Šta je novo?

Microsoft Lumia 640 , 640XL

Nisam ni gledao temu genije, nije mi prioritet u zivotu da branim win mobilnu platformu kao da mi je dedovina. Aludiranje na to da nisam uspeo da nadjem meni samo govori o tvojoj sposobnosti da shvatis kljuc problema... vise je stvar revolta nego bilo cega drugog. Search daje rezultat za "clock" samo u meniju koji sam pomenuo a "time" nijedan rezultat na 6230.54. I opet dolazimo do onoga da ovde niko ne sme da iskritikuje windows jer ima dupeglavaca nalik tebi.

Drago mi je da si resio problem...

Hvala za dupeglavac...

Moze li mi neko pomoci.Imam problem sa ovim telefonom prije jedno pola godine prijavio sam se na ovaj insider i sve je radilo ok do neki dan.Sad imam sljedece probleme

Edge nece da mi pristupi youtube stranici pise samo Hmm,ne mozemo da pristupimo stranici

Tel nece da se azurira na zadnji build,zadnji instaliran je 10.0.14977.1000(fast),ustvari nece nikakav samo stoji uredjaj je azuriran,pokusavao sam sa hard resetom ali opet isto

Hvala unapred

Meni se isto desavalo, pa sam vratio na 8.1, pa zatim na w10, ali regularan. Nisam vise na insajderu, radi mi edge dobro. Ukoliko nemas vremena, probaj da vratis podrazumevani pretrazivac na bing umesto google. Meni je neko vreme tako radio malo bolje, al na kraju nije mogao da otvori nijednu stranu, pa sam morao da odradim ovo.

Послато са Tab2A7-10F уз помоћ Тапатока

Ok vratio na 8.1 i sad radi youtube ali ne mogu dodati ms akaunt na tel nikako samo mi izbacuje ovo tako da ne mogu skinuti nista sa stora

Prilozi

• IMG_20170206_102442.jpg
    IMG_20170206_102442.jpg
    1 MB · Pregleda: 74
Bilo je danas upozorenje na nokiamob.me, skokni tamo, pa pročitaj...
Evo...
Jedan naš čitatelj jučer je cijeli dan proveo u borbi sa svojim Lumia uređajem nakon što ga je preko WDRT-a vratio sa Windows 10 Mobile OS-a na Windows Phone 8.1, ali nije bio sam.

MSPoweruser prenosi kako je nastao problem na globalnoj razini gdje nitko s Windows Phone 8.1 uređajem ne može na svoj uređaj prijaviti Microsoft račun.

Preporučujemo da ni u kojem slučaju ne radite vraćanje W10M uređaja putem WDRT-a na WP8.1 ako je riječ o Nokia Lumia uređajima, a da korisnici s WP8.1 OS-om ne rade hard reset. U protivnom, nema mogućnosti prijave na Microsoft račun, što znači nema preuzimanja aplikacija, sinkronizacije kontakata i ostalih usluga vezanih za račun.

Razvoj situacije o ovom problemu možete pratit na službenim stranicama podrške.

Sreca pa nije ovo moj tel zato sto je ovo najgori os sistem,najgore aplikacije,najgora podrska ma sve najgore

Umotaj ga u 20€ i baci... Tako ćeš pomoći prijatelju da se reši zla!

Oni stvarno gase platformu, za godinu dana bice na nivou Nokia 500 ili Alcatel Tribe... Ali zato ima da radi kao metak, čim nema sync[emoji3]

Lumia 532ds Win10 continum carl zeis 256gb Grand surface

Nije ni prvi put ni zadnji, da se dogodi gaf, od ovakvih i sličnih, ni jedan sistem nije imun.

***, ja ga vratio pre tri dana na 8.1, testirao pola dana i ponovo bacio na w10m. Da sam znao da postoji problem, ne bih mu savetovao vraćanje...

Sasvim svejedno, taj problem će biti rešen, verujem uskoro...

Posle dugog koriscenja lumia 520,danas kupim jako povoljno 640XL DS,sa papirima i garancijom,ambalazom.
Neko ga je vec nadogradio na windows 10,samo sam ga resetovao na fabricko stanje,i podesio sve iz pocetka.
Jedini problem koji ne mogu da resim su windows mape,ili navigacija.
Ona radi,preuzeo sam mapu,ali je stvar u tome sto nema ni jednog glasa,niti ima opcije da mogu da preuzmem bilo koji glas.
Probao lokacija/jezik da postavim na Srbija,pa posle toga USA/USA nemam nigde ni jednu opciju glasa za mape.
U cemu je fora ako neko zna,meni je navigacija i najpotrebnija.Ne bi da sad sve vracam na 8.1
Sta da radim sa navigacijom bez glasovnog navodjenja.Pomoc.
Hvala

Pozdrav svima.Evo,citiram samog sebe.
Proslo je nesto vremena,koriscenja telefona,utisci za windows 10 su fenomenalni.
Sve radi savrseno,bez ikakvih problema.

Imao sam jedan problem,na samom pocetku.To je bilo sa glasom u navigaciji,odnosno Mape.
I problem kada sam upario telefon sa Bluetooth zvucnikom.To je radilo,bez problema.Konkretan problem je bio,kada me neko pozove,javim se,on trazio bt zvucnik,iako je bt iskljucen,pa sam morao da tapnem na ekranu na zvucnik,da bi cuo sagovornika.
Posle sam u bt podesavanju,izbisao bt zvucnik,i sve je proradilo.
Medjutim zanimljivo je da sam sve to opet uradio,i posle toga vise se nije javljala situacija,koju sam opisao.Znaci samo je sve proradilo.

Navigacija odnosno Mape,glasovno navodjenje ,a to mi je bilo najvaznije,automatski radi na jeziku koji je postavljen u telefonu.
Znaci ja sam stavio jezik Srpski,glas u navigaciji prica na Srpskom,isto tako koji god jezik da se postavi,glasovno navodjenje ce pricati na tom jeziku...
Da li ce to biti Engleski,Nemacki,Italijanski itd...

Imao sam memorijsku karticu od 8Gb,klase 4.Podesio da skoro sve ide na karticu.Prebacio mape na karticu.Tada je navigacija pocela da secka,pomalo koci,kasni a glas da preskace recenice.Znao sam odmah da je problem u sporoj kartici.Vratio mape na sistem i tako radi savrseno,bez ikakvih problema.
Fotografije,slicna situacija,sve zbog spore memorijske kartice,neke igrice malo seckaju.Kad vratim na sistemsku memoriju sve savrseno radi.Znaci problem sa sporom mem. karticom.Vidim da od 32gb super brze,krecu se oko 2000 din.

Telefonom sam prezadovoljan,kupio sam ga skoro novog,bukvalno,sa garancijom(ima jos preko 1 god),racunom,kutijom za 60e,na KP.Stvarno nemam reci.

Od programa imam sve sto mi treba,Viber radi savrseno,ne postoji nikakvo kasnjenja,imam ga na laptopu,iste sekunde poruka ili poziv stize i na tel i na laptop.
Facebook,isto savrseno radi,bez ikakvog kasnjenja ili problema.
Skype,nemam reci kako je dobar,i kako se kristalno cisto cuje,i audio I video veza...
Razlika imedju win 8.1 I win 10 je nebo zemlja,ne mogu ni da ih poredim.Sada kad pogledam 8.1 ,smesno mi.Ali dobar je,brz kao zmija.
Od aplikacija jedino sto mi nedostaje pa koristim na android tabletu,Orion tv,d3go I exyutv free,mada su ga sada upropastili.

Da li neko moze da predlozi,ako postoji kako gledati neki tv.Na edge moze rts satelit.Nisam nista pametno nasao za tv.
Nisam razumeo oko projekta islandwood,gde je ideja da se sa ios aplikacija bridzuje za win 10.Jel je to za desktop ili ce moci i za telefon?
Neko je postavio odavde na yt snimak kako radi njegov 640...Pa sam primetio na zakljucanom ekranu da ima vremensku prognozu,nemam opciju u podesavanju da je postavim.Meni su Bing slike.i to prelepo izgleda.
Imam samo ponudjeno moja slika,uzorci slika,Bing,Facebook i Crkveni Kalendar.Kako postaviti vremensku prognozu.Koristim sistemsku,Vreme...
Pozdrav

tamo u obavestenjima postavis da ti prognoza bude postavljena za prikaz detaljnog statusa.

Послато са SM-N7505 уз помоћ Тапатока

@kizazvučnik

Konačno jedan zadovoljan korisnik windows 10 mobile, mislio sam da sam samo ja zadovoljan ukupnim radom telefona.
;)

Pozdrav svima.Evo,citiram samog sebe.
Proslo je nesto vremena,koriscenja telefona,utisci za windows 10 su fenomenalni.
Sve radi savrseno,bez ikakvih problema.

Imao sam jedan problem,na samom pocetku.To je bilo sa glasom u navigaciji,odnosno Mape.
I problem kada sam upario telefon sa Bluetooth zvucnikom.To je radilo,bez problema.Konkretan problem je bio,kada me neko pozove,javim se,on trazio bt zvucnik,iako je bt iskljucen,pa sam morao da tapnem na ekranu na zvucnik,da bi cuo sagovornika.
Posle sam u bt podesavanju,izbisao bt zvucnik,i sve je proradilo.
Medjutim zanimljivo je da sam sve to opet uradio,i posle toga vise se nije javljala situacija,koju sam opisao.Znaci samo je sve proradilo.

Navigacija odnosno Mape,glasovno navodjenje ,a to mi je bilo najvaznije,automatski radi na jeziku koji je postavljen u telefonu.
Znaci ja sam stavio jezik Srpski,glas u navigaciji prica na Srpskom,isto tako koji god jezik da se postavi,glasovno navodjenje ce pricati na tom jeziku...
Da li ce to biti Engleski,Nemacki,Italijanski itd...

Imao sam memorijsku karticu od 8Gb,klase 4.Podesio da skoro sve ide na karticu.Prebacio mape na karticu.Tada je navigacija pocela da secka,pomalo koci,kasni a glas da preskace recenice.Znao sam odmah da je problem u sporoj kartici.Vratio mape na sistem i tako radi savrseno,bez ikakvih problema.
Fotografije,slicna situacija,sve zbog spore memorijske kartice,neke igrice malo seckaju.Kad vratim na sistemsku memoriju sve savrseno radi.Znaci problem sa sporom mem. karticom.Vidim da od 32gb super brze,krecu se oko 2000 din.

Telefonom sam prezadovoljan,kupio sam ga skoro novog,bukvalno,sa garancijom(ima jos preko 1 god),racunom,kutijom za 60e,na KP.Stvarno nemam reci.

Od programa imam sve sto mi treba,Viber radi savrseno,ne postoji nikakvo kasnjenja,imam ga na laptopu,iste sekunde poruka ili poziv stize i na tel i na laptop.
Facebook,isto savrseno radi,bez ikakvog kasnjenja ili problema.
Skype,nemam reci kako je dobar,i kako se kristalno cisto cuje,i audio I video veza...
Razlika imedju win 8.1 I win 10 je nebo zemlja,ne mogu ni da ih poredim.Sada kad pogledam 8.1 ,smesno mi.Ali dobar je,brz kao zmija.
Od aplikacija jedino sto mi nedostaje pa koristim na android tabletu,Orion tv,d3go I exyutv free,mada su ga sada upropastili.

Da li neko moze da predlozi,ako postoji kako gledati neki tv.Na edge moze rts satelit.Nisam nista pametno nasao za tv.
Nisam razumeo oko projekta islandwood,gde je ideja da se sa ios aplikacija bridzuje za win 10.Jel je to za desktop ili ce moci i za telefon?
Neko je postavio odavde na yt snimak kako radi njegov 640...Pa sam primetio na zakljucanom ekranu da ima vremensku prognozu,nemam opciju u podesavanju da je postavim.Meni su Bing slike.i to prelepo izgleda.
Imam samo ponudjeno moja slika,uzorci slika,Bing,Facebook i Crkveni Kalendar.Kako postaviti vremensku prognozu.Koristim sistemsku,Vreme...
Pozdrav
Skini forecast prognozu i onda namesti tu u podesavanjima.

Sent from mTalk

Primetio sam jedan bug na W10 kod Lumie 640XL-DS. Kada me neko zove, a ja nisam pored telefona, propusten poziv se pojavi posle par sati. Kada me neko zove, javim se, u call history se to takodje registruje posle par sati. Odradio sam HR kad sam prelazio na W10. Da li jos neko ima ovakvih problema?

Kada izadjem iz edga odloguje me sa youtube-a, isto i sa instagramom svaki put mora da se ulogujem na fb posto su mi povezani i tako svaki put.kako da resim?

Sent from mTalk

Ako koritiš favorites, obriši prečicu i istog, napravi log na pomenuto i dodaj u favorite...
Tako sam ja rešio...

YT mi jeste na favoritima, sad sam bas hteo da obrišem i čim probam da odem u favorite izbaci me iz Edga. Ali ovo ne objašnjava zašto me stalno izloguje sa instagrama, insta nema veze sa edgom. Ne znam sta je ovoj lumiji.

Sent from mTalk

Ne znam, jedino da probaš deinstalirati aplikaciju.Koristim instagram i nemam taj problem... Probaj deinstalirati, pa vidi onda.

Imam u planu da kupim Lumiu 640xl,ne znam jel to dobra investicija s obzirom da nikad do sad nisam imao telefon sa Windowsom.

Ako koristis telefon samo za pozive, sms i povremeno kao sat, onda uzmi.

Sent from my m2 note using Tapatalk

Imam u planu da kupim Lumiu 640xl,ne znam jel to dobra investicija s obzirom da nikad do sad nisam imao telefon sa Windowsom.

NIJE !!!

Telefon kao telefon dobro radi, relativno (za iste novce imas android telefone) je jeftin, ALI sam WP i/ili w10m OS nije za svakoga...

Jos jedan kuriozitet vezan za ovaj OS je cinjenica da mnogi koji su sa WP i/ili w10m telefona presli na android/apple telefone i dalje prate teme o WP i/ili w10m uredjajima i fertilizuju kako tu nista ne valja...

Android mi je malo dosadio pa ovih dana sve vise razmisljam o Windows telefonu.
Malo mi je konfuzan ali treba navikne par dana.
Nego citam da se ljudi zale na Win10...jel izasla konacna puna verzija bez bagova,jel to radi sad kako treba ? :D
Telefon koristim samo za razgovor,poruke,Viber i Skajp.

Poslednja izmena:
Pa, ono, bez bagova svakako nije, valjda Skype i Viber rade kako treba (burazeru i kolegi nikako ovaj drugi, kasne im poruke i notifikacije), ali ako mozes da nadjes bas jeftino uzmi i probaj, pa uvali posle nekom botu.

Sent from my m2 note using Tapatalk

Samo sto se Skype dize jedno 45 sekundi, barem na 550, 640 je skoro pa isti telefon.

Nazad
Vrh Dno