Šta je novo?

Midea Breezeless

Kupio neki dan model breezeless s. Prema specifikaciji od ovlastenog uvoznika Luk, stoji da ima grejac tavice i grejac kompresora... Prva klima da smo kupili pa jos hvatam fazone... Uglavnom se sada koristi za dogrevanje jer se stan greje na toplane a sezona zavrsena.

Prilozi

• Screenshot_20250524_153740_com.google.android.apps.docs.jpg
    Screenshot_20250524_153740_com.google.android.apps.docs.jpg
    114.6 KB · Pregleda: 152
Nakon 10ak dana korištenja, zamolio bih za malu pomoć. Obzirom da se stan grije na toplane, klima je prvenstveno kupljena da hladi i dogrijeva sada kada toplane ne rade. Interesuje me koje modove najčešće koristite? Da li koristiti automatski mod kao i automatsku brzinu duvanja? Da li je pametno klimu gasiti nakon sto dostigne željenu temperaturu prostorije ili ne? Koliko vam klima radi neprekidno, ono kada je inače gasite?

Nakon 10ak dana korištenja, zamolio bih za malu pomoć. Obzirom da se stan grije na toplane, klima je prvenstveno kupljena da hladi i dogrijeva sada kada toplane ne rade. Interesuje me koje modove najčešće koristite? Da li koristiti automatski mod kao i automatsku brzinu duvanja? Da li je pametno klimu gasiti nakon sto dostigne željenu temperaturu prostorije ili ne? Koliko vam klima radi neprekidno, ono kada je inače gasite?
Automatski mod i auto fan nisu baš efikasni prilikom određivanja šta i kako.

Ja koristim ovako:
Tokom zime i za dogrevanje, podešena na heat mode, temperatura oko 23-24 (zavisi da li tačno greje ili više/manje od zadate) i brzina ventilatora na 60-80% i tako ceo dan.

Što se letnjeg perioda tiče, podešena je na cool mode i temperatura oko 25-26 a brzina je ili auto ili 20-40% i tako ceo dan.

Mislim da je ovako najbolje za Midea klime i njene derivate. Temperaturu ćeš odrediti sam na osnovu tvojih potreba i u zavisnosti od toga koliko tačno održava ili premašuje.

Imam dilemu u koju me ubacio majstor. Vec sam se bio odlucio za Breezeless CB1-12HRFN8 da bi majstor poceo da mi prica kako je problematicna...mala spoljna jedinica, levo, desno... i da mi on preporucuje onu drugu Breezeless (vecu, zaobljenu) koju samo vidim oznacenu sa Breezeless 12 (podelicu linkove i slike dole, nadam se da je to ok).

Elem, voleo bih da nadjem nekog ko ima ovu CB1-12HRFN8 da proverim da li stvarno ima losih iskustava. Ta nam definitivno vise odgovara, i po dimenzijama, i po izgledu i po ceni.

Iz razgovora sa majstorom rekao bih da ovu koju preporucuje verovatno ima na stanju, ali opet nije jednostavno kad ti ubaci crva sumnje. Ovo je klima za koju sam se bio odlucio - https://gigatron.rs/proizvod/midea-breezeless-cb1-09hrfn8-wi-fi-inverter-klima-uredaj-8606108610886 ovo je ona koju on preporucuje umesto https://eurus-klime.rs/klima-uredjaji/midea/brezeless/.

Prilozi

• Screenshot_20250602-175313_Chrome.jpg
    Screenshot_20250602-175313_Chrome.jpg
    84.2 KB · Pregleda: 73
  • Screenshot_20250602-175318_Chrome.jpg
    Screenshot_20250602-175318_Chrome.jpg
    86.6 KB · Pregleda: 88
Model koji si ti hteo je nov model ,takozvani E: BREEZELESS-E inverter CB1-(9)12HRFN8.Onaj koji ti je preporucen je stari model,e sada koja je razlika izmedju njih i mene zanima.
Da li je taj manjak tezine na spoljnoj neki minus ili ne.Ima par korisnika E modela,pa cisto da utvrdimo da li ima neke prave razlike,jer razlika u ceni nije mala.

Poslednja izmena:
имаш у теми разлике једног и другог модела па не буди лењ прочешљај

e bas ti hvala,to sto si vremena potrosio,mogao si da napises neku razliku:D

прочитај спецификације оба модела па упореди.

Vidis da je tesko utvrditi koja danas ima grejac tacne a koja ne.Da li Gaia ima taj grejac i da li modulira ispod 400w,posto E ne ide ispod 450w?
Realno grejac+svez vazduh+breez+ispod 400w=dobitna kombinacija:LOL:.

Poslednja izmena:
Što bi rekli: ni mi ne znamo :D

Mene buni zato što su oba modela ista osnovna oznaka: 12HRFN8 (12 označava jačinu, može da bude i 9 ili 18). Mi imamo model koji je tada nosio oznaku MSFAAU-12HRFN8-QRD6GW i buni mi što ispada da su iste specifikacije kao i ova što je zovu "BREEZELESS-E". Samo što ne vidim gde tom modelu imaju otvori da duva sa strane kao što ima na mom modelu.
Na žalost, ne mogu da ti pomognem da ti kažem koja je bolja, pošto imam samo tu što nema "E", ali sam zadovoljan njom i planiram još jednu istu. Koristimo samo za hlađenje i to po nekad.

Hm, sad i mene baciste u dilemu oko nabavke breezless E modela.
Vec posedujem ovu skuplju varijantu Breezless-a ali za nju u drugoj prostoriji nemam mesta, prevelika mi je unutrasnja jedinica.
Znate li postoji li jos neki model neke klime koja ima slican breezeless sistem za oko 500e?

Hm, sad i mene baciste u dilemu oko nabavke breezless E modela.
Vec posedujem ovu skuplju varijantu Breezless-a ali za nju u drugoj prostoriji nemam mesta, prevelika mi je unutrasnja jedinica.
Znate li postoji li jos neki model neke klime koja ima slican breezeless sistem za oko 500e?
Samsung WindFree, ali ne znam koja joj je cena.

Keva je uzela e model samo za hlađenje pa cemo videti kako ce se ponašati u praksi. Povezao sam je preko smart home aplikacije veoma lako.

Verujem da je dobra, ali joj je i cena takva, nesto iznad 90k.
Ja imam Samsung WindFree, taj model sto je oko 90K....uopste nisam zadovoljan....ocekivao sam da je tisa u windfree modu, takodje dok je u windfree modu na metar od nje/ispod nje osetis da hladi, nije da duva u tebe ali se oseti hladan vazduh u naletima, nakon nekog vremena postane neprijatno....dnevna je oko 20kvm...u WindFree modu, kao da ne moze da odrzi temperaturu sobe...ispred klime hladno, na 3m od nje oseti se da je temperatura visa....imam osecaj kao da nesto nije ok, ali nisam siguran sta...bio je i majstor koji je postavio klimu (samsung ovlascen) i kaze to je to...prosto, ocekivao sam vise...sada ne bih davao tolike pare za taj model.

Pozdrav svima,
Razmišljam se o tome da li da kupim

Midea klima Breezeless MSFAAU-12HRFN8-QRD6GW​

Kakva su vam iskustva za 1) hlađenje 2) grejanje? Stan je 35m2 novogradnja, dobra PVC stolarija, dobra fasada, potkrovlje, orijentisan jugo-zapad.
Da li je potrebno da na nešto obratim pažnju prilikom kupovine? Da je potrebno da na nešto obratim pažnju prilikom montaže ?
Unapred zahvalan na brzim odgovorima.

Sta mu dodje ovo na filteru? Ne nadjoh u uputstvu:
1749229183570.png

A cemu inace sluze ta smetala?

Služe marketingu.
U praksi ne rade i ne služe ničemu. Količina vazduha koji prođe kroz te dodatne filtere je zanemarljivo mala.

Jel' ima neko stari Breezeless (znaci onaj sa otvorima sa strane), ali da ga ne koristi nikada u full brezzeless modu, tj. kada radi potpuno "zatvoren".
Pitam jer ga ja koristim kao obicnu inverter klimu (stavim temp za to godisnje doba i ne gasim),
a vise mi na onu stvar ide sto su filteri cisti, ali se brzo prlja ventilator (sive grudvice, prasina zapravo ali ne u suvom stanju, nego kako memla),
pa moram da ga cetkam svakih mesec dana..
Sve imam osecaj da oni breezeless izrezi sa strane unutr. jedinice na neki nacin prikupljaju/uvlace tu prasinu na ventilatoru kada radi noramlno bez ijednog brezze moda...
, a na filterima nema prasine, pa zato pitam.

EDIT:
Inace sam prezadovoljan klimom, modulacija na 24C, trosi 120W na ECO modu, drzi stan u prijatnosti.

Poslednja izmena:
Posedujem je ja, ali nisam primetio tu prljavstinu na ventilatoru. Skoro sam cistio filter i bio je bas bas prljav. Koristim breezeless mode.

Jutros instalirao, prvi utisak je da klima radi savršeno, vizuelno je daleko lepša u odnosu na Daikn modele koji su kao cigla, ne čuje se, ni spoljna nije bučna, jako brzo je ohladila moje pakleno potkrovlje, i modulacija na 25c joj je od 106-130 w na eco modu. Da li da je ostavim da ovako radi sa automatskim fan režimom do oktobra ili da je gasim?

Prilozi

• WhatsApp Image 2025-06-12 at 12.01.53.jpeg
    WhatsApp Image 2025-06-12 at 12.01.53.jpeg
    104.5 KB · Pregleda: 131
  • viber_slika_2025-06-12_10-46-27-680.jpg
    viber_slika_2025-06-12_10-46-27-680.jpg
    156.5 KB · Pregleda: 133
ne gasi je do jeseni, nemas brige

@MiloshBg
Naglasio sam da je pitanje za one koji ne koriste breezelss modove, ali svakako hvala na javljanju jer i to mi znaci kao info.
Meni se filteri uopste na napune ni nakon par meseci... ali zato ventilator, uhhh. Ima da nalepim nesto na te sporedne otvore pa cu da pratim, jer samo mi to pije vodu...

Poslednja izmena:
Jutros instalirao, prvi utisak je da klima radi savršeno, vizuelno je daleko lepša u odnosu na Daikn modele koji su kao cigla, ne čuje se, ni spoljna nije bučna, jako brzo je ohladila moje pakleno potkrovlje, i modulacija na 25c joj je od 106-130 w na eco modu. Da li da je ostavim da ovako radi sa automatskim fan režimom do oktobra ili da je gasim?
Koliko vidim potkrovlje ti je u Mirijevu.

Gledam koliko si blizu postavio klimu ka plafonu,koliki je razmak?

Mene isto zanima tvoj model,koristio bi ga pretezno za hladjenje.Ti si je instalirao ili majstor?Gde si je uzeo?

Mene isto zanima tvoj model,koristio bi ga pretezno za hladjenje.Ti si je instalirao ili majstor?Gde si je uzeo?
Kako dodje do toga da je u Mirijevu?

Ima kuglu... A dobro gleda i u karte. Mada je izgleda virio kroz prozor na fotografiji

Da, Mirijevo, pretpostavljam da si iz kraja kad tako dobro poznaješ materiju sa slike, nisam ja montirao, zvao sam ovlašćene likove za montažu, njihova klima(uzimaju od ECOMA, verovatno zarađuju na rabatu koji dobijaju) +ruke, izašlo me povoljnije nego da sam je kupio u najpovoljnijoj radnji pa platio ugradnju, dobio sam i garanciju. Sve ispalo po dogovoru, skroz su korektni sa cenama, relativno brzo završili, počistili za sobom, zaista nemam ništa drugo da kažem osim reči hvale za Momu- https://www.momaklime.com/

Nadji ga na insta i pozovi se na cenu sa insta 730e, tamo je povoljnije nego na sajtu (sad vidim da je razlika 40e)

Imam oko sokolovo:D

Cena ti je bila sa ili bez ugradje?

Da li zadovoljan breez modom,vidim da ti je garnitura za sedenje blizu klime,moj dvosed je bukvalno na istom mestu kao kod tebe?

Vrh Dno