Evo jednog mog kratkog review-a, taman i kao eventualna pomoc onima koji razmatraju ovaj telefon.
Prvo, iako procitao i nekoliko zamerki, izrada mog primerka je odlicna, i to nema nikakvog krcanja telefona ni sam jednim od poklopaca, imajuci u vidu da sam pored mat crnog, koji je dosao s telefonom, uzeo i plavi i narandzasti, oba glossy, da mogu s vremena na vreme da razbijem monotoniju.

Lepo pasu, telefon se lepo drzi u ruci, recimo u moju saku bas "legne", a nije ni posebno tezak ni posebno velik za svoju velicinu ekrana. Sve u svemu, izradom i osecajem u upotrebi sam bas zadovoljan. MS sada, kao Nokia nekada.
"Telefonske" zadatke obavlja odlicno. Mislim da osim raznih Motorola, nisam imao telefon sa cistijim i jacim zvukom u slusalici, iako je daleko od flagship klase, dok je i sam zvucnik vrlo glasan, iako se na preko 27/30 jacine javlja malo distorzije. Sluske nisam ni probao, nijedne; sa njim, inace, u paketu nikakve i ne dolaze.
Ekran je odlican. Jasna slika, lepe boje, dovoljno je svetao napolju (mada su neki review-ovi to napomenuli kao slabo). Sve je super, a Glance, evo, posle 5 dana, ne znam kako bih izostavio sa sledeceg telefon. Sjajno je sto ovakvi ekrani danas idu i u maltene low-budget klasu.
Kameru ne bih mnogo komentarisao. Meni ona ne predstavlja najbitniju stavku na telefonu, i evo, za 5 dana sam opalio 5, 6 slika i svima sam zadovoljan. Mogu okaciti na odgovarajucu temu par primeraka da bacite oko ako vas zanima. Ukratko - i pored malog senzora, slike deluju krajnje korektno, postprocessing ocigledno obavlja strava posao.
Baterija je vrlo dobra. Prethodno sam imao Lenovo P70, i sa njim naravno ne moze da se poredi, ali mislim da je u rangu S4 mini ili Motorole razr i, koje su odlicne u Android svetu. Steta sto ne mogu da ovde podelim i statistiku za Screen-On i slicno...
...I tu dolazimo do narednog problema - Windows, Windows, Windows... Osim sto ne mogu da vidim koliko je radio ekran, nema direktne precice za 2G/3G switch, nema toggle-ova za zvuk u not. baru (ok, ima pritiskom na Volume bar, ali zasto ne i vamo?), ne mogu da otvorim sheet iz e-maila jer nema odgovarajuce aplikacije, i za jos stosta nema aplikacije... U sustini, mislio sam da ce biti i gore, pa ipak najveci problem, pored tih sitnih nedostataka koje izgleda moram da prihvatim kao "deo" sistema, je nedostatak Google aplikacija i dovoljno dobrih zamena...