Šta je novo?

Microsoft Lumia 640 , 640XL

Pozzz svima....ako mogu da zatrazim jedan savet od vas... Naime hteo bih da kupum Lumiu 640 ...trazio sam na oglasima i nasao par telefona od 70-80e starih oko 6 meseci koji mi na oko izgledaju jako dobro i pritom su jos pod garancijom....e sad pitanje je da li je pametno da kupim neki takav fon?

Pozzz svima....ako mogu da zatrazim jedan savet od vas... Naime hteo bih da kupum Lumiu 640 ...trazio sam na oglasima i nasao par telefona od 70-80e starih oko 6 meseci koji mi na oko izgledaju jako dobro i pritom su jos pod garancijom....e sad pitanje je da li je pametno da kupim neki takav fon?
Izvini, nisam odgovorio odmah, mislio sam da će odgovoriti neko ko bolje zna situaciju oko polovnih telefona... Mislim da jeste pametno. Telefon je dobar, može da se nadogradi na desetku. Nije mi samo skroz jasno na šta si mislio kad kažeš "tako neki telefon", ali što se Windows telefona tiče - svakako bi ti radio sve najbitnije stvari, a vremenom biva bolje. Možda da kažeš šta to je najbitnije? A ovaj konkretno telefon je dosta dobar model. Ali da napomenem, ja nemam l640, nego ja samo kažem kako bih ja i šta ja mislim.

Poslednja izmena:
Ma to znam da je telefon dobar i ovako mi se jako svidja...a i hteo bih da probam windows platformu...posto sam do sada imao samo android. Nego me kopka to da li se isplati da ga kupim polovnog... posto mi je budzet trenutno jako ogranicen (max. 10.000din.)... ako neko zna iz iskustva da mi kaze kako ga je sluzio telefon posle 6-7 meseci...da li se mozda javljaju neke mane ili tako nesto ?

Ja sam svoju Lumiu 640xl dual prodao posle 6 meseci i bila je u perfektnom stanju a razlog prodaje je bio kupovina lumie 950xl dual.Devojka koja je kupila od mene je prezadovoljna(pre toga se namucila sa nekim androidima).

Ja sam svoj 640xl prodao posle 6 meseci, sada sam na Samsung A5 (2016). Posle dva windows telefona moram da kažem da Microsoft mora ozbiljnije da se pozabavi OS. 8.1 je već zastareo a W10 još uvek beta ....

Послато са SM-A510F уз помоћ Тапатока

Sto se tice nekih problema koji bi se naknadno posle 6 meseci javljali, mislim da je za Windows telefone to strani pojam. Zvuci izjava kao od nekog ko samo govori hvalospeve o Windows Mobile, mada zaista mislim da je to tako i u slucaju sa Windows 10 Mobile, ne samo sa Windows Phone 8.1.

Sto se problema tice, mislim da je po tom pitanju Redstone (najnovija verzija koja treba da izadje sad pocetkom avgusta) sada znatno bolji, ali trebace jos koju sitnicu da isprave (ali sitnicu u pravom smislu reci). Da moj brat ima 10.000 u dzepu za telefon, i da je spreman da kupi polovan telefon, rekao bih mu "nemoj se *****avati sa ostalim, uzmi l640". :)

Hvala na odgovorima... mislim da cu definitivno da kupim l640...jer koliko sam istrazivao za te pare ne moze da se nadje bolji polovan WM... neka me neko ispravi ako gresim jer pre dva dana nisam znao skoro nista o WM... tako da sam laik sto se toga tice.

Ne fali nista telefonima posle 6 meseci, moja xl ko nova otisla na zamenu, a nosio je "golu" bez ikakve zastite.

Sent from my m2 note using Tapatalk

Ja imam L640 DS od septembra prošle godine i telefon radi kao i prvog dana. Hardverski za sada radi sve kako treba a pao mi 2-3 puta na betonske i keramičke pločice sa 1m visine. Imam silikonsku zaštitu i foliju preko ekrana. Da kucnem u drvo, nema ni ogrebotinu od padova a i ništa ne zeza.

Softverski sam na Insider Fast, što će reći 14390 i OS radi kao podmazan. Imam oko 75 nesistemskih aplikacija i 4-5 igara, uključujući i GT Racing 2 i sve rade bez problema. U stvari, samo INI Reader pukne čim se pokrene (WP8 aplikacija) i Windows Central kad prvi put učitava nove vesti. Većina aplikacija i igre su na SD kartici, Kingston 8 GB, class 10. Sa dve Trancend od 16GB sam imao problema jer su kartice drastično usporile kod upisa i čitanja fajlova.

Eto to je neko moje iskustvo sa telefonom za ovih 10 meseci. Ne planiram da ga menjam dok god bude radio ili dok tehnološki ne zastari.

Sent from mTalk on L640 DS

imam samo 2.5 GB slobodno na internoj memoriji, iako sam namestio da sve prebacuje na mem. karticu. da li je i vama tako? kako se čisti keš/temporary files?

i pitanje za korisnika iznad, @ilidan, možeš li preporučiti najbolje aplikacije od tih tvojih nesistemskih, slabo se snalazim sa storeom. hvala

Poslednja izmena:
Normalno je da ti ostane 2,5GB. Interna memorija mu je 7,28GB. Odbiješ oko 3,5GB za sistem i oko 1GB za sistemske aplikacije i ostane ti oko 2,5GB. Ja imam oko 1,3GB slobodno jer su mi neke aplikacije na internoj memoriji, ili zato što neće da se instaliraju na SD ili zato što rade brže ili stabilnije na internoj.

Ne znam šta te zanima od aplikacija ali evo navešću šta ja imam instalirano i za koju namenu:
- AppRaisin - odlična aplikacija koja prikazuje preporuke korisnika o drugim aplikacijama za W10 i W10M.
- myAppFree - svakog dana je neka aplikacija ili igra na promociji.
- 8 Zip (uzeo ga za 99din, ali ima i lite verzija) za rad sa arhivama.
- Aeries za Twitter dok Twitter nije unapredio svoj klijent. Sad imam oba instalirana
- Od muzičkih plejera imam, pored Groove Music i Airstream, Loco i foobar2000 mobile. Testiram da vidim koji mi najviše odgovara.
- Coc Coc browser, pored Edge-a.
- Movies and TV je odličan video plejer ali imam i CCPlayer Pro (dobio ga gratis na promociji) koji je isto odličan video plejer.
- Disqus za praćenje rasprava na Disqus sajtu
- Facebook (MS-ov) i Facebook Beta. Ovaj prvi dok drugi ne dobije integraciju sa People Hub.
- Newsflow, RSS čitač za praćenje feed-ova sa raznih sajtova.
- Kursna lista za praćenje trenutnog kursa. Ne treba mi često ali posluži.
- Lumia Selfie za selfi fotografije. Ima razne efekte.
- Messenger za FB poruke
- Moj Telenor pošto sam u Telenor mreži. Prikazuje mi trenutno stanje računa, minuta, poruka i MB na pločici.
- Mozzart Bet kladionica i SofaScore za rezultate.
- myTube (dobio ga na promociji) za Youtube, ali i par drugih aplikacija su prilično dobre. Perfect Tube, AwsomeTube, Explorer for Youtube.
- Windows Central i MSPowerUser za ove sajtove.
- mTalk za forume, alternativa Tapatalk-u, ali imaš i Tapatalk Classic koji nije update-ovan neko vreme.
- QR Scanner RS je QR kod skener.
- Ringtone Maker za postavljanje melodija zvona i seckanje pesama za istu.
- SHARE.IT za deljenje fajlova preko Wi-Fi sa drugim uređajima, daleko brže od Bluetooth-a
- Share via Clipboard za izvlačenje linkova u clipboard
- Shazam za prepoznavanje pesama
- Teamviewer Remote Control za pristup uređajima preko TeamViewer-a
- TV Vodič za TV program
- Viber
- Whatsup
- WiFi Tool za analiziranje okolnih Wi-Fi mreža, jačina signala, kanal.
- Youtunes za izvlačenje pesma sa Youtube-a.

A jel moze neko da mi detaljnije objasni kako se radi hard reset?
Nisam to nikada radio i nemam pojma o tome.

Normalno je da ti ostane 2,5GB. Interna memorija mu je 7,28GB. Odbiješ oko 3,5GB za sistem i oko 1GB za sistemske aplikacije i ostane ti oko 2,5GB. Ja imam oko 1,3GB slobodno jer su mi neke aplikacije na internoj memoriji, ili zato što neće da se instaliraju na SD ili zato što rade brže ili stabilnije na internoj.

Ne znam šta te zanima od aplikacija ali evo navešću šta ja imam instalirano i za koju namenu:
- AppRaisin - odlična aplikacija koja prikazuje preporuke korisnika o drugim aplikacijama za W10 i W10M.
- myAppFree - svakog dana je neka aplikacija ili igra na promociji.
- 8 Zip (uzeo ga za 99din, ali ima i lite verzija) za rad sa arhivama.
- Aeries za Twitter dok Twitter nije unapredio svoj klijent. Sad imam oba instalirana
- Od muzičkih plejera imam, pored Groove Music i Airstream, Loco i foobar2000 mobile. Testiram da vidim koji mi najviše odgovara.
- Coc Coc browser, pored Edge-a.
- Movies and TV je odličan video plejer ali imam i CCPlayer Pro (dobio ga gratis na promociji) koji je isto odličan video plejer.
- Disqus za praćenje rasprava na Disqus sajtu
- Facebook (MS-ov) i Facebook Beta. Ovaj prvi dok drugi ne dobije integraciju sa People Hub.
- Newsflow, RSS čitač za praćenje feed-ova sa raznih sajtova.
- Kursna lista za praćenje trenutnog kursa. Ne treba mi često ali posluži.
- Lumia Selfie za selfi fotografije. Ima razne efekte.
- Messenger za FB poruke
- Moj Telenor pošto sam u Telenor mreži. Prikazuje mi trenutno stanje računa, minuta, poruka i MB na pločici.
- Mozzart Bet kladionica i SofaScore za rezultate.
- myTube (dobio ga na promociji) za Youtube, ali i par drugih aplikacija su prilično dobre. Perfect Tube, AwsomeTube, Explorer for Youtube.
- Windows Central i MSPowerUser za ove sajtove.
- mTalk za forume, alternativa Tapatalk-u, ali imaš i Tapatalk Classic koji nije update-ovan neko vreme.
- QR Scanner RS je QR kod skener.
- Ringtone Maker za postavljanje melodija zvona i seckanje pesama za istu.
- SHARE.IT za deljenje fajlova preko Wi-Fi sa drugim uređajima, daleko brže od Bluetooth-a
- Share via Clipboard za izvlačenje linkova u clipboard
- Shazam za prepoznavanje pesama
- Teamviewer Remote Control za pristup uređajima preko TeamViewer-a
- TV Vodič za TV program
- Viber
- Whatsup
- WiFi Tool za analiziranje okolnih Wi-Fi mreža, jačina signala, kanal.
- Youtunes za izvlačenje pesma sa Youtube-a.
hvala na detaljnom odgovoru, svaka čast, saću i ja malo da skidam i vidim kako šta radi. @ axer, ako si prešao na win 10, ideš na postavke, sistem, osnovne sistemske informacije pa dole skroz, resetuj telefon opcija

Hvala drugari na pomoci.
Prebacio sam neke bitne stvari u kompu preko usb, koje cu kasnije da vratim, i evo pustio da odradi hard reset.
Javljam ako ima nekih problema.

De....kako blokirati neke brojeve, a koji nisu u telefonskom imeniku?
Vidim samo opciju "mute"...ali ne i "block" ili "ignore".
A, brate mili, nakačio mi se neko pa pod.ebava non stop porukama...a bar da je nešto pametno nego sve neke nebuloze...

Poslednja izmena:
Malo ga zamrsili da se dođe do te opcije.
Idi u Phone, History tab, klikni na tri tačkice u donjem desnom uglu, zatim na Blocked calls pa na hamburger meni u gornjem levom. Tu imaš Block list.

Malo ga zamrsili da se dođe do te opcije.
Idi u Phone, History tab, klikni na tri tačkice u donjem desnom uglu, zatim na Blocked calls pa na hamburger meni u gornjem levom. Tu imaš Block list.

Uradio kako si napisao...ali nigde nemam opciju Blocked Calls!!!??? a još manje taj hamburger menu gore levo

Ima li neki nacin kako se "osvetiti" takvim likovima?

Sent from mTalk
Mislim da je moguće prijaviti ga operateru za uznemiravanje, pa mu se tako ugasi broj. Ne kažem da posle on ne može ponovo da ga aktivira, mislim da ta mogućnost postoji, ali barem mu na taj način namestiš da mora da ličnom da ide do svog operatera. To kažem na osnovu iskustva od pre 10-15 godina. Čoveče, postajem sam mator...:)

Mislim da je moguće prijaviti ga operateru za uznemiravanje, pa mu se tako ugasi broj. Ne kažem da posle on ne može ponovo da ga aktivira, mislim da ta mogućnost postoji, ali barem mu na taj način namestiš da mora da ličnom da ide do svog operatera. To kažem na osnovu iskustva od pre 10-15 godina. Čoveče, postajem sam mator...:)

Odeš kod operatera, prijaviš broj, popuniš formular gde ostaviš svoje podatke, a onda oni pošalju poruku na broj koji te uznemirava gde navode da je podneta prijava, i ako se uznemiravanje nastavi da postoji mogućnost krivične prijave i gašenja postojećeg broja. Ali to je u slučaju kada je post paid korisnik u pitanju. Ako je kartica kupljena na trafici....nema šanse da je ugase jer je sam čin pronalaženja vlasnika tog broja komplikovan. U tom slučaju jedino pomaže "block" ili "ignore" lista...a ja istu ne mogu da nađem kod mene u opcijama :(

Prijavljivano ali liksamo trzne darel maltene i ne zazvoni a da bi ostao u njihovoj bazi poziva centrali ili sta vec morao bi da se javim...bice mu budjenje u 3-4 h da ide da piski :)

Sent from mTalk

Evo je na 950 xl a kod prijatelja sa 640 xl isto.Samo kad se namesta mora taj zadnji deo da se gurne na dole da upadne u taj otvor i onda lezi kako treba.a kad se skida opet na tom mestu mora da se izvuce pa tek onda da se izvlaci iz okvira.
Pogledajte prilog 204886 Pogledajte prilog 204887 Pogledajte prilog 204888
Malo sam se namucio,u jednoj ruci sam drzao fon a u drugoj l650 kojim sam slikao.

ne kapiram, jel to prednji ili zadnji deo lumie? kada se stavi zaštitno staklo, jel može nekako i da se uglavi silikonska futrola ili?

Prijavljivano ali liksamo trzne darel maltene i ne zazvoni a da bi ostao u njihovoj bazi poziva centrali ili sta vec morao bi da se javim...bice mu budjenje u 3-4 h da ide da piski :)

Sent from mTalk

Hahaha...obavezno!!!
+1
:d

De....kako blokirati neke brojeve, a koji nisu u telefonskom imeniku?
Vidim samo opciju "mute"...ali ne i "block" ili "ignore".
A, brate mili, nakačio mi se neko pa pod.ebava non stop porukama...a bar da je nešto pametno nego sve neke nebuloze...
ja sam takve memorisao kao "majmun" ,"ludak" i slicno pa onda blokirao a u porukama isto ima opcija da se blokira broj i ako nije iz imenika.

Poslednja izmena:
ne kapiram, jel to prednji ili zadnji deo lumie? kada se stavi zaštitno staklo, jel može nekako i da se uglavi silikonska futrola ili?
to je futrola ,maska za zadnji deo a okolo je aluminijumski okvir,nema veze sa staklom,tj ne smeta staklo kad se postavlja .

Zadrzis broj,pojavljuje se padajuci meni gde ima opcija blokiraj broj i to je to.Ta opcija blokira i pozive i poruke.

Poslednja izmena:
Zadrzis broj,pojavljuje se padajuci meni gde ima opcija blokiraj broj i to je to.Ta opcija blokira i pozive i poruke.

Heh...onda kod mene nešto ne radi kako treba. Upravo to sam i pokušavao neko vreme, ali u padajućem meniju imam samo Mute i Delete opciju.
Zato sam i postavio pitanje jer koliko se sećam na prethodnom buildu nisam imao tih problema

Heh...onda kod mene nešto ne radi kako treba. Upravo to sam i pokušavao neko vreme, ali u padajućem meniju imam samo Mute i Delete opciju.
Zato sam i postavio pitanje jer koliko se sećam na prethodnom buildu nisam imao tih problema
A jesi li gledau u porukama .kad kliknes na njegovu pa onda na one tri tackice dole desno,tu ima opcija blokiraj broj?Pod uslovom da ti je poslao poruku.

A jesi li gledau u porukama .kad kliknes na njegovu pa onda na one tri tackice dole desno,tu ima opcija blokiraj broj?Pod uslovom da ti je poslao poruku.

Da...naravno...i to sam probao na porukama, a i na samom broju telefona, pošto me je par puta "taj neko" i cimnuo pozivom. Naravno...kada ja okrenem broj, ili se ne javlja ili je nedostupan

Nazad
Vrh Dno