Šta je novo?

Microsoft Lumia 640 , 640XL

Slazem se ,na prenesi i surfuj basic 1200 din pretplata tel kosta 19980 din :D e sad na prenesi i surfuj standard tel je 12000 ali pretplata 1500 ako se secam dobro ,ali izgleda da za ovaj tel ne vazi 30% popusta na pretplatu .

Poslednja izmena:
Kakve su saljivdzije ovi iz Telenora, uz Prenesi i surfuj basic, 20.000 obicna 640 hahaha.

A pogledajte koliko su male razlike za 12 vs 24 meseca ugovorne obaveze...

Kakve su saljivdzije ovi iz Telenora, uz Prenesi i surfuj basic, 20.000 obicna 640 hahaha.

Uvek je tako kada se u ponudi pojavi novi telefon cena je bezobrazno visoka. Nakon nekog vremena cena se upristoji i bude realnija, e sad ko želi čekati da prođe nekoliko mesci na jeftiniji model naka čeka ili ukoliko želi odmah i sada neka uzme preko Mađarske ili od nekud gde su cene normalne. Žao mi je što smo mi u takvoj zemlji gde može legalno da se otimaju pare od naroda bez ikakvih posledica po tog koji to radi ali sve na fin i legalan način (u skladu sa zakonom).

Ja sam želeo da kupim Lumiu 640 ali sam isto znao dok se ne pojavi proće neko vreme, takođe treba da prođe i vreme dok se cene modela ne unormale tako da sve kada se sabere ipak nisam pogrešio što sam se opredelio za L735 umesto da sam ostao da čekam na L640. Sve u svemu još jedno godinu dana treba da prođe da bi cena bila prihvatljiva na žalost da napomenem još jednom kažem živimo u državi bezakonja.

Poslednja izmena:

Ja sam odlucio da je uzmem preko telenor banke na godinu dana.

Prednosti su to sto za godinu dana mogu da uzmem opet novi telefon a i cena je pa ok . Msm telefon na 12 meseci je 21000din sto je samo 20e vise nego na kupujem prodajem.

I plus dobijem 30% popust na predplatu i tako dobijem play + duo za 1100din . Tako da mislim da je to relativno ok varijanta.

Druga opcija mi je bila da dam uz play + duo 13000 din na sest rata i da imam ugovorenu obavezu dve godine i mesecno 1600 din za paket umesto 1100din

Kad se sagleda sve ukupno malo mi skuplje izlazi preko banke na godinu dana ali zato mi je ugovor samo godinu dana pa mogu posle da uzmem neku 840 ili tako nesto :) .

Inace idem danas da uzmem 640 LTE u telenor. Ne svidja mi se DS zbog toga sto ne bih koristio dve kartice a uvek stoji ono ****** da nema karticu gde pokazuje signal.

Ovi u telenor malo vise skuplji od najskupljeg [emoji1]

Pa uvek je legalni distributer skuplji.

Ali 21000din i nije toliko preskupo u odnusu na ostala mesta kod nas za koliko mozes da ga kupis.

A to sto je na ugovor to je nebitno . Ja mogu 3 meseca da placam rate i onda iskesiram pun iznos do 21000din i raskinem ugovor. I dobijem legalni telefon za 20e vise nego da kupujem neki kod kp preprodavaca sa nelegalnom ili nikakvom garancijom.

Ali ni to ne moram jer imam 400din mesecno ustedu na paketu dok placam rate. Po meni je to sasvim ok.

Inace prvi utisci su dobri svidja mi se telefon.

Ima losiju kameru u losem osvetljenju od L720 ali dobro kamera mi nije ni toliko bitna na telefonu tako da zadovoljan sam .

Poslednja izmena:
Ako su oni glupi i da ti naplate cenu od 21000 bez penala za raskid ugovora (svako naplacuje penale.tako barem bilo do sada) e onda ti se isplati telefon donekle

A ja sam pre neki dan gledao taj telefon iz telenora u rukama.sa garancinom jos 23 meseca i 5 dana.znaci sve kao kod tebe ali cena 18000 znaci povoljnije i jos bez preplate,ali cekam da padne ceba na jedno 16000 i sta je povoljnije [emoji1]

Ako su oni glupi i da ti naplate cenu od 21000 bez penala za raskid ugovora (svako naplacuje penale.tako barem bilo do sada) e onda ti se isplati telefon donekle

Nema nikakvih penala. Dozvoljeno ti je da posle 3 meseca odplatis kompletan kredit i raskines ugovor.

A ja sam pre neki dan gledao taj telefon iz telenora u rukama.sa garancinom jos 23 meseca i 5 dana.znaci sve kao kod tebe ali cena 18000 znaci povoljnije i jos bez preplate,ali cekam da padne ceba na jedno 16000 i sta je povoljnije [emoji1]

To je ok varijanta i ja sam gledao tako nesto iz vipa imao jedan ali bio duo sim sto se meni ne svidja.

U tom slucaju ovamo je jedina prednost sto se telefon i garancija vodi na moje ime. Ako je to uopste i neka prednost ?

I prednost je to sto imam 30% popusta za vreme trajanje te odplate. Znaci nekih 400din manje mesecno.

Ja pretplatu koristim u svakom slucaju sa telefonom ili bez ovako imam 30% popust.

Msm u telenoru ti traze licnu kartu kad predajes tel na servis . I u servis salju i anex ugovora. E sad da li mogu da nosim telefon i garanciju na bilo cije ime to ne znam verovatno da mogu.

Poslednja izmena:
To je dobro sto posle 3 meseca mozes da raskines ugovor jel mu je tako cena 21800 sto je realno a ne 32000 za odmah kes u ruke njima e sad
Ja jesam tamo citajuci skontao da raskines za telefon ugovor ali pretlata ostane ili? Ili nema ni pretplate vise?
E sad najbolje da niko ne reklamira telefon i nosi ga tamo i bla bla
Dal treba licna karta.moguce cimnes coveka na kraj.ali kad imas racun i garanciju zasto bi trebalo ali kod nas sve moguce [emoji3]

To je dobro sto posle 3 meseca mozes da raskines ugovor jel mu je tako cena 21800 sto je realno a ne 32000 za odmah kes u ruke njima e sad
Ja jesam tamo citajuci skontao da raskines za telefon ugovor ali pretlata ostane ili? Ili nema ni pretplate vise?
E sad najbolje da niko ne reklamira telefon i nosi ga tamo i bla bla
Dal treba licna karta.moguce cimnes coveka na kraj.ali kad imas racun i garanciju zasto bi trebalo ali kod nas sve moguce [emoji3]

Pretplata ti se vraca na normalnu cenu i mozes da menjas paket radis sta hoces nikakvu obavezu vise nemas .

Hm ... Sta mislite zasto li je ovaj punjac za L640 ovako slab ? Msm 750 mA .

Ja sad punim sa 1.3 A , punjac jos sa stare Nokie N97 mini . Za lumiu 720 koja ima manju bateriju dobio sam punjac od 1.2 A . A na ovoj samo 0.75A .

Razmisljam se koji da koristim . Msm telefon punim uglavnom samo nocu tako da mi brzina punjenja i nije bitna

Pa uvek je legalni distributer skuplji.

Ali 21000din i nije toliko preskupo u odnusu na ostala mesta kod nas za koliko mozes da ga kupis.

A to sto je na ugovor to je nebitno . Ja mogu 3 meseca da placam rate i onda iskesiram pun iznos do 21000din i raskinem ugovor. I dobijem legalni telefon za 20e vise nego da kupujem neki kod kp preprodavaca sa nelegalnom ili nikakvom garancijom.

Ali ni to ne moram jer imam 400din mesecno ustedu na paketu dok placam rate. Po meni je to sasvim ok.

Inace prvi utisci su dobri svidja mi se telefon.

Ima losiju kameru u losem osvetljenju od L720 ali dobro kamera mi nije ni toliko bitna na telefonu tako da zadovoljan sam .

pa zar telefon nije 23.000 kod dilera regularnih (da ne reklamiram, znate na koga mislim) - dakle ne "kupujem-prodajem", ne "SZTR Djosa", vec ono kao....legalna prica, sve u full-u. Pa bolje i to nego dati pare lopovima iz telesmora/telekonja/vip-a. Kod operatera nikad vise kupiti telefon (osim kada/ako ikada budem imao potrebu za mega skupim paketom/pretplatom, kada je svaki fon moguce uzeti za dinar).

inace...iskljucio sam DataConnection i baterija se ok ponasa. Za 9h - imao sam 20min razgovora, 10min upotrebe wifi-a - baterija se spustila za 8%. Medjutim....ono nocas mi je bilo prosto neverovatno. Stand by, sa ukljucenim Data Connection-om, za nekih8h je otislo oko 60% baterije.....

...jos uvek mi je neverovatno...

To ti je battery drain i ja sam ga dva puta doziveo ,dok je recimo Boris rekorder :D

Jeste li pronašli zašto se to dešava?
Ja sam izuzetno zadovoljan trajanjem baterije na L640; izdrži bez problema ceo dan, uz dosta "mučenja".

Dobih pre par dana Lumiu 640 LTE i stvarno je baterija odlična. Dva dana izdržala "opušteno" ;)

Kakav je SIM management na 640 DS? Kako se ponaša baterija sa dve SIM kartice?

Kakav je SIM management na 640 DS? Kako se ponaša baterija sa dve SIM kartice?

Prilicno jednostavan ako mene pitas. Kao neko ko je navikao na DS nacin funkcionisanja (sluzbeni+privatni broj: nezamislivo mi je da nosim dva telefona) - do pre nedelju dana sam bio na DS android telefonu, sad sam presao na 640 DS. Nista jednostavnije, ali nista ni komplikovanije nije na WP platformi u poredjenju sa Androidom.

Baterija....imam problem sa njom. Kad pogledas prethodnu stranu, videces sta mi se desilo. SOUTH rece da je u pitanju battery drain. Nadam se da se nece ponavljati :D. Trenutno mi je baterija na 79% (napunjena juce oko 11h prepodne) - ali prethodna 24h nisam narocito drndao telefon. Pre toga - mogao si da procitas ovde sta mi se desilo.

Sacekacu da se isprazni, pa kad je napunim ponovo - ukljucicu DataConnection da vidim da li ce se "curenje" ponoviti.

Poslednja izmena:
Nikako ne mogu da vratim backup na lumiu 640 . Zeza me verifikacija . Kad stavim da me pozovu ili posalju sms niti me zovu niti salju sms sa kodom. Cekao sam i po 10 minuta i nista. A treba mi taj backup zbog nekih aplikacija koje su sklonjene sa store sada. Mada ne znam da li moze da ih vrati ni kroz backup sad.

Sestra planira da uzme ovaj telefon pa mi recite da li je ovo dobra opcija?

Na L640 3G ume da radi neuobicajeno sporo. Slicno vazi i za wifi

Poslednja izmena:
Nisam još probao 3G, ali na WiFi radi odlično, isto kao i Note 3 koga koristim uporedo sa 640 LTE.

Kada recimo ima protok bas veliki, ume da bude sporiji (na wifi).
Ja sam uglavnom radio testove na 3G i poredio sam ga sa Galaxy S4 9506 i LG G2. Uvek ima losiji rezultat; sto je bolji protok, utoliko je veca razlika.

Pozdrav drustvo, zanima me vase misljenje u vezi ovog telefona. Planiram ga uzeti preko nekog operatera.
E sad interesuje me da li je bolje da uzmem preko telenora uz play + Duo, jer su mi rekli da imam neki popust 25% ako ostanem njihov korisnik. Oni imaju 640 lte verziju.
Ili je bolje da uzmem u mts-u?

Pozdrav drustvo, zanima me vase misljenje u vezi ovog telefona. Planiram ga uzeti preko nekog operatera.
E sad interesuje me da li je bolje da uzmem preko telenora uz play + Duo, jer su mi rekli da imam neki popust 25% ako ostanem njihov korisnik. Oni imaju 640 lte verziju.
Ili je bolje da uzmem u mts-u?

Samo dve stranice iza napisao sam ovaj post...Ne znam za Telenor koje su cene, ali znam za MTS.

U MTS-u telefon na 24 rate i paket "Priča plus" uz 50% popusta:

640 DS + paket Priča plus....mesečna cena: 1040 telefon +525 paket=1565din (37.560 din za 24 meseca)

640 XL + paket Priča plus....mesečna cena: 1500 telefon + 525 paket=2025din (48.600 din za 24 meseca)

Nazad
Vrh Dno