MICRO V91
Slavan
- Učlanjen(a)
- 29.06.2013
- Poena
- 200
Dva sata u vodi ?
Da, 2h u reci. Ledena voda. Imao je udes pa dok izvukli auto dok sta ...
Uglavnom to lose citanje baterije itd je znak loseg kontakta onih pinova sa baterijom.
Dva sata u vodi ?
Da, 2h u reci. Ledena voda. Imao je udes pa dok izvukli auto dok sta ...
Uglavnom to lose citanje baterije itd je znak loseg kontakta onih pinova sa baterijom.
Dobro brate on i radi uopste...![]()
Treba da kupim svoj prvi smartfon i najbliži sam Lumiji 640 (možda i XL, znaću kad vidim uživo). Pitanje za Dual Sim model: postoji li bilo kakav problem, neprijatnost, glupost ako je u DS telefonu samo jedna kartica? MICRO V91 reče "Ne svidja mi se DS zbog toga sto ne bih koristio dve kartice a uvek stoji ono ****** da nema karticu gde pokazuje signal." To nisam shvatio. Uglavnom, ja imam samo jednu karticu, ali na putovanjima (npr, par meseci godišnje) koristim i dodatnu. Očekujem da DS telefon sa jednom karticom radi isto kao da je SS. Čak i bolje, jer nigde ne mora da me pita sa kojom karticom nešto hoću da radim. Da li je tako ili postoji bilo kakva neprijatnost, problem, detalj...?
@MICRO V91 Šta se tačno nalazi tamo gde pokazuje signal ako nema kartice?
Planiram za mesec-dva da menjam telefon, za sad su u igri lumia 640 i huawei ascent p8 lite. Ima li neko da je koristio oba, da napravi neko poredjenje?
Zar P8 Lite nije telefon sa 8-jezgarnim procesorom i 13MP kamerom i pri tome je skoro 2x skuplji od L640? Više je u rangu lumije 640 XL, 830 ili 925 cenovno gledano a i po nekim karakteristikama.
Verovatno pise negde na prethodnih 40 strana, ali da ne citam bas sve, koliko je komlikovano prebaciti ili sinhronizovati kontakte sa google acc. na wp? Ostali podaci su mi nebitni, samo kontakti.
Naručih Lumia 640 DS i to bez gledanja. Mrzelo me da idem do radnje, pa sam završio telefonom. Sad samo da vidim da li će da stigne. Razmišljao sam o XL, tim pre što u klipovima deluje kao da je jedva malo veći, a ima osetno veću bateriju, plus bolju kameru. No, na kraju me upravo kamera najviše odbila (uz dimenzije i cenu), jer je 13 MP, pa i daleko veći fajlovi. Kako kaže DjoleMC, za pravo slikanje koristim fotoaparat, ovo na telefonu mi je bekap da uslikam nešto kada nisam poneo aparat. Tako mi 8 MP savršeno odgovara. Sve u svemu, nadam se da ću već sutra dobiti telefon. Trebalo je da bude crni, ali javili da im je ostao samo plavi. C'est la vie. Kad stigne, javljam prve utiske.
Tamo pise da je fotka upucana sa L 720 ...
Pozdrav svima. U kojoj radnji moze da se kupi 640 lte? Svuda je ds. U obzir dolaze samo radnje sa legalnom 2 god garancijom.
Stigao Lumia 640 DS, plavi (cyan). Garancija je od uvoznika, ne globalna. Kutija prilično razočaravajuća. Jedna mizerna verzija šturog uputstva na nemačkom, uz jedan kao kupon sa natpisom "Bild". Napravljen u Vijetnamu. Kvalitet izrade normalan, mada vidim da je to "odličan" u svetu smartfona i tableta. Deluje solidno i čvrsto, ništa se ne ugiba i ne škripi. Mala primedba da je nekako suviše tanak, pa se nezgodno podiže sa ravne površine. Vidim da će jagodice brzo da kukaju.
Što se tiče daljih komentara, sve uzimajte sa rezervom, jer telefon imam tek pola dana, a prethodno nisam nikada koristio smartfon.
Meni je plava boja super. Slika na telefonu prelepa, nije mi potrebna veća rezolucija. Napolju na suncu vrlo čitko. Kamera napolju odlična, mada su boje prilično zasićene (stara fora da lošije deluje bolje). Unutra nisu dobre, da se ne lažemo. A možda je potrebna i vežba. Okinuo jednu sliku iz ruke skroz bezveze, možda sam i pomerio telefon.
Sistem je zauzeo 3 GB. Sve radi odlično, osim par sitnica. Desi se da pritiskam back "taster" i da se baš ništa ne dešava. Ili da okrećem telefon, a on ne rotira sliku dosta dugo. Zaključih da se to dešava kada aplikacija nije potpuno učitana. Recimo, u IE otvorio Google Maps i zatvorio ga. Kod novog pokretanja, sve dok se strana ne učita bar delimično, back praktično ne radi. Rotacija ekrana prilično nervira, jer je daleko od trenutnog okretanja koje ja očekujem. HERE Maps me izluđuje. Kod pokretanja traži register ili signup i oba linka rade. Međutim, ispod njih postoji i link tipa "Or, let me jump right in". Klik na to ne reaguje, niti postoji bilo kakva indikacija da je klik registrovan. Posle puno pokušaja, samo se vrati na početni ekran. Proverio bezbroj puta, ekran funkcioniše normalno, odnosno registruje pipanje i u tom delu, ali link u toj aplikaciji jednostavno ne radi.
Sveukupan utisak odličan. Ništa ne zastaje, ne trza, ne blokira. Dosta frustracija potiče od mog nepoznavanja WP i uopšte logike rada smartfona. Ali, izgleda da sve ima kako treba i da sve radi.
Pozive i poruke, najbitniji deo, nisam još probao i ne znam kada ću moći. Nemam mikro SIM.Niti ikoga u blizini da mi pozajmi.
E-mail i milion drugih stvari još nisam probao, jer tek treba da napravim plan kreiranja Microsoft naloga (koji neke aplikacije traže) i koje podatke da unesem da špijuni progutaju kao hijene.
Ceo telefon je magnet za otiske (zadnja maska nije mat). Raspored dugmića je meni ok.
Ja sam zadovoljan do oduševljen.
Ja sam uzeo u telenoru LTE ne znam ovako jel ima jos negde.
Mozes preko telenor banke da uzmes tel na 24 rate oko 21000 je mozda sad i malo manje ne znam. I posle tri meseca placanja rata mozes da odplatis ceo telefon odjednom i raskines ugovor.
Hvala na odgovoru. Da li moze da se uzme samo telefon, bez tarifnog paketa? Svratio sam danas do njihove poslovnice i kazu da ne moze samo telefon da se kupi.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari