidi šta se dešava.
Upravo sada, ne mislim da ce mnogo da se promeni situacija
Znam, nego je tema MHI, pa samo razmišljam naglas. Kod ZSX je isti hardver pd 7-ce do 12-ce. A što se tiče duvanja, da ga hebem, pa opšte poznata stvar na forumu je sa Mici može da se "zakuca" duvanje ma konnstantnu vrednost izborom fiksne brzine. Mislim da se to pričalo i za Daikin. I "kudio" se Fujitsu što smanjuje FAN čak i kad je u fiksnoj brzini. Ta je priča od pre 10 godina bar. Izgleda da se to promenilo. Mada iskreno ne bi trebalo da bude problem. Postigne temp i smanji duvanje. Meni Fujitsu to savršeno lepo radi. Jedino što mi pada na pamet je taj neizolovani pod sa pločicama. Pa da je hladno po nogama. E sad, tu jedino staviti stirodur PREKO pločica (čak i 1cm bi napravio drastičnu razliku) pa preko stirodura neki bolji laminat. Ja sam tako uradio kod mene u stanu. Nakon dve godine je preko laminata došao neki belgijski tepison, sa filcom. Sad gospođa hoda bosa i leti i zimi
izolacija jeste problem pomalo ali ako one kad je malo u plusu (a to bude po 12 sati i vise ovih dana) rade na ~230, kada temperatura i ode u minus, zemlja ne moze tako brzo da se ohladi da popije temperaturu. A one krecu jako brzo da dizu mogulaciju. Iskreno ovo za zakucanih 450 nisam nikad zapazio do nocas. A gledam ih vec mesec dana kao bolesnik i premitio bih. Evo i dokaz za petak popodne i subota noc:IMG_7554.PNG
Jedan dF za 24 a isla je u minus od recimo 8 popodne
Auuu, pa ovo je neverovatno! 36rpm je POLA nominalne vrednosti, ako se ne varam. 72rpm je nominalna, a 120rpm max (za Fujitsu). To je baš visoka frekvencija za minimum, i nije mi kasno zašto su to uradili, kad je spoljašnja IDENTIČNA kod 7-ce, 9-ke i 12-ce, bar po dimenzijama i masi za te KGT klime. Jedino ako je drugi kompresor, ili je razlika samo u softveru. I te manje KGT imaju dvoredni izmenjivač. Ali 300W je previše i za dobro izolovanih 40kvm@0°C, jednostavno nema šanse da radi u kontinuitetu. Jedino što mi pada na pamet je da tim povećanjem minimuma žele da smanje osećaj "promaje" na maloj snazi kad je napolju nula ili niže. 100W u grejanju je stvarno budalaština, i meni recimo sve ispod 200W (iz utičnice) nije dovoljno toplo. I to možda i ima smisla kod jednorednih izmenjivača, gde snaga na minusu jako brzo opada u odnosu na isti takav ali masivniji dvoredni. Tako da cenim da temperatura izduva ne može biti ista na srk35 i srk25 ako je napolju -10°C a obe vuku recimo 300W. 12-ca će duvati toplije, u to mogu da se kladim! Taj minimum od 450W je baaaaš mnogo. Ma mnogo je Fujitsu-ovih 300W na 7/9KGT seriji ispod nule. Evo ga 12LT greje 30+10kvm sa potrošnjom od oko 300W

Ako izmenjivač ne ledi ceo, možda nema gasa koliko bi trebalo?! Slikaj izmenjivač pa reklamiraj. Gas se ru ne dopunjuje, već se izvuče sav, pa boca na vagu, pa se doda koliko fali.
Evo jedna slika od pre neki dan... to je ono sto sam pricao 5/7
1732444590335.png
Khm, izgleda da rade onako kako stoji u service/technical manual?
Pogledajte prilog 468051

Koga interesuje vise neka krene od 69te strane pa na dalje:
Citao,gledao i po grafiku nema neka fundamentalne razlike, 20/25 ide malo drugacije u dF od 35/50. Mislim da to ne pravi neku veliku razliku

Prilozi

• IMG_7554.PNG
    IMG_7554.PNG
    101.9 KB · Pregleda: 28
  • IMG_7554.PNG
    IMG_7554.PNG
    101.9 KB · Pregleda: 18
Vrh Dno