Šta je novo?

Microsoft Lumia 640 , 640XL

Navivigacija radi odlicno cak bolje od mio moov 300 koju sam imao, brze nalazi satelit, nikad ga ne gubi... pokrece se za 3-4 sekunde... mape su besplatne, skines ih koristis offline bez neta, ima srpski glas takodje

Kako namestiti srpsku glasovnu navigaciju? Nadam se da ne mora ceo telefon da bude na srpskom jer onda nista od Kortane.

Otvori navigaciju, pa onda skini srpski glas i to je to, ne mora jezik telefona da se menja...

Ja mislim da proizvodjaci telefona mnogo preteruju s rezolucijom ekrana.... Pa pogledajte prosecan laptop sa 15" ekranom, on ima gotovo istu rezoluciju kao uredjaj 3x manji, da ne pricamo o recimo lg g4... Cemu to?

Razlika je u tome što mobilni držiš 3 puta bliže očima nego laptop

Hvala puno. Bas sam provalio na here drive.

Na here maps ne moze? Cini mi se da je na starom simbian telefonu moglo i za pesacku i za vozacku.

Ne znam dal je, ali izgleda mi da je na mom telefonu upravo otisao Earphone :( Jedva ali jedva se cuje nesto. Dok speaker radi normalno...

E bas sam se izbedacio upravo...

Update: kako sam napisao poruku i pozalio, tako sam ponovo probao da okrenem 9000 i sad se lepo cuje. Izgleda da telefon oseca kad se neko pozali :) Moram da vidim sta je to, pocinjem da tripujem da oce od vrucine :p

Poslednja izmena:
desava mi se svakodnevno da mi stigne poruka vas propusten poziv itd, neko me zove, prvi put sam nedostupan, i posle minut-dva mi odmah zvoni a u medjuvremenu stigne poruka da imam propusten poziv . . u pitanju je nova lumia 640 xl iz telenora, i telenor sim kartica .. poprilicno je iritantno . . ima li jos neko slican problem?

Mislim da je to pre do mreže, meni se to često dešavalo prošlog meseca na mts-u.

zivim u delu grada gde imam i pun 4g signal, tako da ne verujem da je do prijema, jedino ako nije nesto do kartice . .

Jednostavno, do same mreze je.

Jednostavno, do same mreze je.

moze li obrazlozenje neko za tako iskljuciv zakljucak? to bi znacilo da svako ko je telenor mreza ima isti problem a nema . . imam najvise ljudi u toj mrezi i nikad mi se to ne desava kad zovem nekog osim ako stvarno nije nedostupan.

Ja taj problem imam u telenoru od kako sam presao na postpejd ,vec 6 god.

moguce da je bas zbog 4g mreze jer na njoj ne mozes primati pozive, tj kada neko pokusa da te zove, telefon se vrati na 2g ili 3g. moguce da ne uspe da promeni mrezu i zato si nedostupan. mada, meni se to desava po nekad na telenoru oduvek, na postpaidu sam oko 10god

Takodje da potvrdim da je to poprilicno normalna stvar i na VIPu. Zato kad god je neko nedostupan, za svaki slucaj oktenem jos jednom.

Ovako...

Imam opasnu dilemu izmedju ova dva telefona.

640 XL je mnogo mocan telefon za ove pare mogao bih da uzmem u telenoru u ponedeljak za 14000 din na 6 meseci. Sto je super, imao bih i legalnu garanciju i to sve. Ali ne znam da li cu moci da se naviknem na velicinu. Dolazim sa 720 i to bi mi bio ogroman korak, ne volim velike telefone.

Zato bih vise voleo da uzmem 640 jeste losija kamera ali u principu i on je dobar telefon , i manji je :) . Ali njega bih morao da uzmem negde za kes 130-150e i to naravno ne daje niko garanciju proizvodjaca vec su sve to one njihove garancije servisa koje u vecini slucajeva ne vrede nista.

Sta vi mislite ? Koja je preporuka ?

Sad nesto razmisljam ja moram da prodjem kroz proces navikavanja i ako uzmem 640 jer 720 je mnogo manji telefon. Pa racunam ako vec moram da se privikavam na veci telefon bar da se privikavam na bolji telefon :D I da lepo uzmem XL . Koji ce me inace i kostati manje jer uzimam preko telenora za 100e prakticno i to na rate.

Poslednja izmena:
Iz mog iskustva, vise mi znaci reci KP preprodavaca, nego nekog naseg legalnog servisa (mada mislim da je Microsoft/Nokia drugaciji). Cak i sa Telenorom imam lose, cak najgore kod nas, iskustvo sa garancijom.

Zato... gledaj sta ti vise odgovara kao telefon, a mozes uzeti.

Jeli se dobija Office 365 na godinu dana uz Lumiu 640 I 640 XL uzetih preko Mts-a?

Zar ta promocija nije trajala do kraja juna?

Ta akcija je završena u Junu čini mi se. Ja nisam uspio da dobijem office 365 ako neko zna način na koji se još uvijek može dobiti da nam objasni ovdje :)

Iz mog iskustva, vise mi znaci reci KP preprodavaca, nego nekog naseg legalnog servisa (mada mislim da je Microsoft/Nokia drugaciji). Cak i sa Telenorom imam lose, cak najgore kod nas, iskustvo sa garancijom.

Zato... gledaj sta ti vise odgovara kao telefon, a mozes uzeti.

ovo nije tacno za garanciju telenor ,( bar za mene ) dva meseca pred isteka garancije i ako imam obnovljen nov ugovor 4 meseca ranije , riknemi nokia lumia 620 ,
poslata na banovo brdo servis promobi , ljudi odradili extra zamenili selu plocu sad nov telefon

WP_20150608_019.jpg

Ta akcija je završena u Junu čini mi se. Ja nisam uspio da dobijem office 365 ako neko zna način na koji se još uvijek može dobiti da nam objasni ovdje :)

Ako si kupio telefon pre 31.6 trebalo bi da možeš da aktiviraš Office 365,mislim da je rok za aktivaciju 31.8.2015.

ovo nije tacno za garanciju telenor ,( bar za mene ) dva meseca pred isteka garancije i ako imam obnovljen nov ugovor 4 meseca ranije , riknemi nokia lumia 620 ,
poslata na banovo brdo servis promobi , ljudi odradili extra zamenili selu plocu sad nov telefon

Pogledajte prilog 175712

Kako je netacno tj.odakle ti znas kakvo je bilo moje iskustvo?
Ako je tvoje drugacije to ne znaci da sam ja slagao za moje pa da kazes da je neracno :) ja sam sa njima najgore iskustvo imao. To jeste tacno.

ok alfa verujemti , jednoje problem sa telenor a drugoje sa servis , obicno servis je problem

Ja sam uspeo da aktiviram 365 pre neki dan, a telefon kupljen sredinom meseca... Znaci skini sa stora 365 gift i povezi sa microsoft nalogom. Imas i skype 60min.... Barem kod mene je tako bilo....

Ja sam uspeo da aktiviram 365 pre neki dan, a telefon kupljen sredinom meseca... Znaci skini sa stora 365 gift i povezi sa microsoft nalogom. Imas i skype 60min.... Barem kod mene je tako bilo....

Koji ti je region u telefonu nastelovan i sa cijom sim (telenor, mts. vip) karticom si aktivirao?

Vrh Dno