Auuu, pa ovo je neverovatno! 36rpm je POLA nominalne vrednosti, ako se ne varam. 72rpm je nominalna, a 120rpm max (za Fujitsu). To je baš visoka frekvencija za minimum, i nije mi kasno zašto su to uradili, kad je spoljašnja IDENTIČNA kod 7-ce, 9-ke i 12-ce, bar po dimenzijama i masi za te KGT klime. Jedino ako je drugi kompresor, ili je razlika samo u softveru. I te manje KGT imaju dvoredni izmenjivač. Ali 300W je previše i za dobro izolovanih 40kvm@0°C, jednostavno nema šanse da radi u kontinuitetu. Jedino što mi pada na pamet je da tim povećanjem minimuma žele da smanje osećaj "promaje" na maloj snazi kad je napolju nula ili niže. 100W u grejanju je stvarno budalaština, i meni recimo sve ispod 200W (iz utičnice) nije dovoljno toplo. I to možda i ima smisla kod jednorednih izmenjivača, gde snaga na minusu jako brzo opada u odnosu na isti takav ali masivniji dvoredni. Tako da cenim da temperatura izduva ne može biti ista na srk35 i srk25 ako je napolju -10°C a obe vuku recimo 300W. 12-ca će duvati toplije, u to mogu da se kladim! Taj minimum od 450W je baaaaš mnogo. Ma mnogo je Fujitsu-ovih 300W na 7/9KGT seriji ispod nule. Evo ga 12LT greje 30+10kvm sa potrošnjom od oko 300W
Ako izmenjivač ne ledi ceo, možda nema gasa koliko bi trebalo?! Slikaj izmenjivač pa reklamiraj. Gas se ru ne dopunjuje, već se izvuče sav, pa boca na vagu, pa se doda koliko fali.