Šta je novo?

Midea Breezeless

Laicki pretpostavljan zbog vlaznosti vazduha.
 
Iz mog skromnog iskustva breezeless mod sa skroz zatvorenim krilcima nije moguce koristiti sve dok klima ne postigne zadatu temperaturu tj moze se koristiti samo kada klima postigne i odrzava temperaturu . Ima logike jer ako je napolju 30 stepeni vi zadate 24 i ukljucite odmah breezeless sa zatvorenim krilcima ona fizicki nemoze da hladi prostor jer bi bila prakticno sprecena zatvorenim krilcima. Ja upalim pocetni breezeless mod i sacekam da postigne temperaturu posle toga nikada mi se nije desilo da nece da ukljuci breezless mod sa zatvorenim krilcima.
 
Šteta što ne može da se podesi da se Breezeless mod automatski aktivira po paljenju klime.
 
Odabrao sam ovu klimu zato što sam naleteo na thread. :)

Ugradio sam dve breezeless klime u stan od 70kv, prvenstveno zbog hlađenja, i konstantnog održavanja temperature.

E sad, zanima me kako zapravo koristite ovu klimu? Konkretno, na koliko stepeni je podešavate, pravite li schedule u aplikaciji npr ili uvek na istoj temperaturi? Ranije sam robovao paljenju/gašenju 12ice u garsonjeri od 20 kvadrata, pa je ili pakao od vrućine ili ledara (podstanar sam bio tada).

Takođe, pošto klima može da se doda na Amazon alexu, otvara mogućnost automatizacije, da se npr poveća temperatura leti za stepen dva kada izađete iz stana, a da se vrati na standardnu kada ste blizu stana.

Jel se igrao neko sa time možda?
 
@ntkv
bukvalno zavisi od situacije!
Alexa/GHome i sl. nisam probao...

Ako nekome znaci, evo ga Maj i Jun (dosadasnja junska potrosnja...) 22-24C setup (ipak je klima instairana u primacu iz koje bije u
druge spavace sobe, pa se igram kako je koji dan...).

Kapiram da ce nekom detaljisti da znaci info...
Predzadnji sprat, periferija grada (iliti geto), beton, beton, samo beton...2/3 soba u polupotkrvlju sa krvnim prozorima, klima negasena:
photo_2022-06-13_17-32-15.jpg
 
@srkiller

Hvala na detaljima, al kad već pomenu, još par stvari me interesuje :)

  • jel držiš na auto ili cool režimu?
  • jel uopšte ne gasiš klimu, čak iako je napolju možda hladnije nego što ti je podešeno na klimi?
  • kapiram da svakako luftiraš stan, ni tada ne gasiš? Pošto moj stan gleda samo na jednu stranu, a imam PVC stolariju, treba mi barem pola sata da ljudski izluftiram stan ujutru/uveče, pa nemam pojma ima li smisla gasiti kada to radim. Možda je smislenije da samo prebacim na fan režim da pomogne sa cirkulacijom kiseonika?

Znam da inverter drugačije radi od standardne on/off klime, ali ne uspevam da sebe ubedim da bi trebalo da samo pustim da radi pa nek skonta sama da li treba da pali kompresor i sa kojom snagom
 
Nema razloga da gasiš klimu ako imaš slabu cirkulaciju vazduha, čak ako ne gubiš mnogo energije, možeš neki prozor da ostaviš otvoren na kip kada već ne bije vrelina direktno. To što je napolju hladnije ne znači ništa za unutra, sem da je unutrašnjoj jedinici lakše da se oslobodi prikupljene energije iznutra, a druga stvar, ovih dana je visoka vlažnost, pa će ti u prostoru biti mnogo prijatnije dok radi klima.
 
Da, on se i dobija uz nju (proveriti ovu i proslu stranu teme).

@ntkv
Nidza je sve napisao sta/kako treba...
 
ja sam kupio i postavio midea extreme klimu u stanu i instalirao aplikaciju za nju MIDEA AIR....vidim da svi imate neke dijagrame potrosnje a kod mene to nema......postoji li jos neka aplikacija ili ja jednostavno nisam nasao u samoj aplikaciji tu opciju? ...hvala.
 
ja sam kupio i postavio midea extreme klimu u stanu i instalirao aplikaciju za nju MIDEA AIR....vidim da svi imate neke dijagrame potrosnje a kod mene to nema......postoji li jos neka aplikacija ili ja jednostavno nisam nasao u samoj aplikaciji tu opciju? ...hvala.
Midea Air je koliko vidim prebačena na MSmartHome.

Odmah me je UI naveo da migriram na tu drugu aplikaciju pa ti za MSmartHome kažem gde se nalazi.

Klima -> Meni gore desno -> Energy Monitor

A za ovo što sam pitao za Smart integraciju, ipak je samo gimmick. Ima senzor za temperature spolja ali ne može se iskoristiti u automatizaciji kao okidač za druge akcije.

Bukvalno može da se pali/gasi, menja mod, i podešava temperatura.

Ništa za vlažnost vazduha, za breezeless ili breeze mild režime, kontrolisanje snage fana itd
 

Prilozi

  • Screenshot_20220620_160322_com.midea.ai.overseas.jpg
    Screenshot_20220620_160322_com.midea.ai.overseas.jpg
    47.9 KB · Pregleda: 51
  • Screenshot_20220620_160326_com.midea.ai.overseas.jpg
    Screenshot_20220620_160326_com.midea.ai.overseas.jpg
    34.4 KB · Pregleda: 46
  • Screenshot_20220620_160332_com.midea.ai.overseas.jpg
    Screenshot_20220620_160332_com.midea.ai.overseas.jpg
    38.7 KB · Pregleda: 46
Meni je odmah ponudio da se prebacim na MS smart home i sta mi se onda desilo.....udjem tamo napravim nalog i vidi klimu ali nece da se poveze.....pokusam sa istim nalogom da se povezem na Midea air i on mi kaze da ne moze jer je nalog napravljen na MS smart home...pokusavao vise puta da se povezem ali nece.....onda uzmem drugi email i kao iz sale se ulogujem na Midea air i sad mi se ne prelazi tamo jer ne znam da li ce me terati da opet sve radim ispocetka ili ce samo da prebaci nalog i uredjaj tj klimu koju sam imao na midea air apk bez ponovnog trazenja i povezivanja.
 
Meni fali taj tab energy monitoapp version 2.24.2
formware 1.07
Screenshot_20220620_185939_com.midea.ai.overseas.jpg
 
Poslednja izmena:
Meni fali taj tab energy monitoapp version 2.24.2
formware 1.07
Ja sam na 1.0.0 firmware (kaže mi da nemam apdejta dostupnog), 2.0.2022031201 verzija klime (valjda, u about device) i 2.24.2 MSmartHome aplikacije.

SK-105 WiFi modul, možda je to razlika?
 
Ne znam modul dosal sa klimom.
 
Takodje pre neki dan instalirao Mideu Extreme i instalirao Midea Air pa migrirao na MSmart Home, ali sam se sa drugim nalogom vratio na Midea Air jer mi se vise sviđa.
Ono što je interesantno je da u obe aplikacije nema praćenja potrošnje, a kažu da ga je ranije bilo!
 
Tako je i kod mene, nema nigde opcije za potrošnju. Za šta služi ovo na drugoj slici?
 

Prilozi

  • ED8B5C75-50C4-4031-85E1-982EF6B6DE3F.jpeg
    ED8B5C75-50C4-4031-85E1-982EF6B6DE3F.jpeg
    46.2 KB · Pregleda: 40
  • C6643ED0-D5B9-4C32-B0AD-307658266682.jpeg
    C6643ED0-D5B9-4C32-B0AD-307658266682.jpeg
    49.9 KB · Pregleda: 39
Ako neko konta kako da se dobije energy monitor javite. Ja sam bio ubedjen da imate neke odvojene merace potroshnje. 😂
 
Mozda je do modela klime koju posedujete , koliko vidim na temi svi koji imaju Midea Breezeless imaju i Energy Monitor . Ostali koji imaju druge modele iz nekog razloga nemaju tako da mozda je bitno koji je model . Verovatno da kada se povezuje aplikacija i klima ako vas model klime podrzava Energy Monitor aplikacija dozvoli tu opciju.
 
Iz mog skromnog iskustva breezeless mod sa skroz zatvorenim krilcima nije moguce koristiti sve dok klima ne postigne zadatu temperaturu tj moze se koristiti samo kada klima postigne i odrzava temperaturu . Ima logike jer ako je napolju 30 stepeni vi zadate 24 i ukljucite odmah breezeless sa zatvorenim krilcima ona fizicki nemoze da hladi prostor jer bi bila prakticno sprecena zatvorenim krilcima. Ja upalim pocetni breezeless mod i sacekam da postigne temperaturu posle toga nikada mi se nije desilo da nece da ukljuci breezless mod sa zatvorenim krilcima.
Kupio breezeless klimu i upalio ovih dana malo vise juce. Na Cool podesena, ventilator stavljam na 20% pa i manje zbog dece. Ali imam par pitanja koja me zbunjuju.
Danas napolju 29 C ja stavio na 27 C, ona duva i hladi non stop i nikako da udje u breezeless mode ni posle skoro 2 sata. Zar ne treba da sama kada dodje do temperature sama se zatvori ili moram preko daljinskog opet da okrecem sve modove da vidim da li je spremna da se lepo zatvori? Sada sam je opet ukljucio i smanjio na 26 C i okrenuo do zadnjeg moda i zatvorila se..

Juce sam primetio da display koji pokazuje temperaturu se ugasio u jednom momentu racunam da se tada sama iskljucila posto dostigla temperaturu 26 C ?

Vidim na daljinskom dugme Clean, da li ova klima kada zavrsi rad sama radi samociscenje jos pola sata ili ne radi uopste nego mora preko daljinskog, tj ne razumem cemu sluzi ovo dugme? Dosadno ako ja kada gasim klimu treba i ovo da pritisnem da osusu krilca.
 
Klima ne ulazi sama ni u jedan mod moras da biras na daljinskom koji mod zelis. Sto se tice treceg nivoa na breezeless modu sa zatvorenim krilcima mora da ispuni odredjene parametre da bi zatvorila krilca , moja neka predpostavka je da mora dostici zadatu temperaturu i biti sposobna da je odrzava i sa zatvorenim krilcima i tada dozvoljava da koristis taj mod. Ovo je napominjem samo moje neko misljenje jer zvanicno nema nigde konkretno koje uslove mora da ispunis da bi ona zatvorila krilca . Sto se tice displeja on se nakon nekoga vremena sam iskljuci (nije povezano sa dostizanjem temperature) to neznaci da se klima iskljucila ona i dalje radi, takodje displej mozes na daljinskom na dugme led sam da upalis ili izgasis kako ti volja. Dugme Clean koje si spomenuo je opcija samociscenja ovo ciscenje se netreba koristiti svaki dan , ja koristim jednom u 15 dana po nekim preporukama za samsung klime jer za Mideu nisam mogao da nadjem konkretno nakon koliko dana fabrika propisuje koriscenje opcije samociscenje. Kao i ime sto kaze sluzi da sama sebe ocisti taj proces traje nekih 35 minuta na klimi stoji svo vreme slova CL ,tokom procesa klima greje i hladi ispusta neki vid pare za one koji prvi put koriste da se ne prepadnu, kada zavrsi slova se gase kao i kllima . Sto se tice susenja turbine nakon svakog koriscenja klime prebaci na fan mod i ostavi 15 min bice dovoljno da smanji neprijatne mirise.
 
Malo amaterski sto sve to nije precizirano .. neozbiljno. Ja sam bas pomislio da software ne radi bas kako treba. Jer cist dokaz da napolju 29 ja stavim na 27 C i ima problem .. 100% sam siguran da taj mod generalno ima problema. I po meni mnogo je bolje da ako je u tom modu kada dostigne uslove tog moda sam zatvori krilca a ne ja da se setim kada se setim i brinem o tome pa da probam jer dok dodjem do tog poslednjem moda treba prodjem jos dva moda koji samo okrece ona krilca kroz razne modove i deluje bezpotrebno i bezveze.
 
Na klimama postoje dva moda samočišćenje. Prvi je isušivanje isparivača, a drugi podrazumeva zamrzavanje isparivača unutrašnje jedinice i naglo dovođenje na nivo sobne temperature. Prvi mod, ako ga vaša klima ima, koristite svaki dan, a drugi po potrebi.

Svakako, ne znači da svaka klima ima oba moda.
 
Malo amaterski sto sve to nije precizirano .. neozbiljno. Ja sam bas pomislio da software ne radi bas kako treba. Jer cist dokaz da napolju 29 ja stavim na 27 C i ima problem .. 100% sam siguran da taj mod generalno ima problema. I po meni mnogo je bolje da ako je u tom modu kada dostigne uslove tog moda sam zatvori krilca a ne ja da se setim kada se setim i brinem o tome pa da probam jer dok dodjem do tog poslednjem moda treba prodjem jos dva moda koji samo okrece ona krilca kroz razne modove i deluje bezpotrebno i bezveze.
Meni se cini da je neko pisao da bas tako funcionise. Ti ukljucis, i onda kad ona stigne sobnu temperaturu i neko vrijeme je drzi sama se prebaci u breezeless mode.
Ako me pamcenje sluzi, ne znam nemam tu klimu
 
Kod mene boga mi ne, moram eksplicitno da uključim breezeless - i onda ide to, da kad dostigne temperaturu zatvori sam.
 
Pretragom vidim da ste ovde najvise pisali o wifi modulima za midea klime...

Ja imam 4 midea mission klime i uzmem pre neki dan wifi modul sk105 da ubodem u jednu klimu kad ne moze, ladno ne odgovara i ako na druge ide ovaj sk105

Nisam proveravao ubedjen sam da sve koriste iste module, a ova po pretrazi na guglu podrzava sk102, ili sk103 (onaj talasasti zaobljen)
sk105 je tanak i cetvrtast

jel to moze nekako da se nabudzi sa nekim adapterom jer mislim da je samo razlika u obliku samog adaptera?

inace mi ostaje ovaj modul neupotrebljiv.
 
Ako je samo oblik problem, ne vidim zašto ne bi mogao da se ubaci USB produžni pa na njega to, a adapter negde pored (deluje mi da ima mesta gde da se spakuje)?
 
Dosta je vlage tu u okolini. Sigurnomima razlog sto ga midea zapakovala a ne ostavila da visi.
 
Meni nije jasno kako sk105 ne može da se ugura na mesto predviđeno za sk102 i sk103, kad je po svim dimenzijama manji. Evo kako to može da se izvede, samo se onaj kabel izbaci napolje iz tog kućišta.

 
Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno