Šta je novo?

Microsoft Lumia 640 , 640XL

Da, da, svaka sansa da cena ode u PM se koristi... a onda neka se pitaju zasto ljudi pocnu uzimati u prodavnici ili sami ici u EU po telefone :D (ja odavno idem)
Info od prodavacice " L640LT DS nema u Madjarskoj, odakle svi nabavljaju, a situacija sa Madjarima je prilicno napeta i dodatno se zateze tako da ce generalna nabavka fonova sa te strane naglo stagnirati a skocice i navavno/prodajne cene. Kada i ako bude doticna Lumia, javice mi..."

Nadam se da se to neće desiti, jer taman izlazi 10ka i ne bi bilo u redu da dignu cene uređajima,
posebno ako misle da ljudi masovnije počnu da kupuju Lumije.
I ako skoči cena, ne može da skoči 50%, može nešto sitno, mada i to nije dobro na ovu besparicu.
A možda Vera samo pokušava da rasproda lager pa plaši kupce zidom i poskupljenjem :D .

Vera nema veliki lager. Trgovao sam vise puta sa njom... Smiljana i Vera su dva naj pozitivnija trgovca na KP sto se fonova tice.

Nisam siguran da sam naivan. Drugar zivi u Subotici i sam mi je potkrepio ovu Verinu pricu (ne vezano od nje).

Ja čisto sumnjam da se Lumije prodaju u velikom broju primeraka,
povećanje cene sigurno neće pozitivno uticati na povećanje prodaje,
a to trgovcima i švercerima iz Mađarske nije u cilju.
I dalje mislim da hoće da pospeše prodaju puštanjem glasina o mađarskom zidu.

Molim vas bez politike i offtopica, pre nego napišete post pročitajte naslov teme.

Jel moze neko ko ima telefon da mi napise par stvari (da ne citam 22 strane :) ):

kakav je kvalitet zvuka na slusalicama? (ako moze poredjenje sa alcatel idol, s kojim nisam zadovoljan, htc tatto je imao bolji zvuk)
koliko je jaka vibracija, i jacina zvuka zvona?

Ostalo sam manje vise skapirao iz reviewa.

Pisao sam vec probajte sa Rumunijom tamo ih izgleda ima...

Evo jednog mog kratkog review-a, taman i kao eventualna pomoc onima koji razmatraju ovaj telefon. :)

Prvo, iako procitao i nekoliko zamerki, izrada mog primerka je odlicna, i to nema nikakvog krcanja telefona ni sam jednim od poklopaca, imajuci u vidu da sam pored mat crnog, koji je dosao s telefonom, uzeo i plavi i narandzasti, oba glossy, da mogu s vremena na vreme da razbijem monotoniju. :) Lepo pasu, telefon se lepo drzi u ruci, recimo u moju saku bas "legne", a nije ni posebno tezak ni posebno velik za svoju velicinu ekrana. Sve u svemu, izradom i osecajem u upotrebi sam bas zadovoljan. MS sada, kao Nokia nekada.

"Telefonske" zadatke obavlja odlicno. Mislim da osim raznih Motorola, nisam imao telefon sa cistijim i jacim zvukom u slusalici, iako je daleko od flagship klase, dok je i sam zvucnik vrlo glasan, iako se na preko 27/30 jacine javlja malo distorzije. Sluske nisam ni probao, nijedne; sa njim, inace, u paketu nikakve i ne dolaze.

Ekran je odlican. Jasna slika, lepe boje, dovoljno je svetao napolju (mada su neki review-ovi to napomenuli kao slabo). Sve je super, a Glance, evo, posle 5 dana, ne znam kako bih izostavio sa sledeceg telefon. Sjajno je sto ovakvi ekrani danas idu i u maltene low-budget klasu.

Kameru ne bih mnogo komentarisao. Meni ona ne predstavlja najbitniju stavku na telefonu, i evo, za 5 dana sam opalio 5, 6 slika i svima sam zadovoljan. Mogu okaciti na odgovarajucu temu par primeraka da bacite oko ako vas zanima. Ukratko - i pored malog senzora, slike deluju krajnje korektno, postprocessing ocigledno obavlja strava posao.

Baterija je vrlo dobra. Prethodno sam imao Lenovo P70, i sa njim naravno ne moze da se poredi, ali mislim da je u rangu S4 mini ili Motorole razr i, koje su odlicne u Android svetu. Steta sto ne mogu da ovde podelim i statistiku za Screen-On i slicno...

...I tu dolazimo do narednog problema - Windows, Windows, Windows... Osim sto ne mogu da vidim koliko je radio ekran, nema direktne precice za 2G/3G switch, nema toggle-ova za zvuk u not. baru (ok, ima pritiskom na Volume bar, ali zasto ne i vamo?), ne mogu da otvorim sheet iz e-maila jer nema odgovarajuce aplikacije, i za jos stosta nema aplikacije... U sustini, mislio sam da ce biti i gore, pa ipak najveci problem, pored tih sitnih nedostataka koje izgleda moram da prihvatim kao "deo" sistema, je nedostatak Google aplikacija i dovoljno dobrih zamena...

Poslednja izmena:
Da dovrsim misao (TT nije hteo da prihvati vise karaktera - LOL)...

Dakle, kad koristis Android, onda imas G nalog, G aplikacije, poput Gdrive-a, Gmaps-a, i slicno, a kad koristis WP, nekako je za ocekivati da imas MS nalog, i da koristis MS aplikacije, kao OneDrive, OneNote, Here Maps i slicno. Tesko je odvici se jedne filozofije i prihvatiti drugu i navici se, ali racunam da ce mi zaista biti jednostavnija upotreba kad to uradim. Pa, probacu da tu tranziciju obavim sto brze (konkretno, da podatke sa DropBox-a i GDrive-a prebacim na OneDrive, da instaliram Office 365 na komp i sinhronizujem to sve, itd.) i sto efikasnije, umesto sto nastavljam da trazim i kukam za korektnim G aplikacijama. Tek kad to uradim, moci cu jasnije da sudim o sistemu. Za sad, samo mogu reci da je fluidnost divna, iako bih voleo da se moze malo podesavati brzina kretanja kroz menije i tome slicno, a iako sam vec pomenuo da nedostaci postoje, mnoga resenja su i sjajna, te ima na cemu da se gradi optimizam... :)

Dobar review, generalno na Windows deo mislim :)

Meni istekao ugovor i cekam 640 u Telenoru.. posto me vec nervira koliko ga dugo ne dobijaju, uzmem da vrsljam po ostatku ponude, i vidim imaju LG Spirit, jos kad je najavljen sam primetio da je mnogo lep telefon, retkost za Android, pogotovo u ovoj klasi. Cak sam se i lomio par dana, u prolazu mi bila Telenor radnja i uzmem da ga cackam malo uzivo, i, i dalje tu ima gutanja frejmova i i dalje je to.. Android :) I dalje su tu smaracke nepomicne random dizajnirane ikonice, widgeti.. i ne mozes to da ne primetis, iako je 'napredniji' sistem, sa vecim brojem aplikacija, ipak mi Windows deluje kao 'next-gen' OS, mnogo mi je prijatnija bleja po njemu, sve je lepse na oko, live tiles su nemerljivo vise cool od obicnih staticnih ikonica.. Poenta price, ne znam.. Windows je coolji :D :)

Da dovrsim misao (TT nije hteo da prihvati vise karaktera - LOL)...

Dakle, kad koristis Android, onda imas G nalog, G aplikacije, poput Gdrive-a, Gmaps-a, i slicno, a kad koristis WP, nekako je za ocekivati da imas MS nalog, i da koristis MS aplikacije, kao OneDrive, OneNote, Here Maps i slicno. Tesko je odvici se jedne filozofije i prihvatiti drugu i navici se, ali racunam da ce mi zaista biti jednostavnija upotreba kad to uradim.

Upravo to, ja sada na androidu koristim više Microsoft družinu, samo još office da izbace, srede malo outlook app i to je to. Treba svakako bežati od googla kad god se može.

Inače ne uspeh da nađem u tvom postu, jel uze 640 ili 640 xl?

640 dual sim, nije LTE i nije mi ni bilo bitno. :)

E

...I tu dolazimo do narednog problema - Windows, Windows, Windows... Osim sto ne mogu da vidim koliko je radio ekran, nema direktne precice za 2G/3G switch, nema toggle-ova za zvuk u not. baru (ok, ima pritiskom na Volume bar, ali zasto ne i vamo?), ne mogu da otvorim sheet iz e-maila jer nema odgovarajuce aplikacije, i za jos stosta nema aplikacije...nedostatak Google aplikacija i dovoljno dobrih zamena...
Kako bre nema pa 365 meni otvara sve ok?

Kad dobijem u mailu link na sheet iz Google Docs, otvara mi ga iakljucivo u IE, i to mi pravi problem, jer ne mogu da ga editujem u njemu...

Kad dobijem u mailu link na sheet iz Google Docs, otvara mi ga iakljucivo u IE, i to mi pravi problem, jer ne mogu da ga editujem u njemu...

Da to je istina,glavni je problem što IE otvara stranice u nekom starom mobile user agentu.Probaj taj link da otvoriš u UC browser-u možda ti on omogući editovanje

Probao sam i njega, i nista. Zna li neko da bih sa nekim browserom to mogao..? I kojim?

Nisam. Pokusacu posle!

Probao sam sve agente, i uvek mi samo otvori lepo taj sheet (u vizuelnom smislu lepse od IE), ali ne dozvoljava mi nikakav edit... Je l' ja nesto gresim, ili..?

Da dodam, bio sam ulogovan na G nalog u UC browseru, naravno.

Poslednja izmena:
Dajte svoje utiske....
Ja sam bio pisao par stanica unazad da mi jedino smeta ekran...nije hd rezolucija za 5.7,vise bi cucnula 1080p :)

Ima li neko info jel se pojavila 640 u mts-u? Ima je u ponudi u onom slajderu na pocetnoj strani sajta i vise se nigde ne spominje.

Dajte svoje utiske....
Ja sam bio pisao par stanica unazad da mi jedino smeta ekran...nije hd rezolucija za 5.7,vise bi cucnula 1080p :)

Da je mogao 1080p ekran,mogao je,ali to bi i cenu podiglo gore.Ekran je po mojim utiscima odličan,dovoljno vidljiv na direktnom suncu,rezolucija je solidna i to zahvaljujući Clear black tehnologiji, ni ne primetim piksele

Aha....pogledaj u ekran pod uglom od 45 ili 60 stepeni,a mozes i pod 90 stepeni...sve ce ti biti jasno.

Ima li neko info jel se pojavila 640 u mts-u? Ima je u ponudi u onom slajderu na pocetnoj strani sajta i vise se nigde ne spominje.

Da odgovorim samom sebi. Pitao sam ih na fb-u i evo odgovora:
Zdravo Miloše, od sutra 23.06. navedeni telefon biće u ponudi Telefonske i WEB
prodaje, a u toku sledeće nedelje i u poslovnicama.

Jel ima 640xl negde u Beogradu? Samo regularne prodavnice me interesuju...

Ja ne razumem kako vam je hd rezolucaja bila vrh vrhova na flagship note 2 a sad se bunite na budzet fablet sto nije hd. Rezolucija je sasvim ok. Uvek moze bolje ali za 200€ ne ocekujte cuda

Rezolucija jeste HD,720p.
Ja samo pisem da mi je zao sto nije 1080p.
U cemu je tvoj problem ?

Nazad
Vrh Dno