Šta je novo?

Microsoft Lumia 640 , 640XL

Facebook za Windows radi Microsoft. Sam FB tek treba da izda aplikaciju. Meni osvežava stranicu.
Viber je već druga priča. Aplikacija nije univerzalna a i retko se a ažurira. Ja sam je deinstalirao dok ne objave univerzalnu. WA mi je dobro radio do pre neke sve nedelje. Tada si malo kasnile poruke dok ovih dana stižu na vreme.
Samo Windows 10 jezgro se još uvek prilagođava pa zato povremeno ima problema. Do leta bi trebalo da završe unifikaciju sa desktop verzijom kada izlazi Redstone verzija pa očekujem bolji rad sistema.
Osim Vibera nemam zamerki na.ostatak sistema i aplikacije. Još da FB izda univerzalni Messanger i Viber univerzalnu i to je to.
Ah da, stiže i Skype kao univerzalna aplikacija

Facebook za Windows radi Microsoft. Sam FB tek treba da izda aplikaciju. Meni osvežava stranicu.
Viber je već druga priča. Aplikacija nije univerzalna a i retko se a ažurira. Ja sam je deinstalirao dok ne objave univerzalnu. WA mi je dobro radio do pre neke sve nedelje. Tada si malo kasnile poruke dok ovih dana stižu na vreme.
Samo Windows 10 jezgro se još uvek prilagođava pa zato povremeno ima problema. Do leta bi trebalo da završe unifikaciju sa desktop verzijom kada izlazi Redstone verzija pa očekujem bolji rad sistema.
Osim Vibera nemam zamerki na.ostatak sistema i aplikacije. Još da FB izda univerzalni Messanger i Viber univerzalnu i to je to.
Ah da, stiže i Skype kao univerzalna aplikacija

Tipično fanboy pravdanje nesposobnog Microsofta. Biće, uskoro, trebalo bi, evo sad će, stiže, samo što nije... a to nešto nikako da dođe.

Sent from mTalk

Pa ilidan ima pravo na svoje misljenje, zar ne? Tim postom nikoga nije vredjao niti dodeljivao mu etikete. Ne znam zasto ti pshnd imas potrebu da pljujes svakoga ko ne misli isto kao i ti... Ne verujem bas da si vidovit pa znas da nece biti tako, pa ajde brze bolje da grunes po nekome. Ako nemas sta pametno napisati, nemoj ni pisati.

Frustracije, stres... Hoće to u današnje vreme...
Ne pravdam ja nikoga, samo kažem da razumem otkud problemi. Ja nemam većih problema osim Vibera koga i onako ne koristim mnogo a i ako imam neki on ne utiče primetno na moje korisničko iskustvo pa se zato i ne žalim. Uostalom, moja L640 dolazi sa WP 8.1 na koji uvek mogu da se vratim. Ali ni na njemu Viber ne radi bolje a W10M mi se više sviđa, funkcionalniji je i više zadovoljava moje potrebe zako da nema potrebe da se vraćam na prethodni sistem.
Sad, što ljudi vole da generalizuju svoje lično iskustvo i napadaju svakog ko ima drugačije iskustvo ili mišljenje je nešto na šta ne mogu da utičem.
P.S. Kome trebaju Viber i Snapchat neka za sada ne uzima WP/W10M. Prvi treba da srede svoju aplikaciju a drugi da je uopšte izdaju a u oba slučaja se ne zna kad će to da bude.

Iz ove rasprave sam videla da win ustvari ne radi kako treba i da je daleko od androida. Izbor na win je suzen i nema toliko slobode kao na androidu. Upravo sam probala drugi pretrazivac UC browser i na njemu otvorila Fb ali ista situacija. Grand neo mi je sad bez kartice ali na njemu Fb radi odlicno. Znaci da je do Windowsa. Ovo je jedna velika prevara od Microsofta. Kolega koji se odlicno razume u telefone mi je rekao da prodam telefon. Da na Windows za telefone malo ko obraca paznju.

Iz ove rasprave sam videla da win ustvari ne radi kako treba i da je daleko od androida. Izbor na win je suzen i nema toliko slobode kao na androidu. Upravo sam probala drugi pretrazivac UC browser i na njemu otvorila Fb ali ista situacija. Grand neo mi je sad bez kartice ali na njemu Fb radi odlicno. Znaci da je do Windowsa. Ovo je jedna velika prevara od Microsofta. Kolega koji se odlicno razume u telefone mi je rekao da prodam telefon. Da na Windows za telefone malo ko obraca paznju.
Izgleda da ti i tvoj kolega malo vise preterujete...

Vrati win 8.1, dosta je brzi. Viber radi ok, facebook iz IE isto radi ok.

Da li preterujem ili ne, ja samo znam da imam telefon sa aplikacijama koje ne rade kako treba. Ako se razumes u win10 evo da se nadjemo i da mi instaliras ove aplikacije da rade dobro kao sto kod tebe rade. To je otprilike imam tv kuci 3d ali nemam kanale u 3d.

Ako si ovo zaključila posle 4 dana korišćenja telefona, čitanja ovog foruma i konsultacija sa kolegom koji se odlično razume u telefone, ozbiljno sumnjam u celu tvoju priču.
Izvini ako grešim ali tako je. Imao bi gomilu pitanja za tebe, ali mislim da nema smisla za to. Samo na kraju, zašto ne pita kolegu ništa pre kupovine telefona.

Posle sat vremena sam zakljicila da Viber ne radi kako treba. Posle dva sata sam zakljucila da Fb ne radi kako treba... Posle jednog dana sam zakljucila da pretrazivac sporo radi. Ako te bas zanima kolega mi je predlozio da uzmem z3 na tri godine ugovora i da platim 15000 telefon i da je to dobar telefon ili da uzmem neli Samsung Grand noviji koji nisu imali u poslovnici pa sam uzela Lumiu. Pitaj slobodno ja cu da ti dam odgovor. Evo i tebi kazem ako mozes da mi pomognes i pokazes kako ove aplikacije da mi rade na telefono izvoli.

Posle sat vremena sam zakljicila da Viber ne radi kako treba. Posle dva sata sam zakljucila da Fb ne radi kako treba... Posle jednog dana sam zakljucila da pretrazivac sporo radi. Ako te bas zanima kolega mi je predlozio da uzmem z3 na tri godine ugovora i da platim 15000 telefon i da je to dobar telefon ili da uzmem neli Samsung Grand noviji koji nisu imali u poslovnici pa sam uzela Lumiu. Pitaj slobodno ja cu da ti dam odgovor. Evo i tebi kazem ako mozes da mi pomognes i pokazes kako ove aplikacije da mi rade na telefono izvoli.

Nema ljutiš, ;). Opet ti kažem ovo je isuviše malo vremena da bi se doneo onakav zaključak. Nađi nekog ko koristi Windows telefon i zna šta radi, neka ti vrati telefon na w8.1. Sve ono što si navela kao problem bi trebalo i mora da radi na win. telefonima. Koristi neko vreme w8.1, lako se prelazi na w10, kao što se i lako vraća na w8.1.
Moje iskustvo sa Viberom je da uvek posle instalacije ima problema sa notifikacijama, ali da se posle dan-dva u zavisnosti od korišćenja, sve normalizuje.

Ala ste navalili sa ubeđivanjima... I ne. Skoro ništa ne radi kako treba. To možete da prodajete nekome ko nema ovoliko iskustva sa WP/W10m koliko ja imam! Osakaćenost 8 i 8.1 sam prihvatio kao kompromis jer sam dobio neverovatnu brzinu i stabilnost. Naravno, stigao je novi sistem i ponavlja se ista priča kao sa 7com, samo malko blaža. Sistemi su zaboravljeni i skoncentrisana je sva pažnja na 10ku koja nije uspela da ispuni očekivanja i sada se samo smišljaju nova opravdanja i kupuje se vreme, samo ne znam za šta.

Ala ste navalili sa ubeđivanjima... I ne. Skoro ništa ne radi kako treba. To možete da prodajete nekome ko nema ovoliko iskustva sa WP/W10m koliko ja imam! Osakaćenost 8 i 8.1 sam prihvatio kao kompromis jer sam dobio neverovatnu brzinu i stabilnost. Naravno, stigao je novi sistem i ponavlja se ista priča kao sa 7com, samo malko blaža. Sistemi su zaboravljeni i skoncentrisana je sva pažnja na 10ku koja nije uspela da ispuni očekivanja i sada se samo smišljaju nova opravdanja i kupuje se vreme, samo ne znam za šta.

Nema problema, imaš ih samo ti rekoh da prodaš telefon pa da uzmeš neki androidan jer sve drugo po tebi ne valja. Ne želim da ovo dalje prelazi u neku raspravku, a što se tiče dace ovde ima strpljivih ljudi koji će ti pomoći da namestiš i podesiš telefon da radi kako treba.

Nisi ti nesto zakljucila valjano... takovom logikom koju si ti pokazala bi ako ti se zalepi palacinaka na teflon tiganj rekla da tiganj ne radi dobro...
Ne mozes reci da ti programi ne rade kako treba na WP 8.1 i W10M u poredjenju sa androidom, jednostavno ti programi na svakoj platformi rade drugacije...

A taj tvoj kolega je prava mala mudrica, odmah predlozi sefu ga da postavi na celo IT sektora, prosto je greHota da takav kapacitet propadne...
Decko lagano poredi telefon od 170E sa telefonom od 300E...

Uvazeni kolega, stvarno si neverovatan...
Da se ja toliko zlopatim i prozivljavam frustracije koje ti navodis odavno bi moja L640 XL zavrsila u Savi ili Dunavu...

Dalje poredis kruske i jabuke, PC Win se nikoako ne moze porediti sa WP8.1 i/ili W10M...

Ja konkretno imam potpuno drugacije iskustvo...
Sada vec davne 2012-te kupio android telefon od 450E za koji zvanican update OS-a od strane vendora (HTC) sa v2.3 na v4.03 dosao tek kad je Google objavio android v4.4...
U to vreme najskuplji telefon u ponudi su lagano otkacili sa podrske, slicna situacija je i kod ostalih android vendora... samsung pogotovu... sony kad izda update kao da ti je uzeo telefon nazad...

Iskreno za razliku od tebe ja sam zadovoljan kako moj telefon saradjuje sa W10M...

Ok, Fb i Viber bolje rade na androidu. Nije kolega uporedjivao ovaj telefon i z3 nego mi je rekao da je taj telefon u mts-u najbolji u odnosu cena-kvalitet. Cim sam donela telefon u kancelariju on je rekao NECES SE TI OVDE SNACI. Nisam dobila ono sta sam ocekivala i to je to. Ja sam korisnik koji voli sve da dobije na tacni. Install- Uninstall, upali wifi-ugasi...

Ok, Fb i Viber bolje rade na androidu. Nije kolega uporedjivao ovaj telefon i z3 nego mi je rekao da je taj telefon u mts-u najbolji u odnosu cena-kvalitet. Cim sam donela telefon u kancelariju on je rekao NECES SE TI OVDE SNACI. Nisam dobila ono sta sam ocekivala i to je to. Ja sam korisnik koji voli sve da dobije na tacni. Install- Uninstall, upali wifi-ugasi...

Ako ti odgovara cena i pretplata, bez razmisljanja uzmi Z3.

@daca01:
Mozda se ekipa iz ove teme nece sloziti, ali moj ti je savet da odustanes od te Lumije i nadjes neki pristojan Android telefon. Sacuvaces sebi zivce. WP je kanta.

Yoyo ti si moderator u windows phone segmentu a pljuješ po windowsu!? U čemu je poenta i ko je tebe postavio za moderatora foruma za windows telefone kada govoriš da su kante, mislim da moderator tako ne bi trebao da se obraća ali ajde valjda je to normalno ne bih da uvredim moderatora da ne popijem ban. Interesuje me koji telefon imaš čisto informacije radi.

Poslednja izmena:
Ima Nexus 6P iz Dubaija. :D
Milion puta je receno da nekome Win 10 radi kako treba, nekome ne. Onima kojima ne radi kako treba (u ciji kos spadam i ja), ne mozes da ubedjujes kako tebi radi odlicno, a mi smo samo hejteri. Devojka pitala, dobila odgovore i kraj price. Sama je rekla da joj treba sistem koji ce da radi kao na tacni, u ovom slucaju to Windows nije, iako bih ja prvi voleo. Ne koristi svako telefone da eksperimentise, moduje, instalira, flesuje i sta ti ja znam vise. Pokusali smo da joj pomognemo, ne ide, da li sad treba da joj kazemo da ceka jos 2-3 godine da se strpi i da ce nakon toga da radi kao na tacni?

Ima Nexus 6P iz Dubaija. :D
Milion puta je receno da nekome Win 10 radi kako treba, nekome ne. Onima kojima ne radi kako treba (u ciji kos spadam i ja), ne mozes da ubedjujes kako tebi radi odlicno, a mi smo samo hejteri. Devojka pitala, dobila odgovore i kraj price. Sama je rekla da joj treba sistem koji ce da radi kao na tacni, u ovom slucaju to Windows nije, iako bih ja prvi voleo. Ne koristi svako telefone da eksperimentise, moduje, instalira, flesuje i sta ti ja znam vise. Pokusali smo da joj pomognemo, ne ide, da li sad treba da joj kazemo da ceka jos 2-3 godine da se strpi i da ce nakon toga da radi kao na tacni?

Nisam rekao da je neko hejter, da ja verujem da neko je nezadovoljan telefonom, a nekom Windows odgovara, ali je nekorektno da se tako obraća kao moderator ili ti smatraš da je to ok. Tačno tako kao što kažeš nekom nešto radi nekom ne ali bez razloga na sve to nema potrebe tako pisati da je kanta kada to svakako nije. O kakvom čekanju pričaš ukoliko joj ne radi kako treba neka reklamira ukoliko joj se ne sviđa neka zameni ali pljuvanje i jadikovanje ne vodi ničemu da li se slažeš sa tim? Naravno ja bih da razgovaramo o konkretnim problemima nema razloga da priču širimo u neku drugom pravcu.

Poslednja izmena:
Joj kakve ste vi pametnice... :D "Ako ti se ne sviđa prodaj pa kupi drugi". A je l' ima neko od vas da mi uleti keša za taj drugi jer niko ne pita kakvo je stanje kod mene. Za ovo ne mogu više ni 100€ da dobijem, a bez 200€ o Androidu ne vredi razmišljati. Tako da ako neko ima 150€ na zajam, vraćam za godinu dana. :d

Problemi su prisutni, kod nekog više, kod nekog manje... Hteli vi to da prihvatite ili ne. ;)

Sent from mTalk

Nisam rekao da je neko hejter, da verujem da je neko nezadovoljan telefonom Windowsom itd ali je nekorektno da se tako obraća kao moderator ili ti smatraš da je to ok. Tačno tako nekom nešto radi nekom ne ali bez razloga na sve to nema potrebe tako pisati o kakvom čekanju pričaš ukoliko joj ne radi kako treba neka reklamira ukoliko joj se nesviđa neka zameni ali pljuvanje i jadikovanje nevodi ničemu da li se slažeš sa tim? Naravno ja bih da razgovaramo o konkretnim problemima nema razloga da priču širimo u neku drugom pravcu.
I ja se slazem da nije korektno da moderator naziva WP kantom.

Joj kakve ste vi pametnice... :D "Ako ti se ne sviđa prodaj pa kupi drugi". A je l' ima neko od vas da mi uleti keša za taj drugi jer niko ne pita kakvo je stanje kod mene. Za ovo ne mogu više ni 100€ da dobijem, a bez 200€ o Androidu ne vredi razmišljati. Tako da ako neko ima 150€ na zajam, vraćam za godinu dana. :d

Problemi su prisutni, kod nekog više, kod nekog manje... Hteli vi to da prihvatite ili ne. ;)

Sent from mTalk

E pa onda je to cena koju si platio i prilikom sledeće kupovine zaobiđi windows i to je to, na kraju imaš pravo da reklamiraš telefon i da tražiš drugi aparat. Ja sam imo 6 mesečno iskustvo nakon 5. puta su mi zamenili telefon za drugi uređaj. Ako treba napisaću ti preporuku :)

Poslednja izmena:
Ponašaš se kao da sam juče kupio telefon, a ne da sam već godinama na WPu... Wtf?

Možda se i srede malo u tom periodu dok ne sakupim para. ***, 640ka je odličan telefon i ne bih ga menjao, ali trenutno ne vidim neki napredak platforme...
Ako ništa, gledam bar to sa pozitivne strane što nemam para pa se nadam nekoj promeni na pozitivno u tom periodu.

Sent from mTalk

Ja sam recimo kupio 640 radi brzine kojom radi tel. i nisam ni slutio da te osnovne aplikacije ne rade kako treba (nekome rade ali iskreno ne isplati se gatati hoce li raditi ili ne). Znao sam da nema veliki broj aplikacija kao na androidu ali mozete vi pisati sta hocete veliki je ovo kiks tako da ne bih preporucio WP sada u ovom momentu nikome. Znam da veliki broj ljudi cita ovaj forum pa zato to i pisem, jer sam se i ja odlucio za kupovinu citajuci vase komentare.

Vrh Dno