Šta je novo?

Microsoft Lumia 640 , 640XL

Prezadovoljan sam telefonom, posle samo dana koriscenja. Tesko da ce mi pasti na pamet da se vrnem na android.

Elem...citam komentare u store-u...Bing Translator je imao srpski - a sad nema? Zasto?

Koja je cena?
Vezano za translator, jel mislite za jezik aplikacije ili jezik za prevodjenje? Za prevod ima i latinica i cirilica vec mesec-dva, samo sto nema offline. Ja ga ne koristim, posto je modern translate mnogo bolji...

Da kao sto sam rekao vazi za datum kupovine telefona, aktivacije je bila do kraja avgusta ali je prolongirana i za septembar
imam 640 XL LTE i aktivirao sam tu free opciju i na mail mi je stigao aktivacioni kod za ofice 365 koji sam instalirao na racunaru. dokumenta trpam u cloud a sa telefona ih citam :)

E, koliko se secam, ako uzmes onaj paket gde placas 1290din, onda telefon kosta skoro 19000, dok je za slican paket u mts-u cena telefona oko 5500din, kao i u vipu. :)

E, koliko se secam, ako uzmes onaj paket gde placas 1290din, onda telefon kosta skoro 19000, dok je za slican paket u mts-u cena telefona oko 5500din, kao i u vipu. :)
Da, ali na VIP-u je to obican 640, nije 640 XL

Da li ima nekoga da je instalirao win10 na 640xl i zeli da podeli utiske..?

U telenoru od danas ima i 640 LTE u prodaji. Cena preko telenor banke 21000 din sto i nije bas mnogo ipak dobijes legalni telefon sa garancijom proizvodjaca. Ja sam ga vec rezervisao u krusevcu.

640 XL mi je ipak bio preveliki.

A preko paketa ispada solidno meni recimo na play+ duo bi bio 12000 din . Zato ja razmisljam da ga uzmem na godinu dana preko telenor banke i dobijes 30% popust na pretplatu. Tako da za godinu dana mogu da uzmem neki drugi telefon.

Poslednja izmena:
Cekaj, jel ovo cena bez ugovorne obaveze ili ne? Posto u vipu tako kosta 30000din...

Cekaj, jel ovo cena bez ugovorne obaveze ili ne? Posto u vipu tako kosta 30000din...

21000 preko banke njihove . Na rate godinu dana ili dve godine kako hoces . E sad posto dobijes 30% popusta na pretplatu za vreme odplacivanja tog telefona imas ugovorenu obavezu.

Gde vidis tih 32000 ? http://www.telenor.rs/sr/Privatni-korisnici/webshop/Mobilni-telefoni/Microsoft/Lumia_640_LTE
Idi na tab cenovnik cena je 21800 din . edit aha vidim sad, to je cena za kes 32000 ? Ali ovo na godinu dana na rate se isplati ja mislim . Cena je malo veca nego ovako po kupujem prodajem a imas i popust , i jos placas na rate.

Jesu cene kod nasih operatera pa i legalnig distributera uvek bile prevelike. Ne znam zasto je to tako. Ali opet kazem ima jednu veliku prednost kupovina kod operatera jer dobijes garanciju proizvodjaca. Sto znaci cak i ako te oni zezaju nesto , mozes direktno proizvodjacu da se zalis. Znam decka koji je dobio potpuno novi telefon 5 meseci pred istek garancije. Zalio se Nokiji i oni odobrili zamenu za nov tel.

Poslednja izmena:
Koja je cena?
Vezano za translator, jel mislite za jezik aplikacije ili jezik za prevodjenje? Za prevod ima i latinica i cirilica vec mesec-dva, samo sto nema offline. Ja ga ne koristim, posto je modern translate mnogo bolji...

ne, nisam mislio na jezik aplikacije - to je nebitno ;)

Inace...ne znam o kvalitetu aplikacija, tek sam presao na WM platformu, ali mi komsija kaze da je uz pomoc Bing Translatora polozio ruski na ekonomskom fakultetu (covek ima 36 godina, nije bio bas u fazonu da krene da uci ruski sa kojim se nikada ranije nije sretao) :d

MTS nema 640 LTE, a Telenor ima samo 640 LTE od 640/XL/DS/LTE. Ne mogu se porediti kada nema istog telefona.

A sto ne mogu? Pa to je isti telefon, samo sto ovaj jedan ima 3g, a ovaj 4g...kod nas ni 3g ne radi kako treba, a kamo li 4g, tako da su u sustini to isti telefoni...platiti 18000 i jos svakog meseca placati po 1300din i imati 4g nikako nije isto kao platiti 5500din i onda mesecno placati 1400din...realno, ova druga opcija je mnogo povoljnija. :)

Ja pricam za uzimanje telefona i nekog postpaid paketa, meni se tako najvise isplati... :)

Pa nije isto, MTS ima samo 640 Dual SIM, a Telenor i VIP samo Single SIM LTE. To nisu isti telefoni :) (po meni 640 Dual SIM vise vredi, iako je jeftiniji svugde od LTE single SIM varijante)

Dragi moji,
Kako da iskljucim autocorrect opciju? :)
Izvinjavam se unapred ako odgovor vec postoji. :)
Ponosna vlasnica plave Lumie 640 DS. ;-)

Hvala Alpha, probala Sam Ali nesto ne mogu da se snadjem...
Tj. ne vidim nikakvu opciju da ga iskljucim. :(

Kupio sam full verziju metromail-a. Medjutim, u trenutku kada dobijem mail na default account-u (MS account) - i dalje mi notifikacije dolaze iz outlook-a.

Pitanje glasi - kako podesiti aplikaciju da mi notifikacije dolaze preko nje, odnosno da mi metromail bude default app?

hvala

U notifications+actions iskljuci notifikacije za Outlook. Primace mailove, ali nece nista da javlja.

Ja pricam za uzimanje telefona i nekog postpaid paketa, meni se tako najvise isplati... :)

U MTS-u telefon na 24 rate i paket "Priča plus" uz 50% popusta:

640 DS + paket Priča plus....mesečna cena: 1040 telefon +525 paket=1565din (37.560 din za 24 meseca)

640 XL + paket Priča plus....mesečna cena: 1500 telefon + 525 paket=2025din (48.600 din za 24 meseca)

Poslednja izmena:
Battery saver kaze:

Lumia Camera 1.7%
MetroMail 1.4%
Messaging 1.4%

sve ostalo je <1%

aa 3.6% !?

Da li je moguce da mi je glupa igrica (aa) ovako ubila bateriju? Sinoc u 22h baterija je bila napunjena, jutros kada sam se probudio (oko pola sedam) - bila je na 42%. Alarm me probudio, inace telefon nije diran tokom noci (wi-fi, GPS - sve iskljuceno)?

Meni internet najvise skida. Kad telefon ostavim sa ukljucenim internetom, baterija ujutru ispraznjena za 10-20%. Kad ga iskljucim, za oko 1-2%...

Probacu tako. Iskljucicu DataConnection, pa da vidim. Ali svejedno....drasticno mi je da od uvece do ujutro (8-9 sati stand by rada), bez koriscenja - baterija padne za 60% :sceptic:

Meni je nejasno kako je uz Play + Duo 640 XL LTE kostao 13.000, a 640 LTE 11.970. Nesto mi je naduvana cena obicne 640, ako uporedimo sa XL...

Nazad
Vrh Dno