Šta je novo?

Microsoft Lumia 550

Ali ti hoćeš da portuješ stariji OS na noviji hardware, ne može.
Noviji OS na stariji hardware može.

Microsoft je to uradio, da ne bi upali u haos u kom je Android, ovako update puste i svi telefoni dobiju kao i računari.

Uostalom, biće 10 Mobile ispeglan. Gledaj na njega kao na novi početak, i kako je Android patio dok ga nisu napravili u kršten sistem.

Uostalom, biće 10 Mobile ispeglan. Gledaj na njega kao na novi početak, i kako je Android patio dok ga nisu napravili u kršten sistem.

Znaci jos jedno 4-5 godina cekanja da to lici na nesto :d
Pa ja od samog android pocetka pa negde tako do ICS/JB nisam hteo da koristim android koliko me je nervirao :) Aj Nexusi su posebna prica ali ovi sa skinovanim UI tek u 5.1.1/MM verzijama podsecaju na sw koji moze da parira nexusima/ajfonima ali i dalje ne u potpunosti sto i sam znas.

Dobro, to se zezam, verovatno ce W10m dosta brze postati stabilan OS, posebno jer imaju vec takvu osnovu sa 8/8.1 verzijama, e jedino ako su ludi pa da dozvole da prodje vise od godinu dana do 100% stabilnih buildova..

Šta ti stoji pod FW kad odeš tamo u detalje o softveru? Odmah ćemo da znamo šta je radio...

Nije sad fon kod mene tj cale nije kuci al' napisao sam, na .1004 je, sad koje su ostale oznake nemam pojma.
Uglavnom da se nije desio taj bag sa pozivom mogao bih da kazem da moze da se koristi telefon jer fb/vb redje iskacu iz memorije dok su tih par dana iskakale toliko da su bile neupotrebljive kao i uopste telefon.

Ovako deluje malo fluidnije ali i dalje to nije kao na osmici.. + random stucanja/ucitavanja. Bitno je da vise nema random restartovanja po ko zna koliko puta dnevno.

Poslednja izmena:
Ne, to je OS verzija, pitam te za FW, ovo broj revizije firmvera što piše:

uploadfromtaptalk1456869261308.jpg

Ako je ovo onda je resetovao telefon preko WDRT i dobio si i nov FW sa kojim, bar ja, primećujem razliku u performansama. Ako je umesto "155" - "154" onda je samo uzeo i resetovao telefon bez da ga je i zakačio na kompjuter.

U brzini sam pogresno procitao fw-sw. Vazi, pogledacu kad budem imao pristup telefonu a i gledam film sada :)

Sumnjam da je samo HR jer i ja sam to odradio ko zna koliko puta pa nije pomoglo, pitacu coveka sutra sta je tacno odradio.

Poslednja izmena:
Guza i oko npr lumia 640 na 8.1 i lumia 550 na w10m... Koliko je brzi covece 8.1 iskreno ja sam razocaran u w10m al ajde neka bude da ce da poprave.

Nego sestra je zadovoljna instalirao sam joj na 550 par app tipa viber,wa, skype, temple run :-D i to je to, nema sta ok radi iako ima negde ge telefon prosto kao da mu softver ne da da radi komotno, kako god okrenes opet ima quad core i opet ima 1gb rama, nije sigurno to razlog zasto ima tako neke lagove, tj trom odaziv na zadatu komandu..*** 107 fw je instaliran, a bio je valjda 104..

Ja za sebe cekam 650 ako se pojavi u Telenoru.

Odvojeno se instalira na svakom Windows 10 Mobile, to je fora da bi Update svima stizao za OS.

Trenutno za 550 nije pušten OTA, i novi FW je samo preko Windows Recovery Tool, samo treba ti backup jer briše telefon.

Cool, nebih da joj sad nesto poremetim niti backupujem neka malo, moze da saceka ota taj fw, preko ota valjda ne treba backup :p

Ne treba. Osim ako ne bude bug. :D

Nisu li procene zabranjene na forumu? :D

Baš bez veze, neverovatno koliko problema pričini L550 hsv-u.
Kolega sa posla koristi L630 i uzeo je L550, stavio zadnji oficijalni software i sa njim mu radi ok telefon... Pitao sam ga za restarte... Kaže da nije primetio...
Budi sad pametan...

Nema vise restartovanja a i iskakanje fb/vb aplikacija iz rama se desava ali bas retko (ne kazem da je to normalno ali kako je bilo i ovo je sad super), onaj bag sa slusalicom se vise nije javljao.
Mislim nisam ja koristio fon danas nego sam pitao caleta, jos veceras da uzmem fon i vidim koji je fw..

Ali ono sto se desavalo tih nekoliko dana sa ovim telefonom je bas bilo za lansiranje u zid, srecom sada je veci deo bagova sredjen i ceka se neki novi krsten sw/fw :)

Poslednja izmena:
Improved overall OS reliability, including reliability of the Start screen, app updates, and the Windows Feedback app

Ja instaliram, pa ćemo da vidimo.

Opa, vec novi apdejt? :) Ne znam sta da radim, dobio sam mini-traume od ovog telefona :d

Podesio joj taj insajder na slow :-D kapiram, da i fw ce mozda brze da dobije fon ili se na to bas ceka preko ota?

Nemamo pojma...sada kažu da će insajderi dobijati i nove FW nezavisno od operatera.

Slow insideri idu na .122. Mi na .1004 čekamo sledeći redstone build, nema za nas više ovog "starog" W10 :)

Imam nameru da kupim lumia 550 iz Švajcarske. Ovaj sajt je u pitanju : http://www.microspot.ch/msp/pages/s...IM+8+GB+Black&N=0&Ntk=FulltextSearch_de&Nty=1

Imam prijatelje tamo , oni bi mi kupili i doneli. Od 2006 do 2015 sam koristio Sony Ericsson K750i , a od 2015 do sada koristim HTC desie C koji je polovan i stalno se restartuje kad uključim WIfi, a uradio sam HARD RESET. S obzirom na gore izneto, da li činim dobru stvar kupovinom windows phone microsoft lumia 550 koji se prodaje u Švajcarskoj nov neraspakovan ? Takođe video sam da cena ovog telefona u našim prodavnicama iznosi 150 evra , a u Švajcarskoj 95 evra! Pozdrav benchmark družini

Imam nameru da kupim lumia 550 iz Švajcarske. Ovaj sajt je u pitanju : http://www.microspot.ch/msp/pages/se...earch_de&Nty=1

Imam prijatelje tamo , oni bi mi kupili i doneli. Od 2006 do 2015 sam koristio Sony Ericsson K750i , a od 2015 do sada koristim HTC desie C koji je polovan i stalno se restartuje kad uključim WIfi, a uradio sam HARD RESET. S obzirom na gore izneto, da li činim dobru stvar kupovinom windows phone microsoft lumia 550 koji se prodaje u Švajcarskoj nov neraspakovan ? Takođe video sam da cena ovog telefona u našim prodavnicama iznosi 150 evra , a u Švajcarskoj 95 evra! Pozdrav benchmark družini

Ja bih ti preporucio da dodas jos 20-30 evra i uzmes 640. :)
Nije losa kupovina u Swiss, ali ako se pokvari moraces da saljes tamo za garanciju, dok kod nas mozes da uzmes sa oglasa za iste pare telefon koji je pod garancijom i kupljen kod nekog operatera.

ako si toliko vremena koristio taj sony ericsson, sada ti ne bih preporucio lumiju 550 jer windows 10 ima jos uvek po neki bug. bolje uzmi neku lumiju sa windows phone 8.1. koliko vidim nije ti bitno da telefon ima uvek najnoviji software i sl, pa ti windows phone 8.1 ne bi bio problem dok desetku jos ne ispeglaju. pogledaj kao sto je receno lumiju 640.

Da,bolje kupi lumiu 640,neces se pokajati,cena im je pala a inace su odlicni

Definitvno bolje 640ku. Imam obe i u skoro svemu je 640ka bolja. Jedino mi se na 550 sviđa koliko je svetao ekran, ali zbog toga su boje malo bzvz. :)

Nazad
Vrh Dno