Šta je novo?

Microsoft Lumia 640 , 640XL

Juce sam u MTS-u uzeo Xl. Presao sam sa LG G2 na WP. I odma imam jedan problem koji direktno utice na potrosnju baterije. Cim sam upalio telefon Osvetljenje je bilo na max. Automatsko osvetljenje ne radi, low,medium,high uvek isto. Osvetljenje MaXimum. Isao sam i na ona podesavanja gde se podesava profil osvetljenja ali nista ne reaguje. Updejtovao sam na windows 10 ali ni to nije pomoglo. Da li vi znate u cemu je problem? Hvala!

Meni to smrdi na los sensor za detekciju osvetljenja. Da je iz nekog razloga zakucao pa ocitava jednu te istu vrednost. Probaj da resetujes telefon ako ni to ne pomogne, vrati ga na 8.1 i pravac na reklamaciju pa uzmi drugi.

Juce sam u MTS-u uzeo Xl. Presao sam sa LG G2 na WP. I odma imam jedan problem koji direktno utice na potrosnju baterije. Cim sam upalio telefon Osvetljenje je bilo na max. Automatsko osvetljenje ne radi, low,medium,high uvek isto. Osvetljenje MaXimum. Isao sam i na ona podesavanja gde se podesava profil osvetljenja ali nista ne reaguje. Updejtovao sam na windows 10 ali ni to nije pomoglo. Da li vi znate u cemu je problem? Hvala!

Vracaj na 8.1 pa potom u mts ,nesto tu nije u redu .

Sent from mTalk

I nikako ne mogu da razumem zašto prelazite na Win10 pre zvanične verzije????
Ako želite win10 telefon, lepo kupite L950 i gotova priča...
Imate L640? E,onda sačekajte još par nedelja, možda meseci...ali doći će uskoro update i za nju.

Ljude uvek interesuje novo pa se zezaju sa tim... Ja sam se patio neko vreme, ali sam odustao i sad čekam zvanični bild. :)

I nikako ne mogu da razumem zašto prelazite na Win10 pre zvanične verzije????
Ako želite win10 telefon, lepo kupite L950 i gotova priča...
Imate L640? E,onda sačekajte još par nedelja, možda meseci...ali doći će uskoro update i za nju.

Pa ta 950 ima potpuno istu verziju kao na insajderu koja takodje ima po neke bagove ,cak sta vise ako si bio na fast dobijao si i ispeglanije verzije nego sto je bila zvanicna na 950 i 550 . Ja sam i 8.1 ima mnogo pre zvanicne evo sad i w10 i siguran sam da ce i zvanicna verzija da ima tu i tamo neki bag koji ce se ispravljati novim apdejtima.

Sent from mTalk

Ljude uvek interesuje novo pa se zezaju sa tim... Ja sam se patio neko vreme, ali sam odustao i sad čekam zvanični bild.

+1

Samo...KAD CE VISE TAJ ZVANICNI BUILD ?!!

A šta očekujete od tog zvaničnog builda? Biće to jedan od insider buildova koji će da puste svima. Ne shvatam čemu čekanje, od builda .73 sve radi solidno brzo, i sve bolje i bolje.

Radi solidno,ja recimo to ne sporim,mada razlika izmedju 8.1 i win10 insajdera sto se brzine tice je velika.

Radi solidno,ja recimo to ne sporim,mada razlika izmedju 8.1 i win10 insajdera sto se brzine tice je velika.

To je (verovatno) tacno, nisam koristio 8.1. Ali zasto mislite da ce final raditi bolje nego insider? Pustice neki od insider buildova i posle ce ga jos peglati.

Sent from mTalk

Ja sam i napisao u temi WP10,sto se mene tice,mogu da puste official sada.
Ne radi to lose uopste.
Ovo sto sam ja gore napisao,pratio sam insajdera do .107 Build-a.
OndaK sam se vrnuo na 8.1.

Ja sam i napisao u temi WP10,sto se mene tice,mogu da puste official sada.
Ne radi to lose uopste.
Ovo sto sam ja gore napisao,pratio sam insajdera do .107 Build-a.
OndaK sam se vrnuo na 8.1.

Ja bih probao 8.1 ali me mrzi da sve podesavam ponovo, meni i 10 radi ok. A i mnogo mi ruzno sad izgleda 8.1 ☺

Sent from mTalk

Ovo je još uvek daleko od dobrog. Tek kad SVIMA bude radio kako treba, a ne pojedincima onda može da se pušta kao zvaničan.

Zvanični se može pustiti tek kad odrade firmware za sve modele jer za sada firmware ima samo za x50 seriju. Svi 8/8.1 modeli na insajderu još uvek koriste modifikovani 8.1 firmware i najvrv zato dolazi do ovih problema koje ja imam.

Ovo je još uvek daleko od dobrog. Tek kad SVIMA bude radio kako treba, a ne pojedincima onda može da se pušta kao zvaničan.

Zvanični se može pustiti tek kad odrade firmware za sve modele jer za sada firmware ima samo za x50 seriju. Svi 8/8.1 modeli na insajderu još uvek koriste modifikovani 8.1 firmware i najvrv zato dolazi do ovih problema koje ja imam.

To u startu otpiši, neće se desiti . Ovo što sada koristimo verziju .164 će dobiti korisnici i zvanično. Jedino što sam video da još nije sređeno za stare modele u insideru u odnosu na nove modele je poneka opcija u extras , recimo display opcija je još 8.1 .

Baterija
U početku mi je baterija držala i više od 4 dana (telefon mi je telefon, ne kompjuter). Međutim, u poslednje vreme mi se učinilo kao da traje znatno kraće. Iako sam koristio Sports Tracker koji puno troši bateriju, bio sam iznenađen. Jutros zateknem telefon na samo 14 % i proverim. Preostalo 8 sati, prethodno punjenje samo 1 dan i 2 sata pre toga! Krenem da isključim wifi i onda primetim da nema oznake signala, iako sam blizu rutera. U podešavanjima piše da nema raspoložive mreže, što je apsurd, jer ih ima dvadesetak. Restartujem wifi, i dalje isto. Restartujem telefon i odjednom sve proradi. Zaključak? Nešto mu se poremetilo, a stalno traženje wifi signala i korišćenje 3G mreže umesto njega drastično je potrošilo bateriju. Pa ako je još neko primetio da baterija traje jako kratko, neka proveri wifi.

Jel krenuo redstone za l640 i ostale 8,1 telefone? Nisam ispratio...

To u startu otpiši, neće se desiti .

Za neke 8.1 modele je već pušten firmware, ali nije navedeno tačno za koje. Možda bih trebao pokušati sa ovim bildom pa da vidim ima li poboljšanja.

Jel imao neko sledeći problem: Lumia 640XL dual sim ispada iz mreže (ali ne pokazuje), telefon funkcioniše ok dok ne pokušam da zovem nekog, onda se zabaguje. Što je bitnije - nedostupan sam za pozive. Pomaže samo restart, softver 8.1 fabrički.
Najgore što ga koristim kao službeni telefon pa mi je bitno da budem dostupan.

Jel imao neko sledeći problem: Lumia 640XL dual sim ispada iz mreže (ali ne pokazuje), telefon funkcioniše ok dok ne pokušam da zovem nekog, onda se zabaguje. Što je bitnije - nedostupan sam za pozive. Pomaže samo restart, softver 8.1 fabrički.

Jesi siguran da nije do mreze? Kod mene je mreza katastrofa, dobar deo sam nedostupan iako pokazuje da ima signala (samo stizu poruke ko lude o propustenim pozivima). Tako je na svakom telefonu.

To u startu otpiši, neće se desiti . Ovo što sada koristimo verziju .164 će dobiti korisnici i zvanično. Jedino što sam video da još nije sređeno za stare modele u insideru u odnosu na nove modele je poneka opcija u extras , recimo display opcija je još 8.1 .

Ljudi kako da ja vidim koja je uopste moja verzija win 10....nigde mi ne pise 164_? evo i slike
wp_ss_20160311_0001.png

Isti problem i kod mene. Apsolutno identican. Cekam da se neko javi da vidimo sta je problem. Ako saznas, javi.

^^ piše ti lepo verzija operativnog sistema 10.0.10586.107

znači umaš build .107

pa kako onda da imam tu 164. nece nikako da mi izbaci da ga nadogradim na tu verziju...evo i sada sam probao i kaze nema update...i to na fast.

Komplet reset i onda probati ponovo.. mora tako zato što im sve radi klimavo, nesigurno..

Vrh Dno