Šta je novo?

Mikro mini ili nano???

Pogledao sam ovaj cenovnik, ali u njemu nema Nanoa uopšte.

BTW - je l' ovo neki poseban generalni Apple za SCG ili neka ćerka firma od Comtradea?

Zvao sam Comtrade prodavnice i Nano još uvek nije u prodaji ovde.

Delimire, gde si ga uzeo i za koje pare? :)

IPodovi bi bili do 30% jeftiniji kad bi imali zdravu konkurenciju, ovako im se moze da drze takve cene, cak i da su skuplji bi se isto prodavali.
Drugar je trazio po Americi iPod Nano i nema ga nigde tj. svuda je rasprodat, prava je pomama za njega. Mozda je mogao preko neta da ga naruci ali za to nije imao vremena. Tako da sam dobio samo Creative Zen Micro pa valjda cu biti zadovoljan i sa njim

aleck je napisao(la):

Odakle ti ideja da Delimir ima Nano-a? :)

aleck je napisao(la):

Tokom decembra ce stici Nano u srbiju u vecim kolicinama...

Ja danas prodajem dushu djavolu (ne ovom našem, nego drugom) da uzmem iPod Nano, pa cu dati tekst "iz mog ugla :)"

delimir je napisao(la):
Daleko od toga. Evo ja imam Zen Micro i iPod je daleko bolji izbor.
:d :d - "daleko je ustvari blizu" (A.Einstein), a jedino sto je daleko je "udaljenost" tvoje izjave od istine...

E, a jedno samo pitanje, dal da chekam decembar, mislite li da ce biti nekih popusta oko nove godine il sad da poruchujem nano ??

I josh jedno pitanje, rekoste nano kod nas dolazi tokom decembra, oce li ta cena biti drastichno veca u odnosu na onu preko bare ili jock ?

Kako su mi jednom lepo rekli:
cena kod nas = cena u USA, dodaj 10% i zameni USD sa EUR. U Apple Centru ispade i vise od toga.

No to nije samo nas problem - i u UK su cene vrlo slicne. Recimo, po gornjoj racunici bi Nano 4GB ovde bio 275E, dok je u UK 264 (sa VAT-om). Tek kada se izbaci VAT, onda je to osetnija razlika u ceni - sto je identicno kada ovde ne bi platio PDV.

Ja sam mislio da narucim Nano iz UK da mi se posalje ovde, ali sam odustao. Nije vredno da za 20E rizikujem da mi PTT lopovi otmu paket.

Marti Misterija je napisao(la):
:d :d - "daleko je ustvari blizu" (A.Einstein), a jedino sto je daleko je "udaljenost" tvoje izjave od istine...

Nije dovoljno da ga kolege imaju, moraš i ti da ga koristiš...

... pa max naravno da pozajmljujem pa poredim... na kraju krajeva kad ga stavis u dzep i izadjes na ulicu, skoro da je svejedno imao plejer od 30 ili 300e.. :d

Ja imam i MuVo V200 i Nano i mogu da konstatujem posle mesec dana koriscenja sledece:
-nano je mnogo sexy
-nano ima bolji zvuk
-nano je lepsi, kvalitetnije izrade, ekran fenomenalan
-staje 4x vise pesama

-muvo je prakticniji jer koristi AAA baterije (ponesem 2 i ne mislim)
-koristim ga kao usb i nosim ga kad ocekujem neki transfer podataka
-ne zalim ga kad mi pri 35kmh na biciklu padne na beton:)
-nekad mi se bas slusa radio

sve u svemu bih rekao da je kao mp3 plejer nano superiorniji. pragmaticnost je na strani ovog drugog.

hmmmm za kraj bih rekao da je nano nakon 30 dana sve vise kod supruge a muvo kod mene...iskreno, mnogo me smara baterija i odsustvo jednostavnosti transfera podataka, pesama i sl (da ne govorim kad odem kod nekog i zelim da pokupim 10-20 pesama na primer)....

ako vec "nosis oba",sto ne nabacis na v200 menager od nano-a pa odatle raspakujes na komp pa i nano-a onda koristis za transfer kad si kod nekog.......
to sto nema FM je bas shit.ispada jos restriktivniji plejer od iriver-a

Poslednja izmena:
Bravo Broz! Odličnih "my $0.02"! Marti, nemoj preterivati - da si rekao 100e i 300e, pa ajde. I može da stoji, ako imaš Sony ili Apple in ear sluške (ili one naše standardne Shure od 100€) :D

@ Broz - bolje da si isao na U2 koncert tu u Majamiju nego sto se vijas po netu znas :D i da si slikao malo, bolje bi ti bilo :p

Marti, evo imam jedan katanac, nabavio ga baš za ovaj tred :D

Marti stvarno iskuliraj. Ok, svidja ti se zen i to je to. Ne znaci da je bolji. Ovaj komentar se odnosi na tvoju izjavu upucenu Delimiru: "daleko je ustvari blizu" (A.Einstein), a jedino sto je daleko je "udaljenost" tvoje izjave od istine...

Delimire ko je naslednik nano-a? jel se zna orijentaciono kad stize u "SiCG"?

Poslednja izmena:
Stigao mi je Zen i player je dobar al je daleko od savrsenstva. Baterija mu traje nenormalno kratko, za moj ukus mogao bi da bude malo tanji i nervira me sto je odvojen deo za prenos podataka. Fali mu i neka futrola da ga mogu da ga nosim oko struka i zanima me da li to ima kod nas da se uzme? Da li ima i rezervna baterija da se kupi kod nas?
Sve u svemu zadovoljan sam, lep je, lako se koristi , dobar je i propratni softver, ali kad naidje Nano za neku pristojnu cenu najverovatnije cu ga uzeti

LUC1FER je napisao(la):
Marti stvarno iskuliraj. Ok, svidja ti se zen i to je to. Ne znaci da je bolji. Ovaj komentar se odnosi na tvoju izjavu upucenu Delimiru: "daleko je ustvari blizu" (A.Einstein), a jedino sto je daleko je "udaljenost" tvoje izjave od istine...
Iskuliraj malo ti sa stavom znas, gde sam ja rekao, navedi molim te da je Zen bolji od Nano??? Gde?? Rekao sam samo da nije tako los i da nije Nano TOLIKO bolji kako ga ovi novi "hot-shot jabuchari" :d predstavljaju, jeste ok ali nije u stratosferi u odnosu na Zen. Ne posedujem nijedan od pomenuta dva plejera, kad budem kupovao bice to neki Nano sa (buducih) 10gb, a u medjuvremenu ne primajte se na hw, emocije u drugom pravcu. Mojih dva euro-centa. :d

martins je napisao(la):
Delimire ko je naslednik nano-a? jel se zna orijentaciono kad stize u "SiCG"?

Naslednik Nanoa? :D

To verovatno samo Steve Jobs zasigurno zna. Još ni Nano nije stigao kako treba u Srbiju, kamoli njegov naslednik.

Mozda je covek mislio na Ipod Video, onaj sto pusta spotove:)

Marti Misterija je napisao(la):
Iskuliraj malo ti sa stavom znas, gde sam ja rekao, navedi molim te da je Zen bolji od Nano??? Gde?? Rekao sam samo da nije tako los i da nije Nano TOLIKO bolji kako ga ovi novi "hot-shot jabuchari" :d predstavljaju, jeste ok ali nije u stratosferi u odnosu na Zen. Ne posedujem nijedan od pomenuta dva plejera, kad budem kupovao bice to neki Nano sa (buducih) 10gb, a u medjuvremenu ne primajte se na hw, emocije u drugom pravcu. Mojih dva euro-centa. :d

Ok iskuliracu ali Nano jeste mnogo bolji:)

Nece Marti Zena on zna sta valja samo se pravi jer voli da kontrira Maxi ;):D

Pozdrav

byMaX je napisao(la):
Ja ne znam Marti sta je ljudima, kao da svi od kad se rode imaju o svemu konstantno i nepromenjivo misljenje. Sta sad, potegnesh moj test, moje misljenje o GeForceu 3Ti500 o kome sam rekao da je najbrza kartica na svetu, ispada da sam od tada sam sebi "upao u usta" 25 puta? WTF? Pa kad sam to pisao o Zen Micru, o kome jos uvek imam odlicno misljenje (najbolji plejer posle iPod nanoa), nano nije bio ni u najavama. Da, sada generalno o iPodu imam bolje misljenje jer sam imao vise prilike da se sa njim upoznam (linkovi koje si naveo su misljenja na osnovu jednog dana upotrebe iPod minija koji mi se i dalje ne svidja preterano), a upoznavanje sa Nanoom mi je zapravo redefinisalo poimanje o najboljem plejeru na trzistu. Zar je to toliko cudno?
A ti zapeo za Nano, pa Nano. Ma to je za decu i nezrelu omladinu, jer sto ja mogu sa njegova 2-4 GB, kada mi je kolekcija teska preko 100 GB, zar da svaki drugi dan skidam i stavljam, ma ajde bre. Ja sve lijepo podijelim na pet dijelova, svakom po 20 GB, pa pucam jednu sedmicu jedan, drugu sedmicu drugi i tako celi mjesec. :d
Stvarno bez 20 GB ne vredi pricati. A tih 20 GB, zna se IPod 4th. generation i schluss.

A zasto ne 5G?

A i reci mi jedno, da li ti iz cuga sluisas tih 20GBa muzike?

Pa ne moze ni baterija toliko da izdrzi a kamoli ti.

Vrh Dno