Šta je novo?

Midea Breezeless

Prva dva grafika iz prizemlja
Voli nešto forum ovih dana da ukaki redosled priloženih slika par minuta od postovanja, pa Bog 💩
Ergo, vreme za edit isteklo - gledajte datume u nazivu/graficima....

-5° spoljna ,vlažnost 80% ,temperatra podešena na 23° klima radi ko sat, nema DF potrošnja 600W, moram reći (po meni ) ovo je odlična klima.

Kako radi ovaj model Midea klime kada je konstantan minus, da li radi programirane DF na svakih par sati ili samo kad zaledi spoljna? I kako modulira najniže kada je spoljna u plusu, koliki je najniži prag modulacije?

"E" model:
DF na 1.5-2h, ne ide ispod 380-400w. Kada otopli, tj. kada mora niže ide u on/off režim u "jež" stilu (na ~10min).

Po mom mišljenju idealno ponašanje.
Kada treba - modulira minimalno neophodno, kada ne treba - ne burgija po ušima bez potrebe a opet više dovoljno često pali/gasi, i u oba slučaja - ne duva nikad prohladno. 👌👍

👉 https://forum.benchmark.rs/threads/midea-breezeless.479748/post-7643129

Minusi joj ne smetaju,smeta ko i svim klimama vlaga u vazduhu.Evo ovih par dana konstatno ispod 0° vlažnost ispod 80% midea brezzeeleSS radi ko sat. I dalje setovana na 23° troši 500-600w.Nijedan DF.

Posle dužeg razmišljanja rešio sam da uzmem 18ticu da iskoristim dok ne dignu cene pred leto.Nadam se da će za stan od 60 kvadrata odgovarati.Koristio bih samo za hladjenje preko leta.

Ja planiram, na osnovu svega što sam pročitao, da pazarim Midea Breezeless... tako mu dođe 🙂. E sad, ima li neko preporuku za servis - da je zadovoljan i da je instalacija urađena po propisima? Može i PP ako reklamiranje ovde nije pimereno tj dozvoljeno.

Svaki grad ima ovlašćenog servisera za Mideu i moraš preko njih zbog produžene garancije.Imaš na njihovom sajtu za svaki grad.

Hvala na odgovorima. U međuvremenu sam našao dobar servis, bar prema recenzijama koje sam pročitao, kupio preko njih, doneli, instalirali - što se mene tiče sve je bilo kako treba.

Da li uz ovaj model ide WIFI modul ili postoje dva modela, jedan sa, jedan bez?
  • CB1-12HRFN8 (bez WIFI u nazivu)
  • CB1-12HRFN8.WIFI

Meni nije poznato za odvojen model, ali iz prakse... Uz Extreme dolazi WiFi modul koji se ubacuje u unutrašnju prilikom montaže, dok za Breezless E (za koji i pitaš) stoji da je WiFi integrisan, i kao takav dolazi, tj. barem su meni dve 9-ke tako stigle (ništa nije ubacivano prilikom montaže).
Po logici bi onda trebalo da sve imaju, tj. da je u ponudi samo model koji ima.

U svakom slučaju, 3x proveri na mestu gde je kupuješ, ili još bolje, naglasi da isključivo hoćeš model sa WiFi-em, tj. da je nećeš prihvatiti/platiti ukoliko se ispostavi da nema.

BreezeleSS protiv Breezeless E, koja ima tisu spoljasnju jedinicu?
Treba da se montira jedna od njih dve naspram prozora druge kuce koja je udaljena nekih 20-30m. Ne bih bas da se stavi nesto sto ce vrteti kao avionski propeler i da smeta.

Imam i jednu i drugu klimu, spoljne jedinice jedna ispod druge stoje i nisam primetio razliku u radu tj da se neka jace cuje.

Imam breezeleSS 12-ticu,na tu daljinu 20-30 metara sigurno se neće čuti da nervira nekoga.Moja ,pošto imam veće dvorište na 10 metara se jedva čuje,na par metara zvuk nije jak i da iritira.

BreezeleSS protiv Breezeless E, koja ima tisu spoljasnju jedinicu?
Treba da se montira jedna od njih dve naspram prozora druge kuce koja je udaljena nekih 20-30m. Ne bih bas da se stavi nesto sto ce vrteti kao avionski propeler i da smeta.
E model, 9-ka (spoljna od 12-ice bi trebalo da je identična), pri ~390w, sa ~30-50-70cm udaljenosti (upaljač pri kraju snimka za poređenje/"dojam"):

Nazad
Vrh Dno