Šta je novo?

MITSUBISHI Heavy Industries klime

Nista...ako je tacno sto @mk484475 pise za jednoredni izmenjivac (sto i ja mislim da sam video ali mrzi me da idem sada kod komsije sa baterijskom lampom pa mu bauljam po dvoristu) i ako se uzme u razmatranje i sto je @style53 prepisao od Svaba - to je. Mislim da je izmenjivac ovde problem i zato idu cesce u dF nego 35-ica. Evo recimo danas par stepeni je bilo a sada pokazuje kod mene 1-2 C.
IMG_7548.PNG

Bio bih lud da se zalim na ovo zaista. Progutam sto cesce idu u dF i kraj price.

Ostaje zal za tim sto nisam uzeo 35 koje su mnogo bolja opcija za 10K vise. Nije mi jasna logika MHI ovde ali dobro.
A mozda je ovo i dobra stvar. Devojka mi je termalni vampir sa vazda hladnim nogama tako da mozda cu zbog nje i morati podno da radim :D
Hvala svima na postovima :)

Dvoresni izmjenjivac jeste bolji nego jednoredni, ako se hvata inje isto bi se hvatalo i da je dvoredni i da naravno da zavisi od vremena i opterecenja klime. Cim se inje hvata normalno je da idu u dF. Ali te klime bez obzira sto imaju jednoredni imaju snage, upoznat sam sa pricom od pocetka, ali mi i dalje nije jasno da li ti sad odrzavaju temperaturu, bez obzira na dF.
PS. Kod grijanja na klime je mana sto je nogama hladno/prohladno, osim ako nije parapetna.

Nista...ako je tacno sto @mk484475 pise za jednoredni izmenjivac (sto i ja mislim da sam video ali mrzi me da idem sada kod komsije sa baterijskom lampom pa mu bauljam po dvoristu) i ako se uzme u razmatranje i sto je @style53 prepisao od Svaba - to je. Mislim da je izmenjivac ovde problem i zato idu cesce u dF nego 35-ica. Evo recimo danas par stepeni je bilo a sada pokazuje kod mene 1-2 C.
Pogledajte prilog 467988

Bio bih lud da se zalim na ovo zaista. Progutam sto cesce idu u dF i kraj price.

Ostaje zal za tim sto nisam uzeo 35 koje su mnogo bolja opcija za 10K vise. Nije mi jasna logika MHI ovde ali dobro.
A mozda je ovo i dobra stvar. Devojka mi je termalni vampir sa vazda hladnim nogama tako da mozda cu zbog nje i morati podno da radim :D
Hvala svima na postovima :)
Ma to odlicno izgleda... jedino taj DF sto te nervira ali mnogo zavisi od vremena evo kod mene 2sata 0c, sad vec -1c ali vlaznosti samo 70% obe klime suve... preko noci ce bude do -5c

Juce kako bilo vreme (0c, sneg, vetar i 100% vlazosti) ja sam mislio da ce mi obe idu na 30min u DF
Amber sto ima troredni izmenjivac isla na tacno 3sata u DF, a Muse koja ima jednoredni isla izmedju 70-120min u DF

Poslednja izmena:
Obuces deblje carape i papuce i to je to
Sad sto je kod nas popularno ici go po cici zimi a svuda u svetu nenormalno ,to je sad neka druga prica

Ja ako ne mogu raskomocen u kuci da sjedim ne racunam da je ugrijano. Zato meni nijesu jasni ovi sto im je vruce na 22°, za mene je to prohladno.

Dvoresni izmjenjivac jeste bolji nego jednoredni, ako se hvata inje isto bi se hvatalo i da je dvoredni i da naravno da zavisi od vremena i opterecenja klime. Cim se inje hvata normalno je da idu u dF. Ali te klime bez obzira sto imaju jednoredni imaju snage, upoznat sam sa pricom od pocetka, ali mi i dalje nije jasno da li ti sad odrzavaju temperaturu, bez obzira na dF.
PS. Kod grijanja na klime je mana sto je nogama hladno/prohladno, osim ako nije parapetna.
Pa aj da kazem da odrzavaju. Pod ovim mislim da ide temperatura od 22.6 do 23.3. Pre izolacije to je bilo nezamislivo ali cak je i ovo cudno. Ova u novom prostoru nabije 23.3 sa 3 fanom, onda sama spusti fan na 2 pa temperatura padne za pola stepena i drzi tako. Onda ja probam na daljinskom da presaltam brzine da vratim na 3 - jok, nece. Mogu samo da stavim na fan 4 da duva kao blesava ili ako stavim manje ona sama odredi brzinu, dakle vrati na ono pre mog saltanja brzina. Opet, cudno ponasanje. Naravno, ima smisla da spusti fan kada dostigne sta treba ali ispostuj onda to pa odrzavaj. Tu spustenu od recimo 22.8 onda odrzava sa 1,2 fanom odokativno kako treba.

Danas je ova u starom prostoru odradila jedan dF za 24 sata, veceras se popela na 270W i tako drzala. Nekih -3C je bilo. Ova u novom prostoru je isla veceras opet na 40 min u defroste.. Taj prostor jeste veci par m2 ali je izolovaniji i opet je spojen sa starim prostorm velikim prolazom. Od kako sam u 10 dosao kuci, 2 defrosta na njoj a sada su i jedna i druge odlucile da se pale-gase. Pri tom je ova u novom prostu tako par puta on-off i onda u dF.

Ne zezam se ljudi,niti izmisljam... nikog nisam video da je pisao za ovakvo random ponasanje. A ima perioda kada obe rade top. Firmware je zadnji koji je bio na app, oba update-a prosla kako treba (makar tako pise u app).

I da hocu da reklamiram, vec vidim kako bi islo:
Sto nisi odmah reklamirao - nisam imao izolaciju, hladan objekat na sve strane a ja se nesto bunim sto ne greju, pokupili bi se pa otisli
Ne odrzava uvek temperaturu - ne mozes da ocekujes da ce uvek da ga gadja u decimalu bi bio njihov odgovor vrv
Ide u dF cesto - to je prinicip rada invertera, ko si ti da mu odredis kada ce da ide?
Modulaciju da pokazem....pravice se mutavi jer vrv samo mi freakovi obracamo paznju na to.
Svelo bi se na ovo - gle' duva topao vazduh, sve je ok, ne znamo sta ti hoces/pricas, nema nista od reklamacije.

Ali izgleda da sam resio pucketanje plastike na onoj bucnijoj sa pur penom oko creva :D

Kao da su obe u PMS. Smesno mi je vise sve i j**e mi se iskreno. Videcu na prolece sta dalje.

Čudno mi da spuštaju fan kada zadaš npr 3. Kod mene to ne rade jedna je na fan 3 jedna na 4 i uopšte ne smanjuju jačinu duvanja. Smanjuje se potrošnja kada postignu temperaturu ali fan je fiksiran.

Pa aj da kazem da odrzavaju. Pod ovim mislim da ide temperatura od 22.6 do 23.3. Pre izolacije to je bilo nezamislivo ali cak je i ovo cudno. Ova u novom prostoru nabije 23.3 sa 3 fanom, onda sama spusti fan na 2 pa temperatura padne za pola stepena i drzi tako. Onda ja probam na daljinskom da presaltam brzine da vratim na 3 - jok, nece. Mogu samo da stavim na fan 4 da duva kao blesava ili ako stavim manje ona sama odredi brzinu, dakle vrati na ono pre mog saltanja brzina. Opet, cudno ponasanje. Naravno, ima smisla da spusti fan kada dostigne sta treba ali ispostuj onda to pa odrzavaj.
Takav rad mi i nemac rekao... :unsure:
Prevod:
Dakle, kod SRK20 i 25 je slučaj da su svi nivoi 1,2,3 samo maksimalna granica. Možete ga nazvati i "Automatski režim do nivoa X", tako da ne postoji način da se zaista postavi nivo 3, Nivo 4 se, pak, ponaša drugačije, uvek se održava

Čudno mi da spuštaju fan kada zadaš npr 3. Kod mene to ne rade jedna je na fan 3 jedna na 4 i uopšte ne smanjuju jačinu duvanja. Smanjuje se potrošnja kada postignu temperaturu ali fan je fiksiran.
Pa mislim da si ti bas ranije pisao da tako rade (a mozda sam nesto i pobrkao, mozda je Banacanin koji isto ima zsw). Kod mene spusta. Na 3 metra je od mene pa cujem kada spusti.
Aj da ubacimo i softver ili stampanu plocu u celu pricu cisto da zamesamo jos malo da ne bude dosadno :D
(Salim se naravno)

Takav rad mi i nemac rekao... :unsure:
Prevod:
Dakle, kod SRK20 i 25 je slučaj da su svi nivoi 1,2,3 samo maksimalna granica. Možete ga nazvati i "Automatski režim do nivoa X", tako da ne postoji način da se zaista postavi nivo 3, Nivo 4 se, pak, ponaša drugačije, uvek se održava
Upravo tako :)

Nisam ja nigde pročitao niti pričao da tako rade. Ajde mozda se uključi banaćanin. Prosto znam jer na auto jedan i dva mi je bila prohladna prostorija i podizao sam temperaturu. Tek na 3 ili 4 je bilo ok ujednačena temp u celom prostoru čak sam i smanjio temperaturu.

Poslednja izmena:
Ali cudim se da nemac koristi Silent Mod i Fan 4
Prevod:
SILENT ima efekat koji zapravo tražim: ograničavanje snage na oko 50%. Dakle, striktno govoreći, koristim pomalo ludi mod SILENT + fan level 4. Tako da trenutno nije TIH, ali sistem to dozvoljava.

Da li neko to probao?
Rekao sam da su nemci vise optereceni oko modulacije itd. :LOL:

Poslednja izmena:
Ma neko je pitao ovde i dobio odgovor garant, mislim bas na ovoj temi ali nebitno.
Bitno je da ima razlike kod mene i tebe ali opet to nije jedini problem. Blesavo ponasanje skroz obe klime.

Probaj da reklamiras, pozovi servisera, neka izjeri kolicinu freona u sistemu. Sta se desava sa japancima i fix fan-om🤣 Bas probaj da je drzis na Fix fan 4 i ima li nesto da joj ogranici snagu pa vidi kako se ponasa

Edit: Izgleda da smo pisali u isto vrijeme, probaj ovo sto ti je @style53 predlozio, ali da, ponasanje jeste cudno

Ali cudim se da nemac koristi Silent Mod i Fan 4
Prevod:
SILENT ima efekat koji zapravo tražim: ograničavanje snage na oko 50%. Dakle, striktno govoreći, koristim pomalo ludi mod SILENT + fan level 4. Tako da trenutno nije TIH, ali sistem to dozvoljava.

Da li neko to probao?
Rekao sam da su nemci vise opterecenji oko modulacije itd. :LOL:
Ahahahah koji oksimoron
Evo ja upravo ali radi na fan 4 sto je no-no za mene zbog buke.
iiiiiiiiiiiiiiii....defrost. Ok znam kako da odradim rucni defrost sada sa daljinca :D
Mozda ima i neka kombinacija da se ispritiska za fatality kao iz Mortal Kombat :D

Ma neko je pitao ovde i dobio odgovor garant, mislim bas na ovoj temi ali nebitno.
Bitno je da ima razlike kod mene i tebe ali opet to nije jedini problem. Blesavo ponasanje skroz obe klime.
U fujitsu temi je bila priča.
Ahahahah koji oksimoron
Evo ja upravo ali radi na fan 4 sto je no-no za mene zbog buke.
iiiiiiiiiiiiiiii....defrost. Ok znam kako da odradim rucni defrost sada sa daljinca :D
Mozda ima i neka kombinacija da se ispritiska za fatality kao iz Mortal Kombat :D
To kod tebe su duhovi. Ne radi to kako treba.

Moguce da je ta tema, znam da sam procitao negde i malo bio zbunjen ali ajd rekoh nebitno...
Pricam ja od prvog dana da ne radi kako treba. Ali ovde me vecina ubedila da je izolacija (ne mislim da me niko zeznuo da se razumemo, znam da su svi dobronamerni)
I sada kada sam posle godinu i jace odradio izolaciju a bagovi ostali i dalje, tesko da ce mi ikakva reklamacija proci. Pri tom, jako lose iskustvo imam sa reklamacijom TVa pre par godina tako da mislim da od toga nema nista.
Evo veceras, samo prvi spike je dF, posle sve on-offIMG_7553.PNG

Fujitsu radi tako ali za Mitsubishi si me bas sad ubacio ne znam šta da mislim. Ja nijednog trenutka nisam primetio da obara fan. Mesto gde sedim uvek me nekako isto duva. Sutra cu baš da ispratim

Velika je razlika između ZS i ZSX klima u tim manjim kapacitetima. srk20zsx (7-ca) ima unutrašnju od 13kg i spoljašnju od 43kg, dvostruki rotacioni kompresor i dvoredni izmenjivač! U grejanju jača od 12-ce ZS!

Niko nije zsx spominjao. Freerage vidiš da i on kaže da ne menja jačinu fana samo temperaturu izduva. To i ja pričam.

Velika je razlika između ZS i ZSX klima u tim manjim kapacitetima. srk20zsx (7-ca) ima unutrašnju od 13kg i spoljašnju od 43kg, dvostruki rotacioni kompresor i dvoredni izmenjivač! U grejanju jača od 12-ce ZS!
ma i njih sam gledao da pazarim ali opet overkill mi bio nekako za 45 m2 jer sam hteo 2 kao zbog kulture.
Evo da ja nemam ovaj problem i da neko dodje i pita bilo koga od nas - jel ok 2 x zsw25 u 45 m2 ok izolovanog prostora, garant bi nas 99% reklo da je korektna kupovina. Zato nisam hteo da divljam pa stavljam 4,5 K klima u toliki prostor
Niko nije zsx spominjao. Freerage vidiš da i on kaže da ne menja jačinu fana samo temperaturu izduva. To i ja pričam.
Da da, upravo sam i stavio tu da potvrdim tvoju pricu da se ne zezas sutra. Verujem ja tebi nego kod mene nije tako

Gledaj zsw35 deklarišu za 35m2. 25 za 25m2, a ti imaš 40. Ja sam prosle godine posredno grejao 80m2 preko hodnika još dve sobe temp bila manja u sobama ali opet toliko df nisam imao.

Prilozi

• Screenshot_20241124_011526_Samsung Internet.jpg
    Screenshot_20241124_011526_Samsung Internet.jpg
    130 KB · Pregleda: 43
Gledaj zsw35 deklarišu za 35m2. 25 za 25m2, a ti imaš 40. Ja sam prosle godine posredno grejao 80m2 preko hodnika još dve sobe temp bila manja u sobama ali opet toliko df nisam imao.
Pa iskreno nekako sam najvise i odabrao ove zbog tvog iskustva. I ostali su ih nahvalili ali ti si vise puta pisao da si ekstra zadovoljan sto ti i verujem naravno. Eto, meni se zalomile ove bagovite i ***

Mozemo ovako u nedogled...na kraju cu na slavu da vas zovem :D
Ako padne nekom nesto na pamet, neka pise. Ja mozda pozovem radnju od koje sam pazario u ponedeljak da im ispricam sta je i kako je pa ako hoce nekako da izadju u susret, alal vera. Ako ne, nemam snage vise da se zezam sa ovim. Samo da je zdravlja, ostalo cemo lako

Hahahahahhahahahah lepo čovek popisao sve modele. Ne znam što ga cimate i gasite mu biznis.
Pa iskreno nekako sam najvise i odabrao ove zbog tvog iskustva. I ostali su ih nahvalili ali ti si vise puta pisao da si ekstra zadovoljan sto ti i verujem naravno. Eto, meni se zalomile ove bagovite i *********
Prijatelju ja sam prosle godine jednu uzeo, ove još jednu i plus kod majke i oca. To ti govori koliko sam zadovoljan.

Prilozi

• Screenshot_20241124_012136_Smart M-Air.jpg
    Screenshot_20241124_012136_Smart M-Air.jpg
    71.6 KB · Pregleda: 33
Nazad
Vrh Dno