Šta je novo?

Microsoft Lumia 640 , 640XL

Preksinoc sam iskusio nesto cudno na L640 XL DS...

Konkretno citam neke vesti i odjednom ceo ekran poce da treperi...
Na ekranu se nista nije moglo razaznati kao da gledam pravu mecavu kroz prozor...
Pipanjem sam odradio power-off i power-on...

Vec drugi dan nista slicno...

Nesto slicno sam vec iskusio na laptopu a tamo je bilo potrebno zaklopiti i otklopiti ekran...

Iskreno nisam ocekivao ovako nesto na uredjaju koji je star nepunih godinu dana...

Poslednja izmena:
Sasvim normalna pojava, kod mene evo par puta u roku od 3-4 dana. Pocelo od ovog poslednjeg builda.

Ja to nisam viđao. Desilo mi se još na lumia 630 pre godinu dana da se boja kao preliva kad se otključa telefon ali ovo treperenje nisam viđao na 640 DS.

Ma ima tih problema i na laptopovima jedino sto nisam siguran da pricamo o istoj stvari...
Evo primera slicnog onom sto se dogodilo meni sa L640 XL DS:
https://www.youtube.com/watch?v=T34IoPP9D-g

E ovo titranje piksela po sredini ekrana sa snimka je bilo po celom ekranu telefona...

Pazi kada do sada nisam imao tih problema (da kucnem u drvo) ni na jednom bildu!
Lumia 640LTE

Gde ima u Nišu da se kupi plavi/narandžasti BAck Cover za običnu Lumiu 640?

ja sam moju plavu i narandžastu naručio preko Alli-ja...cena je bila 2,5e... Pre neki dan gledam i vidim da su 3,4e sada, što je opet jeftinije nego 1000din

Pokupih upravo apdejte,za Phone,Outlook Mail i Calendar,Microsoft Camera....

640XL build .318

Jel postoji neka caka za smanjivanje memorije, odnosno da premestim na SD karticu aplikacije poput fb, vibera, whatapp-a?
Sad me stalno poceo smarati kako nema dovoljno prostora na telefonu, i sta je sa instagramom 500Mb zauzima, Edge preko giga, jel mogu nekako neku kes memoriju da obrisem kao na androidima?

Jel postoji neka caka za smanjivanje memorije, odnosno da premestim na SD karticu aplikacije poput fb, vibera, whatapp-a?
Sad me stalno poceo smarati kako nema dovoljno prostora na telefonu, i sta je sa instagramom 500Mb zauzima, Edge preko giga, jel mogu nekako neku kes memoriju da obrisem kao na androidima?

Moze to da se uradi, ides u Storage, pa tamo vidis nekako. Koji imas sistem na telefonu, osmicu ili desetku? Mislim da na oba sistema ides u Storage, pa odaberes memoriju telefona, i onda odaberes aplikacije (budu to ponudjene jos neke stvari, kao sistem koliko zauzima, i koje jos vec stvarcice). Tapnes na aplikaciju koju bi da pomeris, pa na move, i naredis mu da premesti aplikaciju na karticu. Tu tacno vidis i sta ti koliko mesta zauzima, mozda resis nesto i da obrises.

Moze to da se uradi, ides u Storage, pa tamo vidis nekako. Koji imas sistem na telefonu, osmicu ili desetku? Mislim da na oba sistema ides u Storage, pa odaberes memoriju telefona, i onda odaberes aplikacije (budu to ponudjene jos neke stvari, kao sistem koliko zauzima, i koje jos vec stvarcice). Tapnes na aplikaciju koju bi da pomeris, pa na move, i naredis mu da premesti aplikaciju na karticu. Tu tacno vidis i sta ti koliko mesta zauzima, mozda resis nesto i da obrises.

Koristim 10-tu. Znam za to, uvek radim, sve sam prebacio osim Facebook, Mesindzera, Vibera, Whatapp-a, Instagrama i plus microsoftove alatke i skoro punih 8gb, strasno

Jel si video sta ti toliko mesta zauzima od tih aplikacija?:shock:
Mada, nesto mi se cini da je neko pisao za Whatsapp ili tako neku aplikaciju da mu je vremenom zauzimala sve vise i vise memorije, iako su drugi neki rekli da je kod njih normalno zauzece memorije. Mozda je ipak to bio Instagram u pitanju... Nisam siguran.
Meni su sve aplikacije na desetki instalirane na memoriji telefona, i jos sam skinuo mape Srbije, Madjarske, Slovacke, Austrije i Ceske, imam oko 3GB slobodno valjda. Od aplikacija koje si pomenuo nemam Whatsapp i Instagram, a slike i slicno cuvam na karticu. Samo su mi aplikacije i mape u memoriji telefona.

Pisao sam za instagram da nabija megabajte. Zadnji put mi je pojeo 800mb i pao je uninstal.

Ja ni jednu od chat aplikacija poput vibera,whatsappa ili telegrama,cak ni parking manijak , nisam mogao da prebacim na sd karticu,kad god sam to pokusao,izlazilo mi je obavestenje da izdavac te i te aplikacije ne dozvoljava da se ona prebaci na drugu lokaciju,sa kodom greske ,ako mi je potreban.Medjutim ,ovaj novi viber sam sad uspeo da prebacim ali whatsapp ,telegram,instagram,skype,parking manijak ...i dalje ne mogu.Na fast insideru sam.

Poslednja izmena:
meni aplikacije pojele 1.7 gb sva sreća pa imam dovoljno memorije ali 1.7gb je dosta pri čemu fb mi zauzeo 295mb a instagram oko 100mb ostale sitne app ne računam ali sve kada se sabere izađe na 1.7gb

Poslednja izmena:
Meni su sve app na telefonu i zauzele su 1.98GB od čega najviše Mail and Calendar (149MB), Instagram (148MB), Facebook (130MB) i TapaTalk (118MB). Sve ostalo je 90MB pa na niže. :)
Sent from Microsoft Lumia 640 LTE via tapatalk

Meni je sve na telefonu osim slika, njih čuva na sd.
Najviše mi zauzima Mail, ~176mb, posle ide Viber sa ~83 i sve ostalo je manje. Aplikacije za društvene mreže ne koristim.

Poslato preko mTalk

Ja instalirao neke aplikacije na SD...
I non stop obaveštenja da ih prebacim u memoriju telefona...na kraju sam to i uradio :)

Poslednja izmena:
Ja instalirao neke aplikacije na SD...
I non stop obaveštenja da ih prebacim u memoriju telefona...na kraju sam to i uradio :)

Po meni L640 sa i bez XL jednostavno nema dovoljno interne memorije da svi programi budu na internoj memoriji...
Ima igara koje su teske po 500Mb, neko ce da kaze instaliras odigras i uklonis moze i tako... ali recimo ides na put pa skines samo karte za zemlje kroz koje prolazis za offline i ode Gb...

Bilo bi bolje da ima 2GB radne, 16GB interne i FHD... ALI u tom slucaju to bi bio neki drugi telefon...

Da....to si u pravu. Kažem, samo neke, određene, sam ostavio u telefonu (tipa Viber pošto bolje radi nego kada je instaliran na SD). Te veće sve rokam na karticu, igrice takođe, mape itd

Zdravo narode, jel moze neko ko koristi Lumiju 640 da mi kaze iskreno misljenje sto se tice samog rada sistema i multitaskinga? Jel nema problema sa odzivom kod zadatih komandi i prelaska iz jedne u drugu aplikaciju? Brine me taj GB ram-a.. Vise bih voleo neku Lumiju sa 2GB ali su preskupe i/ili bez garancije tako da jedino ovaj model deluje kao jedini izbor..

Poslednja izmena:
Nema, ali ima malo problema sa par zadnjih buildova, a i aplikacije su ******, pa ponekad pucaju. Te Lumije od 2GB su jos gore, bez brige za 640.

Zdravo narode, jel moze neko ko koristi Lumiju 640 da mi kaze iskreno misljenje sto se tice samog rada sistema i multitaskinga? Jel nema problema sa odzivom kod zadatih komandi i prelaska iz jedne u drugu aplikaciju? Brine me taj GB ram-a.. Vise bih voleo neku Lumiju sa 2GB ali su preskupe i/ili bez garancije tako da jedino ovaj model deluje kao jedini izbor..

Multitasking na zvanicnom buildu wm10 je katastrofa ,barem kod mene ,ne moze ni minut da drzi aplikaciju u pozadini .

Sent from mTalk

Kod mene sve zavisi od aplilacije. Npr. mTalk drži dugo, MetroTube ili B92 manje itd...

Poslato preko mTalk

Nisi rekao da li misliš na fabrički WP8.1 ili na desetku. Ja koristim fabrički i imam utisak da je sistem stabilan, ali da su neke aplikacije pisane tek toliko da firma kaže da podržava i WP. Zavisi šta ti koristiš. Ja uglavnom koristim gps treking programe, a u poslednje vreme Sports Tracker. Prvo je delovalo da nema problema (osim što je program katastrofa), a obično su mi pokrenuti samo ST i Lumia Camera. Beležim šetnju, a usput uslikam nešto, pa se stalno prebacujem između ta dva programa. U poslednje vreme, na iole dužim šetnjama (recimo, više od 8-9 km) desi se da mi iskaču upozorenja da nema dovoljno memorije, čak i ako ne pokrenem nijedan dodatni program. Jednom mi se desilo da se ST sam od sebe zatvorio (ili mi je neko daljinski hakovao telefon), bez upozorenja. Ipak, to je više dokaz koliko su loše napisani ovi programi, jer počnu da se bune tek posle nekog vremena. A čak ni to nije pravilo, jer se često ne buni ni na šetnji od 15 i više km (dakle, dva i po sata i duže). Osim toga, ako je program loše napisan, pa memorija curi, ni 2 GB neće pomoći.

Pa koristio bih WP 8.1 neko vreme, barem dok W10M ne bude licio na nesto.. Znaci sve u svemu, lose radi?

Znači, sve u svemu, WP radi jako dobro, ali su neki programi pisani nogama. Od toga šta najviše koristiš može dosta da zavisi kakvo će biti tvoje iskustvo. Ja ću ST lako da promenim (sa drugim sličnim programima nisam imao taj problem, pritom su precizniji i manje troše bateriju), tako da meni WP radi skoro odlično. Ono malo funkcija koje nudi u odnosu na normalan operativni sistem.

Pa koristio bih WP 8.1 neko vreme, barem dok W10M ne bude licio na nesto.. Znaci sve u svemu, lose radi?
Meni i ljudima koje znam radi odlicno,nemamo problema,svi smo na w10.Zavisi sta planiras da radis sa njim,ako si neki zahtevan korisnik koji u isto vreme pootvara 100 aplikacija,drnda po fonu ceo dan,mozda i nece da radi kao nama ;)

Ma jok, nista tako zahtevno.. imam obicno 4-5 aplikacija u pozadini. Pored poziva i poruka, najcesce koristim tapatalk za citanje foruma, web pretrazivac, plejer za muziku i eventualno mape/gps..

Pa sve to a i vise moze da radi bez problema,slobodno preuzmi windows 10,on je odlican

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno