Sass Drake
Slavan
- Učlanjen(a)
- 27.06.2009
- Poena
- 445
kakav ti je izlaz za net?
Zbog ovoga...probao sam svaki koji postoji da stavim ali nista ne prolazi
Tako je,nisu u funkciji bili kada sam slikao jer sam samo nakacio ruter sa poslednjim podesavanjima da uslikam. Kao sto sam bio napoenuo ruter sam skinuo sa mreze jer nisam uspeo da ga podesim tj ja nisam bio dovoljno strucan (prvi put imam mikrotik). A internet se dosta cesto koristi ( moglo bi se reci stalno) jer su sad praznici i klinka mi gledao youtube non stop a zena IPTV i ne mogu sad bas da pokusavam da namestim jer ce mi se na glvu popeti. Kada sam uzeo ruter ceo dan nije bilo interneta zbog toga sto nisam uspeo da namestim.Zbog ovoga...
Na kom interfejsu si podigao pppoe,pošto eth1 i pppoe-out nisu u funkciji tj nisu running?Bar po jednoj od slika koje si postavio.
Ovo pitanje sad ne razumem,samo sam kreirao pppoe konekciju i to je to nisam nist posebno podesavao,samo uneto korisnicko ime i pass. Gde mogu to da pogledam?Na kom interfejsu si podigao pppoe
Kao i kod meneISPov ruter u bridge modu i na mom Mikrotiku je podešen PPPoE. Ništa specijalno.
Pogledajte prilog 421247
Ako nije u WAN-u ne bi bilo ni interneta,ne?
Da to sam mislio,ali kada su napisao da si izvukao kabl jasno mi je bilo da je eth1.Meni ovako stoji
Pogledajte prilog 421258
Pogledajte prilog 421259
Da li je to ovo sto si pitao da proverim?
Pogledajte prilog 421261
Da li vam jePojasni malo pitanje.Svakako je lan u istom opsegu,wan naravno da nije.
Nemaš ti ovakav problem. Sada tek vidim da nemaš podešenu dest address, to ti je potrebno da bi Mikrotik znao na koju IP adresu da prosledi zahtev spolja. U tvom slučaju to bi trebalo da bude 192.168.0.10, pošto ti je to server.Da li vam je
- mikrotik 192.168.88.xx
- DHCP server dodeljuje 192.168.0 ili bilo koji drugi osim 192.168.88.xx
Ja sam podesio da mi bude sledece
- 192.168.0.1 / mikrotik
- 192.168.0.10 / svi servisi koje koristim na PC serveru
- 192.168.0.100-200 svi ostali korisnici u mrezi ( DHCP opseg dodeljivanja)
Nasao sam neki guide na mikrotik forumu i da budem iskren....blage veze nemam kako i zasto je to potrebno da se radi
Pogledajte prilog 421463
Mikrotik HARPIN
Jedino sto sam skontao je to da korisnici mreze trebaju biti u drugom SUBNET-u
Kod kuce pristupam lokalnoj ip adresi a van kuce pristupam preko svoje javne staticne ip adrese.Da li servisu/serveru unutar tvog LANa pristupaš preko
tvoja.javna.IP.adresa: port
ili
tvojdomen.štogod: port
?
Ako je ovo prvo, da li pokušavaš da pristupiš lokalnim servisima izvan svoje kućne mreže (mobilni Internet ili druga lokalna mreža) ili unutar svoje kućne mreže?
Podesio sam i to.Nemaš ti ovakav problem. Sada tek vidim da nemaš podešenu dest address, to ti je potrebno da bi Mikrotik znao na koju IP adresu da prosledi zahtev spolja. U tvom slučaju to bi trebalo da bude 192.168.0.10, pošto ti je to server.
Jesam. Nije moguce da se samo podesi port forwarding nego je potrebno namestiti taj Hairpin da bi radio port forwarding. Ne pitaj me zasto jer blage veze nemam 🤣🤣🤣 bitno da mi funkcioniseJesi skontao gde si gresio pa nije radilo?
Ovo ni malo nije tačno,govorim za verzije pre ROS 7.Nije moguce da se samo podesi port forwarding nego je potrebno namestiti taj Hairpin da bi radio port forwarding.
Ne znam zasto je kod mene drugacije nego kod tebe ali meni jednostavno nije radilo,sve sam pokusavao i bezuspesno. Ali po upustvu koji sam okacio radi bez problema.Ovo ni malo nije tačno,govorim za verzije pre ROS 7.
Upravo jutros podigao vpn na nekom dd-wrt ruteru,samo forvardovao port 1723 i sve radi normalno.Kao i svaki port koji sam ikada forvardovao na mikrotiku.
Javnu IP adresu nema ni jedan uredjaj u lokalnoj mrezi,server na kojem je dignut FTP server i Cloud server je u lokalnoj mrezi i ima lokalnu IP adresu....Sve te ja razumem,ali kao što sam u startu rekao a po ovome se i vidi da imaš ili neka pravila ili neku konfiguraciju koja nije "klasična" da se tako izrazim.Hairpin nat se koristi da klijenti sa lan strane pristupaju,nekom serveru koji je isto u lan-u,sa javnom ip adresom.
U prvom delu videa,koji si postavio,se vidi da i njemu radi standardni port forward,u drugom delu tek ide Hairpin nat.
Ali bitno da si namestio![]()
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari