Šta je novo?

Microsoft Lumia 550

Očigledno postoje i unknown. I verujem da pre koriste 950.

Apdejtovah juce na .107 i evo krece nova tura nerviranja :)

Telefon radi malo fluidnije i to se jasno primeti ali neke aplikacije iskacu iz rama k'o lude (vb/fb/yt) a onda su poceli da se desavaju i restarti, npr vajber/fb iskoce iz memorije par puta i onda ''stize'' restart telefona ali ne uvek.
Ne znam sta da radim..

Da li moze da se ugasi Automatic Update? Caletu se preko noci updatovao telefon i od tad nece ni jednu aplikaciju da otvori. Morao sam hard reset da uradim.

@hsv hard reset, ja nemam ta desavanja.

@cya

Izgleda ne moze, moze samo da te obavesti da je skinuo update pa da zakazes termin kad da ga instalira.

Sent from mTalk

Telefon radi malo fluidnije i to se jasno primeti ali neke aplikacije iskacu iz rama k'o lude (vb/fb/yt) a onda su poceli da se desavaju i restarti, npr vajber/fb iskoce iz memorije par puta i onda ''stize'' restart telefona ali ne uvek.
Ne znam sta da radim..

To je do builda. Kod mene to svakodnevno. Naravno, najvise sam prsao kod muzike. Cim ode telefon u standby nakon nekoliko minuta, aplikacija se ugasi, kad otkljucas telefon, ponovo je pokrece. Zato sam se vratio na 8.1. Kome radi odlicno, alal vera, za mene je .107 najgori build koji su izbacili do sada.

Da li moze da se ugasi Automatic Update? Caletu se preko noci updatovao telefon i od tad nece ni jednu aplikaciju da otvori. Morao sam hard reset da uradim.

Ja tako juce bezveze (na l532ds) udjem u Store dok sam bio u busu da pogledam neku aplikaciju, a on nadje 4 azuriranja i odmah pocne da ih preuzima... :shock: Sva cetiri sam odmah pauzirao, pa sam ih obavio kod kuce, al stukli bi mi megabajte samo tako. Samo jedan od njih je bio 90MB ako se ne varam.
Znam da ti govoris u drugom Updateu, ali reko slicno je iskustvo donekle... :)

Automatic Update OS-a ne može ali može da se podesi da ga ne instalira kad on hoće već kad ti hoćeš. Ne znam samo koliko dugo može tako da čeka.

Ne znam sta da radim..
Jeste, od 10586.36 ovo je najgori build. Meni se jednom ili dva puta restartovao telefon, što mi se sa .36, .63 i .71 nikad nije desilo. Isto tako, pojedine aplikacije pucaju, Store najviše. Mada, primetio sam da Store puca i na računaru.
Ja tako juce bezveze (na l532ds) udjem u Store dok sam bio u busu da pogledam neku aplikaciju, a on nadje 4 azuriranja i odmah pocne da ih preuzima... :shock: Sva cetiri sam odmah pauzirao, pa sam ih obavio kod kuce, al stukli bi mi megabajte samo tako. Samo jedan od njih je bio 90MB ako se ne varam.
Znam da ti govoris u drugom Updateu, ali reko slicno je iskustvo donekle... :)
Isključi automatski update aplikacija. Podešavanja su ti u Store - Settings - Update apps automatically. Ja ga tako držim da bih video koje aplikacije se update-uju i kada pošto Store ne pokazuje kad je koja aplikacija nadograđena kao kod WP 8.1.

Stavio sam Update apps automatically when I'm on Wi-Fi, i to mi je i OK, on ne bi pokrenuo azuriranje bas sam od sebe. Kad sam otvorio Store onda je on pronasao ta azuriranja i hteo da pocne da ih preuzima. Mada, sa druge strane, moze biti nezgodno ako neki put slucajno udjem u Store, a ne kao ovaj put sto sam usao svesno, al valjda mi se to nece desiti. Mada bi bilo najsigurnije da uradim kao sto si i ti rekao, videcu jos oko toga. :) Hvala za predlog.

Ne brkajte ostale Lumie sa 550/650/950/XL. Ove imaju odgovarajući FW za W10 i svaki build koji prođe Insider i ode "među narod" je sasvim sigurno ok. Kroz sve Insider buildove sam prošao, sad sam na Redstone .1004 i na novom 155 FW, apsolutno nikakvih problema nema. Nije ih bilo ni na .107 i telefon skroz korektno radi. Mislim da mnogi zaboravljaju koliko 550 košta i da je na velikoj većini paketa 1din. Ne može to da radi kao flagship ali telefon radi začuđujuće dobro. Nijednom nijedna app nije pukla niti mi je blokirap telefon. Uostalom, čim se Boris ne žali telefon je dobar :D

Telefon je kesa... samo to imam reci za 550-ku. :)

Kad bi nam preveo to gari, jel pozitivno il negativno.

Vrh telefon realno, za smesnu kintu (dinar). Sve zamerke koje moze neko da ima je na nedovrsenost Win 10, jer sam gledao milion klipova, svuda to otprilike isto radi, dal je 550, 640, 950, a samo moze biti bolje, uzbudljivo je meni to.
Opet mi bio drugar sa Idol 3, vise nego duplo skuplji telefon. I dalje nema resenje sto nece sam da mu ode ekran u stand by, uzmem da mu obrisem neku aplikaciju i kao samar se podsetim zasto Android ni sa 16gb rama ne moze fino da radi, idem kroz settings, ono laguje, skrolovanje od 5 frejmova u sekundi, pa onaj kupus dizajn kad udjes medju aplikacije i procese, kao neki zupcanici, kaisevi, katastrofa :) Al zato startuje B92 u sekundi, ekran uvek mozes ugasiti na dugme :)
Bitno da je ovo 'kesa'..

Poslednja izmena:
Why so salty vozacu?

Mozda da uradi hard reset [emoji23] [emoji23]

Poslednja izmena:
Ne brkajte ostale Lumie sa 550/650/950/XL. Ove imaju odgovarajući FW za W10 i svaki build koji prođe Insider i ode "među narod" je sasvim sigurno ok. Kroz sve Insider buildove sam prošao, sad sam na Redstone .1004 i na novom 155 FW, apsolutno nikakvih problema nema. Nije ih bilo ni na .107 i telefon skroz korektno radi. Mislim da mnogi zaboravljaju koliko 550 košta i da je na velikoj većini paketa 1din. Ne može to da radi kao flagship ali telefon radi začuđujuće dobro. Nijednom nijedna app nije pukla niti mi je blokirap telefon. Uostalom, čim se Boris ne žali telefon je dobar :D

Ali kako TheCya, jos neki clanovi i ja imamo probleme kada radi sve kako treba? Jedino je .71 build radio stabilno, uz losu fluidnost, dosta manjih bagova ali bar aplikacije nisu iskakale iz rama ko lude i telefon se nije restartovao..

Boris Lozac bi mogao da odradi ''image'' njegovog svemocnog softvera za L550 i podeli raji sirom sveta a i samom MS-u jer ocigledno jedino od nikada nema nikakve probleme sa L550, cak ni sa dokazano uzasnim pocetnim buildovima :)

Telefon je kesa... samo to imam reci za 550-ku.

Telefon je hardverski sasvim solidan za ovu klasu, rec je o veoma gotivnom niskobudzetnom smartfonu a ono sto je ''kesa'' je softver koji je stvarno zesci fail posle WP8/8.x :)
Trenutno ovo je losija situacija od raspalog samsung/lg 'droid softvera na jeftinijim telefonima iz prethodnih godina.. a mislio sam da je to nemoguce. Ali dobro, MS je tu da rusi granice.

Poslednja izmena:
Darko je taj koji nikad nema problema, ne pratis :) Imao sam jedan restart ja mislim od kako sam uzeo, ono sa tastaturom, ne znam koji build, mislim 29.
Kad si napeo sa tim ispadanjem aplikacija iz rama, da primetio sam ali mislim da je nevezano za 107 build. Imam recimo mTalk, 6Tag, Whatsapp i tipa poruke i dialer u pozadini. Nekad kao iz cista mira da neka od ovih ispadne iz memorije, iako mislim da nisam nijednu novu aplikaciju pokrenuo. A nekad su ceo dan u memoriji i pokrecu se instant.

Ovde cim nesto pomenes da ne valja onda ''sta si zapeo, zapenio, sve super radi, dobro aj i meni se desava da baguje ali nije to nista jer je ovo presveto MS-ovo cedo od os-a'' :)
Samo jos fali u nastavku recenice ono cuveno indirektno priznanje da je sw u stvari krs ali nema veze, nikad vise lagdroid!!! :)

Kako se nisam zalio na izbacivanje iz rama na .71? Pomenuo sam da se vidi da bi telefonu znacila veca kolicina rama ali da i ovako moze korektno da radi, e pa na 107 ne moze.
Aplikacije iskacu iz rama k'o lude, telefon se restartuje.. uzas.

Poslednja izmena:
Pa kazem, nisam posebno obracao paznju dok nisi sad par puta pomenuo, moguce da su manje ispadale iz rama na .29, nisam siguran, ne mogu da provalim 'patern'. Ali restartovanja nemam.

Najgore od svega je to sto je ovo ''novo IT vreme'', aplikacije su sve ''teze'' i zahtevnije kao i sajtovi, uopste sadrzaj sa neta. Mislim da su svakom smartfonu danas potrebna 2Gb rama.. za nekoliko godina ta minimalna kolicina za normalan rad ce biti 4Gb.

Najvise iritira iskakanje fb/vajbera, cale koristi te aplikacije u toku celog dana (***a, bas to sto sam pomenuo - ''novo vreme'' i posao je dosta vezan za te servise/app).
Nesto zeza u ovom .107 buildu, jeste da radi fluidnije od .71 ali izbacivanje bitnih app iz rama i random restarti bas nerviraju.

A da li neko ima problema sa AppStorom i instalacijom aplikacija? Cesto se desava da se aplikacije skine i pre nego sto krene instalacija, javi da se pojavila greska, da je do njih i da pokusam kasnije. I pomaze samo restart telefona, ovako nema sanse da se instalira aplikacija.

Sad si izbaksuzirao hsv, totalno je odlepio tel, skrolovanje jedva radilo, reaguje na komande posle 5 sekundi, jedva ga ugasio na regularan nacin, dodje do pola onaj 'goodbye' slajder i nece dalje.

Sent from mTalk

Evo od malopre telefon radi katastrofalno, bukvalno se restartuje na svakih 5 min, tastatura laguje kao luda.. katastrofa

Posle nekoliko restarta evo sad je i settings prso, sve je zabagovalo i ikonice su po 3cm na ekranu, sve iznesano i pretvoreno u kupus..

Stvarno mi nije jasno kako jedna od najvecih sw kompanija na svetu vec 6 meseci ne moze da zbudzi krsten softver za mali broj telefona koje ima u ponudi, pa koliko su retardirani ti programeri sunce ti, jos posle .71 koji je bio na najnizoj granici prihvatljivosti oni izbace ovo djubre od .107, dno dna

Poslednja izmena:
Kad bi nam preveo to gari, jel pozitivno il negativno.

Vrh telefon realno, za smesnu kintu (dinar). Sve zamerke koje moze neko da ima je na nedovrsenost Win 10, jer sam gledao milion klipova, svuda to otprilike isto radi, dal je 550, 640, 950, a samo moze biti bolje, uzbudljivo je meni to.
Opet mi bio drugar sa Idol 3, vise nego duplo skuplji telefon. I dalje nema resenje sto nece sam da mu ode ekran u stand by, uzmem da mu obrisem neku aplikaciju i kao samar se podsetim zasto Android ni sa 16gb rama ne moze fino da radi, idem kroz settings, ono laguje, skrolovanje od 5 frejmova u sekundi, pa onaj kupus dizajn kad udjes medju aplikacije i procese, kao neki zupcanici, kaisevi, katastrofa :) Al zato startuje B92 u sekundi, ekran uvek mozes ugasiti na dugme :)
Bitno da je ovo 'kesa'..

Naravno negativno, ali niko me naravno nije terao da uzmem Windows telefon. Sam sam hteo da probam... :) Kvalitet izrade za taj novac i nije nesto, ipak ima kvalitetnijih izrada u tom cenovnom rangu. A kamera ne da je razocarala, nego imam utisak da je stari K510i imao bolju.

Brate, svako moze sad svasta da napise.. super je kamera, kacio sam dosta u temi za fotografije, bukvalno moram reci da lazes ako su to lose fotke po tebi..

Za ovu klasu i cenu kamera je odlicna, kamera aplikacija je korektno odradjena i ima par rucnih podesavanja koja u ovim nizim cenovnim klasama nude samo Lumie :)
E sad senzor je mali pa ne moze da se ocekuje L950 kvalitet fotografija sto je i logicno ali realno L550 ostavlja (za ovu klasu i cenu) odlican utisak kada su dizajn, displej, zvuk preko slusalica/u toku razgovora i kamera u pitanju. Pa i izrada moze da prodje u ovom slucaju.

Jedina mana kamere tj kamkordera je to sto ne snima 1080p vec samo 720p prosecnog kvaliteta a hardver u telefonu je itekako sposoban za FHD snimanje ali dobro..

Au sunce ti, cale slucajno apdejtovao fon na ovu raspalu verziju (ili je fon sam to odradio) posle koje je usb ulaz mrtav! Na svu srecu tu je bar 70% baterije..

Ovi iz MS-a definitivno nisu normalni i zasluzuju da propadnu, da im takva glupost promakne pa to je neverovatno..

Sta sad da radim, dajte neko najefikasnije resenje..

http://mspoweruser.com/how-to-recover-a-lumia-with-a-malfunctioning-usb-port/

Izgleda da cu morati da odradim ovo sa linka iznad.. uzas

Poslednja izmena:
Super kad ste zadovoljni! Svako ima svoj kriterijum, ja jesam zamenio telefon iz vise klase za ovaj, ali ipak koristio sam bolje telefone koji su budzet varijante.
A fotografije su blagi uzas kod mene, mozda po sred dana kad ima svetlosti kamera radi dobro ali cim nedostaje malo svetlosti kao mikserom da pravim fotografije.

Au sunce ti, cale slucajno apdejtovao fon na ovu raspalu verziju (ili je fon sam to odradio) posle koje je usb ulaz mrtav! Na svu srecu tu je bar 70% baterije..

Ovi iz MS-a definitivno nisu normalni i zasluzuju da propadnu, da im takva glupost promakne pa to je neverovatno..

Koliko znam, izašla je nova verzija, koja ispravlja problem sa USB ulazom.

Jeste krivi su , prislonili su pištolj i naterali te da instaliraš Redstone build , instalirali insider, izabrali fast ring, bezobraznici :D

^ Znam da si ti WP/M fanboj ali da li te to sprecava da makar procitas post? Kakvih sve likova ima..

Vidis li da pise da je telefon slucajno apdejtovan na ovu prokletu verziju, cale kaze da nista svesno nije odradio vec da je gledao film i kasno primetio da se ''nesto desava'' sa telefonom?

A MS ce svejedno propasti na trzistu smartfona ako ovako nastave, dzaba ih branis.

Koliko znam, izašla je nova verzija, koja ispravlja problem sa USB ulazom.

Daj neki link za resenje..

Poslednja izmena:
Strasno sta te hejt sve tera da pises :) Sad kad bi bio smeker i izlistao sve bagove i nerviranja koje ima sa Androidom, onako iskreno. Ne, sad je glavna zanimacija na bench forumu hejtovanje MS-a iz nekog razloga..

Procitaj darkov post, ima neko resenje za to.

Sent from mTalk

Nazad
Vrh Dno