Šta je novo?

miniITX kućišta, diskusija

NOVO

Stiglo pre neki dan, sad sledi prepakivanje. :D
20220830_211044.jpg

Moje je još uvek u ovom istom stadijumu (neotpakovano), ali valjda će doći i taj dan da prepakujem sve u njega... 🙃

cestitam momci! aj pa javite kako je proslo i da li moze da se napravi necujan komp u njemu

NOVO

Oooo, me gusta!

Aaaa 3mm mi štrči ventilator.
Nije neočekivano samo sam mislio da će tolerancija biti bar jos 1-2mm. Ovako kuler je 45mm visine + Arctic P slim 15mm, ukupno 60mm a kućište zvanicno prima kulere do 55mm visine, odnosno 57mm u praksi. Može čak i stranica da se zavori uz malo sile :), ali nije to to.
Sad ću kupiti Big Shuriken 2 na KP samo da bi stavio njegov ventilator jer je 12mm debeo. Ne mogu da čekam isti takav ventilator iz kine 2 meseca i da mi na kraju ne stigne.
Inače kućište je jako praktično i sa istim sam baš zadovoljan. Najveća prednost su temperature, bukvalno nema razlike sa skinutim stranicama i postavljenim, sve komponente sa aktivnim hlađenjem psu,cpu i gpu naležu na stranice kućišta i uzimaju direktno hladan vazduh a dve dvanaestice na vrhu izbacuju. (mana: moraće češće da se produvava, zbog malo večih rupica i nedostatka filetra)
Okačiću jos koju sliku kad sve uklopim kako sam zamislio. :)
20220901_090403.jpg20220901_101756 (1)1.jpg20220901_101637.jpg20220901_141251 (1).jpg

Uff... :(

Shuriken 2? Njegov vent je 92 x 92 x 16 mm:

1662049766529.png

Big Shuriken 2 120x120x12mm.
48a.jpg

@everton Neki od ova 3 kulera + punokrvi 25mm ventilator od 92x92mm dimenzija + Noctua fan duct su odlicna rezervna opcija (koja ima sansu da ponudi i bolje performanse)

Be Quiet Pure Wings 2 PWM BL038 za ~1017 din

Arctic F9 za 500-700 din

Noctua NF-A9 (25mm) za 2100-2200 din

Realno ovi svi su klasa ispod ovog Prolimatech Samuel 17 kulera sto sam uzeo, sad da kupujem ponovo novi bas mi se i ne da.
Stavicu mu vent ovaj od Big Surikena i sve ce se uklopiti u mm. A vent u opste nije los po performansama u rangu ovog Arctica P slim tako da nista sem para :) necu izgubiti.

Ovaj kuler mi se jos dodatno svidja jer bukvalno aktivno hladi naponsku na maticnoj tj. tako sam ga okrenuo. Mada za tim ni memam realno potrebu.

dacu ti ja scythe od 12mm, imam jedan koji mi ne treba

da si sklopio dva dana ranije mogao sam da ti posaljem :/

Uh hvala, bas pregovaram sa sam jednim na KP za Big Shuriken 2 :)

Realno ovi svi su klasa ispod ovog Prolimatech Samuel 17 kulera sto sam uzeo,
U teoriji/na papiru da, u praksi za to kuciste, zavisno od procesora i graficke, je drukcije.
Stavicu mu vent ovaj od Big Surikena i sve ce se uklopiti u mm.
Sto ima potencijal da ti napravi resonantu buku ako ne budes imao srece, ergo = moj rezervni savet za ne daj boze xD

Svejedno ni to nije jedina opcija, u najgorem slucaju imas medju korak, ako do neplaniranog problema sa bukom dodje:

1. Onaj Noctua fan duct na Samuel + 12mm vent-ovi ako uspes da uglavis (malo verovartno bez mod-ovanja odstojnika za stranu, al jeftinija i bezbolnija balansirana opcija, pre drugih)

Fina rasprava...
Sa moje potpuno lajačke (Her Žika) vizure u pogledu mini itx kućišta, najbezbolnije je bilo nabaviti odstojnike za stranu, ali pitanje kako bi to izgledalo...

izgleda to fino, ja sam 3d printovao odstojnike za stari dan a4, da stane 2.5 slot graficka (koje i dalje niko nece da uzme na poklon). moze to i on da uradi...

izgleda to fino, ja sam 3d printovao odstojnike za stari dan a4, da stane 2.5 slot graficka (koje i dalje niko nece da uzme na poklon). moze to i on da uradi...
Taj fazon, nazalost odstojnici su cesta potreba na malim kucistima, zato je onaj Lik sto pravi fenomenalno Densium 4 kuciste, izabrao specifican kuler, radi bundle sa Metalfish Z39 kulerom koji ima ventilator ipod rebara (kao Alpenfoehn Black Ridge, I ID-cooling modeli).

E, al onda to drugi problem sa temperaturama moze da se javi xD + kompatibilnost zbog ventilatora ispod tog.

Zato je Noctua Fan Duct jedno od najboljih resenja za SFF mala kucista na trzistu xD (0 kompromisa).

917P7J06uBL._AC_SX466_.jpg

ma da, puno lepih resenja i ideja ima na internetu. svako se dovija na svoj nacin. meni je interesantno da sam ja samo gledajuci slike od ovog streacom da2 dobio ideju kako da ga sastavim, a niko to nije uradio na taj nacin... ja sam postigao blesavo dobre temperature na grafickoj, ali se procesor kuva, sto moze da bude i zato sto nisam namontirao kuler kako treba, ali me mrzi da rasturam

NOVO

NOVO

Zanimljivo.

Zanimljivo kućište ali sa 33L ne spada baš u miniITX.

mATX, ali opet nije baš kompaktno...33L bi bilo kompaktno ali za ATX.

Evo moze profesionalno i bez zip-ties sad se montiraju veci ventilatori xD

Valjda ce noctua uskoro da izbaci 120mm raspon fan duck, ili neo da ih iskopira za a ovaj mount iznad, a i za 120mm ventilator palacinka kulere za SFF kucista.

Nabavio sam itx kuciste, iako bi tesko moglo da se tako nazove :D

... i naravno shvatio kakav je pakao ponude itx ploca i svega ostalog. Tako je kad kupis kucuste pa onda planiras ostalo.

@Dogzilla Hah, iskreno da ti kazem, ta ploca bi mi i zavrsila posao za neko vreme dok DDR 5 platforma ne sazri, samo da sam znao da postoji u H610 izvedbi. Ovako sam narucio Z590i pa cu vec naci neki proc da bocnem tu.

lepo je da ima avanturista koji kupuju intel danas :D

Hah, avanturista. Spremis novac, pogledas sta je najbolje sto mozes da kupis za te pare - ovaj put sam nasao povoljnije Intel.
Z590i me je izasla 136e, procesor nekih 200e, za te pare tesko da sam mogao AMD da sklopim.

siguran sam da postoji ekvivalentan amd za 336 evra. ako ne, onda smo u problemu, amd ce postati novi intel.

Nazad
Vrh Dno