Uf, mislio sam da baterija traje duže, ali kada čitam vaše komentare ispada da je prosek jedan dan.
Kada je u pitanju potrošnja baterije, svaka kategorizacija je prilično besmislena. "Klasičan sam korisnik" zaista ne znači ništa, jer i poruke, chat, Internet, prognoza, e-mail, pozivi, itd mogu da se koriste na milion načina i da potroše od 1-99 % baterije. Koliko je poruka u pitanju i koliko dugo ti traje njihovo pisanje i čitanje? Od toga zavisi koliko će dugo ekran biti aktivan i koliko dugo će telefon da prima i šalje podatke. Od toga direktno zavisi potrošnja. Isto i za chat. Ako kucaš ili primiš novu poruku čim se ekran ugasio (svetlo), arčićeš bateriju. Vremenska prognoza može da se pogleda ovlaš par puta dnevno ili da se proučava detaljno po 10-15 minuta. Tek e-mail da ne pominjem. Količina, dužina, dovlačenje dodatnih delova, koliko dugo je upaljen ekran.
Ja obično malo razgovaram i malo poruka šaljem i primam. Najviše koristim gps program(e). Obično je 2 i više sata dnevno. Uz to, često koristim i kameru, odnosno slikam. Kada pričam, obično bude malo duže (više od 15 minuta). Baterija naravno ne traje svaki dan isto, ali često traje i više od tri dana. Pritom mi je wi-fi uključen non-stop (vrlo retko ga gasim, čak i van kuće), a desi se i da gledam malo mape tokom šetnje. Desi se i da traje manje od 2 dana, mada retko. Obično kada zaboravim da je Sports Tracker ostao uključen (tehnički jako loš program, bar na Windows Phone). Telefon sinoć napunjen. Nisam još imao ni pozive, ni SMS, samo bacio malo pogled na par e-mail poruka. Nisam koristio GPS, ali je wi-fi ostao uključen celu noć (i sada). Prognoza mu je da će baterija trajati ukupno skoro 4 dana. Dakle, ja bih rekao da je baterija odlična, ali pojedini programi mogu da naprave problem, jer su loše napisani (ili portovani sa drugih platformi).
S druge strane, juče je malo falilo da razbijem telefon, jer je opet odlučio da ugasi glance ekran i da se uopšte ne budi iz sna posle vađenja iz džepa. Taj automatski sleep mu se dešava redovno i definitivno je najveći problem koji ja imam sa telefonom.