Šta je novo?

Microsoft Lumia 640 , 640XL

A touch? Equilizer? Rate us? Sve to ja nisam imao u exstras i instalirao sam ga sa store. Šta su zakomplikovali sa Glance onda?
Ja ga i dalje nemam pod extras i nervira me što mi sija 15 minuta...

Sent from mTalk

Auu, bre covece, pa sta ti radis tom telefonu kad ti je sve drugacije u odnosu na ostale...
Sve to sto si naveo da ti ne radi kod mene je recimo stiglo sa nadogradnjom integrisano u OS i radi kako je predvidjeno...

Mozes li da nam kazes da li si nadogradio sistem preko "savetnika" ili si na onim test verzijama OS-a?

Auu, bre covece, pa sta ti radis tom telefonu kad ti je sve drugacije u odnosu na ostale...
Sve to sto si naveo da ti ne radi kod mene je recimo stiglo sa nadogradnjom integrisano u OS i radi kako je predvidjeno...

Mozes li da nam kazes da li si nadogradio sistem preko "savetnika" ili si na onim test verzijama OS-a?
Pisao sam već, ali mogu opet. :)
Bio sam na insajderu gde sam sve te stavke imao, ali sam imao problema sa previše resuminga, resetovanja i pucanja app iako sam radio HR posle svakog apdejta.
Odlučio sam da se ipak prebacim na public build i vrnuo se na 8.1, pa Advisorom na .107 gde sam već video da je bolja situacija jer sam imao tastaturu odmah! :D Onda na .164 pa HR i polako vratio app koje koristim. Sad mi je sistem dosta brži i stabilniji (ređe se resetuje i zakucava :d ), ali eto, nešto uvek mora da zeza. :D

Sent from my Lumia 640 LTE via mTalk

A touch? Equilizer? Rate us? Sve to ja nisam imao u exstras i instalirao sam ga sa store. Šta su zakomplikovali sa Glance onda?
Ja ga i dalje nemam pod extras i nervira me što mi sija 15 minuta...

Sent from mTalk

I kod mene je bilo isto tako na 640DS, ali sam malo po malo dodao sve koje su mi bile bitne. Za glance je neko ranije postavio link, tako sam ga dobio u podešavanjima. Mislio sam da uradim hr bez sd kartice ali me sad mrzi jer telefon radi bez problema, čekam novi build pa ću onda.
Na 535 pri prelasku na w10, koja je bila bez sd kartice, dobio sam sva podešavanja u extras, naravno bez Glance.

Pisao sam već, ali mogu opet. :)
Bio sam na insajderu gde sam sve te stavke imao, ali sam imao problema sa previše resuminga, resetovanja i pucanja app iako sam radio HR posle svakog apdejta.
Odlučio sam da se ipak prebacim na public build i vrnuo se na 8.1, pa Advisorom na .107 gde sam već video da je bolja situacija jer sam imao tastaturu odmah! :D Onda na .164 pa HR i polako vratio app koje koristim. Sad mi je sistem dosta brži i stabilniji (ređe se resetuje i zakucava :d ), ali eto, nešto uvek mora da zeza. :D

E vidis tu je problem... ti si dva puta isao na update...
Kod mene je to odradio "savetnik"...

Meni od te nadogradnje sve radi kako treba...
Telefon mi ne zakucava, ali iskreno ne razumem sta ti smeta dve sekunde resuming-a...

Tu pojavu resuming-a prilikom setnje kroz programe sam primetion i na android tabletu koji ima daleko jaci HW od L640...

I da postavim pitanje da li Glance postoji na androidu ili iOS-u?

Poslednja izmena:
Ovde je ok što se toga tiče, ali na insajderu nije bilo baš 2 sekunde... Više 7, 8 ili 10. :D
Meni je bukvalno kako se podigao .107 izbacio notifikaciju da imam apdejt na .164 i samo sam ga pustio. Ako je to problem onda stvarno j#beš sistem.

Sad će tri godine da koristim Win, krenuo sa prvom 8com na 520, pa Preview 8.1, pa zvanični 8.1... Sve je to vuklo gomilu apdejtova, ali nikad nije bilo ovakvih gluposti.
Na insajderu sam od prvog dana kako su ga pustili (na L630) tako da pratim razvoj od samog početka i samo gledam kakve gluposti prave.

Poslednja izmena:
Nisam čuo da se neko žali. Pitao si da li postoji? Mislio sam da ne znas da postoji ali sam posle uvideo da znas da postoji i da znas da ljudi imaju problema sa njim. Onda mi nije jasno zasto si pitao da li postoji?

Stigla L640LTE. Bila je na W8.1 update 2.
Mala opaska:
- Prvo mora da se ažurira kompletan sistem (odnosno sve sistemske aplikacije) 8.1 da bi Upgrade Advisor omogućio upgrade na W10M :(
Na poslu internet kilavi. Ima se ubijem ko' siroče :( dok dođem do W10...

I da postavim pitanje da li Glance postoji na androidu ili iOS-u?
Postoji još od symbiana, ne misliš valjda da je to M$ ruku delo? Imaš app na androidu da instaliraš i biraš obaveštenja na displeju, a možeš da ne trošiš bateriju sa tim i pogledaš u lampicu koju nema lumia. na androidu možeš kako hoćeš i šta hoćeš, sa M$ si ograničen ko krica u saksiji.

Postoji još od symbiana, ne misliš valjda da je to M$ ruku delo? Imaš app na androidu da instaliraš i biraš obaveštenja na displeju, a možeš da ne trošiš bateriju sa tim i pogledaš u lampicu koju nema lumia. na androidu možeš kako hoćeš i šta hoćeš, sa M$ si ograničen ko krica u saksiji.

Znači nije ni "vaš". Samo nisi rekao od kad to postoji kod "vas". Klasičan copy/paste OS.

Sad pišeš o WP8 ili o Win10?

Ne pamtim kad me je neki telefon ovako nervirao. Danas vise nece da se upali ekran kad tapnem po njemu a hoce da se ugasi kad je upaljen. Kad pozovem nekoga odma se ugasi ekran i kad hocu da prekinem vezu moram da pritisnem dugme za paljenje dva puta da bi se otkljucao.

Ne pamtim kad me je neki telefon ovako nervirao. Danas vise nece da se upali ekran kad tapnem po njemu a hoce da se ugasi kad je upaljen. Kad pozovem nekoga odma se ugasi ekran i kad hocu da prekinem vezu moram da pritisnem dugme za paljenje dva puta da bi se otkljucao.

???

Obriši malo proximity senzor. ;)

Ako si stavljala staklo ili neku foliju skini. Meni je to pravilo isti problem.

Ups... Juce sam stavila staklo i tad je pocelo da me zeza. Skinula sam staklo i sve radi kako treba. Hvala niki...

Procitao sam negde da je jedan lik na L640 XL namestio mu poruke sa whats app, vibera i skajpa stizu u sms inbox. Znam da je na w10 skajp povezan sa porukama ali ne znam kako je moguce to sa whats app i viberom. Jel zna neko ?

Procitao sam negde da je jedan lik na L640 XL namestio mu poruke sa whats app, vibera i skajpa stizu u sms inbox. Znam da je na w10 skajp povezan sa porukama ali ne znam kako je moguce to sa whats app i viberom. Jel zna neko ?

Nije moguce ,bar za sada .

Sent from mTalk

Vratih se ja ljudi moji na win 8.1 sa win 10....mogu reci da sam ga koristio oko godinu dana skoro,i mogu reci da je stvarno lep,moderan ali za stabilnost ne...vecito nesto nije bilo uredu...sada sa poslednjim apdejtom nije radio net i here drive+...sporiji jeste,nije puno ali sporiji je od 8.1....ali sto je sigurno,sigurno je...8.1 je 8.1...dok se to sve lepo ne resi sa win 10 ne prelazim vise...

tako_je.gif

Samo sumnjam da ćemo mi sa ovim 640 (XL) ikada moći da teramo 10-tku kao što teramo 8.1.

Poslednja izmena:
Ja sam svoju 640 menjala za LG g2. I sad ne mogu da verujem da mi sve radi kako treba. Dovidjenja Windows ekipo. Živeo Android.... Hehehe.

Daco,
Važno je da si našla upotrebljiv telefon, a to da li je Windows ili Android - potpuno nebitna stvar.

tako_je.gif

Samo sumnjam da ćemo mi sa ovim 640 (XL) ikada moći da teramo 10-tku kao što teramo 8.1.

Zašto iko očekuje da će W10M raditi istom brzinom kao WP 8.1 na istom hardveru?

W10M je kompleksiniji sistem. Ima više linija koda, biblioteke zauzimaju više mesta na internoj memoriji pa treba više vremena da se učitaju i više RAM memorije kad se raspakuju. Sve to zahteva i više procesorskog vremena. Generalno, treba više vremena da se sistem pokrene i aplikacija otvori. Nije da je WP 8.1 bio neoptimizovan sistem pa sad MS ima veliki prostor za optimizaciju.

Ko je očekivao da će W10M da radi istom brzinom ili brže od WP 8.1 u svakoj situaciji može slobodno da ostane na WP 8.1 i zaboravi na W10M. Ko hoće veću funcionalnost i modernije aplikacije moraće da se navikne da će neke stvari, ne sve, raditi manje-više sporije. Svako drugo očekivanje je jednostavno nerealno.

Nije da L640/XL ima mnogo jak hardver pa da sve može da "sažvaće" sve što joj se poturi. Ipak ovde govorimo o nižem segmentu kada je u pitanju CPU.

Nazad
Vrh Dno