Šta je novo?

miniITX kućišta, diskusija

Sva su povelika...za SFF pojmove, mislim.
H100 je shit, Nano S je toliko veliki da ti je bolje da nađeš negde Raijitek Thetis, Node 304 je malo zatvoren ali je odličan ako imaš dosta HDD-ova...V1 je ok, mada i on povelik.

Ideja mi je da bočne crne filtere za prašinu zamenim belim, evo slika, u pitanju je Node 304.

Da li je ok ideja da se bočne ivice zamene aluminijskom mrežicom za branike (pominjano pre) ili možda da se nađe identičan fitler u beloj boji?
Hvala

Ideja mi je da bočne crne filtere za prašinu zamenim belim, evo slika, u pitanju je Node 304.

Da li je ok ideja da se bočne ivice zamene aluminijskom mrežicom za branike (pominjano pre) ili možda da se nađe identičan fitler u beloj boji?
Hvala

Što da ne može...jedino se pomiri sa tim da će ući više prašine ali će i provetrenost biti malo bolja (a Node 304 nije naročito otvoreno kučište). Ja bih radije krupniju mrežicu i bolji airflow nego manje prašine, ali meni je vulkanizer s kompresorom na 5 minuta šetnje pa mi se može, heh...

Setih se, možeš da probaš i sa mrežom za komarce, što da ne...

Poslednja izmena:
Što da ne može...jedino se pomiri sa tim da će ući više prašine ali će i provetrenost biti malo bolja (a Node 304 nije naročito otvoreno kučište). Ja bih radije krupniju mrežicu i bolji airflow nego manje prašine, ali meni je vulkanizer s kompresorom na 5 minuta šetnje pa mi se može, heh...

Setih se, možeš da probaš i sa mrežom za komarce, što da ne...

Unutra ide klokovana 2080ti tako da mi provetrenost sa te strane treba. Razmišljao sam o onoj čeličnoj krupnijoj mrežici, ona bi lepo išla. Samo ne znam kako da je zakačim sa unutrašnje strane, valjda ima nešto elegantnije od epoksidnog lepka :smash:

Prosviraj rupe pa šrafovi? :) Ako ne, ne gine ti neki lepak...

Bela zenska carapa, beli tanki filter za aspirator...

Na slikama mi se cini da imas metalno sito, plasticni ram i izmedju ide filter. Mislim da bi veci efekat dobio farbanjem metalnog dela.

Poslednja izmena:
Unutra ide klokovana 2080ti tako da mi provetrenost sa te strane treba. Razmišljao sam o onoj čeličnoj krupnijoj mrežici, ona bi lepo išla. Samo ne znam kako da je zakačim sa unutrašnje strane, valjda ima nešto elegantnije od epoksidnog lepka :smash:

A sto ne narucis neko krsteno ITX kuciste, a ne ta kucista koja su nisu bas najbolja, kad vec imas 2080 Ti?

Nesto tipa Loque Ghost, Circle Pro, Slinger SM580 itd...

Gro tih kućišta se pravi u turama i prodaje po narudžbini, nije ih lako ugrabiti. Plus te izađu 300+ evra sa sve dostavom i dažbinama.
Više sreće bi imao s nečim sa Aliexpressa ili još bolje Taobao...na Aliju ima K55/K77/K99 ili SKTC Q2 koji mogu da posluže. Opet, zavisi kolika mu je grafika i koji procesor.

Poslednja izmena:
A sto ne narucis neko krsteno ITX kuciste, a ne ta kucista koja su nisu bas najbolja, kad vec imas 2080 Ti?

Nesto tipa Loque Ghost, Circle Pro, Slinger SM580 itd...

I u njih da ubacim Noctua D15, kako to :)?
U suštini problem sa tim malcima jeste cena, jer su neophodna dodatna ulaganja u neki dobar custom loop ili što veći AIO (koji može da stane).
Dakle od velikih vazdušnih kulera nema ništa, a hlađenje će dosta da košta.

Nisam još ni ubacio komponente, a svakako će ići novi Rocket Lake od 8 ili 10 jezgara plus pomenuta 2080ti (privremeno će da bude i3 8100). To su glavni potrošači i grejači.

Poslednja izmena:
Ne znam sto pricamo o ceni sa grafom od 1500e. To hladjenje i kuciste ce biti minorno u odnosu na to.

ITX i Noctua D15 ne idu hah

U Node 304 bi, prema specifikacijama i jednih i drugih, D15 trebala da stane "u milimetar" (napominjem da nisam proverio kombinaciju licno, ali neki proizvodjaci ostave i nesto malo prostora van toga. Ovo se tice visine, da li necemu drugom da smeta treba proveriti na Noctua sajtu.

Posedujem dva komada ThermalTake Core V1 u koga, prema specifikaciji, staju kuleri do 140mm, ali realno je to 150mm (potvrdio licno, u jedan od racunara u kuci sam ubacio LC-CC 120 koji je 152mm - gornja stranica je mrvicu savijena, ali se zatvara bez problema).

Poslednja izmena:
Mogu i ja da stavim Magnitude, vodeni blok od 300e, na i3 pa ne ide :D

Jednostavno ako pravis ITX konfu, treba sve da bude malo i kompaktno. Ako su visoke performanse uz nisku cenu potrebne, uzmi neki 240mm AIO i zameni tu monstruoznost od D15-ice :D

Do 20L se toleriše :)

Metis prima D15 sa svega 13 i nešto litara...ali je ograničen veličinom grafike.

O kom modelu 2080Ti govorimo, konkretno?

Inače, i Arctic AIO od 120mm može lepo da zameni D15, i onda ima malo bolji izbor.

Poslednja izmena:
Do 20L se toleriše :)

Metis prima D15 sa svega 13 i nešto litara...ali je ograničen veličinom grafike.

O kom modelu 2080Ti govorimo, konkretno?

Inače, i Arctic AIO od 120mm može lepo da zameni D15, i onda ima malo bolji izbor.

INNO3D GeForce RTX 2080 Ti Gaming

Sve će stati nema tu problema.

272mm je predugačko za Metis, avaj, osim ako izmisliš neku magiju...šteta.

EDIT: Čekaj, je li to Inno3D 2080Ti sa 2 ili 3 ventilatora? Oni sa jednim i dva staju u Metis...

Poslednja izmena:
272mm je predugačko za Metis, avaj, osim ako izmisliš neku magiju...šteta.

EDIT: Čekaj, je li to Inno3D 2080Ti sa 2 ili 3 ventilatora? Oni sa jednim i dva staju u Metis...

Pričamo o Node 304, odustao sam od Metisa upravo zbog grafike.:smash:
U pitanju je dual slot karta sa tri ventilatora.

Thermaltake Core V1 je jedino nesto krsteno, sto ne kosta kao litar krvi, dobro je provetreno, prima ATX napajanja i ima ga kod nas. Za Raijintek Thetis bi morao da se molis Belzebubu.

Poslednja izmena:
Thermaltake Core V1 je jedino nesto krsteno, sto ne kosta kao litar krvi, dobro je provetreno, prima ATX napajanja i ima ga kod nas. Za Raijintek Thetis bi morao da se molis Belzebubu.

ATX napajanja nemaju šta da traže u ITX kućištima, čak i iako kućište to podržava treba ići na SFX(L) varijantu jer omogućava puno više prostora i fleksibilnosti.

Što se tiče pomenutog V1, pošto ga imam u drugoj sobi, on se teško može nazvati malim. Ima dosta prostora unutra koji je jako loše iskorišćen. Veliki ventilator napred duva samo pola tamo gde treba (na gornju polovinu gde su komponente). Zvučna izolacija je loša i šta god staviš unutra čuje se kao Belarus traktor. Ukratko, sa razlogom jeftino kućište.

Iz mog licnog iskustva (Bitfenix Ghost npr.) zvucna izolacija kucista je zvecka za decu. Buka zavisi najvise od tvojih komponenti unutra, a "izolovano" ITX kuciste i high end komponente je kreka weso u najavi. Pada mi na pamet jos i Bitfenix Prodigy (iskljucivo verzija sa mrezom napred) ili Raijintek Thetis (ATX) koje je, opet, prilicno zatvoreno. Evo ti YT link lika koji uglavnom fura samo jake komponente u miniITX kucista https://www.youtube.com/channel/UCRYOj4DmyxhBVrdvbsUwmAA/videos

Toliko od mene.

Poslednja izmena:
Thetisa kod nas nema a Mađari su još uvek u autu...
Čak i da počnu da rade opet, naplatiće previše za Thetis. Primera radi, kad sam ga ja tražio pre neki mesec, u na Iponu je bio 80€ na KP su mi tražili 100-130€ za njega. Na kraju sam dao oglas da ga kupujem i jedan lik se javio i prodao mi za 70€...

Istina. Meni su tražili 130e za verziju sa staklom. [emoji23]

Послато са Redmi Note 7 помоћу Тапатока

Što se tiče pomenutog V1, pošto ga imam u drugoj sobi, on se teško može nazvati malim. Ima dosta prostora unutra koji je jako loše iskorišćen. Veliki ventilator napred duva samo pola tamo gde treba (na gornju polovinu gde su komponente). Zvučna izolacija je loša i šta god staviš unutra čuje se kao Belarus traktor. Ukratko, sa razlogom jeftino kućište.

Hm, sta imas unutra pa se toliko cuje :) Kod mene je realno necujno uz prednji fabricki ventilator, Noctua C14S sa NF-A14 ventilatorom (ni prethodni Raijintek Pallas nije bio mnogo bucniji, ali su temperature bile oko 10 stepeni vise), dve Noctua NF-A8 pozadi, kao i Seasonic Prime Titanium i 1070Ti sa zero fan modom.

Da li si probao da stavis neku 14icu napred, umesto fabricke 20ice? Hladice samo gornju komoru uz nesto visi nivo buke i manji protok, ali daleko veci pritisak.

Rade i dalje neki madjari. Porucio sam h200i white za 83e, sto je dzabe realno za ovo kuciste, mislim da je bilo na akciji, crna varijanta je nesto skuplja. Tako da moze se i dalje naci dobro itx kuciste za malo para, samo sto kosta zivaca i vremena....

Sent from my CLT-L29 using Tapatalk

Meni je i dalje Phanteks Enthoo Shift lepse od svih ITX kucista. Nista mi cak ne prilazi blizu.

Cougar QBX 50$
Capture.PNG

Poslednja izmena:
Rade i dalje neki madjari. Porucio sam h200i white za 83e, sto je dzabe realno za ovo kuciste, mislim da je bilo na akciji, crna varijanta je nesto skuplja. Tako da moze se i dalje naci dobro itx kuciste za malo para, samo sto kosta zivaca i vremena....

H210 je iste veličine kao Thetis...mogao si da uzmeš lepo ATX kućište i ne mlatiš se sa ITX. Osim ako za godinu, dve ne kupiš neko sub-16L kućište i presadiš...

Ukusi su razliciti. Uzeo sam kuciste koje mi se dopadada i koje ima dobre recenzije. Plus sto manja ITX kucista zahtevaju SFX napajanje, a ja sam imao evgu 750 g2 pa mi bilo zao da je ne iskoristim.

Poslednja izmena:
Ljudi ima li neko SFX napajanje (srednje jako, modularno) da se kupi kod nas. Šverceri utihnuli, polovnih nema, da l je zaostalo neko negde u nekom magacinu :D

Vrh Dno