Šta je novo?

Microsoft Lumia 640 , 640XL

Uskoro jedan posedovalac L640 manje. :D Salu na stranu, prodavacu svog ljubimca, iako sam u sustini strasno zadovoljan njime, i mislim da je za novac koji sam platio (21k u Handy-u, sa sve MS garancijom, fiskalnim...) apsolutni best buy u klasi! Ipak, Google servisi ce mi u narednih par meseci trebati vise no inace, pa cu se jednostavnosti radi prebaciti na Moto X Play, ali i posto inace volem da menjam telefone, a vec dugo sam na ovome... :D

Eto ga uskoro na oglasima, sa tri backcover-a, pa ako je neko zainteresiran, uvek radje prodam ljudima sa Bench-a nego strancima... :)

Poz.

Koja je zemlja porekla/proizvodnje tvoje L640 ?

Ne znam, a nisam blizu kutije... DS model je.

Vietnam. To dobro, ili lose..? :D

Tamo im je fabrika i moja 735 je iz Vijetnama.

Postovani clanovi foruma, razmisljam da kupim Lumia 640 XL LTE preko Telenora, pa me interesuje kakvi su vasi utisci. Kako vam se cini rad aplikacija? Citala sam dosta da je Viber problematicna aplikacija, ali me interesuje da li se nesto promenilo po tom pitanju. Inace, meni su Viber i Skype, kao i ostale aplikacije za komunikaciju od kljucnog znacaja, pa me, shodno tome, interesuje i kvalitet rada ovih aplikacija na MS operativnom sistemu. Nikada ranije nisam koristila MS telefon, vec samo Android i to HTC Sensation XE, pa nisam sigurna hocu li se uopste snaci sa ovim i da li ga vredi uzeti. Svaka preporuka bi mi mnogo znacila. Zahvaljujem na odgovoru.

Poslednja izmena:
Mozda ruznije izgleda (viber), ali svakako radi. Skype je microsofr-ov tako da ce uvek i raditi OK.

Od poslednjeg Viber apdejta ne stižu ili kasne notifikacije.

Meni na L1520 radi viber nirmalno kao i u zadnje vreme. Jedno vreme je bilo bas mucenje i sa viberom cak i sa wa. Ali sad je dosta bolje

Pa ne znam kako mzete da kazete da radi kad ne radi krsteno? Jel vam zvoni fon kad vas neko zove, a telefon je zakljucan? Djavola. Notifikacihe nekad stizu odmah, nekad kasne, a nekad ne stignu uoste. Mislim, necu da gresim dusu, ovo se desava kod nene na l640 ds, ne znam kako je kod vas, mozda sve radi perfektno, ali cisto sumnjam. Zasto navoditi devojku na pogresan izbor ako joj je viber toliko bitan. Bolje neka uzme lepo neki android gde viber radi u fullu i ima vise opcija i mnogo lepse izgleda. Javiber ne koristim puno, tak da mi to nije od znacaja, pa mi je wp zakon jos uvek. Ali zato da napomenem da wa radi bas dobro. Mozda fali neka funkcija sa androida, mozda ne izgleda tako lepo, ali radi, i to extra, kao i messenger, za raliku od vibera koji nije ni prineti onom na androidu. I te boljke se vuku mesecima, da ne kazem godinama i bezobraznici nikako da srede. A sa svakim novim update-om situacija identicna. Mislim da bi posle svakog update-a trebali pokrenuti nagradnu igru, pronadji razlike.

I ja sam sa viberom bas imao problema, radio je samo dok si u aplikaciji, ako se ugasi ekran ili ako je app u pozdini nista nije stizalo. Dok nekima sve radi normalno... Jednostavno rizican je, niko ne moze da garantuje da ce biti bez problema

Korisnik lumia 640xl. Sto se tice price o viberu. Isti mi je instaliran na telefonu i nije na sd kartici latest version.
10 dana u grckoj, non stop na wifi netu, zvoni telefon zakljucan kad me neko zove, stizu notifikacije i poruke nisam primetio da kasne.
Whatsapp radi odlicno takodje isto i za skype nisam imao problema.

Ja bi stvarno voleo da ovo ne radi daa mogu da potvrdim vasu pricu. Jedino mi fali video call preko vibera eto to nema.

Sto se androida tiche i vibera npr ku*cu ne valja aplikacija na htc desire x.

Ipak sve je to izgleda da kako kome radi.

I da slazem se odvratno izgledaju aplikacije u odnosu na android, ali rade meni sve bez bugova i lagovanja tako da se drzim ja windowsa dok ne zatvore kucu...

Poslednja izmena:
I meni zvoni uvek i stizu notifikacije. Ranije je bas bilo bagovanja. Dok je sad na zavidnom nivou. E sad ja u tudje ime ne mogu da pricam. Moj brat ima L535 i komuniciramo iskljucivo preko vibera. U zadnjih 3-4 meseca skoro pa perfektnl funcionise. E sad ako devojka ne bude imala srecu pa joj ne bude radio kako treba onda ***. Ako bas nece ni malo da rizikuje neka uzme neki android do 200€ i to je to

Do pre 7 dana sam imao L640DS i mkgu da kazem da je viber radio odlicno. Nikakva kasnjenja niti drugih problema.

Meni se samo jednom za dve nedelje koliko imam L640 desilo da stigne notifikacija o novoj poruci a da je samoj poruci trebalo 10-ak sekundi da se učita. Inače Viber normalno zvoni dok je fon zaključan.

Meni je telefon poceo bas da baguje... Sam mi ponekad prebacuje na hrvatsku i albansku tastaturu ( :D), viber radi ocaj zivi... Ako procitam poruku u viberu, ne izbrise je iz notifikacija nego ostaje tu. I notifikacijanostaje za svaku pojedinacnu, bez obira sto sam kliknuo na nju i iscitao sve poruke. Uzas zivi ako se kuckate sa nekim ko mnogo poruka kuca za redom.

Dalje, zna random da mi se mreza zakuca (tipa nece internet ivsl), prpradi odmah nakon sto upalim i ugasim airplane mode. Mislim da cu ga se brzo otarositi :D Imam ga dosta dugo, od kako je izasao, ali mislim d aje u prvoj lini andrid mnogo bolji sistem, ali ovaj telefon je savrsen za nezahtjevne korisnike.
640 DS model je u pitanju -_-
Da napomenem, ako izuzmem ovu glupost oko notifikacija, Whats up radi mnogo mnogo bolje.

Meni stize sutra 640 lte. Usao sam u lumia sektu :)

Dobro došao Miki nadam se da ćeš biti zadovoljan sa Lumia telefonom ja sam prezadovoljan.

Ja nemam nikakvih problema od gore navedenih, ali izgleda da DS model nije najbolje rešen.

Sa lte modelima niko nije imao problema is gornjih postova?

Ja imam lte ,i viber radi dobro ,samo sa jednog broja ne dobijam notifikacije .

Devojci je radilo dobro do pre neki dan. Pricam za viber. I od pre neki dan uopste joj ne stizu notifik dok ne udje u samu aplikaciju. Nije nista azurirano. Model xl lte.

Tako radi i messenger,i whatsapp,stignu nekoliko poruka u action centru ti tapnes na jednu vidis sve poruke ,al u ac ostaju ove na koje nisi tapnuo .

Jel ima neko dugme da ocistis sve poruke iz ac-a? I procitane i neprocitane.

Pa ima clear all ,ili povuces sa dva prsta udesno ,al fora kad pomeris poruku i dalje ti na plocici stoji notifikcija jer nisi usao u aplikaciju.

Vrh Dno