Šta je novo?

Microsoft Lumia 640 , 640XL

Ja sam na preporuke odavde sa foruma uzeo kod Vere, bila je madjarska garancija od 2 godine. Ako se pokvari, saljes zeni, ona u Madjarsku na popravku. E, sad bio je jedan clan sa 830 Lumijom gde se zena pravila luda i mogao samo da obrise **** tom garancijom. Doduse, za 640XL niko se do sada nije zalio. :)
Mozes odmah na fast ring, barem je meni radio odlicno bez ikakvih bagova pre nego sto sam zamenio tel. Skines sa Store Windows Insider app, prijavis se na ring koji hoces, restartuje se telefone i u podesavanjima na update pustis da skine Win 10. Posle je sve po automatizmu, ne treba ti puno smernica. :)

Meni su poceli problemi sa zadnja 2-3 builda na fast ringu i na 640 xl a i na 950 xl,pa sam morao preko wdrt da ih vracam na pocetno stanje.Ovu 950 cak dva puta ,djavo mi nije dao mira.Sad cekam taj 2.avgust i zvanicnu nadogradnju,vise se ne zezam ;)

Ja sam od pre par verzija na Fast na L640 i za sada nemam nikakve probleme sa OS-om. Desi se ponekad da pukne Viber ili Windows Central aplikacija ali mislim da je to do samih aplikacija jer su pucale i na TH2 a pucaju i na drugim modelima.

Planiram da odradim HR kada puste zvaničnu verziju i da se odjavim sa insajder-a. HR nisam radio odavno a početne verzije na Fast, pa i Slow kanalu su mi se pokazale mnogo loše. A ovo mi je ipak primarni telefon.

Isto i na računaru. BSOD i kočenje računara (i telefona) sve dok ne dođu verzije koje su mesec-dva od zvanične objave. Do tada uglavnom ispeglaju sve velike bagove.

drugari pomagajte....juce sam odradio hard restart na 640 xl sa win 10 na win 8.1....poceo nesto da zeza i vratim ja na 8.1...sada sve ok,normalno ali nikako ne mogu viber da instaliram,ustvari instaliram ga i kada mi trazi da ukucam moj broj da mi posalje kod,ja ga ukucam(probao sam i sa nulom i bez nule) i on izbaci OVO THE NUMBER YOU ENTERED DOESN'T APPEAR TO BE VALID.PLEASE CHECK THE NUMBER AND TRY AGIN. Znaci 100 puta sam vec probao i nista.Ima li neko ovakav slucaj....:)

Meni se to desilo.Pisao sam njihovoj podršci (viber support)i odgovorili su mi da će mi za ,cini mi se,12 h biti omogućeno da se konektujem na viber.

Jesam,naravno,drugačije ne može osim da se njima obratiš i navedeš problem.Odgovorili su mi brzo mailom.I ja sam tako negde na nekom forumu našao rešenje za taj problem.

Na windows 10 je to malo zavuceno. Otvoris vajber, pa udjes u neku konverzaciju, pa kao da ces da dodas stiker, tapnes na zubcanik, i odaberes support. Odaberes sta tebe muci, i na dnu ces imati "Need more help? Click here", pa tapnes na to, i onda ces dobiti formu koju treba da popunis. Tu cez izmedju ostalog navesti i svoju email adresu, i putem nje ce te oni kontaktirati.

Valjda je slicno i na 8.1. Ako se ne varam, ti si na 8.1, pa samo vrsljaj po podesavanjima, ili ovako kako sam ja malopre rekao (sto nije bilo direktno iz podesavanja, a direktno iz podesavanja i ne znam da li kod mene moze), nadjes podrsku, i popunis formu sa opisom sta te muci.

Popunis obrazac koji se nalazi na ovom linku:
https://support.viber.com/customer/portal/emails/new
U polju Description napisi na engleskom koji problem imas.Ako ne znas engleski,napisi tekst na srpskom pa prevedi pomocu Google prevodioca iskopiraj i nalepi tu.Kada si sva polja popunio onda klikni na submit i cekaj odgovor na svoj mail.

Jos bolje... :D A ipak mozes da probas i na moj nacin ako imas avanturistickog duha. :p

Jos bolje... :D A ipak mozes da probas i na moj nacin ako imas avanturistickog duha. :p
Gari,ja nisam mogao da maknem od onog obavestenja da mi je invalid number,nikakva caskanja niti opcije ti vise ne daje tako da mi je jedino resenje bilo ovo sto sam iznad naveo i hvala Bogu,brzo su mi pomogli.

Gari,ja nisam mogao da maknem od onog obavestenja da mi je invalid number,nikakva caskanja niti opcije ti vise ne daje tako da mi je jedino resenje bilo ovo sto sam iznad naveo i hvala Bogu,brzo su mi pomogli.
I moje rešenje se svodi na isto - da se kroz aplikaciju dođe do te iste forme za koju si ti dao link. Ja sam se tako neki put obratio podršci, to ni je bio neki logičan redosled - vidim u aplikaciji, pa ako ne nađem, vidim na netu. Mene je us*alo da pronađem ono u aplikaciji.:)

I moje rešenje se svodi na isto - da se kroz aplikaciju dođe do te iste forme za koju si ti dao link. Ja sam se tako neki put obratio podršci, to ni je bio neki logičan redosled - vidim u aplikaciji, pa ako ne nađem, vidim na netu. Mene je us*alo da pronađem ono u aplikaciji.:)
Ali stvar je sto ne moze da se udje u aplikaciju jer ti odbija prijavljivanje i vraca te stalno iznova da ukucas broj za koji ti kaze da je pogresan i nema dalje.Zeznuta situacija.Kao da sam recimo hteo da se prijavim sa tudjim brojem koji je viber registrovao da se vec koristi.

Au, da, baš bezveze... Očekivao bi čovek da će napraviti neko dugme za podršku i pre nego što se uloguješ, al eto. Nisam odmah ukapirao sinoć.:)

Greska je bila sledeca:umesto da se prvo odjavim sa vibera ja sam uradio deinstalaciju aplikacije(a sad gledam i ne mogu ni da nadjem opciju log out).Posto je to bio viber beta,kad sam se vratio na 8.1 ja sam instalirao staru verziju koja je moj broj prepoznala da se vec koristi i nisam mogao da se prijavim.

Greška je njihova jer mi treba da se odjavimo pre reinstaliranja...:)

Moja L640DS se "vozi" na 10.0.14295.1000, firmver ....36004

Izašao sam iz Insidera.

Čitam stalno o nekim apdejtima ali kod mene toga ničega nema. Jesu ti apdejti samo za insider ili ih ima i zvaničnih a da meni nisu stigli?

Moja L640DS se "vozi" na 10.0.14295.1000, firmver ....36004

Izašao sam iz Insidera.

Čitam stalno o nekim apdejtima ali kod mene toga ničega nema. Jesu ti apdejti samo za insider ili ih ima i zvaničnih a da meni nisu stigli?
Ti si bio na Redstone Insider-u koliko vidim, a i ostao si na Redstone verziji, što si izašao? Sada je dovoljno stabilan, možeš da se vratiš. Ako ipak želiš na 10586 onda moraš preko WDRT-a .

Iskreno, više se ni ne sećam šta je i kako bilo. Imao sam insider, onda kad se pojavio "zvanični" WM10 sam preko advisor-a instalirao i tada izašao iz insider-a očekujući redovne apdejte.

Ali ništa se nije dešavalo...

Znači, sad mogu ponovo da uđem u prsten i da dobijem odmah najnoviji bild?

Kakvi su planovi za zvanične apdejte, ono za mase?
:)
Šta misliš pod 10586? Šta je to?

I, hvala na odgovoru, to je trebalo prvo da napišem....

Planiram da kupim L640XL dual SIM.
Pročitah , tu i tamo, ponešto od početka, vidim da ste ,uglavnom,zadovoljni.
8GB interne je malo.
Planiram da kupim TRANSCEND Micro SD 32GB Class 10, imate li iskustva sa brzinom read/write ?
Šta se najbolje pokazalo na tom telefonu, od 32GB ?

i ja planiram kupovinu.
jedno možda veoma glupo pitanje ne zamerite mi jer nikad nisam imao windows telefon. da li posle update na noviju verziju sistema se briše stari kao što na kompu posle updatea na insider brišu se ostaci stariog sistema(folder windows.old sa disk cleanupom) ili je to odrađeno po automatici?

Poslednja izmena:
Altru,
ja takođe imam službeni 640XL i bio sam instalirao Win10 (tada verzija .2xx, ne sećam se tačnog broja). Telefon se na izgled ponašao normalno u samom glavnom meniju sa mestimičnim usporenjima, pravi problemi počinju sa korišćenjem programa: npr. surfovanje internetom sa Edge programom (umesto Explorera) je katastrofa od usporenja a zaglavljivanje i pucanje ako pokušam da otvorim više od jednog tab-a ... ne vredi ni govoriti. Jedna od meni najvažnijih stvari na telefonu: kamera ... program koji se koristi na 8.1 se ne može koristiti na 10-tki. Radi primetno gore slike i takođe usporenije ... sve u svemu: trpeo sam jedno 3 dana i na kraju popizdeo i vratio se na 8.1 ... i tek tada shvatio koliko je 8.1 brži tj. koliko je 10-tka spora i bagovita.
Koliko sam zaključio: oni koji imaju "običan" 640 (sa manjim ekranom), neuporedivo brže im radi sa 10-tkom ali nama sa XL ekranom je drastično usporeniji.

Ako je takva situacija, onda se ništa nije promenilo.
Može li još neko da potvrdi da mu isto ovako radi L640XL, a još planiram i dve kartice..baterija ce da iscuri za manje od jednog dana.
Iste probleme sam imao i na L520/510RAM-a i 1GHz single core CPU.
Kakva je situacija sa alternativnim browser-ima za W10M?

Iskreno, više se ni ne sećam šta je i kako bilo. Imao sam insider, onda kad se pojavio "zvanični" WM10 sam preko advisor-a instalirao i tada izašao iz insider-a očekujući redovne apdejte.

Ali ništa se nije dešavalo...

Znači, sad mogu ponovo da uđem u prsten i da dobijem odmah najnoviji bild?

Kakvi su planovi za zvanične apdejte, ono za mase?
:)
Šta misliš pod 10586? Šta je to?

I, hvala na odgovoru, to je trebalo prvo da napišem....
10586 je zvanični build za korisnike koji nisu u Insider-u, trenutno je na Insider-u aktuelan build 14388, a biće još par build-ova pre puštanja nove verzije (Anniversary Update) 2.8. za sve korisnike

Planiram da kupim L640XL dual SIM.
Pročitah , tu i tamo, ponešto od početka, vidim da ste ,uglavnom,zadovoljni.
8GB interne je malo.
Planiram da kupim TRANSCEND Micro SD 32GB Class 10, imate li iskustva sa brzinom read/write ?
Šta se najbolje pokazalo na tom telefonu, od 32GB ?
Ja sam imao 2 TRANSCEND SD kartice od 16GB, klasa 10, isti model i obe su očajno radile. Write je bio oko 5MB/s dok obe nisu posle mesec-dva zakazale sa radom. Sad sam uzeo Kingston 8GB, klasa 10 i ima brzinu upisa od oko 15-20MB/s.

Sent from mTalk on L640 DS

i ja planiram kupovinu.
jedno možda veoma glupo pitanje ne zamerite mi jer nikad nisam imao windows telefon. da li posle update na noviju verziju sistema se briše stari kao što na kompu posle updatea na insider brišu se ostaci stariog sistema(folder windows.old sa disk cleanupom) ili je to odrađeno po automatici?

:( pretpostavljam da automatski radi...imam i ja jednu kingston microsd od 16GB, class 10 solidne brzine su kada se kopiraju klipovi sa fotoaparata

edit: i kako da kontakte sa androida(vezane za gmail) prebacim na lumiu(wp)

Poslednja izmena:
:( pretpostavljam da automatski radi...imam i ja jednu kingston microsd od 16GB, class 10 solidne brzine su kada se kopiraju klipovi sa fotoaparata

edit: i kako da kontakte sa androida(vezane za gmail) prebacim na lumiu(wp)
Ja sam preko blututa :)

Nismo ti odgovorili na pitanje, pmb, izvini...

L640 dolazi sa 8.1, i kad bi nadogradjivao na windows 10 mobile, racunaj da ces uraditi bar jedan hard reset (sto bi ti obrisalo sve sacuvano u memoriji telefona, ali ne i sa memorijske kartice - osim ako ti ne budes zeleo drugacije), i bolje je da onda sve na telefonu ispodesavas iz pocetka. Posle toga ne bi imao posla sa hard resetima, samo taj prvi put kad prelazis na desetku - osim u ne znam kom slucaju. Ima nas koji volimo da cackamo, sve nas nesto svrbi, i radimo hard reset i bez neke potrebe. :p

No, ako bi na desetki i radio hard reset (a tom prilikom se brise sve sto je korisnik dodau u telefon sem onoga sto je snimljeno na SD karticu ako odaberes tako), pre toga ako si radio backup, onda ces sve lako moci ponovo da vratis - vecina ce se vratiti automatski, ali sve sacuvano u memoriji telefona se tom prilikom brise.

Ovo dalje funkcionise isto i za 8.1 i za 10:

Da li imas pored sebe android telefon sa svim svojim kontaktima? Ima valjda neka aplikacija na Lumiji, nesto kao Import Contacts, ili tako nesto, ne znam... Obrisem sad to svaki put, ali mozda mozes s time uvesti kontakte. Tako sam ja prvi put sa moje Nokia Asha-e.

Drugi nacin je da se ulogujes preko browsera u svoj Microsoft nalog skojim si se ulogovao pri prvom pokretanju telefona, kliknes na kvadratice gore levo u cosku, i odabes People. Tu imas opciju Import contacts, i tako bi trebalo da mozes lako da uvezes kontakte. Ne znam dalje detalje.

Nazad
Vrh Dno