Šta je novo?

Microsoft Lumia 640 , 640XL

Za instagram kažu da je najbolji 6tag. Za YouTube ima raznih alternativa, tj. ima nekoliko dobrih koje sam ja oprobao - čak ti rade i u pozadini, što na zvaničnoj ne bi bilo.

To za aparat ne znam, nisam to koristio...

Za desetku, može da se stavi zvanična verzija windows 10 mobile, samo pre instalacije namestiš da nemaš PIN za otključavanje telefona. Instaliraš update advisor, proveriš koja postoje ažuriraranja, skine ti se i instalira desetka, proveriš opet ako ima novih ažuriranja, istaliraš ih, uradiš hard reset ako nemaš tastaturu, i to je to. Mada, ako još niste podešavali stašta na telefonu, možeš nakon nadogradnje svakako da uradiš hard reset, sačekaš da se sve aplikacije ažuriraju (treba i u Prodavnici videti ako ima ažuriranja, mada većinu povuče automatski) - i onda sve ispodešavaš.

Instagram za Win 10 je meni bolji od 6tag. Na 8.1 je ona šugava beta.

Sent from HUAWEI P9 lite using Tapatalk

sad više nisam siguran da li stavljati win10 nakon onih par komentara da lošije radi s njim nego sa 8.1...ako ipak uradim update na win10, kako se radi hard reset?

Poslednja izmena:
sad više nisam siguran da li stavljati win10 nakon onih par komentara da lošije radi s njim nego sa 8.1...ako ipak uradim update na win10, kako se radi hard reset?
U Settings, phone, about.

Sent from my m2 note using Tapatalk

Radi win10 sasvim ok treba da nakon abdejta na 10ku obevzno uradis hard reset. Ukoliko ti bilo šta nije po volji možeš se vratiti na 8.1

Altru,
ja takođe imam službeni 640XL i bio sam instalirao Win10 (tada verzija .2xx, ne sećam se tačnog broja). Telefon se na izgled ponašao normalno u samom glavnom meniju sa mestimičnim usporenjima, pravi problemi počinju sa korišćenjem programa: npr. surfovanje internetom sa Edge programom (umesto Explorera) je katastrofa od usporenja a zaglavljivanje i pucanje ako pokušam da otvorim više od jednog tab-a ... ne vredi ni govoriti. Jedna od meni najvažnijih stvari na telefonu: kamera ... program koji se koristi na 8.1 se ne može koristiti na 10-tki. Radi primetno gore slike i takođe usporenije ... sve u svemu: trpeo sam jedno 3 dana i na kraju popizdeo i vratio se na 8.1 ... i tek tada shvatio koliko je 8.1 brži tj. koliko je 10-tka spora i bagovita.
Koliko sam zaključio: oni koji imaju "običan" 640 (sa manjim ekranom), neuporedivo brže im radi sa 10-tkom ali nama sa XL ekranom je drastično usporeniji.

Ako vam nedostaje Lumia Camera, posle hardreseta iskljucite auto update i ne dirajte kamera aplikacije, radice stara. E, sad ne znam kako je na redstone.

Ako vam nedostaje Lumia Camera, posle hardreseta iskljucite auto update i ne dirajte kamera aplikacije, radice stara. E, sad ne znam kako je na redstone.

Ovo nisam znao :D

Neće ... ostane instalirana ali neće pravilno da radi - puca tj. gasi se sama pre nego što stigneš da slikaš.

Altru,
ja takođe imam službeni 640XL i bio sam instalirao Win10 (tada verzija .2xx, ne sećam se tačnog broja). Telefon se na izgled ponašao normalno u samom glavnom meniju sa mestimičnim usporenjima, pravi problemi počinju sa korišćenjem programa: npr. surfovanje internetom sa Edge programom (umesto Explorera) je katastrofa od usporenja a zaglavljivanje i pucanje ako pokušam da otvorim više od jednog tab-a ... ne vredi ni govoriti. Jedna od meni najvažnijih stvari na telefonu: kamera ... program koji se koristi na 8.1 se ne može koristiti na 10-tki. Radi primetno gore slike i takođe usporenije ... sve u svemu: trpeo sam jedno 3 dana i na kraju popizdeo i vratio se na 8.1 ... i tek tada shvatio koliko je 8.1 brži tj. koliko je 10-tka spora i bagovita.
Koliko sam zaključio: oni koji imaju "običan" 640 (sa manjim ekranom), neuporedivo brže im radi sa 10-tkom ali nama sa XL ekranom je drastično usporeniji.

u prevodu, nek vozi ovako sa 8.1, ionako je to službeni telefon, sve što joj eventualno nedostaje ima na privatnom android telefonu...

Da.
Ja nemam nameru da pokušam ponovo instalaciju 10-tke (bar ne na ovom telefonu).

Jedno pitanje, posto sam se zainteresovao za ovaj fon moze malo pojasnjenje. Nisam bas upucen u Windows telefone.

Koja je razlika izmedju 640Lte i 640 DS (sem u dve sim kartice), da li ovaj drugi nema LTE i da li postoji neka hardwerska razlika?

Pozdrav.

Jedno pitanje, posto sam se zainteresovao za ovaj fon moze malo pojasnjenje. Nisam bas upucen u Windows telefone.

Koja je razlika izmedju 640Lte i 640 DS (sem u dve sim kartice), da li ovaj drugi nema LTE i da li postoji neka hardwerska razlika?

Pozdrav.
DS nema Lte ,ostalo je sve isto .

Sent from mTalk

U W10M RS verzijama je dodat taster/dugme za kameru na zaključanom ekranu. Međutim, kod mene ne otvara kameru kada ga pritisnem. Da li kod vas na L640 to radi?

U W10M RS verzijama je dodat taster/dugme za kameru na zaključanom ekranu. Međutim, kod mene ne otvara kameru kada ga pritisnem. Da li kod vas na L640 to radi?

Mora malo duži pritisak da bude.

Stvarno, majku mu. Samo maaaaalo duže se zadrži i otvara kameru. Ja probao samo da tapnem i ništa se nije dešavalo.

E onda ostaje samo još jedan bag da se sredi a to je problem sa HDR (bivši Rich Capture) i čuvanje slika na SD kartici. Jednostavno treba mu večnost da sačuva sliku posle toga ne radi manuelno podešavanje HDR jačine, samo izbaci grešku. Onda više ne bih imao primedbi na bagove.

Stvarno, majku mu. Samo maaaaalo duže se zadrži i otvara kameru. Ja probao samo da tapnem i ništa se nije dešavalo.

E onda ostaje samo još jedan bag da se sredi a to je problem sa HDR (bivši Rich Capture) i čuvanje slika na SD kartici. Jednostavno treba mu večnost da sačuva sliku posle toga ne radi manuelno podešavanje HDR jačine, samo izbaci grešku. Onda više ne bih imao primedbi na bagove.

Ne moraju nista, samo neka vrate staru kameru. Bolje slike, obrada u sekundi.

Ili to. Ne znam što su morali da izmišljaju toplu vodu. Ako im je bilo stalo da promene ime aplikacije i izbace Lumia mogli su to da urade uz samo mali redizajn interfejsa a da kod za obradu ne diraju. Ovako moram da u podešavanjima da ostavim da slike čuva u memoriji telefona jer ne znam kad će da mi zatreba HDR a ne mogu svaki čas da menjam podešavanja. A opet, moram posle nekog vremena da prebacujem slike na SD jer imam nešto malo više od 1GB prostora u memoriji telefona.

Meni HDR uopste ne radi, zaglavi se kamera aplikacija i nekad i ne snimi fotografiju. Kada iskljucim HDR sve ok. Uzas.

Meni se L640XL nikako ne sviđa. Glomazan telefon sa krupnim pikselima, ali ko voli neka izvoli...

Sent from my MI 4LTE using Tapatalk

Sigurno da se isplati. XL je po svemu bolji osim po zajedničkim komponentama ta dva modela.

XL je bolji,bas zbog veceg ekrana sam ga kupio,nisam zazalio.Nesto ne volim one prckavce od telefona gde mi treba lupa za svaku sitnicu .

naručio sam od ovog prodavca sa kp. http://www.kupujemprodajem.com/Micr...ooovoo--31741305-oglas.htm?filter_id=77643617
da li je pouzdana kupovina, garantuje mi da telefon dolazi fabrički neotpakovan? po velikom broju pozitivnih ocena nadam se da nisam pogrešio. molim vas za preusmerenje, kada ga dobijem, šta i kako da radim, kako se ažurira na win10, i da li je bolje na insider fast ring kao što sam i na računaru. zamolio bih vas za uprošćene smernice, ili link ka temi gde je pisano o tome. odgovori tipa "pisano je milijardu puta o tome" nisu poželjni :) hvala

Tamo su vecinom ok prodavci.kupio sam dva telefona preko tog sajta i sve je bilo u redu.Ja bih ti savetovao da prvo skines aplikaciju Upgrade advisor(savetnik za nadogradnju) i nadogradis telefon na zvanicni windows,nije mi se bas dopadao insider jer recimo nije mi bas sve radilo kako treba,nisam imao navigaciju na srpskom,problemi sa mobilnim podacima,neke aplikacije nisu mogle da se otvore itd. tako da sam se vratio na zvanicni 420.Sad je sve ok.Na racunaru sam na insideru i tu ima problema sa podesavanjem jezika,tj ne mogu da ga podesim na srpski jer su jezicki paketi nedostupni...\
Zaboravih da dodam,ukoliko odes na insider i ako ti ne bude radilo kako treba,onda moras preko racunara i aplikacije wdrt da vratis telefon na 8.1 pa onda ponovo preko upgrade advisora da nadogradis na zvanicni build.

Poslednja izmena:
Vrh Dno