Šta je novo?

miniITX kućišta, diskusija

Pozdrav ljudi.

Hocu da spakujem jedan solidno mali ITX za kancelariju, pa ako imate ideju za kuciste koje ima negde kod nas (jer ja ideje vise nemam), bacite predlog. U sustini 5700x3d, 32gb i 4060 imam za sada, a hocu da uzmem neku, verovatno polovno napajanje sa KP od 500w sto kontam da je i vise nego dovoljno.

Prilozi

• WhatsApp Image 2025-03-07 at 13.50.10_301506bf.jpg
    WhatsApp Image 2025-03-07 at 13.50.10_301506bf.jpg
    182.2 KB · Pregleda: 93
  • WhatsApp Image 2025-03-07 at 13.50.08_76191ee9.jpg
    WhatsApp Image 2025-03-07 at 13.50.08_76191ee9.jpg
    213 KB · Pregleda: 90
kod nas je bas mali izbor... vidi sta ima na ipon. jedino ako ne zelis da kupis online pa onda carinski troskovi i sve, vecina miniITX kucista se tako i prodaje

Najlepsi air build koji sam video u skorije vreme a mozda i ikada. Bas cudno da je 3x9cm bolje za 9C od 2x14 vrv 9cm imaju mnogo bolji staticki pritisak

Lepo me trujete ovde da zamenim moj corsair 250d
fali samo neki Noctua Edition RAM :) da cimamo Atilu da pogura tamo nesto :)

Koliko je dugačka grafička? Ako je manje od 255mm, preporučio bih Jonsbo C6. Iako je matx izuzetno je kompaktno i maleno. Uzeo ga juče i spakovao sinu mašinu. Slike kasnije.

190mm je grafika, pa gledam nesto bas malo da spakujem. Evo gledam sad jel ima nesto da napravim na 3d stampacu. Ima zanimljivih stvari.

Pfff.. ja bih ovo u Densium pakovao, mada mislim da grafika ne može da stane, ali pre neki dan videh kućište i skroz mi je simpatično.

ako ces da 3d stampas mora kvalitetan filament zbog temperatura, ima optimum dobrih videa :)

I naravno, iskoči sa strane... malo me ova zlatna žulja, kao i nogice, ali cenim da se to sve lako da modovati. :)
Edit. Naravno, ne odgovaraju oba za s16 ideju jer mu je grafika fullheight, cenim da mu treba nešto tipa Velka3 mada je i tu grafika problem za koji mm.

Pozdrav ljudi.

Hocu da spakujem jedan solidno mali ITX za kancelariju, pa ako imate ideju za kuciste koje ima negde kod nas (jer ja ideje vise nemam), bacite predlog. U sustini 5700x3d, 32gb i 4060 imam za sada, a hocu da uzmem neku, verovatno polovno napajanje sa KP od 500w sto kontam da je i vise nego dovoljno.

Vidim da ti nije nije rekao jos, nadam se da trolujes, ali za slucaj da si ozbiljan, 'polovno napajanje sa KP od 500w' i ove komponente koje vec imas ne idu ni u istu knjigu, a ne recenicu.
500W je verovatno dovoljno za to sto zelis, ali uzmi novo. Ne moras sad neko ludilo, i bronze ce biti dovoljno, ali ne isplati se (bukvalno i figurativno) ugrozavsti dobre komponente polovnim napajanjem upitnog stanja.

Pa ne trolujem, ovo sve zajedno ne vuče 250w kad je nagazeno, a KP pun sff chiefteca, videh i neki bequite itd.

A bar napajanje nije tesko testirati.

Nije kao da hoću da stavim zeus ili mission napajanje od 2500 din novo.

@illidan hvala! Pogledaću. PETG će raditi posao, iako je ABS bolji za ovo, nemam želju da zezam sam tim.

CORSAIR SF Series SF450 450W
Ovo napajanje je 90eur novo na KP od Mađara.
Full modularno, gold, sa tom tvojom potrošnjom pogađaš sweet-spot kada je efikasnost najveća, zero rpm mode, tier A....
Imaš i model 600w on ti je 20eur skuplji, a sva sfx napajanja od Corsair-a dolaze sa Atx frame-om/limom ako nekad poželiš da ga staviš u klasično kućište.
(Jako zahvalno napajanje za staviti u 2u rack kućište zbog male visine 😉 , iako mu nije to namena već mini buildovi)

Stvarno se nemoj zezati sa polovnim napajanjem.

Da, to je ok cena skroz.

Atx napajanja, na žalost ili na sreću preskačem po kući, i to možda neka od najkvalitetnijih radila po par sati i to bas zbog logike da se ne uzima polovno 🤣

Pitanje za korisnike Ncase M2 kućišta, ako ih ima ovdje. Nisam siguran jesam li nešto pogrešno napravio prilikom sastavljanja, ali na svakoj grafičkoj kartici morao sam odrezati donji dio IO shielda ... jednostavno ne stane u kućište. Pregledao sam na redditu i drugim forumima te vidim da, ako je GPU postavljen vertikalno, sve funkcionira kako treba. Međutim, svi koji su sastavljali klasičnu ili flipped konfiguraciju, čini se, imali su isti problem i također su morali rezati io shield. Ima li još netko iskustva s tim kućištem ?

Prilozi

• 20250307_084006.jpg
    20250307_084006.jpg
    142.4 KB · Pregleda: 79
  • $_57.jpg
    $_57.jpg
    82.6 KB · Pregleda: 88

Ja poručio Fractal Pop Mini Air, to mi se kućište sviđalo prije neku godinu ali sam se "ohladio" od njega u međuvremenu :)
Neka ga umjesto Jonsba D31, dok mi ne naleti nešto po meraku... :)

Zanimljiv ovaj Q58, samo mi previše šaren... mada ako ćemo pravo, nije ni on u skladu sa zahtevom (23-24cm :D )... generalno, teško će sve pobrojano da stane par cm niže kućište, možda oni kinezi što su Formd kopirali pa napravili jazavca... https://jmcustomized.com/products/copy-of-jimu-d-v2-0-package-a mada je tu cena problematična. :)

Xikii FF07 Machined Prototype.jpeg

:love:

ima subs :)

Nazad
Vrh Dno