Šta je novo?

Midea Extreme klima uređaji (iskustva)

Meni je neverovatno da nema svaka (novija) Midea auto restart? Zar je moguce? Da ne treba da se podesi nekako?

Auto-Restart(some units)
If the unit loses power, it will automatically restart with the prior settings once power has been restored.

Ja mislim da zapamti podešavanje i nastavi

Koja je brzina ventilatora?
Sa takvom temperaturom i kvadrturom mora brzina ventilatora najmanje 80% nikako auto jer ne modulira nisko.
Brzina ventilatora je na 100%. Valjda tako bolje mesa vazduh.
Ali ako ovako radi na -1, kako li ce na -10. Hisense koji imam u drugom delu radio tako i to onaj Easy smart najniza serija.

Brzina ventilatora je na 100%. Valjda tako bolje mesa vazduh.
Ali ako ovako radi na -1, kako li ce na -10. Hisense koji imam u drugom delu radio tako i to onaj Easy smart najniza serija.
Moja Exteme 12 btu je jutros 35m² na -3 grejala odlično nije osetila.
Ispada da nije nešto uredu sa klimom ili je exteme 18 btu bas loše urađena.
Mozda da si isao na 2 x 12btu jedna u 25 kvadrata i druga da greje 2x15 kvadrata

Poštovanje. Zanima me samo kratko iskustvo trenutnih vlasnika, sa aplikacijom smarthome, da li je moguće kontrolisati klimu manuelno i pokrenuti grejanje ili hladjenje sa zadatom temperaturom par sati pre dolaska kući? Dakle kontrolisanje klime sa udaljene lokacije u realnom vremenu. Odlučili smo se za midea extreme 12, najveća primena bi bila za hladjenje, i pokretanje hladjenja par sati pre dolaska kući. Grejanje bi možda samo u prelaznom periodu koristili, tako da nam je funkcionalnost aplikacije jako bitna. Hvala svima unapred

Moja Exteme 12 btu je jutros 35m² na -3 grejala odlično nije osetila.
Ispada da nije nešto uredu sa klimom ili je exteme 18 btu bas loše urađena.
Mozda da si isao na 2 x 12btu jedna u 25 kvadrata i druga da greje 2x15 kvadrata
Evo skice prostora koju greje, ostatak oko 40kv greje Hisense.
Stavio sam je da duva ka sobama i usmerio krilca na levo. Ne znam kako bih mogao te 2x 12btu da uklopim zbog prostora. Verovatno je lose odradjena, cak i visoko modulira dok mi Hisense 18 btu spusta i na 350W, Midea najnize na 680W. Pratio preko smart uticnica. Midea 12btu je bas ekstra kako kazu. Videcemo opet, dugacka je zima. Mada i kuca je u pitanju sa 8cm stiropora i samo sobe imaju vunu na plafonu za sada.

1731052128409.png

Poštovanje. Zanima me samo kratko iskustvo trenutnih vlasnika, sa aplikacijom smarthome, da li je moguće kontrolisati klimu manuelno i pokrenuti grejanje ili hladjenje sa zadatom temperaturom par sati pre dolaska kući? Dakle kontrolisanje klime sa udaljene lokacije u realnom vremenu. Odlučili smo se za midea extreme 12, najveća primena bi bila za hladjenje, i pokretanje hladjenja par sati pre dolaska kući. Grejanje bi možda samo u prelaznom periodu koristili, tako da nam je funkcionalnost aplikacije jako bitna. Hvala svima unapred

Moja preporuka je da klimu upaljite na daljinski, ukljucite ifeel da mjeri temperaturu i stavite na neko pogodno mjesto i da klimu vise ne gasite i samo po potrebi smanjite temperaturu... ovako je kod mene moguce da upravljam normalno aplikacijom i da ne pravi greske sa ocitavanjem temperature... kad hocu kuci pogledam trmperaturu u sobi, da li klima radi, da li je radila, koliko struje vuce itd...

Ne gasiti i paliti klimu sa aplikacijom ako nije bas potrebno i ako hocete bolju kontrolu.

Meni aplikacija radi dobro, mnogo stabilnija nego Gree, koju retko palim preko aplikacije.
I i feel tj merenje preko daljinskog na midei mi nije potrebno jer klima ovako radi stabilno i ok održava temperaturu.

Da li zna neko zasto ne mogu da ukljucim opciju follow me na daljinskom za model extreme 9?
Kada klikcem set dugme po uputstvu samo ikonica za wifi treperi.

Set nekoliko puta dok se ne pojavi simbol kao čovečuljak. I onda ok za potvrdu.

Znam da bi tako trebalo,ali ne menja se nista kad klikcem set,samo simbol za wifi.
Kao da nema nikakve dodatne opcije.

Mislim da moj daljinac nema tu funkciju.Model je RG10A1(B2S)/BGEF ako ista znaci

Imao sam devetku, imala je "follow me" funkciju i radila je.

Ta klima ima problem samo sa čestim i nepotrebnim defrostima.

Mozda mozete da mi odgovorite.
Imami Mideu Xtreme 12cu od letos.
U kuci koja je u prirodi i stitim cevi od pucanja a povremeno i dodjem.
Da li da je drzim na freeze protekt 8 stepeni non stop ukljucenu ili da je ukljucujem da greje kada je temperatura spolja ispod 0.Sta mi je bolja opcija za trosak struje.
Drugo pitanje sa li ta klima ima opciju feel da u daljinskom ima termostat.Jer nervira me sto recimo ja je ukljucim na 22 stepena a ona pokazuje 29 posle 30 minuta zato sto termostat u klimi meri temperaturu oko nje.
Pa me interesuje ima li n
Daljinski za nju tu opciju da meri temperaturu.Ja je trenutno koristim preko wifi na daljinu.

Zavisno koliko često dolazite na vikendicu tako i uključujte, ja bih lično držao na 8 stepeni non stop čim spoljne temperature padnu konstantno blizu nule ili naravno ispod nule. Ima opciju merenja temperature preko daljinskog ali ta opcija ne radi kada se klima koristi preko wifi, samo preko daljinskog, ja je nisam koristio ali imate u uputstvu kako se koristi.

Zavisno koliko često dolazite na vikendicu tako i uključujte, ja bih lično držao na 8 stepeni non stop čim spoljne temperature padnu konstantno blizu nule ili naravno ispod nule. Ima opciju merenja temperature preko daljinskog ali ta opcija ne radi kada se klima koristi preko wifi, samo preko daljinskog, ja je nisam koristio ali imate u uputstvu kako se koristi.
Pisto su dnevne temperature 15tak stepeni a nocne vec oko nule i u minusu
Da li vec da stavim na freez protekt? Inace dolazim jednom mesecno 3 do 4 dana ili jednom u dva meseca.

Pa možete i da uključite, ako vikendica iole ima solidnu stolariju ili i neku izolaciju ne bi trebalo klima da troši puno na 8stepeni održavanje temperature. I ja bi dan ili dva pre dolaska na vikendicu podesio normalno da greje 22-25 stepeni da bi se ugrejao prostor pre dolaska.

Pa možete i da uključite, ako vikendica iole ima solidnu stolariju ili i neku izolaciju ne bi trebalo klima da troši puno na 8stepeni održavanje temperature. I ja bi dan ili dva pre dolaska na vikendicu podesio normalno da greje 22-25 stepeni da bi se ugrejao prostor pre dolaska.
Kuca je montazna ima izolaciju i stolariju. Sve je dobro sto se toga tice.
Hvala Vam!

Meni je Midea Xtreme 12 odlično grejala na -17, tako da mislim da nemaš razloga da se plašiš.

Mislim da bi, uz ovo gore napisano, veoma korisni podaci bili i kolika je bila neka prosecna potrosnja klime na pomenutoj temperaturi, raspon temperature na izduvu, kao i koliki prostor grejes istom.

Poslednja izmena:
Evo skice prostora koju greje, ostatak oko 40kv greje Hisense.
Stavio sam je da duva ka sobama i usmerio krilca na levo. Ne znam kako bih mogao te 2x 12btu da uklopim zbog prostora. Verovatno je lose odradjena, cak i visoko modulira dok mi Hisense 18 btu spusta i na 350W, Midea najnize na 680W. Pratio preko smart uticnica. Midea 12btu je bas ekstra kako kazu. Videcemo opet, dugacka je zima. Mada i kuca je u pitanju sa 8cm stiropora i samo sobe imaju vunu na plafonu za sada.

Pogledajte prilog 465676
Ja bi tu Mideu zamenio sa nekim boljim modelom 12 a u sobe po sedmica ili devetka.

Vrh Dno