Dvoresni izmjenjivac jeste bolji nego jednoredni, ako se hvata inje isto bi se hvatalo i da je dvoredni i da naravno da zavisi od vremena i opterecenja klime. Cim se inje hvata normalno je da idu u dF. Ali te klime bez obzira sto imaju jednoredni imaju snage, upoznat sam sa pricom od pocetka, ali mi i dalje nije jasno da li ti sad odrzavaju temperaturu, bez obzira na dF.
PS. Kod grijanja na klime je mana sto je nogama hladno/prohladno, osim ako nije parapetna.
Pa aj da kazem da odrzavaju. Pod ovim mislim da ide temperatura od 22.6 do 23.3. Pre izolacije to je bilo nezamislivo ali cak je i ovo cudno. Ova u novom prostoru nabije 23.3 sa 3 fanom, onda sama spusti fan na 2 pa temperatura padne za pola stepena i drzi tako. Onda ja probam na daljinskom da presaltam brzine da vratim na 3 - jok, nece. Mogu samo da stavim na fan 4 da duva kao blesava ili ako stavim manje ona sama odredi brzinu, dakle vrati na ono pre mog saltanja brzina. Opet, cudno ponasanje. Naravno, ima smisla da spusti fan kada dostigne sta treba ali ispostuj onda to pa odrzavaj. Tu spustenu od recimo 22.8 onda odrzava sa 1,2 fanom odokativno kako treba.
Danas je ova u starom prostoru odradila jedan dF za 24 sata, veceras se popela na 270W i tako drzala. Nekih -3C je bilo. Ova u novom prostoru je isla veceras opet na 40 min u defroste.. Taj prostor jeste veci par m2 ali je izolovaniji i opet je spojen sa starim prostorm velikim prolazom. Od kako sam u 10 dosao kuci, 2 defrosta na njoj a sada su i jedna i druge odlucile da se pale-gase. Pri tom je ova u novom prostu tako par puta on-off i onda u dF.
Ne zezam se ljudi,niti izmisljam... nikog nisam video da je pisao za ovakvo random ponasanje. A ima perioda kada obe rade top. Firmware je zadnji koji je bio na app, oba update-a prosla kako treba (makar tako pise u app).
I da hocu da reklamiram, vec vidim kako bi islo:
Sto nisi odmah reklamirao - nisam imao izolaciju, hladan objekat na sve strane a ja se nesto bunim sto ne greju, pokupili bi se pa otisli
Ne odrzava uvek temperaturu - ne mozes da ocekujes da ce uvek da ga gadja u decimalu bi bio njihov odgovor vrv
Ide u dF cesto - to je prinicip rada invertera, ko si ti da mu odredis kada ce da ide?
Modulaciju da pokazem....pravice se mutavi jer vrv samo mi freakovi obracamo paznju na to.
Svelo bi se na ovo - gle' duva topao vazduh, sve je ok, ne znamo sta ti hoces/pricas, nema nista od reklamacije.
Ali izgleda da sam resio pucketanje plastike na onoj bucnijoj sa pur penom oko creva
Kao da su obe u PMS. Smesno mi je vise sve i j**e mi se iskreno. Videcu na prolece sta dalje.