Šta je novo?

Microsoft Lumia 550

Pa brate, mozda je caletu ispao telefon Ili se jednostavno potrefilo da se od tad desava.

Pa nema 5 godina i nisam mu ja cale pa da krije to :D Rekao bi da je ispustio telefon.

A opet mnogo je cudno da fon ima random restarte i brdo problema sve do .71 koji radi stabilno ali uz losu fluidnost i manje bagove pa onda ponovo da radi ocajno na novijim buildovima, znaci .71 je bio jedini stabilan build, bar za ovaj moj primerak 550-ice :)

Hvala svima, da ne zatrpavam vise temu, javicu sta se desava ovih dana :)

Ti doduše jedini imaš novi FW od nas.

8fd04cc6a9904103cdd01abf8269f3b9.png

Ovako je trenutno kod mene ali svako može ovo da stavi sad...

Čekam slow ring i OTA za FW. Mrzi me da prolazim celu stvar sa recovery tool.

@hsv. stoned što ne prodaš mob kad te toliko nervira?

To si me vec jednom pitao i dobio si odgovor. Sto ti i dalje citas sta pisem ako te toliko pogadja istina o softverskom raspadu W10m? :)

Telefon necu da prodam jer je do pre neki dan radio podnosljivo dobro, uz brojne manje bagove ali bar stabilno + je jednostavan za upotrebu i dobar hardverski.
A vec sam rekao da nemam obraz da ovakav softverski raspad stavim u oglase, morao bih da prodam nekom servisu ispod cene i sta onda da kupim za 60-70e, polovan SGS II iz 2011. godine? A L930 je i dalje veoma skupa + se ne zna da li ce i kada ova desetka propraditi stabilno kao WP8/8.1

Poslednja izmena:
Danas sestri uzimam ovaj, nadam se da je dobra preporuka, njoj treba fon za viber, wa, skype i mail, povremeni surf i to je to...

Ako u Telenoru stigne 650 ja cu ga uzeti za sebe cisto da pratim w10m pricu, naravno samo ako bude 2k doplata uz play+duo...za neke vecu doplatu taj fon iskreno ne vredi dati, nije ni mid segment kao prvo.

Poslednja izmena:
Pitao si me na PP da li da uzmes L550 ili neki Alcatel, znas i sam sta sam ti napisao ali to je sve bilo pod utiskom stabilnog .71 builda i nade u konacno krsten W10m :)

Aj pa srecno sa kupovinom, valjda nece bagovati kao ovaj moj primerak :)

To si me vec jednom pitao i dobio si odgovor. Sto ti i dalje citas sta pisem ako te toliko pogadja istina o softverskom raspadu W10m? :)
Zato što toliko truješ temu pa se pitam kako ti ne dosadi i ne razlupaš ga pa da je od zlata.
A drugo, pročitam šta pišu hejteri poput tebe i branioci WPa sa druge strane,
podelim na 2 i dobijem realniju sliku :D .

hsv je baksuz, sa losim vajbom je od starta usao :d

Ti Alcateli uopste nisu izuzeti bagova, jer mi drugar Idol 3, vec sam pominjao par puta.

Viber vec ima Win 10 univerzalnu aplikaciju, nisam testirao jer koristim WA, WA ima 8.1 'zastarelu' aplikaciju ali jako pouzdano i dobro radi. I oni valjda muckaju Win 10 verziju.

Ako mi kazete koliko je w10m u odnosu na wp8.1 dobar imacu neku solidnu sliku o tome sta da ocekujem na 550 ili 650 :-D
Ako je stabilan bar 75% koliko je bio wp8.1 onda je ok :-o

@ Lozac kakav bre Alcatel droid pa jos najjeftiniji.. to u zivotu ne bih kupio i naravno da sam mu predlozio L550 ali pod utiskom konacno stabilnog .71 build-a a poslednjih par dana fon se raspadao softverski :)

I nije do baterije sto si pominjao, sve normalno ''lezi'' i ne vidim da ima lufta.

@ Cvoruga

Misli sta hoces ali ja znam da mi stvarno nije toliko dosadno u zivotu pa izmisljam i lazem u thread-u nekakvog telefona od 100e, problemi jednostavno postoje sto je opste poznato globalno i dzaba branite MS i lazete sebe :) Ne kazem da svi imaju iste bagove ali problemi su prisutni, ocigledno je ovo ''nepredvidiv'' softver..

Nisam nikakav WM/WP hejter, cinjenica je da bih se tesko nakanio da koristim WM smartfon ali to ne znaci da cu da lazem i pljujem bezveze, ovde sam samo da bih konacno osposobio fon za matorog, to je sve :)

@ Dex
Telefon preuzimam veceras pa cu ti javiti kako radi i na kom je buildu. Naravno nije nosen u vip/zvanicni servis vec sam dao jednom kucnom prijatelju da proba da sredi.

Poslednja izmena:
Ma taman posla, ne kažem ja da ti lažeš, nisam to ni pomislio,
ali iz tvojih postova ja koji nisam redovan forumaš vidim da voliš da popljuješ :d .

Čekam tu 10ku zvaničnu i stabilnu, pa da se vratim na WP,
i zato i kažem, čitam komentare ostrašćenih strana, Telep i ti VS WP ekipa,
a istina je negde na sredini verovatno.

Mada, i dalje mi nije jasno da možeš da trpiš nešto što te toliko nervira, ali ajde, svi smo različiti.

Pa naravno, umem ozbiljno da napljujem kad nesto ne valja ali isto tako i da pohvalim ono sto je dobro, npr bas juce je neko uskocio sa komentarom da nista na L550 ne valja a da je kamera ocajna sto apsolutno nije tacno jer je fon sto se toga tice jedan od najboljih za ove pare.
Mada, i dalje mi nije jasno da možeš da trpiš nešto što te toliko nervira, ali ajde, svi smo različiti.

Pa podnosljivo je radio neko vreme na .71, na novijim buildovima je odlepio softver ali to traje tek par dana, juce je bio zesci raspad :)
Samo mi je bitno da sve proradi normalno i stabilno, po koji manji bag, lag moze da se oprosti dok se ceka ''finalna'' verzija. I fon kao fon me ne nervira, da radi stabilno i fluidno kao WP8 modeli bilo bi super i stvarno ne bih imao sad nesto preterano da se zalim osim mozda na kvalitet nekih aplikacija ali nema veze.

Poslednja izmena:
@ Cvoruga
dzaba branite MS i lazete sebe :)
Ja ne lažem sebe, niti sam zaposlen u MSu nije je firma moja, što se mene tiče mogu da nestanu sutra, zabole me, realno.
Prosto, imam jedan Android, i moram da imam i službeni mob, i smor mi je da imam 2 ista OSa,
zato i gledam/pratim/čitam o Lumijama, a o laganju sebe i branjenju tuđih para nema ni govora :) .

Čekamo zvaničnu 10ku i nove appove :wave: .

Ma ok samo mi je bilo mnogo cudno da sam za samo mesec i po dana doziveo toliko bagova i problema sa ovim telefonom uz nekoliko buildova a nekima navodno radi stabilno i bez vecih bagova dok sa druge strane neki clanovi imaju prakticno iste probleme sa L550 kao i ja.. malo cudna situacija mada ne kazem da sad neko ''laze'' u pravom smislu reci vec se ocigledno radi o prilicno problematicnom i nepredvidivom softveru :)

To ti je karma, što je napisao Lozač gore.
Lumia zna da je ne gotiviš i sad ti vraća to :d .

Ma ok samo mi je bilo mnogo cudno da sam za samo mesec i po dana doziveo toliko bagova i problema sa ovim telefonom uz nekoliko buildova a nekima navodno radi stabilno i bez vecih bagova dok sa druge strane neki clanovi imaju prakticno iste probleme sa L550 kao i ja.. malo cudna situacija mada ne kazem da sad neko ''laze'' u pravom smislu reci vec se ocigledno radi o prilicno problematicnom i nepredvidivom softveru :)

Evo meni radi bez većiš problema sa svim bildovima nakon ono .29 koji je bio očajan, jedini veći problem koji sam imao je na jednom od onih prošlih bildova sa USB portom i što na jednom od bildova je bilo povremeno problema sa SMS-ovima. Ostalo ništa posebno od bagova nisam primetio. Sa druge strane nisam neko ko visi 90% vremena na telefonu igrajući igrice i FB... Koristim ga uglavnom za telefoniranje eventualno poneka slika.

Da, moj cale bas visi 24/7 na fb-u i igra nekakve igrice na poslovnom telefonu :) Kao sto rekoh posle .71 ovo je neupotrebljivo zbog iskakanja osnovnih aplikacija iz rama i brojnih restarta, kocenja.. videcemo veceras kad preuzmem da li ce raditi bolje..

To ti je karma, što je napisao Lozač gore.
Lumia zna da je ne gotiviš i sad ti vraća to .

Moguce :d al' opet ovaj telefon nije uzet sa nekakvim negativnim stavom pa ni ta karma ne bi trebala da smara :)

Da, moj cale bas visi 24/7 na fb-u i igra nekakve igrice na poslovnom telefonu :) Kao sto rekoh posle .71 ovo je neupotrebljivo zbog iskakanja osnovnih aplikacija iz rama i brojnih restarta, kocenja.. videcemo veceras kad preuzmem da li ce raditi bolje..

Ja nisam rekao da tvoj ćale igra i visi na FB, rekao sam da ja to ne radi pa možda moje iskustvo nije relevantno što se bagova tiče jer ga 90% vremena koristim isključivo za telefoniranje :)

Lumia nije moja, ali se ja najviše ja s njom "igram". I ja primećujem bug-ove.

Ako mi kazete koliko je w10m u odnosu na wp8.1 dobar imacu neku solidnu sliku o tome sta da ocekujem na 550 ili 650 :-D
Ako je stabilan bar 75% koliko je bio wp8.1 onda je ok :-o

Za razliku od hsv stvarno nikakvih primedbi nemam :) Šalu na stranu, ne radi onako tečno kao 8.1. Prvo sam mislio da je do slabijeg hardvera ali kad sam video da i 950 radi jako slično prihvatio sam da je to do W10. Dakle ono što svi volimo kod 8.1, tu neku fluidnost u radu, ne ovde to nije na tom nivou još ali se sa svakim buildom popravlja. Sa redstone se vidi razlika mada je i ovaj novi FW doneo promene po tom pitanju.

Što se stabilnosti tiče kažem, meni stvarno evo 3 meseca skoro, bez restarta i blokiranja. Možda moj način korišćenja telefona igra neku ulogu u smislu da uvek izađem iz app ali sem količine app i same fluidnosti W10 ja nijednu ozbiljniju zamerku nemam.

Ajd jedno glupo pitanje obzirom da me telefoni ne interesuju previše nisam se ni raspitivao, kad se flešuje novi firmware jel se briše sve sa telefona (podešavanja i aplikacije) ili sve ostaje?

Uradis backup svega na one drive i posle kad se sve instalira bude kako jr bilo. Samo treba 2-3 sata da se sve instalira kako je bilo pre

Bice zanimljivo ''druzenje'' sa ovim telefonom i W10m beticama.. :)

Telefon je od jutros ponovo u upotrebi (posle sw servisiranja i trazenja pravog build-a ponovo na .1004 iako sam ja hteo .71), nema vise random restartovanja (fala bogu) ali se i dalje desava iskakanje nekih aplikacija iz ram-a, pre svega fb/vajbera ali moram da naglasim da se to desava redje nego pre, i dalje nervira ali nije za ''ima da leti u zid'' stepen nerviranja. Sve je malo fluidnije nego pre ali i dalje ima random padova fluidnosti, usporenja i ucitavanja. Ajd' tako je bilo i na .71, bitno je da je telefon stabilniji tj vecim delom upotrebljiv.

Ali.. naravno moralo je nesto novo da se desi - u toku poziva nista se nije culo u slusalici (totalno je otisla u ''mute'') dok je sagovornik sve normalno cuo. To se desilo jednom u 10-ak poziva danas, posle restarta slusalica se vratila u normalu.

Muka mi je vise od budzenja ovog telefona, reinstalacija, HR itd.. neka ga ovako neko vreme pa cu videti sta dalje :)

E da, ako se u skorije vreme desi da win xda-ovci provale nacin za instalaciju WP8.1 na ovaj telefon a da sve radi stabilno.. obavezno javite :) Mislim, ne znam da li je to uopste moguce ali..

Poslednja izmena:
Nema 71, zadnji je 104 što se tiče TH2.

Nije moguće, iz prostog razloga što Windows 10 ima odvojen FW (drajvere) i OS. 8.1 ima zajedno spakovane kao i Android.

Kakvo je to softversko servisiranje ,preko wdrt ? :)

Sent from mTalk

***a, trebao sam da stavim navodnike :) Ne znam sta je tacno radjeno telefonu ali sta moze da mu radi osim da vrti buildove, hard resetuje.. bas te HR sam i ja odradio ko zna koliko puta i smucilo mi se sve i cela ta procedura posle.. sada jos manje razumem ljude koji testiraju nekakve xda android romove i slicno a jos vise razumem ios fanove/korisnike :)

Nije moguće, iz prostog razloga što Windows 10 ima odvojen FW (drajvere) i OS. 8.1 ima zajedno spakovane kao i Android.

Hvala, nisam znao za to a nekako sam i kapirao da ako do sada nisu nasli nacin za portovanje osmice na 550/950 male su sanse da ce se to ikada desiti. Ali opet reko sve je moguce, pa eno za 6 godina stare badafone (wave I) su osposobili valjda 5.1.1 Android :D

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno