Posle dugog koriscenja lumia 520,danas kupim jako povoljno 640XL DS,sa papirima i garancijom,ambalazom.
Neko ga je vec nadogradio na windows 10,samo sam ga resetovao na fabricko stanje,i podesio sve iz pocetka.
Jedini problem koji ne mogu da resim su windows mape,ili navigacija.
Ona radi,preuzeo sam mapu,ali je stvar u tome sto nema ni jednog glasa,niti ima opcije da mogu da preuzmem bilo koji glas.
Probao lokacija/jezik da postavim na Srbija,pa posle toga USA/USA nemam nigde ni jednu opciju glasa za mape.
U cemu je fora ako neko zna,meni je navigacija i najpotrebnija.Ne bi da sad sve vracam na 8.1
Sta da radim sa navigacijom bez glasovnog navodjenja.Pomoc.
Hvala
Pozdrav svima.Evo,citiram samog sebe.
Proslo je nesto vremena,koriscenja telefona,utisci za windows 10 su fenomenalni.
Sve radi savrseno,bez ikakvih problema.
Imao sam jedan problem,na samom pocetku.To je bilo sa glasom u navigaciji,odnosno Mape.
I problem kada sam upario telefon sa Bluetooth zvucnikom.To je radilo,bez problema.Konkretan problem je bio,kada me neko pozove,javim se,on trazio bt zvucnik,iako je bt iskljucen,pa sam morao da tapnem na ekranu na zvucnik,da bi cuo sagovornika.
Posle sam u bt podesavanju,izbisao bt zvucnik,i sve je proradilo.
Medjutim zanimljivo je da sam sve to opet uradio,i posle toga vise se nije javljala situacija,koju sam opisao.Znaci samo je sve proradilo.
Navigacija odnosno Mape,glasovno navodjenje ,a to mi je bilo najvaznije,automatski radi na jeziku koji je postavljen u telefonu.
Znaci ja sam stavio jezik Srpski,glas u navigaciji prica na Srpskom,isto tako koji god jezik da se postavi,glasovno navodjenje ce pricati na tom jeziku...
Da li ce to biti Engleski,Nemacki,Italijanski itd...
Imao sam memorijsku karticu od 8Gb,klase 4.Podesio da skoro sve ide na karticu.Prebacio mape na karticu.Tada je navigacija pocela da secka,pomalo koci,kasni a glas da preskace recenice.Znao sam odmah da je problem u sporoj kartici.Vratio mape na sistem i tako radi savrseno,bez ikakvih problema.
Fotografije,slicna situacija,sve zbog spore memorijske kartice,neke igrice malo seckaju.Kad vratim na sistemsku memoriju sve savrseno radi.Znaci problem sa sporom mem. karticom.Vidim da od 32gb super brze,krecu se oko 2000 din.
Telefonom sam prezadovoljan,kupio sam ga skoro novog,bukvalno,sa garancijom(ima jos preko 1 god),racunom,kutijom za 60e,na KP.Stvarno nemam reci.
Od programa imam sve sto mi treba,Viber radi savrseno,ne postoji nikakvo kasnjenja,imam ga na laptopu,iste sekunde poruka ili poziv stize i na tel i na laptop.
Facebook,isto savrseno radi,bez ikakvog kasnjenja ili problema.
Skype,nemam reci kako je dobar,i kako se kristalno cisto cuje,i audio I video veza...
Razlika imedju win 8.1 I win 10 je nebo zemlja,ne mogu ni da ih poredim.Sada kad pogledam 8.1 ,smesno mi.Ali dobar je,brz kao zmija.
Od aplikacija jedino sto mi nedostaje pa koristim na android tabletu,Orion tv,d3go I exyutv free,mada su ga sada upropastili.
Da li neko moze da predlozi,ako postoji kako gledati neki tv.Na edge moze rts satelit.Nisam nista pametno nasao za tv.
Nisam razumeo oko projekta islandwood,gde je ideja da se sa ios aplikacija bridzuje za win 10.Jel je to za desktop ili ce moci i za telefon?
Neko je postavio odavde na yt snimak kako radi njegov 640...Pa sam primetio na zakljucanom ekranu da ima vremensku prognozu,nemam opciju u podesavanju da je postavim.Meni su Bing slike.i to prelepo izgleda.
Imam samo ponudjeno moja slika,uzorci slika,Bing,Facebook i Crkveni Kalendar.Kako postaviti vremensku prognozu.Koristim sistemsku,Vreme...
Pozdrav