Normalno je da ti ostane 2,5GB. Interna memorija mu je 7,28GB. Odbiješ oko 3,5GB za sistem i oko 1GB za sistemske aplikacije i ostane ti oko 2,5GB. Ja imam oko 1,3GB slobodno jer su mi neke aplikacije na internoj memoriji, ili zato što neće da se instaliraju na SD ili zato što rade brže ili stabilnije na internoj.
Ne znam šta te zanima od aplikacija ali evo navešću šta ja imam instalirano i za koju namenu:
- AppRaisin - odlična aplikacija koja prikazuje preporuke korisnika o drugim aplikacijama za W10 i W10M.
- myAppFree - svakog dana je neka aplikacija ili igra na promociji.
- 8 Zip (uzeo ga za 99din, ali ima i lite verzija) za rad sa arhivama.
- Aeries za Twitter dok Twitter nije unapredio svoj klijent. Sad imam oba instalirana
- Od muzičkih plejera imam, pored Groove Music i Airstream, Loco i foobar2000 mobile. Testiram da vidim koji mi najviše odgovara.
- Coc Coc browser, pored Edge-a.
- Movies and TV je odličan video plejer ali imam i CCPlayer Pro (dobio ga gratis na promociji) koji je isto odličan video plejer.
- Disqus za praćenje rasprava na Disqus sajtu
- Facebook (MS-ov) i Facebook Beta. Ovaj prvi dok drugi ne dobije integraciju sa People Hub.
- Newsflow, RSS čitač za praćenje feed-ova sa raznih sajtova.
- Kursna lista za praćenje trenutnog kursa. Ne treba mi često ali posluži.
- Lumia Selfie za selfi fotografije. Ima razne efekte.
- Messenger za FB poruke
- Moj Telenor pošto sam u Telenor mreži. Prikazuje mi trenutno stanje računa, minuta, poruka i MB na pločici.
- Mozzart Bet kladionica i SofaScore za rezultate.
- myTube (dobio ga na promociji) za Youtube, ali i par drugih aplikacija su prilično dobre. Perfect Tube, AwsomeTube, Explorer for Youtube.
- Windows Central i MSPowerUser za ove sajtove.
- mTalk za forume, alternativa Tapatalk-u, ali imaš i Tapatalk Classic koji nije update-ovan neko vreme.
- QR Scanner RS je QR kod skener.
- Ringtone Maker za postavljanje melodija zvona i seckanje pesama za istu.
- SHARE.IT za deljenje fajlova preko Wi-Fi sa drugim uređajima, daleko brže od Bluetooth-a
- Share via Clipboard za izvlačenje linkova u clipboard
- Shazam za prepoznavanje pesama
- Teamviewer Remote Control za pristup uređajima preko TeamViewer-a
- TV Vodič za TV program
- Viber
- Whatsup
- WiFi Tool za analiziranje okolnih Wi-Fi mreža, jačina signala, kanal.
- Youtunes za izvlačenje pesma sa Youtube-a.