Šta je novo?

Mikro mini ili nano???

srkischa

Slavan
Učlanjen(a)
17.05.2005
Poena
304
Znam da je ova tema vise puta apsolvirana i da je izasao test na Benchu ali moram jos par stvari da znam. Konkretno, drugar mi dolazi iz USA i hocu da mi kupi player, pa me zanima posto je Creative Zen Micro 170$ a iPod Mini i nano su 200$, da li iPodovi vrede tih 30$ vise. Frka mi je malo za kintu pa ako je bas velika razlika kupicu iPod.
Bitno mi je kod playera da ima dug vek trajanja baterije, da ima radio i da je laka pretraga pesama. Znam da iPodovi nemaju radio al ima i da se kupi dodatak koji ne znam koliko kosta i da li uopste ima kod nas. Al kad bi zanemario radio sta to iPod toliko cini boljim od ostalih sem lakoce upravljanja (koja meni nije toliko bitna) ?

Hvala. Narucio sam ga i valjda ce ispuniti moja ocekivanja. Ima jos jedna stvar, posto volim da dzogiram a Zen je sa hard diskom zanima me da li neko ima iskustva sa playerima sa hardom i trcanjem sa istim, tj. da li ce da mi preskacu pesme???
Nadam se da ovo pitanje nije glupo :d

Ej srkischa iamm ja jedan hard disk mp3 pleyer i ponekad hoce da preskoci kad ga drzim u malo sirem dzepu od pantalona kad hodam. Imaju oni neki bafer koji im sluzi bas za to, i neku zastitu od udarca kad brzo "parkiraju" glavu, ali opet ko zna, desi se ponekad. Nisam probao da dzogiram, ali mislim da ti je masa pleyera tu najbitnija zbog inercije. Ako je lagan onda ne bi trebalo da imas problema.
Evo ako hoces dodji do mene pa cemo probati za trcanjem :d

i bolje da si uzeo nano - jako je gotivan. :banana:
Jel zna neko kad ce stici kod nas? Ima ga po cenovnicima ali ...

pozdrav! :p

Postoji samo jedan pravi mp3 plejer - iPod nano! Apsolutni number one! Onda deset praznih mesta, pa ostali plejeri ;)

Nano je precenjen po meni a posto mu je svaki $ bitan, savrseno ce mu posluziti i Zen. Za dzogiranje bolje neki flash mp3 player.

Nano je flash player kolko mi se cini, pa mozda onda i njega uzmem , smo je bedak sto nema radio :wall: jer bi ga onda bez premisljanja uzeo. Mozda uzmem oba pa koji mi se svidi zadrzim a koji ne prodam na Benchu :p

srkischa je napisao(la):
Nano je flash player kolko mi se cini, pa mozda onda i njega uzmem , smo je bedak sto nema radio :wall: jer bi ga onda bez premisljanja uzeo. Mozda uzmem oba pa koji mi se svidi zadrzim a koji ne prodam na Benchu :p

Ako bude tako vise ce ti svideti nano ali zbog dimenzija, tezine, i kolor ekrana prvenstveno a ne zbog lakoce upravljanja. :banana:
Ako ti neki pretekne, javi na PM :d

Zen je ono, plejer plastikaner za voone... Ako se premisljas, uzmi nano makar pa ga pogledaj, i vise nemas sta da mislis

ma daj, idi vozi taj vocni plejer... nano se grebe samo ako nekim cudom uspes da dobijes onu pocetnu seriju, koju ce i zameniti ako im posaljes nazad. a ta serija je vec odavno rasprodata...

Jel ima taj nano kod nas i kolko para ?

Ja ne znam Marti sta je ljudima, kao da svi od kad se rode imaju o svemu konstantno i nepromenjivo misljenje. Sta sad, potegnesh moj test, moje misljenje o GeForceu 3Ti500 o kome sam rekao da je najbrza kartica na svetu, ispada da sam od tada sam sebi "upao u usta" 25 puta? WTF? Pa kad sam to pisao o Zen Micru, o kome jos uvek imam odlicno misljenje (najbolji plejer posle iPod nanoa), nano nije bio ni u najavama. Da, sada generalno o iPodu imam bolje misljenje jer sam imao vise prilike da se sa njim upoznam (linkovi koje si naveo su misljenja na osnovu jednog dana upotrebe iPod minija koji mi se i dalje ne svidja preterano), a upoznavanje sa Nanoom mi je zapravo redefinisalo poimanje o najboljem plejeru na trzistu. Zar je to toliko cudno?

Smeta mi samo sto je odjednom Nano toliko superioran, kako ti kazes u odnosu na Zen a jednostavno nije. Dvoje prijatelja imaju Zen a kolega Nano i skoro svaki dan sam u prilici da poredim. Kad pare ne bi ble problem a decko kaze da mu je svaki E bitan onda ok skuplja stvar ali jednostavno nije Nano sam na vrhu a deset mesta prazno. To mi smeta, ta preterana egzaltacija. Posle tri dana rada sa bilo kojim od ovih plejera postace mu svejedno koji ima osim ako ne bira stvari po tome kako izgledaju. Nano mozda jeste lepsi ali mi deluje dosta "nezan", samo licna opservacija.

Ala su skupi ovi nasi! Zen je ovde 230 eurica a u USA moze da se nadje za 155$ sto je oko 120 eura!!!!
@Marti nije mi svaki E bitan nego necu da se rasipam ako ne moram.
Uglavnom hocu da uzmem plejer ciji je odnos cena kvalitet najveci a da je ispod 200$
Sve u svemu narucicu oba pa koji mi se ne svidi cu da prodam ,)

Ma dobro, ja sam preterao sa izjavama, tipicno za nekog ko se nalozio na doticnu stvar. Nije realno da je toliko superioran, ipak su to sve obicni plejeri, ali opet, Nano je cool, a Zen je vrlo funkcionalan, ali nema "svoje ja" :)

Za vlasnike iPoda

Kakva je situacija sa baterijom na iPod nano?Koliko traje?
I da li postoji mogucnost zamene bat. ako vremenom "rikne"?
Meni treba neki flash based mp3 player pa gledam ili uzeti iRiver T10 ili tako neki creative model za koji bi morao izdvojiti nekih 180e,pa zato i gledam nano(napolju mu je cena 199e model 2GB) koji je neuporedivo lepsi,samo me brine kakva je situacija sa baterijom.

rastafarian je napisao(la):
Kakva je situacija sa baterijom na iPod nano?Koliko traje?
I da li postoji mogucnost zamene bat. ako vremenom "rikne"?
kao shto rekoshe u testu, baterija traje kako je specifikovano, oko 14 sati ± sat ukoliko ga koristish samo za mjuzu, gledanje fotki i slushanje mjuze ce malo brze to pojesti. Baterija nije lako dostupna kao kod drugih plejera (klasichno za ipod), verovatno se i moze promeniti kod nekog ko ima alat da ga otvori a da ga ne sjebe/izgrebe pri tom. Ali razmishljaj ovako - ta baterija ce ti vrlo dobro raditi bar 2-3 god... a za 2-3 god ce biti vec neki ipod mikro ili vec neko chudo, a do tada se ovaj vec isplatio... Pricha ti neko ko ima vec 2.5 god flesh plejer sa integrisanom baterijom :)
rastafarian je napisao(la):
Meni treba neki flash based mp3 player pa gledam ili uzeti iRiver T10 ili tako neki creative model za koji bi morao izdvojiti nekih 180e,pa zato i gledam nano(napolju mu je cena 199e model 2GB) koji je neuporedivo lepsi,samo me brine kakva je situacija sa baterijom.
nano/2gb je u usa 200$, tako da ako mozesh gledaj da ti dovuku odande.

cyah
LePiaf

vec 3. dan ponosno vlasnik iPod 60GB, ko sto kaze kolega, it's worth all the money. ubedio me jednom recenicom... bio sam u jednoj radnji, 30 metara zid, svi moguci mp3 i mp4 player, drndao sam se 2 sata, gledao samo one koji su vredni pogleda, ali kada se iPod 'oseti' nema sta da se prica...

poz

Posto je nano 4GB ovde?

Vidim da je u Apple Centru bezmalo 300E, da li negde ima za manje (CT Computers)? U UK je 179 funti sto je oko 264E, a USA ni ne razmatram pošto to tek nema šanse da kupim tamo. Bladi Epl ne šalje iz UK nigde napolje nego te upućuje na lokalnog dilera, a taman bi sa odbitkom VAT-a to bila fino manja cifra.

Uzmi Nano neces pogresiti. Ko god ga je probao uverio se na je to to sto mu treba :)

Interesantna informacija za iPod-ove prava cena delova i ostalih " skupih" stvari je samo 48% od cene, a cak 52% je cist PROFIT!!!!! izvor informacije Com & GSM Info broj 199

Poslednja izmena:
Sta je tu problem? A gde si uracunao razvoj plejera, istrazivanje trzista... Svaka kompanija bi dusu prodala (meni :D) da moze da radi isto sto i Apple. Da li bi ti prodavao svoj proizvod za zaradom od 52% da mozes? Tj ne da mozes nego da ti odlicno ide. Do kraja godine Apple ce isporuciti 40 milioniti iPod...

ps. Zasto u svakom threadu gde se pominje iPod ti imas nesto protiv? I obavezno ubacis svoj MSI???

Nemam nista protiv i ja bih da mogu to uradio cak i VISE. Ti si sad prvi spomenio MSI :D

.......

pa ajd nek ga neko sklopi kod nas za upola cene tj nek nabavi delove za upola cene

Nazad
Vrh Dno