Šta je novo?

miniITX kućišta, diskusija

Iskreno, impresivno je spakovati PC u neštro ovolicno, ali moram da se upitam nešto.

Ovo su kućišta za HTPC i to je to, razumem. Današnje grafičke sa iole sposobnosti igranja su prave termoelektrane, procesori koji nešto vrede šibaju do 100 stepeni lagano a nemaš mesta za kršten kuler, SSDovi se greju ne zna se, o matičnim pločama sa hladnjacima poput planine da ne govorim. To nema šanse da se spakuje u nešto ovolicno i da bude funkcionalno za bilo šta van multimedije.

O, da, uz pomoć silnih mađija kao iz ovogh videa može da se spakuje i da uživaš u tome ekvilibrirajući sa željama i mogućnostima. Ali za jedno godinu dana to će sve biti puno prašine kad treba očistiti svaku skupu komponentu i onda sledi ono - Očistiti?? Oh, my God...

Dobro, mala šala, ali to je ono što sam pomislio kad sam video ovo malo čudo...

veoma se lako cisti i za moje divno cudo i nema toliko prasine (mada to zavisi i od prostora). obicno se ta mala kucista projektuju tako da se maksimalno koristi airflow, a sto se tice temperatura, da vece su nego u velikim kucistima, ali nisu toliko visoke da komponentama to smeta

I treba da ima izbor. Ja ne mogu zamislit veliko kuciste da mi bude negde pored, ispod, stola. 15 godina koristenja macmini prvo i posle imac je uradilo svoje 😀. Vreme je za zamenu, zelim promenu, a kod nas bas nema neki izbor ovakvih mini kucista, vizuelno lepih. Ima ono lc power ...

veoma se lako cisti i za moje divno cudo i nema toliko prasine (mada to zavisi i od prostora). obicno se ta mala kucista projektuju tako da se maksimalno koristi airflow, a sto se tice temperatura, da vece su nego u velikim kucistima, ali nisu toliko visoke da komponentama to smeta
Znam, razumem to, samo kažem da su ovolicna kućišta samo za multimedijalne kompjutere. U ovo bi bilo suludo staviti, na primer, 14900. A za neku grafiku tipa 5080 nema prostora ni u snu. Znači, samo neki "malopotrošni" procesor bez grafičke ili nešto kao OVO što je kod nas (verovatno) nemoguće naći.

A što se prašine tiče, to ne znam, i kod mene je dobar airflowm ali se najviše prašine nalazi upravo na lopaticama ventilatora. Srećom, to je dečja igra očistiti u velikom kućištu, a za ovako malo, ne znam. Imaš neke duge pincete?? :)

ne treba mi pinceta, jer mi nikada nije bilo puno prasine na krilcima ventiltora :)

mozda jer ti je kuciste na podu?

Nazad
Vrh Dno