Šta je novo?

Microsoft Lumia 550

Kako da podesim da mi automatski cuva slike sa kamere na onedrive? U OneDrive upload settings pise kao da je ukljuceno, al nije sacuvalo ni jednu sliku.

Mozda mu treba neko vreme, ne radi to bas 100% pouzdano, ako si opalio recimo 10 slika tog dana, velike su sanse da ih samo 8 ili 9 uploaduje.

Kod mene na L640 to lepo radi. Proveri folder OneDrive/Pictures/Camera Roll

Ne znam u čemu je problem. Kada sam kupio telefon lepo je radilo, sačuvalo prvih 4-5 slika o onda je stalo. Od tada neće da uploaduje. Čini mi se da je prestalo da radi kada sam odradio hard reset. Verovatno je nešto u podešavanjima..

Jesi pokušao ono osnovno Sign out/in?

Cudno, ukljucio sam pa iskljucio opciju "show my cloud-only content from onedrive" i sada radi normalno. Sacuvalo mi je odjednom sve sto sam do sada slikao.

Stigao nekome novi OTA za firmware?

Meni ne, ali ja sam na Redstonu, kapiram da moram da isključim Fast insider da bih dobio FW update. Mada i prošli put je za ove naše kasnio nekih 10tak dana...

Ne moraš. Sada i insajder dobija firmware.

Da li se mogu povećati brojevi u imenika, a i slova na ovom tel. tj. Win10. Komšija me danas zamolio da mu povećam brojeve u imeniku, otišao sam na podešavanja pa na ekran podesio na max veličina slova, ikonica, itd. Ali nije promenio veličinu, mislim da je i u porukama ostala ista veličina sliva. Znapred zahvaljujem. Poz. Inače telefon lepo deluje, ali me Win10 nije nešto preterano oduševio, ja imam 730 sa WP8.1 i očekujem W10, pa me možda i iznenadi.

Jel su modeli L550 iz mts-a i vip-a simfree? Procitao sam negde da se Lumia modeli ne zakljucavaju.

Zavidi ko je uvoznik... Ako je pin computers... 99.99% su sim free.

Moja 550 iz Vipa je simfree :)

Treba buraz da uzme i da se zamenimo. Ja njemu J5, a on meni 550. Citao sam temu unazad i vidim da ima dosta nekih bagova.Laguje tastatura, ljubicaste linije na kameri, random restartovanje i jos nesto. Kakva je trenutna situacija?

Te ljubicaste linije su na svakom modelu, izvaljuje se samo kad se izivljavas sa ocekivanjima, tipa u mrklom mraku, ali generalno je super kamera za ovu klasu.
Radi telefon odlicno na poslednjem zvanicnom buildu (.164).

Treba buraz da uzme i da se zamenimo. Ja njemu J5, a on meni 550. Citao sam temu unazad i vidim da ima dosta nekih bagova.Laguje tastatura, ljubicaste linije na kameri, random restartovanje i jos nesto. Kakva je trenutna situacija?

Jesi ti ozbiljan? J5 je bolji telefon i sigurno ima bar malo bolju kameru mada je i ova sa L550 odlicna na dnevnom svetlu (u odnosu na cenu/klasu), za low light je u principu losa a znam da si se zalio na J5 kameru upravo u tim uslovima. Ako hoces W10m fon sa sto boljom kamerom kupi polovnu L930.

Inace kao sto sam vec rekao - telefon je radio katastrofalno lose na svim buildovima osim na .71 delimicno, sad za vikend sam konacno uhvatio vremena da pokusam da ga sredim i mogu da kazem da sam odlepio - telefon se restartovao svaki put posle 2,3..5 min provedenih na fb a veoma cesto i posle kraceg koriscenja vibera/uc pretrazivaca, prodavnice.. pa cak i pri kucanju sms-a (tu je umeo da zakuca). Tastatura radi kilavo pa onda krene da laguje ko luda.

Onda sam apdejtovao (sta je sve nudio fon), HR i tako u nedogled - jednostavno nista nije pomoglo, softverska krsina klasicna.

I onda mi juce ponudi apdejt (ja vec listam oglase i trazim sta da kupim) i reko ajde jos ovo da odradim i pogadjajte - telefon radi 10x bolje od svakog build-a do sada! A cak nisam ni okinuo HR jer sam se smorio vise, reko aj da probam ovako.

Znaci, i dalje ne radi kako ocekujem na osnovu WP8.1, ima tu nepotrebnih stucanja, loading gluposti, usporavanja ali opet telefon radi primetno fluidnije i neuporedivo stabilnije, jednostavno nema zakucavanja ili random restartovanja.

Sta vise da se kaze, jednostavno su svi buildovi do sada bili tesko djubre, kakav neispravan hardver i ostale gluposti. Ovo je prvi krsten build a probao sam ih ko zna koliko, bolji je od .71.
Cale je na putu a zaboravio sam koja je tacna verzija build-a, napisacu veceras.

Tako da se ovaj fon ''izvuk'o'' u poslednjem trenutku pred prodaju, sad bukvalno ne smem vise nista da apdejtujem da se ne bi vratio u softversku agoniju i raspad.

Neka ga na ovom buildu, samo neka sljaka kako treba a svakako ce ustupiti mesto Nexusu 5 ili 5x u narednim mesecima :)

Poslednja izmena:
Jesi ti ozbiljan? J5 je bolji telefon i sigurno ima bar malo bolju kameru mada je i ova sa L550 odlicna na dnevnom svetlu (u odnosu na cenu/klasu), za low light je u principu losa a znam da si se zalio na J5 kameru upravo u tim uslovima. Ako hoces W10m fon sa sto boljom kamerom kupi polovnu L930.

Inace kao sto sam vec rekao - telefon je radio katastrofalno lose na svim buildovima osim na .71 delimicno, sad za vikend sam konacno uhvatio vremena da pokusam da ga sredim i mogu da kazem da sam odlepio - telefon se restartovao svaki put posle 2,3..5 min provedenih na fb a veoma cesto i posle kraceg koriscenja vibera/uc pretrazivaca, prodavnice.. pa cak i pri kucanju sms-a (tu je umeo da zakuca). Tastatura radi kilavo pa onda krene da laguje ko luda.

Onda sam apdejtovao (sta je sve nudio fon), HR i tako u nedogled - jednostavno nista nije pomoglo, softverska krsina klasicna.

I onda mi juce ponudi apdejt (ja vec listam oglase i trazim sta da kupim) i reko ajde jos ovo da odradim i pogadjajte - telefon radi 10x bolje od svakog build-a do sada! A cak nisam ni okinuo HR jer sam se smorio vise, reko aj da probam ovako.

Znaci, i dalje ne radi kako ocekujem na osnovu WP8.1, ima tu nepotrebnih stucanja, loading gluposti, usporavanja ali opet telefon radi primetno fluidnije i neuporedivo stabilnije, jednostavno nema zakucavanja ili random restartovanja.

Sta vise da se kaze, jednostavno su svi buildovi do sada bili tesko djubre, kakav neispravan hardver i ostale gluposti. Ovo je prvi krsten build a probao sam ih ko zna koliko, bolji je od .71.
Cale je na putu a zaboravio sam koja je tacna verzija build-a, napisacu veceras.

Tako da se ovaj fon ''izvuk'o'' u poslednjem trenutku pred prodaju, sad bukvalno ne smem vise nista da apdejtujem da se ne bi vratio u softversku agoniju i raspad.

Neka ga na ovom buildu, samo neka sljaka kako treba a svakako ce ustupiti mesto Nexusu 5 ili 5x u narednim mesecima :)
Iskreno posle L830 mi nedostaje WP. [emoji4]
Posto vec placam J5, trosak na novi trenutno nije moguce.
550 mi je simpatican, ali tvoje misljenje i postove cenim i rado citam i iz tog razloga cu odustati od zamene.

Napisacu ti veceras na kom buildu telefon radi normalno pa probaj.
Ionako ti buraz ima taj fon pa svakako mozes da uzmes na kraci test i sam proceni, za softver tvrdim da je uzasno bagovit i nestabilan osim ove verzije koju sam juce instalirao i koja radi dobro.

A kamera.. odlicna je ''preko dana'', vidi se odmah da je ex-nokia u pitanju. Ali u low light uslovima.. moze da prodje za ovu klasu ali realno mislim da je J5 bolji i sto se tice kamere i uopste :)

Ako si vec bio zadovoljan sa L830 onda skupljaj polako kes za taj fon ili L930, kvalitetne kamere i jaci hardver, jos samo da konacno ispeglaju ove desetke i to je to :)

Ma burazer tek treba da obnovi ugovor i uzme telefon. Posto je vec imao nexus 4 i nece da plati vise od 1 dinara onda mu je to najbolja opcija pored androida od 512mb. Zato sam i hteo da se menjamo, jer je ovaj J5 zaista fluidan(ne kao nexus) . [emoji1]

Nexus 4 je pojam za L550 :) Cak mu ni kamera nije losija a kamkorder je bolji.

Ne znam sta da ti kazem, ja sam se toliko nervirao i napatio sa ovim telefonom da ne mogu da preporucim isti, hardverski je odlican za ovu klasu ali sam imao velike probleme sa softverom do sada a i da juce nije konacno proradio iole normalno prodao bih ga za 50e, samo da ga se otarasim.

U teoriji L550 bi trebala da radi sve bolje i bolje (kako budu pristizali apdejtovi) e sad da li ce tako biti i u praksi.. to ne znam. Gotivan je fon, ''za dinar'' stvarno odlican ali samo u slucaju da radi kao na ovom buildu sa kojim sam zadovoljan, sve ostalo je neupotrebljivo jer ko jos hoce da mu laguje tastatura, da mu nedovrsen sw izbacuje aplikacije iz ram memorije kao lud i na kraju da se restartuje/zakucava po xx puta na dan.

Na kraju ipak mislim da je J5 bolji telefon a i nisu u istoj cenovnoj klasi.. da kupujem po oglasima fon za oko 100e pre bih kupio polovan Nexus 4 ili Xperiu Z, jednostavno su hardverski bolji od nove L550 a i rade dosta brze, bolje i stabilnije i imaju bolje kamere.

Ako na kraju uzmes L550 ocekuj dobru kameru ''preko dana'' (dobru u odnosu na klasu) dok je u low light uslovima slaba i ocigledno losija od J5 pa ne znam koliko ti se isplati sve to.

Poslednja izmena:
Ja ne znam da li je to samo do tvog telefona, ali moj L550 nije ni jednom zakucao da moram da ga restartujem, niti se sam restartuje. Jeste da malo sporije radi u odnosu na 8.1 i da ima par sitnih bagova, ali ja sam u sustini zadovoljan telefonom. Jedino sto mi smeta jeste kamera, tj te ljubicaste pruge sto se pojave u low light uslovima.

Kad namestim ruter samo na N standard neće da se konektuje. Svi ostali uređaji mi rade. A ovde dobijam poruku da ne može da se priključi.

Ima li neko sličan problem?

Ni moj nikada nije zakucao a evo imam ga vec 2 meseca

Taman sam hteo da pohvalim fon tj da sam konacno nasao 100% stabilan build ali restartovao se jednom juce, posle par minuta surfa/UC browser. Mada to je jedini restart i jedini veci problem za 5-6 dana koriscenja.

Uglavnom i pored tog jednog restartovanja radi neuporedivo bolje nego prethodne krsine od buildova.. fali tu jos ubrzanja i fluidnosti ali kako je bilo i ovo je premija.

Poslednja izmena:
Taman sam hteo da pohvalim fon tj da sam konacno nasao 100% stabilan build ali restartovao se jednom juce, posle par minuta surfa/UC browser. Mada to je jedini restart i jedini veci problem za 5-6 dana koriscenja.

Uglavnom i pored tog jednog restartovanja radi neuporedivo bolje nego prethodne krsine od buildova.. fali tu jos ubrzanja i fluidnosti ali kako je bilo i ovo je premija.

Kakav UC browser, bagovito djubre.

Nazad
Vrh Dno